• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ziyaret rededildi

14 yıl aynı patronlarla çalıştım eşlerini çocuklarını tanırım yakınlıkta oldu ellerinde büyüdüm gibi bir şey. Ama hiç bir zaman birinin evine gitmedim yani o kadr cenaze oldu vs işe geldiğinde başsağlığı dilenir cenaze namazı kılınacak camiye çiçek gönderilir bu kadar eve gitmezdim şahsen gerek yok . Çay ı hiç anlamadım eğer kendisi istedi ise sizden abiniz istemişti benden diyip kardeşine verin ..

Çay ı hiç anlamadım eğer kendisi istedi ise sizden abiniz istemişti benden diyip kardeşine verin ..

çay şeker bazı yörelerde cenazeye giderken götürülür

vefat eden istediğinden değil adet

işte eve misafir gelir destek olalım gibisinden

hatta bence önceleri yemek götürülürmüş belirli yakınlar

ama yemek çok gelince yenmiyor, kalıyor, bozuluyor, israf oluyor

çay şeker her zaman lazım olur, paketli de diye düşünülüp adet biraz değiştirilmiş

yine her giden yemek yapamaz, taşımak vs de zor ama paketli çay şeker oldu bitti

lohusaya süt bisküvi de benzer amaçlarla götürülüyor

çay şeker her zaman lazım olur, paketli de diye düşünülüp adet biraz değiştirilmiş

yine her giden yemek yapamaz, taşımak vs de zor ama paketli çay şeker oldu bitti

Bilmiyordum biz de hala yemek götürülür çunku. Çay şeker tuz yeni eve götürülür taşındı ise yada yeni ev kuruyorsa bereket olsun diye.
Lohusaya biz de de aynı..

Babam 4 ay önce vefaat etti. Bize de yemek getirdiler gerçekten Allah bin kere razı olsun, biz yemedik o halde değildik. Ama yiyenler oldu, ihtiyaç oldu. Fakat burada değişik bir durum var. Lohusaya da bez götürürüm mesela çocuk bezi. Ama arkadaşımsa , akrabam ise ne bileyim iş arkadaşımsa farklı olur patronun eşiyse farklı olur. Bana gelenler çiçek getirdi mesela herkesin yapısı kültürü farklı. Kendi kültürünü dayatıp havalara girmiş muamelesi yapmak ne demek . Bize yemek getirenler Komşularımız 20 yıllık aile dostlarımız. Patronum , memurum da velev ki patronum olsa ararım, güzel dileklerimi üzüntülerimi belirtirim. Karşıdan gelen elektriğe göre konuşmayı uzatır veya kısaltırım. Çay göndermem , kültürümüz bu diyerek garip işlere girmem. Cenaze sahibi patronluk mu yapıyormuş ağırlamak zorundaymış çayı illa ki verecekmiş , bunlar göze girmek sıyrılmak için hareketler. Ölene kıymetiniz var ise okuyun yasini ruhuna. Yol yordam bilmiyorum diyorsanız birilerine sorun taziye ziyareti nasıl olur olmalı diye. Bilmemek ayıp değil ki .. Çay vericem çay vericem, kaçak çay mı nedir bu çay, başkasıyla göndereyim falan.

Valla patron değil siz garipsiniz.
Patronunun babaannesi ölmüştü, hiç evine başsağlığına gideyim demedim, ne münasebet.
Bir de adama bilenmişsiniz, pardon adamların acısı var, belki aileyle iç içe acılarını yaşamak istiyorlar ne hakla kızıyorsunuz, bir de kardeşine anlatacakmışsınız, ay bana geldi şoklar silsilesi.
Çay almak ne mana hiç anlamadım? Ne çayı aldınız ki? Evinde çay mı yok adamın?

Aynen bizde de çay, şeker hatta yağ pirinç filan da götürülür.

ben de konu sahibini de 20li yaşlarda hatta daha genç diye düşünmüştüm

yani abiyi severdim o da beni severdi diye yeni patrona bunu iletmek, belki de bir görev olarak gitmek istediğini düşünmüştüm

hatta gitmekten öte ben de geleyim diye patrona sorup yakınlık mesajı vermek

ama konu sahibinin yaşı büyükmüş

o zaman iş ve özel hayatı ayırmayı da bilir diye düşündük

evet yeri gelir eve de gidilir

iş arkadaşımın babası aniden vefat ettiğinde annesinin evine onunla gittim

daha önce hiç gitmediğim bir evdi ve arkadaşımı yatırıncaya kadar kaldım

zira o kitle içerisinde akraba olmayan, yani acıyı taaaa içinde hissetmeyen, yine evin kızını tanıyan, eşini tanıyan, sosyal yaşamına hakim bir kişiydim, bu desteğim uygundu

sonraki zamanlarda da herkes düzgün bir davranış olarak andı

ama aynı hareketleri patronum vefat ettiğinde yapsaydım garip karşılanırdı, zira onun akranı, onun ortamına hakim bir kişi değil nihayetinde çalışanıydım

patronun abisi vefat ettiğinde ben gidemedim evde lohusaydım ama çalışıyor olsaydım iş yerindekilerle birlikte cenazeye gider uzaktan başınız sağ olsun der çıkardım

yine patronun eşi rahatsızlandığında da kendisine geçmiş olsun dedik ki eşini de tanır birlikte çalışırdık, hadi eve gidelim demedik

