Çok iyi etmişsiniz bence. Ne hakla bir çocuğun sosyal hayatının kısıtlanmasını istiyorlar? Bu ne hadsizlik, ne densizlik, ne bencillik? Vallahi sinirlerim tepeme çıkıyor okudukçaOğlum yüzde kırk engelli , otizmli . Bir avmde oyun alanında oynuyordu bazen yüksek sesle bağırarak -vurma itme ısırma vs yok- sadece heyecanla bağırıyordu . Bir kadın geldi kızım korkuyor çıkartın onu oyun alanından dedi. Hayır dedim, korkuyorsa siz çıkartın. Sonra yanında annesi babası kayınvalidesi kayınpederi hepsi geldi çocuğunuzun psikolojik bozulacak bu engelli çocuğun ne ili var burda va bana söylemiyorlar. Hayır çıkartmıyorum oğlumu siz rahatsız olguysanız siz çıkın gidin dedim 5 kişiye karşı yek başıma mücadele verdin çevreden bir kişide destek olmadı. Ama onlar çocuğunu alıp çıktı, hala içimde kaldı keşke sen sağlıklı normal çocuk doğurmuşsun ama hep böyle olacağı garanti değil yolda yürürken kafasına saksı düşer o da engelli olabilir diye söyleseydim diye . Her yerde her zaman var bu tipler ben öğrendim mücadele ediyorum ama çok zor
Sosyal medyada yayma fikri çok iyi gerçekten. Malesef dediğiniz gibi adalet artık sosyal medyada veriliyor. Ekşide falan başlık olsa çok iyi olur.Sizin yerinizde olsam bunu sosyal medyada yayardım. Hangi market, hangi şube, hangi gün hepsini belirtirdim. Adalet artık sosyal medyada biliyorsunuz...
Bu nasıl bi iş ahlakı ya ! Reklamlarda biz şöyle büyük aileyiz bilmem neyiz diye ahkam kesmeyi biliyorlar. Ne demek engelli çocuğu var diye müşteriyi uyarmak. Asıl uyarılması gereken kişi, böyle salakça bi konuda şikayet eden yaratık. Nolmuş kulak zarı mı patlamış çığlık duyunca. Artık bu sevgisiz, saygısız insanlara gram tahammülüm kalmadı. Hepimiz engelli adayıyız. İki tane çocuğu varmış bir de yazık. Bir gün engelli kalmayacaklarının garantisi mi var. Bunlar ne kadar kıt beyinli insanlar ya !
Tepki veremediğiniz için pişmanlık duymakta haklısınız. Ben olsam ben de duyardım.
Evet ben de ilk onu düşündüm. Şikayetvar'a ve şubenin google adresine de (tam anlatamadım google'a yazınca yol tarifi, puanlama, yorumlar falan çıkan link) yorum olarak yazabilir.Sosyal medyada yayma fikri çok iyi gerçekten. Malesef dediğiniz gibi adalet artık sosyal medyada veriliyor. Ekşide falan başlık olsa çok iyi olur.
Maalesef böyle örnek çokBu konu ne zamandır içime dert oldu. Hatırladıkça üzülüyorum ve keşke birşeyler deme fırsatım olsaydı diyorum. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum.
Geçenlerde markete gittim. Bir bağırtı oldu ve korktum korkmadım diyemem ses nereden geliyor diye baktığım. Zihinsel ve bedensel engelli bir çocuk gördüğü istediği yiyeceklere heyecanlandığı için bağırıyormuş meğer. Hem bedensel hem zihinsel engelli, konuşamayan bir çocuk ne yapabilir allah aşkına? Yanımda iki çocuğu (5-6 yaşlarda) olan bir kadın agresif bir şekilde görevlilere "çıkarın şunu çocuklar korkuyor." şeklinde şikayet etti. Engelli çocuğun annesini uyardılar ve kadın çocuğu alıp çıktı. Herşey çok ani gelişti birkaç saniye içinde ve ben birşey diyecek fırsat bulamadım. Hiçbir şey almadan çıktılar. Geçekten çok içim burkuldu annesinin görevli uyarırkenki o mahçup bakışını unutamıyorumBen olaylar karşında ilk önce tepki veremeden donar kalırım. Kadınla engelli çocuk çıktıktan sonra da iş işten geçtiği için şikayet eden kadına tepki vermedim ama keşke bir çift laf etseydim diyorum o günden beri.
Evet çocuklar korkabilir. Ama onların korkmamasını sağlamak zor değil bence. Korkulacak birşey olmadığını empoze etmek gerekmiyor muydu?
