Saglikli bir insan neden evlensin ki bu soylediginiz guzel de bi kadin neden boyle bir evliligi tercih etsin,kadin cocuk yapip o sekilde birakup giderse sorunlar resmen ikiye katlanirBöyle bir tanıdığım var. Adam aynı sizin dediğiniz gibi hafif bedensel, fazla zihinsel engelli. Çok akıllı ve hanım hanımcık bir eşi var. Eşinin çocuğu gibi. İki normal çocukları var, adam hiç büyümeyen 3. çocuk gibi. Annesi benden sonra bir yakını olsun diye düşünmüş. Yerinizde olsam şiddetle karşı çıkmazdım. Sonuçta annesi ölünce siz bakmak istemeyeceksiniz kaynınıza (yoksa istermisiniz?.) Alan kişi kör olmayacak, bilerek alacak. Çünkü problem gizlenir gibi değil. İnsanlar farklı sebeplerden böyle bir evliliği kabul edebiliyor.
Ayri oturuyoruz canim bayramda seyranda gidiyoruz ama hamileyim son iki ay beraber kalcaz esimde yanindan hic ayrilmicam istifa etcem kalcam seninle dedi evleri iki katli biz üst katta olucaz
Boyle iyi örnekler beni motive ediyor fakat cok daha kotusu olabilir bi kadin neden saglikli biri ile degilde engelli biri ile evlensi bu biraz tuaf degil mi ve esimin ailesi kiza ve ailesine para ile gittuk dediler bu ne demek para icin evlenen birakip gider sizin kardesiniz saldirgan degilmis ama bizimki daha farkli saldirgan bazen ise degil herkesi rahatsiz ediyor dokunuyor taciz ediyor bi kadin neden boyle bi evliligi tercih etsin cocuk yapip birakip gitse o cocugun hali ne olur biz saglikli insanlar bile cocuk biyuturken hatalar yapiyoruzSu yorumlari okudum da nekadar da kendinizden emin yazmışsınız üzüldüm ve hatta ağladım konuna gelince arkadaşım abim zihinsel enggelli 31 yaşında 9 sene evvel dr tavsiyesiyle evlendirdik iyiki evlendirmisiz abim saldırgan biri değildir tam aksi çok sakin çok duygusal çok kirilgandir biz ona eş değil hayat arkadaşı olarak düşündük ama hiç ummadigimiz şeyler oldu abim hayatını 23 yaşından snr yaşamaya başladı okadar değiştiki iyi anlamda şimdi öyle evlilikler biliyorumki herkes birbirini yiyecekmiş gibi arkadaşım abim ve eşini bi görsen demek istediğimi çok iyi anlarsın birbirlerinin gözünün içine bakiyolar ve dünya tatlısı bi kızları var o kız abim herseyi hayatının anlamı desem yeridir( ve gayet saglikli) lütfen hakim olmadığınız konuları biraz daha ince düşünerek yazın ben çok üzüldüm neler yazmışlar sizin dusuncenizede saygı duyarım inanin korkularinizi çok iyi anlıyorum ama lütfen engel olmayın onların da hayat arkadaşlarına ihtiyaçları var onlar bizden çok daha zor durumdalar bizim gibi arkadaşlık kuramiyolar yanlız kalıyorlar lütfen lütfen lütfen kendinizi onların yerınede koyarak düşünün.
Esim bi kac yil daha calisip kendi isini yapmayi düşunuyordu simdi erkene aldi diyelim isi birakip bulundugumuz ilden tasinip kendi memleketinde iş kurucak sermaye haxir cok şukur ama ailesiyle ayri yasicaz kesinlikle dogumdan sonra..Konu ile alakasız ancak kocaniz pek akıllıca düşünmüyor çocuk doğacak istifa da neymiş siz böyle yaparsanız kV KP parasınıa mecbur olursunuz onlarda tabi istedikleri gibi isimlerini cocugjnuza koydurmaya çalışırlar
Ayrıca ben sizin yerinizde olsam asla o evde çocuk büyütmem
Bakici olmazmiss elalem ne dermis olmamis ama esim annem babama bisey olursa kardesime en iyisinden bakici tutarm iki katli eve yerlestiririm bakicida orda kalir hic biseyi eksik olmaz diyor evi bile verir yani :) de ailesi oyle degil isteYa madem acayip zenginler.
Kadin da basindan atmak istiyor.
Evlendirip bir kızın başını yakacağına tutsun bir bakıcı.
