ZiNDANDAKi BEN

İnsan yaşadıkça mücadele etmeyi öğreniyor
Rahmetli annem , bir şey yapmayı düşünüyorsan önce karar ver, çıkacak sorunlarla sonra uğraşırsın derdi
Bu hayatı kimse senin yerine yaşamıyor, giden zamanını kimse geri veremez
Arkadaşların dediği gibi okuluna devam et, ablanla yardımlaş, hemen düzen değiştirmesen bile bunun alt yapısını hazırla
Naif bir insansın diye bu kahrı ömür boyu çekmek zorunda mısın, naif insanlar ezilir kural mıdır ?
Önce kendin kararını ver, sonra da uygulama yoluna gir, kendine güven , her şeyden önce insansın sen ve hayatının sorumluluğu kendi üzerinde. Bazen bir kaç adım atmak gerekir, benim dedem de aynen böyle demiş anneme, boşanırsan beni tanıma, bizde olmaz öyle şeyler diye, annem 15 yıl evlilikten sonra, 4 çocukla boşandı, kimse destek olmadı, dedem ve dayım kapılarını bile açmadılar. Sadece anneannem, annemin üvey annesidir bir o destek oldu anneme, dedemlerden gizli görüşürlermiş. Ne oldu annem aslan gibi 4 evlat yetiştirdi, davasında haklıydı, Rabbim doğrunun yanındadır, her şeyi bir yola koydu. Zamanla herkes alıştı duruma, annem ayağa kalkıp, eli ekmek tutunca herkes olabilir boşanma normaldir demeye başladı. Bu dediklerim 31 sene evveldi, o yaptıysa sende yaparsın, kendine inan, Rabbine güven
Maşallah. Cok takdir ettim anneni. 31 sene önce o cesaret. İnşallah konu sahibine örnek olur.

İnsan yaşadıkça mücadele etmeyi öğreniyor
Rahmetli annem , bir şey yapmayı düşünüyorsan önce karar ver, çıkacak sorunlarla sonra uğraşırsın derdi
Bu hayatı kimse senin yerine yaşamıyor, giden zamanını kimse geri veremez
Arkadaşların dediği gibi okuluna devam et, ablanla yardımlaş, hemen düzen değiştirmesen bile bunun alt yapısını hazırla
Naif bir insansın diye bu kahrı ömür boyu çekmek zorunda mısın, naif insanlar ezilir kural mıdır ?

Önce kendin kararını ver, sonra da uygulama yoluna gir, kendine güven , her şeyden önce insansın sen ve hayatının sorumluluğu kendi üzerinde. Bazen bir kaç adım atmak gerekir, benim dedem de aynen böyle demiş anneme, boşanırsan beni tanıma, bizde olmaz öyle şeyler diye,
annem 15 yıl evlilikten sonra, 4 çocukla boşandı, kimse destek olmadı, dedem ve dayım kapılarını bile açmadılar. Sadece anneannem, annemin üvey annesidir bir o destek oldu anneme, dedemlerden gizli görüşürlermiş. Ne oldu annem aslan gibi 4 evlat yetiştirdi, davasında haklıydı, Rabbim doğrunun yanındadır, her şeyi bir yola koydu. Zamanla herkes alıştı duruma, annem ayağa kalkıp, eli ekmek tutunca herkes olabilir boşanma normaldir demeye başladı. Bu dediklerim 31 sene evveldi, o yaptıysa sende yaparsın, kendine inan, Rabbine güven
Basta guzel yorumunuz icin cok tesekkur ederim.Evet oneli olan karar vermek be zaten coktan kararimi verdim biliyorum bu hayat benim hayatim degil istemedigim bir hayati yasiyor .Anneni taktir ediyorum rabim yardimciso olsun her daim umarim bende Annenin gibi guclu olurum Allah yardimcinizolsun her daim

yorumunuz icin tresekkurler be bosanirsam ailemin yanina gitmicem zaten ablamda kalicam bir sure sonra Allah Kerim arti bana evinde rahat yiyip icoyorsunuz ndediniz peki sevmedigin insanla mutlu olabilirmisin?degermi rahatim diye gencligimi hayatimi feda etmeye
Evlenmişsiniz bi kere eğer boşanırsanız bence sıkıntınız daha büyük olur onu sevmeye çalışmalısın burda birçok insaan konu açıyor boşanıyorum ama pişmanım diye mesela benim çevremde sizinki gibi ailemde çok tutucu bizde boşanan hiç yok ve benim çok sıkıntılarım oldu ama bu yüzden hiç boşanmayı düşünmedim daha kötü olacağını bildiğim için hiç çocuk düşündünüzmü

