Zihinsel ve bedensel engelli bir çocuğun toplumda dışlanması.

Çok iyi etmişsiniz bence. Ne hakla bir çocuğun sosyal hayatının kısıtlanmasını istiyorlar? Bu ne hadsizlik, ne densizlik, ne bencillik? Vallahi sinirlerim tepeme çıkıyor okudukça

O marketten alışveriş yapmayın.Kadin bu tepkiyi verdiğinde market çalışanları neden "onlar bizim müşterimiz ve başımızın üstünde yeri var"demek yerine gidip kadina çıkmasını söylüyor.Rahatsiz olan çıksın.

Sizin yerinizde olsam bunu sosyal medyada yayardım. Hangi market, hangi şube, hangi gün hepsini belirtirdim. Adalet artık sosyal medyada biliyorsunuz...

Bu nasıl bi iş ahlakı ya ! Reklamlarda biz şöyle büyük aileyiz bilmem neyiz diye ahkam kesmeyi biliyorlar. Ne demek engelli çocuğu var diye müşteriyi uyarmak. Asıl uyarılması gereken kişi, böyle salakça bi konuda şikayet eden yaratık. Nolmuş kulak zarı mı patlamış çığlık duyunca. Artık bu sevgisiz, saygısız insanlara gram tahammülüm kalmadı. Hepimiz engelli adayıyız. İki tane çocuğu varmış bir de yazık. Bir gün engelli kalmayacaklarının garantisi mi var. Bunlar ne kadar kıt beyinli insanlar ya !

Tepki veremediğiniz için pişmanlık duymakta haklısınız. Ben olsam ben de duyardım.

Böyle olayların toplumun medeniyet seviyesini gösterdiğine inanıyorum. Maalesef pek çoğumuz Türkiye'de yaşadığımız için böyle çirkin olaylarla ve insanlarla karşılaşabiliriz. Bugün bir engelim yok ama yarın olmayacağının bir garantisi hiç yok. Şu ülkeyi komple nörolojik kontrole sokmak lazım. Çünkü beyin yerine başka şeyler taşıdıklarını düşünüyorum.

ben engellilerle çalışan bir öğretmenim.
inanın veliler hüngür hüngür ağlıyor bunları yaşadıkları zaman.
çocukları değil toplum tüketiyor onları....
okullar kabul etmiyor sokaklar kabul etmiyor...
çok zor...
o kadar merhametsiz bir toplumuz ki bu konuda anlatamam.

Sosyal medyada yayma fikri çok iyi gerçekten. Malesef dediğiniz gibi adalet artık sosyal medyada veriliyor. Ekşide falan başlık olsa çok iyi olur.

Sosyal medyada yayma fikri çok iyi gerçekten. Malesef dediğiniz gibi adalet artık sosyal medyada veriliyor. Ekşide falan başlık olsa çok iyi olur.
Evet ben de ilk onu düşündüm. Şikayetvar'a ve şubenin google adresine de (tam anlatamadım google'a yazınca yol tarifi, puanlama, yorumlar falan çıkan link) yorum olarak yazabilir.

Maalesef böyle örnek çok
Otizmli çocuk için oğluna yaklaşma yanına hastalığı bulaşır diyenleri duydum
Cehalet +merhametsizlik birleşince sonuç böyle oluyor
Aslında o çocukların kabul görme isteği o kadar fazlaki

Sağlıklı bir bireyi bile sürekli dışlarsanız agresif olur. Ne zaman öğreneceğiz farklılıkları hoş görmeyi? Bir annenin başka bir anneye böyle zulmetmesi... İnsan yetiştirmeye çalışan bir eğitimci olarak can yakıcı buldum. Anneleri sakin karşılasa zaten sorun olmazdı. Böyle yetişkinler yüzünden kaybediyoruz insanlığımızı. Bazen market reyonlarında, bazen okul koridorlarında,bazen otobüs yolculuğunda çaresiz bir çocuğun çığlıklarıyla bağıra bağıra ölüyor insanlığımız.