Esim kesinlikle karşi cunku kardesinin durumunun agirliginin farkinda ve bilincli oda direniyo bakalim ne olucakKayinvaliden ne kadar bencil bi insanmis ne torunu ya zihinsel engelli birinin evlenmesi bence sakincali bisey cunku evlenecegi kadin ya ona kotu muamele ederse onu terk ederse bunlaridami dusunmuyo hem zihinsel hem bedensek oldugu icin cocuklara gecne ihtimali yuksek bence esiniz ne dusunuyo bu konuda
Annemler ve esimin ailesi bulundugumuz sehre geldiler haliyle 2 gun beraber kaldilar ben kizdim ama kardesimi aldim yanima hemen ona da uzak durmasini söyledim ve yanimda uyuttum..bende hamileyim asla kınamıyorum ailesi yerinde olmayi asla istemezdim bazen kendime kiziyorum acaba dışlıyor muyum die ama napim korkuyorum galiba ben kötü biriyimBu adamin yanında 8 yaşında kardeşinin ne idi var.Evine bie gelmesin kardeşin. SEN de uzak dur yanlız kalma.Korktum şimdi ya.Allah göstermesin. ESİN NE diyor peki
Dislamayin niye disliyosunuzki mantikli olun o bir hasta onun akli yokki hic biseyi bilerek yapmiyo boyle bi komsumuz vardi bende dahil herkes sitede cok severdim o komsunun oglunu oda down sendromluydu cok severdik bazen herkesi zorla havuza atmaya calisirdi yada kovalardi cocuklari ama hic kimse dislamadi biraz bilincli olun o size gore davranamaz siz ona gore davranacaksinizki sorun olmuycak allah kimseyi hasta etmesin herzaman empati yapinAnnemler ve esimin ailesi bulundugumuz sehre geldiler haliyle 2 gun beraber kaldilar ben kizdim ama kardesimi aldim yanima hemen ona da uzak durmasini söyledim ve yanimda uyuttum..bende hamileyim asla kınamıyorum ailesi yerinde olmayi asla istemezdim bazen kendime kiziyorum acaba dışlıyor muyum die ama napim korkuyorum galiba ben kötü biriyim
Dedigim gibi kendime kızıyorum acaba dışlıyor muyum diye,sarece yanlız kalmamsya dikkat ediyorum cünku eşim beni uyardi yanliz kalma sana zarar verebilir dedi onun icin cok üzülüyorum ama napabilirim ki sonuvta bende bi insanim bakin bi defasinda tv izliyordum yanima geldi pipisini açtı afedersiniz ama masturbasyon yapiyo resmen ben bir hafta agladim doktora gittim ilac kullandim psikolojim bozuldu haksiz miyim esime anlattim tabi cok kizdi yanliz kalma dediDislamayin niye disliyosunuzki mantikli olun o bir hasta onun akli yokki hic biseyi bilerek yapmiyo boyle bi komsumuz vardi bende dahil herkes sitede cok severdim o komsunun oglunu oda down sendromluydu cok severdik bazen herkesi zorla havuza atmaya calisirdi yada kovalardi cocuklari ama hic kimse dislamadi biraz bilincli olun o size gore davranamaz siz ona gore davranacaksinizki sorun olmuycak allah kimseyi hasta etmesin herzaman empati yapin
Yani esinizin ailesinde de algilama problemi var bence. Bu olayi aniden kiz istemede yaptigini dusunun. Sonucta zihinsel engelli diyorsunuz. Valla mantigim almadi yazik gunah ya.Dedigim gibi kendime kızıyorum acaba dışlıyor muyum diye,sarece yanlız kalmamsya dikkat ediyorum cünku eşim beni uyardi yanliz kalma sana zarar verebilir dedi onun icin cok üzülüyorum ama napabilirim ki sonuvta bende bi insanim bakin bi defasinda tv izliyordum yanima geldi pipisini açtı afedersiniz ama masturbasyon yapiyo resmen ben bir hafta agladim doktora gittim ilac kullandim psikolojim bozuldu haksiz miyim esime anlattim tabi cok kizdi yanliz kalma dedi
Evet haklısıniz cok zor Allahim göstermesjn ben sadece önlem alıyorum inañın seviyorumda kendisini bisey istiyo kıyamiyorum hediyeler aliyorum ama kendimi ve cocugumuda korumam gerektigini düşünuyorum,yasayan biri olarak demissiniz yanlis mi anladim bi sıkıntıniz mi var cocugunuzdan yanaKendinizi suclu hissedecek bir durum yok ama mumkun oldugunca anlayisli olun.
Durumu agir ise korkmaniz ve onlemler almaniz cok normal.
O hicbirseyi bilincli yapmiyor ki elestirilsin ve ondan yapmamasi beklensin.
Malesef kotu bir aileye dusmus ya da yanlis anlamayin ama bazi seyleri , duygulari yanlis anlamis olabilirsiniz.
Cunku her engelli ailesi kendinden sonra cocuguna ne olacak kim sahip cikacak
diye dusunur, bu duyguyla yanlis dusunuyor olabilirler. Ama durumu cok
agir ise evlilik secenegi cok yanlis.
Bu arada hamilesiniz ve bu konuya cok dahil olmamanizi oneririm size, İnsaniz sonucta agzimizdan yanlis seyler cikabilir ve yasayan biri olarak Allah kimseyi evladiyla sinamasin.
