- 8 Şubat 2015
- 354
- 105
- 43
Abim in eşinde zihinsel bir sorun asla yok bedensel de yok ama hani nasıl derler yanlış bi kelime kullanmak istemiyorum saf biraz temiz kalpli okuma yazması yok ailesi çok baskıcı bi aile biz defalarca konuştuk onunla sen istiyosan olur annen babam değil sen evleniceksin dedik babam abim i anlattı saatlerce kıza ve ailesine kız ben istiyorum o beni tamamliyacak dedi gerçektende öyle oldu çok şükür birbirlerinin eksikliklerini kendileri tamamlıyor çok uyumlulular ya ne diyim ki inşallah sizinde bu şekilde sonuçlanır.Bu kadınlar aile zoru ile evlenmediler mi nasıl oldu tam olarak ?
Normal bir insanın zihinsel engelli biri ile evlenmesi o kişiye haksızlık değil mi .
Hukuken yasak bu durum zaten nasıl evlendiler ?
Evet kesinlikle haklısınız bunu aile düşünecek gerçekten evlilik yurutebilecek birimi benim (oğlum kizim) diycek kimsenin yavsunun canı yanmasın çok ince dusunulmesi gereken bi konu .Sizin abiniz duygusal ve kırılgan. Lakin bu kişi 8 yaşındaki çocuğa bile dokunmaya çalışan birisi. Her zihinsel engelli aynı olmuyor, yarısı sizin abiniz gibi şanslı olurken bu konularda, diğer yarısı saldırganlığa ve yaşa bakmadan kontrolsüz cinsel isteklere eğilimli oluyorlar. Yapılan evliliğin ne derece doğru olacağı tartışılmalı.
Bir de ailesi ne kadar bencil. 22 yaşında adam tedavi görmüyor, okuma yazma öğretilmemiş rehabilitasyon okulunda, bir de torun diye tutturup çocuk yaptırmaya çalışıyorlar. El kızı ya çocuk yapıp bırakıp kaçacak, ya da nasıl olsa iki tatmin ederim parasını çatır çatır yerim boynuzu da takarım diye evlenecek. Kız gidince de bu anne baba hem oğullarını hem torunları Dicle'nin başına atacak. Yazık günah değil mi? Kaynana bıkmış oğlunun bu durumundan, evlendirip başından atıyor işte. Bir bakıcı tutsa onun yerine, daha büyük sevaba girecek haberi yok.Evet kesinlikle haklısınız bunu aile düşünecek gerçekten evlilik yurutebilecek birimi benim (oğlum kizim) diycek kimsenin yavsunun canı yanmasın çok ince dusunulmesi gereken bi konu .
Kayinvaliden ne kadar bencil bi insanmis ne torunu ya zihinsel engelli birinin evlenmesi bence sakincali bisey cunku evlenecegi kadin ya ona kotu muamele ederse onu terk ederse bunlaridami dusunmuyo hem zihinsel hem bedensek oldugu icin cocuklara gecne ihtimali yuksek bence esiniz ne dusunuyo bu konudaArkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
Su yorumlari okudum da nekadar da kendinizden emin yazmışsınız üzüldüm ve hatta ağladım konuna gelince arkadaşım abim zihinsel enggelli 31 yaşında 9 sene evvel dr tavsiyesiyle evlendirdik iyiki evlendirmisiz abim saldırgan biri değildir tam aksi çok sakin çok duygusal çok kirilgandir biz ona eş değil hayat arkadaşı olarak düşündük ama hiç ummadigimiz şeyler oldu abim hayatını 23 yaşından snr yaşamaya başladı okadar değiştiki iyi anlamda şimdi öyle evlilikler biliyorumki herkes birbirini yiyecekmiş gibi arkadaşım abim ve eşini bi görsen demek istediğimi çok iyi anlarsın birbirlerinin gözünün içine bakiyolar ve dünya tatlısı bi kızları var o kız abim herseyi hayatının anlamı desem yeridir( ve gayet saglikli) lütfen hakim olmadığınız konuları biraz daha ince düşünerek yazın ben çok üzüldüm neler yazmışlar sizin dusuncenizede saygı duyarım inanin korkularinizi çok iyi anlıyorum ama lütfen engel olmayın onların da hayat arkadaşlarına ihtiyaçları var onlar bizden çok daha zor durumdalar bizim gibi arkadaşlık kuramiyolar yanlız kalıyorlar lütfen lütfen lütfen kendinizi onların yerıne de koyarak düşünün.
Doğacak çocuklardan önce o kadına yapabileceklerini konuşmak gerekiyor.
Hadi zihinsel engelli kardeşimiz ( Allah ona yardım etsin ) bunu anlamıyor, sözde zihni sağlıklı insanlar buna nasıl karar veriyor aklım almıyor.
Hem hukuken hem dinen evlenmeleri yasak.
Doğacak çocuklara gelirsek , zihinsel engelli olmayabilirler ama zihinsel engelli bir baba ve onunla yıpranan bir anneyle nasıl hayat kuracaklar ?
Torun morun sevdası bahane , başlarından atıp , cinsel dürtülerini dindirmek istiyorlar.
ancak kendisi gibi bir kızla evlenebilir.Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
Birini tutmak sorun degil ama tutmazlar laf olur söz olur cocuguna bakmadi dedirtmem kimseye baktirmam diyor bizim kafadan olsalar zaten sorun olmicak maddi olarak hic biseye ihtiyaclari yokeee kaynananın durumu iyimis o zaman neden abiside bakar sende bakarsın diyoki dubleks bi ev alırlar bide günlük bakıcı alırlar adamın banyosu altını yemek yedirmek icin falan eside is yapmamıs olur maden durumu iyi zaten hem kaynın icin hemde bakana devlet maas baglı 900 den 1800 maas yani 1000 tl ye birini tutabilirler
Esimin ailesi de boyle dusunüyor kendi kanindan coxugu olsa bakar karisi da cocuklari icin durur yaninda diyorlarBenim bir ogrencim vardi baba zihinsel engeliydi ve cocuklari 3 tane hepsi normal. Anne evi terkkettigi icin babaanne bakiyor cocuklara. Babaaane birgun bakacak cocuklari olsun diye evlendirdim demisti. Cocuklarin hali desen icler acisi psikolojik acidan .tum bu riskleri dusunup boyle bir ise girmek gerekir .
Ayri oturuyoruz canim bayramda seyranda gidiyoruz ama hamileyim son iki ay beraber kalcaz esimde yanindan hic ayrilmicam istifa etcem kalcam seninle dedi evleri iki katli biz üst katta olucazayyy evet bende bunu merak ettim berabermi yasıyolar acaba yasıyolarsa nasıl duruyor o evde allah korusun ben korkarım hani deli gücü derler ya erkegin gücü kadından farklıdır ya evd eyokken bisey olsa saldırsa falan amann bence birlikte oturuyosanız hemen cıkın arkanıza bakmadan
Ailesi çocugu olsun istiyor cocuk ilerde babasina arkadas olsun baksin diye cocugu olmicagini bilsem yönlendirirdm evlilik dusuncesi biterdi belki,yada baska bi cözum bide dogacak cocuk saglikli olur mu sorunu var bilgi almak istedimBen sizin niye çocuk yapabilir mi kısmına çok takıldınız onu anlayamadım
Aklıma mucize filmi geldi cinsel işlev bozukluğu yoksa tabi ki yapar çocuk ama ne kadar sağlıklı bir evlilik olur orası tartışılır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?