• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ziyaret rededildi

Abisi çünkü çok değer verdiğim patronumdu
Yani geçenler de benim de çok değer verdiğim patronumun çok değer verdiğim babası vefat etti.
babası hergün yanıma gelir kahveni içicem der bütün gün sohbet ederdik.
ama ben kalkıp kimseye gelicem vs demedim. Küçük oğlunu arayıp baş sağlığını diledim. Hatta büyük oğluda küçük oğluda patronum. Küçük patronuma abiniz nasıl arıyımmı diye sorduğum da. Pek konuşacak gibi değil dedi. Siz selamımı ve başsağlığımı iletirsiniz dedim. Hiçte gocunmadım veya garibime gitmedi.
insanların dertleri sıkıntıları var sonucta Allah sabır versin. Bence alınganlık yapmamanız gerek en azından böyle durumlarda. değil patrona, kimseye karşı..

Ayıplık bir durum yok
Konuyu o zaman şöyle açmalıydınız: Herkesi eve kabul ettiler ama bana gelmeyin dediler

İki konu arasındaki farkı gerçekten anlayamıyor musunuz?

Siz ne yazarsanız ona göre yorum gelir. Kimse müneccim değil.

Üstelik bunu yazmak için 7 sayfa beklemenize anlam veremedim. Daha ilk yorumda ama herkes gitti evine diyebilirdiniz.

Öbürler habersiz gitti. Biz söyledik bize böyle dediler

Kafama taktığım yeni olay.

Geçen çalıştığım yerin patronun büyük abisi öldü. Şimdi tanıdığım kardeşi geçti yerine kendisi 20 yaşında. Kendisine başsağlığına geleceğimizi söyledim. Kendisi bana nasılsa cenazeye geleceksiniz eve gerek yok. İş yerinde size daha çok ihtiyacımız var. Hem daha geçti hep aynı insanlar geliyor bu ara evimize dedi. Ben şok oldum tabi. ( sanki iş saatinde gidecekmişiz gibi).
Şimdi ben abisine değer verdiğim için çay almıştım evlerine götürmek için. Bunun bir ortağı yani bundan büyük bir patronum daha var. Ona anlatıp çayı onunla evlerine göndermem uygun olur mu? Çok kötü oldum o lafları duyunca. Patronluk mu taslamak istedi anlamadım. Yerimde olsanız nasıl davranırdınız?
Ne kadar acımasız yorumlar var.. Cenaze evinde gelen giden olur çay ikram edilir diye çay almayı düşünmüşsünüz bu çok normal. Bizde de böyle cenazedir, mevlüttür, düğündür ne bileyim toplu cemiyetler olduğunda kahve, çay, şeker, yemek falan götürülür ikram edilecekse edilsin diye.

Cenaze ziyaretlerini oldum olası sevmememe rağmen iyi niyetinizi takdir ettim. Ama şu sıralar biliyorsunuz ki olağanüstü bir pandemi dönemindeyiz. O sebeple kabul etmemiş olmamalı çok normal. Statü farkı vesaire onları bilemem ama, bu insanlarla çok yakın değilseniz, öncesinde ev ziyaretleriniz olmadıysa, evlerine başsağlığına gitmek de hiç doğru değil. Telefonla arar söylersiniz, yeterli bence. İçinize sinmezse mezarlığa gidebilirsiniz. Ama ev ziyareti aşırı ve uygunsuz bence de.

Öbürler habersiz gitti. Biz söyledik bize böyle dediler
E o zaman diğerlerine gelmeyin diyecek fırsatı olmamış patronunuzun.Arkadaşlarınız da sizin gibi arayıp taziyeye gitmek istediklerini söyleselerdi onlara da aynı cevap verilirdi.İki durum birbirinden farklı.Aradıkları halde arkadaşlarınıza “gelin,buyurun” denmiş olsaydı sizi istememişler derdim.Kişisel algılanacak hele ki alınacak bir şey yok.İnsanlar acılarıyla boğuşurken öyle ince düşünemezler.Patronun tavrını gayet makul ve yaşına göre çok olgun buldum.Kaldı ki bu dönemde eve taziyeye gitmek gerçekten çok tehlikeli ve gereksiz.İnsanlar zaten acılı, bir de korona kapma stresi yaşamasınlar.