Okuduğum da o kadının saçını başını yolmak istedim o çocuk isteyerek mi o şekilde olmuş iki gün sonra kimin nasıl nerede hangi şartlarda olacağının garantisi var mı ve evlatlarımızın kimse evladı öyle olsun istemez sizi tenzih ederek söylüyorum ne kadar vicdansız kalpsiz insanlara dönüştük böyle O uyaran görevli neden o kadını uyarmıyor ona sen çık dışarı demiyor.. Susuyoruz aman işimizden olmayalım aman bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın da kime ne olursa olsun. Çok üzüldüm zihinsel bedensel emin olun onlarda anlıyorlar hissediyorlar sevilip sevilmediklerini eşimin teyzesinin oğlu var benimle ayni yaşıt zihinsel bedensel engelli her gittiğimde çocuk gibi abur cubur alır giderim annesi hep senin adını söyleyip duruyo evde der hissediyorlar yapmayın kırmayın üzmeyin öbür tarafıda var bu dünyanın

Hangi birimiz cocugumuzun engelli dogmasini, olmasini engelleyebiliyoruz ki? Ben insanlardaki bu kibri bu egoyu anlayamiyorum. Hayatta mudahale edemeyecegimi seyler icin fazla curetkariz. Bu bir ornek. Bunun binlercesi her gun okullarda sokakta toplu tasima da yasaniyor. İnsanlar cocuklarini saklamak, uzulmesin diye gizlemek zorunda kaliyorlar. Ben toplum olarak kendimizden bu konuda cok utaniyorum.

Cok üzüldüm bende engelli yakıniyim zamanla insanları umursamamayi öğrendim yaşamadan bunu anlayabilecek insan sayısı az.keşke herkes sizin gibi olsa

böyle yobaz insanlar ile aynı dünyada yaşadığım İçin utanıyorum. Keşke orda siz krşı çıksaydınız sizin desteğiniz engelli annesi için okadar önemliydi ki şuan o kadın evinde günlerce bu anı düşünecek belki belli zaman topluma sokamıcak . Malesef bizlerde destek olmadığımız sürece en az dışlayan insanlar kadar suçluyuz .

böyle durumlarda insanin bir nutku tutuluyor sanirim
ben olsam kendime geldikten sonra yetkililere orta yerde bagirir diger kadin icin cikarirmisiniz şunu markete iki ayakli hayvan girmis korkuyorum derdim

Böyleleri çocuklarını fanusta büyütsün. Çocuklar korkmuş. Korksun ya çocuk korksun korkudan ölmez çocuk. Bişeyleri de görsün de yaşasın da öğrensin çocuk. Sen de anne ol da çocuğuna adam gibi açıklama yap.Böyle güya çocuğuna çok iyi eğitim vermeye çalıştığını sanan, çocuğum biricik, tek, prens, prenses muamelesi yapan, güya her tehlikeden koruyan anne babalara acıyorum. Çünkü herkesin çocuğu biricik. Bu gerçeği unutuyorlar. Yetimhanelerde büyüyen çocuklar var, doğduktan sonra oraya buraya bırakılan çocuklar var. Emin olun onlar da biricik ve çok özel. Ve gerçek hayat prens ve prensesler için çok zor. Herkes engelli adayı. Ufak bir kazaya bakar, ufacık bir mikroba bakar. İnsan ne olduğunu unutmamalı. Asıl engelli o kadın. İnsanlığını kaybetmiş çünkü.

Kusura bakmasınlar ama nerede dengesiz merhametsiz hırslı birini görsem alttan benim çocuğum biricik şeklinde yetiştiren bir anne baba çıkıyor

Son düzenleme:
görevlinin de kabahati var.o densiz o lafı ettiğiniz "buyrun sizi dışarı alalım o zaman" diyecekti.yerinizde olsam kan beynime sıçrardı hatta ağzımdan çıkanı kulağım duymayabilirdi.Allah büyük ama.

Allah herkese vicdan nasip etsin. 3 tane zihinsel engelli dayım var. Çevreden yemedikleri dayakta kalmadı, işitmedikleri hakarette.. Şuan dahi aklıma geldi canım yandı. Çok zor çok..

geçen tramwayda otistik bir çocuk vardı 14 yaşındaymış tekerlekli sandalyedeydi.balkondan atlamış sakat kalmış.gelene geçene vuruyordu çocuk ama kimse birşey demedi anlayışlı davrandılar.zaten anne çok üzgün ve yorgun oluyor bu durumda daha fazla insanların üzerine gitmenin anlamı yok.kendisi çocuğuna durumu açıklayabilirdi.korkuyor çıkarın bunu demek çözüm değil.aynı şeyi sokak hayvanları için yapan insanlarada gıcık oluyorum.yok sayıp gözünüzün önünden kaldırınca sorun çözülmüyor.

Maalesef toplumun gerçeği!

Bilinçsiz, bencil ve engelsiz engelliler ile dolu dünya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…