İnsan yaşadıkça mücadele etmeyi öğreniyor
Rahmetli annem , bir şey yapmayı düşünüyorsan önce karar ver, çıkacak sorunlarla sonra uğraşırsın derdi
Bu hayatı kimse senin yerine yaşamıyor, giden zamanını kimse geri veremez
Arkadaşların dediği gibi okuluna devam et, ablanla yardımlaş, hemen düzen değiştirmesen bile bunun alt yapısını hazırla
Naif bir insansın diye bu kahrı ömür boyu çekmek zorunda mısın, naif insanlar ezilir kural mıdır ?
Önce kendin kararını ver, sonra da uygulama yoluna gir, kendine güven , her şeyden önce insansın sen ve hayatının sorumluluğu kendi üzerinde. Bazen bir kaç adım atmak gerekir, benim dedem de aynen böyle demiş anneme, boşanırsan beni tanıma, bizde olmaz öyle şeyler diye, annem 15 yıl evlilikten sonra, 4 çocukla boşandı, kimse destek olmadı, dedem ve dayım kapılarını bile açmadılar. Sadece anneannem, annemin üvey annesidir bir o destek oldu anneme, dedemlerden gizli görüşürlermiş. Ne oldu annem aslan gibi 4 evlat yetiştirdi, davasında haklıydı, Rabbim doğrunun yanındadır, her şeyi bir yola koydu. Zamanla herkes alıştı duruma, annem ayağa kalkıp, eli ekmek tutunca herkes olabilir boşanma normaldir demeye başladı. Bu dediklerim 31 sene evveldi, o yaptıysa sende yaparsın, kendine inan, Rabbine güven