Ne kadar acımasız yorumlar var.. Cenaze evinde gelen giden olur çay ikram edilir diye çay almayı düşünmüşsünüz bu çok normal. Bizde de böyle cenazedir, mevlüttür, düğündür ne bileyim toplu cemiyetler olduğunda kahve, çay, şeker, yemek falan götürülür ikram edilecekse edilsin diye.

Cenaze ziyaretlerini oldum olası sevmememe rağmen iyi niyetinizi takdir ettim. Ama şu sıralar biliyorsunuz ki olağanüstü bir pandemi dönemindeyiz. O sebeple kabul etmemiş olmamalı çok normal. Statü farkı vesaire onları bilemem ama, bu insanlarla çok yakın değilseniz, öncesinde ev ziyaretleriniz olmadıysa, evlerine başsağlığına gitmek de hiç doğru değil. Telefonla arar söylersiniz, yeterli bence. İçinize sinmezse mezarlığa gidebilirsiniz. Ama ev ziyareti aşırı ve uygunsuz bence de.

Rahmetli olan bizi ramazanda davet etti iftara. Ben şahsen gitmek istememiştim, o ara corona daha çok yaygın dı diye. Bunu da kendisine söylemiştim o da saygı duymuştu

Burada öyle yorumlar yapmışlar ki, sanki ben ev meraklısıymışım gibi. Arkadaşlar 2-3 e bölünüp öyle gidelim diye karar verdiler. Çat kapı gittiler.Bizim grup haber verelim dedi, ona da adam kibarca gelmeyin dedi. Bir an kırıldık tabi. Ama bazi aklı selim yardımcı arkadaşların yorumuna bakarak daha bir iyi anladım.

Patronunuzu sevdiginiz icin iyimser dusunerek sormussunuz. kardeside kotu bisey dememis aslinda korona var ortalikta bi bahane ile cagirmamak gel demek istemiyo olabilirler yani sagolun cok gelen giden var yalniz degiliz anlaminda demis olabilir. Cay ne alaka bilmiyorum adetinizde cenaze evine goturuluyorsa kardesine verin bassagligi icin getirecektim bizde adettir size vereyim tekrar basiniz sagolsun diyip cikin en iyisi🤷🏻 baskasiyla gitme falan olmaz gelme demis bi kere sonucta
.

Zaten öyle denildikten sonra gitmem ki. Arkadaşlarım da gitmeyecek evine. Cenazeye gidip orada son görevimizi yapıp çıkıp geleceğiz

İnsanların acılı günlerinde alınganlık yapan insanlara kıl oluyorum.:duduk:

bir cenazelerde birde dugünlerde dunya kendi etrafinda donuyormus gibi cenaze/duğun sahiplerine alınganlık trip yapanlara bende sinir oluyorum.

Benim nişanımda esimin yengesi ben tuvaleti sordum bana gostermedi kiz tarafi diye nisandan sonra kayinvalidemin evinde laf saymış bizim tarafa. Bana soylemediler tabi kadın bana tripli davrandı yıllarca bende umursayıp neden diye pesine dusmesim 9 sene oldu nisanlanali daha gecen sene duydum kayinvalidemden. tüm akrabalara anlatmıs kiz tarafi bizi tuvalete bile sokmadı diye.:halay:Bana bir gulme gelmisti ögrenince.

gene konusunu bambaşka anlatıp sonra tepkiler yüzünden konunun "detaylarını" aktaran bir üye :)
en başta gayet ben gitmek istiyorum, kabul etmedi diye şahsi bir şekilde anlattınız.
ve hala mantıklı olan fikrimiz değişmedi. insanların acılı günlerinde onlara alınmak, kırılmak o insanın terslemesinden daha ayıptır.

bir cenazelerde birde dugünlerde dunya kendi etrafinda donuyormus gibi cenaze/duğun sahiplerine alınganlık trip yapanlara bende sinir oluyorum.

Benim nişanımda esimin yengesi ben tuvaleti sordum bana gostermedi kiz tarafi diye nisandan sonra kayinvalidemin evinde laf saymış bizim tarafa. Bana soylemediler tabi kadın bana tripli davrandı yıllarca bende umursayıp neden diye pesine dusmesim 9 sene oldu nisanlanali daha gecen sene duydum kayinvalidemden. tüm akrabalara anlatmıs kiz tarafi bizi tuvalete bile sokmadı diye.:halay:Bana bir gulme gelmisti ögrenince.

bize de bir komşu annemin cenazesinde ona salonda yer açmamışız, geldiğiniz görmemişiz diye alınmıştı.
gene olsa gene yaparım, pişman değilim..

Back
X