- 24 Mayıs 2017
- 7.494
- 14.698
- 248
- 34
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Acma hic birini acma. Gorusmek istemedikten sonra istedigi kadar bilensin. Ben sizin dramalariniza gelemiyorum oglunuzla muhatap olun de bitti gittiTelefonu acmayinca da daha kötü oluyor inanın 4 dakika sürmesi 3 kez aradı bulaşık yikiyordum iki kere kendi sonra eşimin kardesinin telefonundan arıyor sen diyor benimkini acmadin oğlumu aciyorsun
annesini susturmayı becersin o zaman kimse onun annesinin sorunlarını çekmek zorunda değişilEşim yorulduğunu söylüyor sadece annesini değil beni de sucluyor
Güya demiş ya nişanlısı rahatsız olduğun şeyleri anneme belirt diye ordan yola çıkarak bu yorumu yaptım, valla konu sahibi çok çekecege benziyor, genelde kv ler oğlunu ele geçirince bu kadar cüretkar oluyorlar, sözü geçmese kuzu gibiydi Şimdi, belliki oğlanı anası yönetiyor, çok yazık...Esi de savunmuyor ki onu suclu buluyor alttan al diyor.
Bu konuyla ilgili çevremden gördüğüm, burada da tescillediğim sosyolojik bir çıkarımım var.Nişanlıyken ben de benimkinin ailesi yok sanırdım. Kimsesiz gibiydi.
Evlendikten sonra hepsi pek kıymetli oldu.
Benik tanidigim biri var annesi babasi ayriliyor yetimhanede buyuyor eli is tutunca annesi ortaya cikiyor. Simdi annesine toz kondurmuyor esini birlikte eziyorlar. Sizin dediginizde dogrudur ama bence anneciligin belli bir gecmisi olmuyor olan her sekilde oluyor.Bu konuyla ilgili çevremden gördüğüm, burada da tescillediğim sosyolojik bir çıkarımım var.
Genellemek doğru değil ama gördüğüm çoğunluk böyle. Özellikle aileden fazla ayrı kalmamış bireylerde daha çok. Evde annenin kurallarıyla büyüyorlar, çoğunun baba figürü de sessiz sakin insanlar. Evliliği özgürlük olarak görüyorlar, annenin sağladığı yemek, temizlik, ütü gibi konfor devam ederken, özgürelşeceklerini ve babaları gibi olmayacaklarını düşünüyorlar.
Sonra bir evleniyorlar, evdeki kadın da anne gibi kuralları ve beklentileri olan biri. Burada bocalıyorlar, eşiyle kimin sözü geçecek yarışına giriyorlar, girmezlerse baba gibi olacaklar. Kadın da mücadele edince o kaçtıkları anne, canım anam, garip anam, çilekeş anam oluveriyor birden ve kıymete biniyor.
Sonra da zamanında anneye veremedikleri tepkileri bilinçsizce eşe veriyorlar, aynı zamanda da geçmişte anneye haksızlık yaptıklarını düşünüp ona yaranmaya, eşi de yaradırmaya çalışıyorlar.
İtirazı olan varsa tatlı tatlı beyin fırtınası yapabiliriz, çünkü bu benim kişisel çıkarımım.
Simdeden yorulmus bir iliski , felaket bir kv de . Maddi beklentiniz olmasin, annenle konus o olsun bu olsunda olmasin. Altinlarinizi vermeyin asla , sizde calisip calistiginizla gecinin. Madem onlar birsey takmadi bide altinlarinizi kaptirmayin o aileye gidisat iyi gorunmuyor. Sizde emin degilsiniz zaten bu yuruyeceginiz yoldan. Esiniz sahip cikacak nitelikte olsa buraya konu acmaz kv yi kafaya bile takmazdiniz. Yasinizi bilmiyorum ama tekrar dusunununEşim yorulduğunu söylüyor sadece annesini değil beni de sucluyor
Yöntem şu neden bu insanları başına sariyorsun.niye bu adam evlenme bununla .niye agrimayan başını agritiyorsunEşim dengeyi kuramıyor şuan anne baskın çıkıyor ben sessiz kalıyorum sessiz kalmak istemiyorum bir yöntemi yokmudur bunun
Genellemedim biliyorsunuz. Onun da psikolojik yönü aslında aynı temellere dayanıyor, geçmişte evlat olamadığı için şimdi olma çabasında gibi geldi bana. Anneyle ya da annesiz büyüsün, sağlıklı büyümediyse ileriki yaşlarda o açığı kapatmaya çalışıyorlar. Bunun kadını erkeği de yok. Anne yanında sağlıklı büyüyüp dediğimin tam tersi olan adamlar da var. Muhtemelen anne ortaya çıktığında annem çok çekmiş, mecbur olmasa bırakmazdı diye çoktan kendi içinde aklamıştır onu. Tabi bu da benim düşüncem.Benik tanidigim biri var annesi babasi ayriliyor yetimhanede buyuyor eli is tutunca annesi ortaya cikiyor. Simdi annesine toz kondurmuyor esini birlikte eziyorlar. Sizin dediginizde dogrudur ama bence anneciligin belli bir gecmisi olmuyor olan her sekilde oluyor.
Haklisiniz. Boyle adamlara cocuk dogurmamak lazim. Cocuklarini bile gormuyor gozleri varsa yoksa annem...Genellemedim biliyorsunuz. Onun da psikolojik yönü aslında aynı temellere dayanıyor, geçmişte evlat olamadığı için şimdi olma çabasında gibi geldi bana. Anneyle ya da annesiz büyüsün, sağlıklı büyümediyse ileriki yaşlarda o açığı kapatmaya çalışıyorlar. Bunun kadını erkeği de yok. Anne yanında sağlıklı büyüyüp dediğimin tam tersi olan adamlar da var. Muhtemelen anne ortaya çıktığında annem çok çekmiş, mecbur olmasa bırakmazdı diye çoktan kendi içinde aklamıştır onu. Tabi bu da benim düşüncem.
Çok doğru, o yüzden hep diyorum anne ile ilişkisi çok önemli, Bekar arkadaşlar için söylüyorum, güçlü(arsız demiyorum) ve evlilik içinde birey olabilen, evlatlarını da birey olduğu bilinciyle yetiştiren annelerin çocuklarından(kadın erkek fark etmez) hiç korkmayın, ama birey olamamış, ezilmiş hor görülmüş, çocuklarını da bu minvalde yetiştirmiş annelerin çocuklarından uzak durun, kendi yaşamadıkları hayatı size yaşatımıyorlar.Haklisiniz. Boyle adamlara cocuk dogurmamak lazim. Cocuklarini bile gormuyor gozleri varsa yoksa annem...
yöntemiEşim dengeyi kuramıyor şuan anne baskın çıkıyor ben sessiz kalıyorum sessiz kalmak istemiyorum bir yöntemi yokmudur bunun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?