Evlenmişsiniz bi kere eğer boşanırsanız bence sıkıntınız daha büyük olur onu sevmeye çalışmalısın burda birçok insaan konu açıyor boşanıyorum ama pişmanım diye mesela benim çevremde sizinki gibi ailemde çok tutucu bizde boşanan hiç yok ve benim çok sıkıntılarım oldu ama bu yüzden hiç boşanmayı düşünmedim daha kötü olacağını bildiğim için hiç çocuk düşündünüzmü
evet evlendik bir kere ama cocukluguma vede cahiligimegeldi evliligim. Ailemiz boyle diye boyun mi egiyim inan yaptim boyundaegdim sabredeyim dedim ama olmuyor canim bir yerden patlak veriyor yani sevmedigin cevresi sana uymayan bor insanla iletisim olmayan bir insanla evlilik cok zor bu yizden bosanmak istiyorum.bebek konusunda korunmuyorduk zaten ama olmadi 2 yillik evliyin

önceki konularını biliyorum ve zaman zaman aklıma gelmiyor değilsin.sana mor çatı ile ilgili bilgi vermiştim sanırım.bak canım boşanmaya kararlıysan ailen umurunda olmasın.destek al.sen kimseye muhtaç değilsin bunu aklından çıkarma.aklın başında sağlığın yerinde okumaya da karar vermişsin.sen aslında iradeli ve azimli bir kızsın.sadece kocan olacak adam ve ailesi ve de senin ailen seni bir güzel sindirmişler.devlete başvur yardım iste.orda psikolojik destek de dahil her konuda yardım ediyorlar

evet evlendik bir kere ama cocukluguma vede cahiligimegeldi evliligim. Ailemiz boyle diye boyun mi egiyim inan yaptim boyundaegdim sabredeyim dedim ama olmuyor canim bir yerden patlak veriyor yani sevmedigin cevresi sana uymayan bor insanla iletisim olmayan bir insanla evlilik cok zor bu yizden bosanmak istiyorum.bebek konusunda korunmuyorduk zaten ama olmadi 2 yillik evliyin
Canım nasıl oldun, merak ettim seni.

Çocuğun yoksa çok iyi boşanmak kolay okuyormuydun uni de kaydın var mıydı bsştsn mı kazanacaksın? Yurtta kalırsın işede girersin masrafların için öğrenciler ailesinden para almadan çalışarak okuyor sende yaparsın

Şimdilik evde sınava hazırlan gir kazan yurtta çıkar inş çıkmazsa misafir kalıp boşalınca geçebiliyormuşsun uni kazan ortada kalmazsın ceker gidersin

Bence kendini topla. Sana uygun iş bul az çok deme gir bir işe çalış. Parayi biriktir eşin izin vermez yada nabicaksin paray gibi sey derse kendime iyi geliyor iyi hissediyorum gibi laflarla oyalayabilirsin.
Daha sonra zaten elindeki parayla ablana gidersin boşanma islerinde yaninda olur sonra kendine ufavik yuva tutarsiniz eşyalarida halledersin ogrenci evi gibi dusun.
Açıktan okul okursun bir yandan da calisir kendini gecindirirsin.
Cocuk olsaydi bunlari bu kadar kolay yazamazdim ama tek basinasin ve yapilmicak sey degil.

senin konularını biliyorum Allah sabır versin. Zindan kelimesini görür görmez daldım zaten ya senin ablan vardı ona gitsene sana destek oluyordu güç alırsın ondan millet konuşmasın diye zindanda kalmak nedir

anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla ablada bile sizi taciz ederler.
bazen insanların sınavı oluyor yaşanılan ağır şeyler. eşinize katlanıp, okulunuzu bitirin. bir süre sensin deyip suyuna gidin. ne zaman ki ewt benim artık kimseye ihtiyacım yok dediğiniz an geldi boşayın gitsin.
ha bu arada 100 tane yolla korunun . çocuk falan yapmayın.

Back
X