aradan bir süreç geçti, doğum gününde elimize bir pasta aldık gittik ama içeri dahi girmedik, bahçede kestik ve döndük

bu anlattığım pandemi öncesi hikayeler

bir de cenaze evine size geleceğiz diye haber verilir mi, yani gitseydiniz çıkışta

evet belki neden gelmiş diye bakarlardı ama sen gelme sözlerine de muhatap olmazdınız

hani ölümün ardından belli bir süre her gün dua okunuyor. annem için sağolsun bizim komşular bir saat belirleyip her gün o saatte toplanıp geliyordu. ama bir komşu vardı, hani iyidir ama çok samimi gel-git yok arada. hep herkesten yarım saat önce gelip salona oturuyordu. geri kalan herkes can ciğer kuzen akraba evde. ve aksi gibi tam aramızda özel şeylerden, anılardan bahsederken hoop geliyor.
bir gün hepimiz aynı anda zil çalınca "eeehhh yeter yaaa her gün her gün erkenden geliyor, bi bizbize kalamadık" demiştik.
şimdi düşününce ayıp aslında, kadın da iyi niyetli. ama o acı halinde, hele de erken ölümde yabancı birini çok istemiyorsun içinde.
ben anladım yani bu konudaki genç patronu.

Babam 4 ay önce vefaat etti. Bize de yemek getirdiler gerçekten Allah bin kere razı olsun, biz yemedik o halde değildik. Ama yiyenler oldu, ihtiyaç oldu. Fakat burada değişik bir durum var. Lohusaya da bez götürürüm mesela çocuk bezi. Ama bunlar denk olduğum kimseler. Komşularımız 20 yıllık aile dostlarımız. Patronum , memurum da velev ki patronum olsa ararım, güzel dileklerimi üzüntülerimi belirtirim. Karşıdan gelen elektriğe göre konuşmayı uzatır veya kısaltırım. Çay göndermem , kültürümüz bu diyerek garip işlere girmem. Cenaze sahibi patronluk mu yapıyormuş ağırlamak zorundaymış çayı illa ki verecekmiş , bunlar göze girmek sıyrılmak için hareketler. Ölene kıymetiniz var ise okuyun yasini ruhuna. Yol yordam bilmiyorum diyorsanız birilerine sorun taziye ziyareti nasıl olur olmalı diye. Bilmemek ayıp değil ki .. Çay vericem çay vericem, kaçak çay mı nedir bu çay, başkasıyla göndereyim falan.

haklısınız

ben onu orkideye açıklama olsun diye yazdım

konu sahibine yorumum çayı gönderme idi

orkidenin kafası karışıp "çayı vefat eden kişi mi istemişti" deyince yazdım

evet yemek zaten getirilir de işte bir tık uzak olanlar ya da evden değil de işten vs gelenler getiriyor bazı yörelerde

haklısınız

ben onu orkideye açıklama olsun diye yazdım

konu sahibine yorumum çayı gönderme idi

orkidenin kafası karışıp "çayı vefat eden kişi mi istemişti" deyince yazdım

evet yemek zaten getirilir de işte bir tık uzak olanlar ya da evden değil de işten vs gelenler getiriyor bazı yörelerde
Orkide’ nin sorusu da değişik 😂 Ölen çay istese ne istemese ne , nedir bu çay inadı. Adam çok güzel cevap vermiş size iş yerinde ihtiyacımız var demiş bozmuş atmış, genç falan ama helal olsun.

Orkide’ nin sorusu da değişik 😂 Ölen çay istese ne istemese ne , nedir bu çay inadı. Adam çok güzel cevap vermiş size iş yerinde ihtiyacımız var demiş bozmuş atmış, genç falan ama helal olsun.

hatta ilk başta dikkatli okumamışım sonra tekrar okudum, adam cenazeye gelin demiş

biz cenazenin günler sonra olacağını algılayamadığımız için neden cenazeye gitmedin demiştik

hatta aslında demek istediğini ilk vefat eden birileri geldi ama artık biz bize kaldık, cenaze töreni var oraya gelirsiniz şeklinde

Neden 13 gün sonra? Türk değiller mi?
Ben de buna takıldım ama konu sahibi bir cevap vermemiş. Adamı Türk olsaydı da garipsemezdim ama Türk değilse hiç hiç garipsemem. Onların yas süreci bizler gibi yakınları memnun etmekle geçmiyor en güzelini yapıyorlar.

14 yıl aynı patronlarla çalıştım eşlerini çocuklarını tanırım yakınlıkta oldu ellerinde büyüdüm gibi bir şey. Ama hiç bir zaman birinin evine gitmedim yani o kadr cenaze oldu vs işe geldiğinde başsağlığı dilenir cenaze namazı kılınacak camiye çiçek gönderilir bu kadar eve gitmezdim şahsen gerek yok . Çay ı hiç anlamadım eğer kendisi istedi ise sizden abiniz istemişti benden diyip kardeşine verin ..
Canım adanada bizlerde cenazede bir paket çay alır gideriz aslında gelen gidene çay demleyip, dağıtıyorlar bir nevi yardımcı, olmak için eşim her cenazeye çay ve şeker götürür

Aynen canım eşimde götürür eskiden cenazeler daha kalabalıktı cenaze çadırını yanına semaverde çay demlenir gelen bütğk herkeze çay dağıtılır ve cenaze sahibine yardımcı, olmak için alınır biz adanadayız

Back
X