Lütfen çocuklarımızı bu konuda bilinçli yetiştirelim. Bizim de çocuğumuz engelli olabilirdi. Biz de o anne gibi muamele görebilirdik.
Okuduğum da o kadının saçını başını yolmak istedim o çocuk isteyerek mi o şekilde olmuş iki gün sonra kimin nasıl nerede hangi şartlarda olacağının garantisi var mı ve evlatlarımızın kimse evladı öyle olsun istemez sizi tenzih ederek söylüyorum ne kadar vicdansız kalpsiz insanlara dönüştük böyle O uyaran görevli neden o kadını uyarmıyor ona sen çık dışarı demiyor.. Susuyoruz aman işimizden olmayalım aman bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın da kime ne olursa olsun. Çok üzüldüm zihinsel bedensel emin olun onlarda anlıyorlar hissediyorlar sevilip sevilmediklerini eşimin teyzesinin oğlu var benimle ayni yaşıt zihinsel bedensel engelli her gittiğimde çocuk gibi abur cubur alır giderim annesi hep senin adını söyleyip duruyo evde der hissediyorlar yapmayın kırmayın üzmeyin öbür tarafıda var bu dünyanınBu konu ne zamandır içime dert oldu. Hatırladıkça üzülüyorum ve keşke birşeyler deme fırsatım olsaydı diyorum. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum.
Geçenlerde markete gittim. Bir bağırtı oldu ve korktum korkmadım diyemem ses nereden geliyor diye baktığım. Zihinsel ve bedensel engelli bir çocuk gördüğü istediği yiyeceklere heyecanlandığı için bağırıyormuş meğer. Hem bedensel hem zihinsel engelli, konuşamayan bir çocuk ne yapabilir allah aşkına? Yanımda iki çocuğu (5-6 yaşlarda) olan bir kadın agresif bir şekilde görevlilere "çıkarın şunu çocuklar korkuyor." şeklinde şikayet etti. Engelli çocuğun annesini uyardılar ve kadın çocuğu alıp çıktı. Herşey çok ani gelişti birkaç saniye içinde ve ben birşey diyecek fırsat bulamadım. Hiçbir şey almadan çıktılar. Geçekten çok içim burkuldu annesinin görevli uyarırkenki o mahçup bakışını unutamıyorumBen olaylar karşında ilk önce tepki veremeden donar kalırım. Kadınla engelli çocuk çıktıktan sonra da iş işten geçtiği için şikayet eden kadına tepki vermedim ama keşke bir çift laf etseydim diyorum o günden beri.
Evet çocuklar korkabilir. Ama onların korkmamasını sağlamak zor değil bence. Korkulacak birşey olmadığını empoze etmek gerekmiyor muydu?
Lütfen çocuklarımızı bu konuda bilinçli yetiştirelim. Bizim de çocuğumuz engelli olabilirdi. Biz de o anne gibi muamele görebilirdik.
Cok üzüldüm bende engelli yakıniyim zamanla insanları umursamamayi öğrendim yaşamadan bunu anlayabilecek insan sayısı az.keşke herkes sizin gibi olsaBu konu ne zamandır içime dert oldu. Hatırladıkça üzülüyorum ve keşke birşeyler deme fırsatım olsaydı diyorum. Sizin düşüncelerinizi de merak ediyorum.
Evet çocuklar korkabilir. Ama onların korkmamasını sağlamak zor değil bence. Korku lacak birşey olmadığını empoze etmek gerekmiyor muydu?
Kusura bakmasınlar ama nerede dengesiz merhametsiz hırslı birini görsem alttan benim çocuğum biricik şeklinde yetiştiren bir anne baba çıkıyorBöyleleri çocuklarını fanusta büyütsün. Çocuklar korkmuş. Korksun ya çocuk korksun korkudan ölmez çocuk. Bişeyleri de görsün de yaşasın da öğrensin çocuk. Sen de anne ol da çocuğuna adam gibi açıklama yap.Böyle güya çocuğuna çok iyi eğitim vermeye çalıştığını sanan, çocuğum biricik, tek, prens, prenses muamelesi yapan, güya her tehlikeden koruyan anne babalara acıyorum. Çünkü herkesin çocuğu biricik. Bu gerçeği unutuyorlar. Yetimhanelerde büyüyen çocuklar var, doğduktan sonra oraya buraya bırakılan çocuklar var. Emin olun onlar da biricik ve çok özel. Ve gerçek hayat prens ve prensesler için çok zor. Herkes engelli adayı. Ufak bir kazaya bakar, ufacık bir mikroba bakar. İnsan ne olduğunu unutmamalı. Asıl engelli o kadın. İnsanlığını kaybetmiş çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?