Zihinsel engeli olan adamın evliligi ?

Bu kadınlar aile zoru ile evlenmediler mi nasıl oldu tam olarak ?

Normal bir insanın zihinsel engelli biri ile evlenmesi o kişiye haksızlık değil mi .

Hukuken yasak bu durum zaten nasıl evlendiler ?
Abim in eşinde zihinsel bir sorun asla yok bedensel de yok ama hani nasıl derler yanlış bi kelime kullanmak istemiyorum saf biraz temiz kalpli okuma yazması yok ailesi çok baskıcı bi aile biz defalarca konuştuk onunla sen istiyosan olur annen babam değil sen evleniceksin dedik babam abim i anlattı saatlerce kıza ve ailesine kız ben istiyorum o beni tamamliyacak dedi gerçektende öyle oldu çok şükür birbirlerinin eksikliklerini kendileri tamamlıyor çok uyumlulular ya ne diyim ki inşallah sizinde bu şekilde sonuçlanır.

Evet kesinlikle haklısınız bunu aile düşünecek gerçekten evlilik yurutebilecek birimi benim (oğlum kizim) diycek kimsenin yavsunun canı yanmasın çok ince dusunulmesi gereken bi konu .

Evet kesinlikle haklısınız bunu aile düşünecek gerçekten evlilik yurutebilecek birimi benim (oğlum kizim) diycek kimsenin yavsunun canı yanmasın çok ince dusunulmesi gereken bi konu .
Bir de ailesi ne kadar bencil. 22 yaşında adam tedavi görmüyor, okuma yazma öğretilmemiş rehabilitasyon okulunda, bir de torun diye tutturup çocuk yaptırmaya çalışıyorlar. El kızı ya çocuk yapıp bırakıp kaçacak, ya da nasıl olsa iki tatmin ederim parasını çatır çatır yerim boynuzu da takarım diye evlenecek. Kız gidince de bu anne baba hem oğullarını hem torunları Dicle'nin başına atacak. Yazık günah değil mi? Kaynana bıkmış oğlunun bu durumundan, evlendirip başından atıyor işte. Bir bakıcı tutsa onun yerine, daha büyük sevaba girecek haberi yok.

ha bu erkek milleti engeli olsada olmasada üzmeye meyilli zaten , ama bazılarının üremesi durumu dahada zorlaştırıyor, Mevlam kaynınıza evliliği hayırlısıysa nasip etsin değilse etmesin

Yok artik!
Saskinim.
Ilk duyuyorum boyle bisy.
Benim tandigim zihinsel engelliler hep anne babasinin yaninda kaldi ve ölene kdarda onlar tarafindan bakildi.

Kayinvaliden ne kadar bencil bi insanmis ne torunu ya zihinsel engelli birinin evlenmesi bence sakincali bisey cunku evlenecegi kadin ya ona kotu muamele ederse onu terk ederse bunlaridami dusunmuyo hem zihinsel hem bedensek oldugu icin cocuklara gecne ihtimali yuksek bence esiniz ne dusunuyo bu konuda

Sizi kıracak üzecek bir şey yazmışsam çok özür dilerim gerçekten...
Benim de birkaç yorumum var ama asla kınamıyorum o durumda olanları, yarın öbürgün bir hastalık kaza vs. geçirip zihinsel engelli olabiliriz, allah korusun çocuğumuz da olabilir.
Sadece durumu daha kötü hale getirir mi diye düşündüm öyle yazdım.
Abiniz adına çok mutlu oldum mutluluğu daim olur inş.

Bu adamin yanında 8 yaşında kardeşinin ne idi var.Evine bie gelmesin kardeşin. SEN de uzak dur yanlız kalma.Korktum şimdi ya.Allah göstermesin. ESİN NE diyor peki

ben bu tür insanların evlendirilmelerine kesinlikle karşıyım ama maalesef hem evlenenler oluyor hem aileler evlendirmeye kalkışıyor
amaçları da biz yaşlanıp gidersek bunu idare edecek işte bakacak biri olsun
çocuğu olsun
işte yanımızdan gitsin kafamız rahat etsin
kimse evlenen el kızını doğacak çocukların sakatlığını engelliliğini düşünmüyor
işte annesi öldüğü için babası evlenmek istiyormuş kızı kim isterse ona vermiş mesela
öyle örnekler var ki

Doğacak çocuklardan önce o kadına yapabileceklerini konuşmak gerekiyor.

Hadi zihinsel engelli kardeşimiz ( Allah ona yardım etsin ) bunu anlamıyor, sözde zihni sağlıklı insanlar buna nasıl karar veriyor aklım almıyor.
Hem hukuken hem dinen evlenmeleri yasak.
Doğacak çocuklara gelirsek , zihinsel engelli olmayabilirler ama zihinsel engelli bir baba ve onunla yıpranan bir anneyle nasıl hayat kuracaklar ?
Torun morun sevdası bahane , başlarından atıp , cinsel dürtülerini dindirmek istiyorlar.

tamamıyla katılıyorum

ancak kendisi gibi bir kızla evlenebilir.

Kayınbiraderine nikah kıyacak memurun aklına şaşarım. Ancak dini nikah olur ki bu da yasak.
Ayrıca nikah işlemleri için nüfus müdürlüğünden şahsi olarak başvurup evlilik ehliyeti belgesi almak gerekiyor.
Kayınbiraderine vereceklerini sanmıyorum. Karar verme yetisi olmayan biri.

Birini tutmak sorun degil ama tutmazlar laf olur söz olur cocuguna bakmadi dedirtmem kimseye baktirmam diyor bizim kafadan olsalar zaten sorun olmicak maddi olarak hic biseye ihtiyaclari yok

Esimin ailesi de boyle dusunüyor kendi kanindan coxugu olsa bakar karisi da cocuklari icin durur yaninda diyorlar

Ayri oturuyoruz canim bayramda seyranda gidiyoruz ama hamileyim son iki ay beraber kalcaz esimde yanindan hic ayrilmicam istifa etcem kalcam seninle dedi evleri iki katli biz üst katta olucaz

Ailesi çocugu olsun istiyor cocuk ilerde babasina arkadas olsun baksin diye cocugu olmicagini bilsem yönlendirirdm evlilik dusuncesi biterdi belki,yada baska bi cözum bide dogacak cocuk saglikli olur mu sorunu var bilgi almak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…