Dişla gitsin yani.İyi niyetli olamayacağım bu konuda .Cinsel dürtüleri nedeniyle tecavüzler cinayetler olmuyor mu.Anne babası sahip çıksın evlatlarına. KARDEŞİN DAHA 8 yaşında psikolojisi ne halde bu çocuğun hiç düşündünüz mü. Aklı melekelerinin yerinde olmadığı biri cinsel dürtüleri nedeniyle Size zarar verebilir.İYİ kalpli olmayacak evet dışla.ALLAH HERKESİN evladını korusun ama bu konu çok korkunç.Annemler ve esimin ailesi bulundugumuz sehre geldiler haliyle 2 gun beraber kaldilar ben kizdim ama kardesimi aldim yanima hemen ona da uzak durmasini söyledim ve yanimda uyuttum..bende hamileyim asla kınamıyorum ailesi yerinde olmayi asla istemezdim bazen kendime kiziyorum acaba dışlıyor muyum die ama napim korkuyorum galiba ben kötü biriyim
Evet benim oglumda rahatsiz, henuz 4 yasinda egitimlere gidiyoruz, zekayla ilgiliEvet haklısıniz cok zor Allahim göstermesjn ben sadece önlem alıyorum inañın seviyorumda kendisini bisey istiyo kanlamayaorum hediyeler aliyorum ama kendimi ve cocugumuda korumam gerektigini düşünuyorum,yasayan biri olarak demissiniz yanlis mi anladim bi sıkıntıniz mi var cocugunuzdan yana
8 yasindaki kardesim ya gozumun onune geliyor ağlayacak gibi oluyorum abla x.abi omuzlarimi sıkiyor bacagimi sikiyor ve terliyor degince ben sok oldum ne ara yapti bilmiyorum hep gözlüyordum ya bazen akilli diyorum milletin yaninda degil uanlizken yapiyo ondan sonra odadayiz kardesimin yanina oturdu elini tuttu bende bağirdim napiyosun sen o senin kardesin dedim birakti hemen kardesimede onun akli iyi degil oyun oynamak istemis doktor kontrolde onu hep böyle sıkar yüruyemiyo ya kontrol eder oynsmis senle dedim oda hi ben ona yeni oyunlar ogreteyim dedi yok yanliz kalma dedim psikolojisi bozulmis mudur ki inandi dedigime sanirim.Dişla gitsin yani.İyi niyetli olamayacağım bu konuda .Cinsel dürtüleri nedeniyle tecavüzler cinayetler olmuyor mu.Anne babası sahip çıksın evlatlarına. KARDEŞİN DAHA 8 yaşında psikolojisi ne halde bu çocuğun hiç düşündünüz mü. Aklı melekelerinin yerinde olmadığı biri cinsel dürtüleri nedeniyle Size zarar verebilir.İYİ kalpli olmayacak evet dışla.ALLAH HERKESİN evladını korusun ama bu konu çok korkunç.
Çok geçmis olsun Allah sabir versin cok zor insallah duzelir benim kuzenimin ogluda rahatsizdi ama iyilesti konusmasinda problem var sadece belki anlattigim kadar agir degildir tedaviyle gecer insallah ,bizim durum cahillikten inanın,annesini anliyorum bi anne sonucta bana dedi ki bizden sonra evladi olursa bakar karisi sahip cikar dedi iyi niyetle ama bu boyle olmaz ki ya cocugu onu dışlarsa karisi birakip giderse bide para teklifi var ortada kizin ailesine belki kullanicaklar..Evet benim oglumda rahatsiz, henuz 4 yasinda egitimlere gidiyoruz, zekayla ilgili
bir problemi var mi cok net degil ama muhtemelen var. O yuzden ailenin
duygularini anlamaya calisiyorum, hali ne olacak kim bakacak diye boyle bir hata yapiyor olabilirler ya da cahilliklerinden bilemiyorum.
8 yaş şimdiki nesil için herşeyi bilecek yaş.Üzüldüm yavrum. ANNEN LER biliyor mu konuyu. O KADAR rahat konuşuyorsun gerçek misin diye düşünmeye başladım. BEN OLSAM yakarım o evi tövbe tövbe Git kardeşim ya.sinirim bozuldu.O cacugu bir yerde sıkıştırsa seni sıkıştırsa kötü bir şey yapsa ,evlilik mi kalacak ,iyiniyetli mi .Kimse yanında olmaz sevdiğin kocan bile kardeşim yaptı demez kapıya koyar seni.Tövbe ya rabbim allah affetsin.Alma evine8 yasindaki kardesim ya gozumun onune geliyor ağlayacak gibi oluyorum abla x.abi omuzlarimi sıkiyor bacagimi sikiyor ve terliyor degince ben sok oldum ne ara yapti bilmiyorum hep gözlüyordum ya bazen akilli diyorum milletin yaninda degil uanlizken yapiyo ondan sonra odadayiz kardesimin yanina oturdu elini tuttu bende bağirdim napiyosun sen o senin kardesin dedim birakti hemen kardesimede onun akli iyi degil oyun oynamak istemis doktor kontrolde onu hep böyle sıkar yüruyemiyo ya kontrol eder oynsmis senle dedim oda hi ben ona yeni oyunlar ogreteyim dedi yok yanliz kalma dedim psikolojisi bozulmis mudur ki inandi dedigime sanirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?