- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
bazı erkeklerde annenin otoritesini devam ettirmek istiyor, sevip sarmayalayan aynı zamanda otorite yönetilmeyi devam ettirmek istiyor. anne rolünü devrealacak biirrni bulduğunda , kadın otoriter bi evlilik oluyor. eğer kadın otoriter olmayım naif bi kişikse erkeke bocalıyor. kadını beğenmiyor. rol modeli güçlü kadın çünkü.deveyi si... burdan geliyor benceBu konuyla ilgili çevremden gördüğüm, burada da tescillediğim sosyolojik bir çıkarımım var.
Genellemek doğru değil ama gördüğüm çoğunluk böyle. Özellikle aileden fazla ayrı kalmamış bireylerde daha çok. Evde annenin kurallarıyla büyüyorlar, çoğunun baba figürü de sessiz sakin insanlar. Evliliği özgürlük olarak görüyorlar, annenin sağladığı yemek, temizlik, ütü gibi konfor devam ederken, özgürelşeceklerini ve babaları gibi olmayacaklarını düşünüyorlar.
Sonra bir evleniyorlar, evdeki kadın da anne gibi kuralları ve beklentileri olan biri. Burada bocalıyorlar, eşiyle kimin sözü geçecek yarışına giriyorlar, girmezlerse baba gibi olacaklar. Kadın da mücadele edince o kaçtıkları anne, canım anam, garip anam, çilekeş anam oluveriyor birden ve kıymete biniyor.
Sonra da zamanında anneye veremedikleri tepkileri bilinçsizce eşe veriyorlar, aynı zamanda da geçmişte anneye haksızlık yaptıklarını düşünüp ona yaranmaya, eşi de yaradırmaya çalışıyorlar.
İtirazı olan varsa tatlı tatlı beyin fırtınası yapabiliriz, çünkü bu benim kişisel çıkarımım.
Hayırdır? çalışma demek ne haddine? Siz evde oturun anası ve tayfası doluşsun evinize ya da her gün gel diye baskı yapsınlar.İlla bir süre sıkıntı cekicez eşim yeni evliyken çalışma diyordu ama gidişat bunu gösteriyor
Bu konuyla ilgili çevremden gördüğüm, burada da tescillediğim sosyolojik bir çıkarımım var.
Genellemek doğru değil ama gördüğüm çoğunluk böyle. Özellikle aileden fazla ayrı kalmamış bireylerde daha çok. Evde annenin kurallarıyla büyüyorlar, çoğunun baba figürü de sessiz sakin insanlar. Evliliği özgürlük olarak görüyorlar, annenin sağladığı yemek, temizlik, ütü gibi konfor devam ederken, özgürelşeceklerini ve babaları gibi olmayacaklarını düşünüyorlar.
Sonra bir evleniyorlar, evdeki kadın da anne gibi kuralları ve beklentileri olan biri. Burada bocalıyorlar, eşiyle kimin sözü geçecek yarışına giriyorlar, girmezlerse baba gibi olacaklar. Kadın da mücadele edince o kaçtıkları anne, canım anam, garip anam, çilekeş anam oluveriyor birden ve kıymete biniyor.
Sonra da zamanında anneye veremedikleri tepkileri bilinçsizce eşe veriyorlar, aynı zamanda da geçmişte anneye haksızlık yaptıklarını düşünüp ona yaranmaya, eşi de yaradırmaya çalışıyorlar.
İtirazı olan varsa tatlı tatlı beyin fırtınası yapabiliriz, çünkü bu benim kişisel çıkarımım.
Bu bakış açısı da çok güzel, bu düşünce benim düşüncemi döver. Sanırım benim düşüncemde yaşanılan ortamdan kurtulma çabası varken, sizinkinide konfor alanını devam ettirme çabası var.bazı erkeklerde annenin otoritesini devam ettirmek istiyor, sevip sarmayalayan aynı zamanda otorite yönetilmeyi devam ettirmek istiyor. anne rolünü devrealacak biirrni bulduğunda , kadın otoriter bi evlilik oluyor. eğer kadın otoriter olmayım naif bi kişikse erkeke bocalıyor. kadını beğenmiyor. rol modeli güçlü kadın çünkü.deveyi si... burdan geliyor bence
eğer eş adayı naifse , otorrite annnede devam edebilir , burdada eşinden annesinin otorritesini devam ettirmesi istiyor. karısısnı ezdiriryor. kk da bu model çok var. anne otoritesinden çıkamamaış
iyide neredeyse kayınvalidelerin yüzde 80 i böyle , hepimiz aşina olduğumuz için en fazla resmi ve mesafeli durabilirsin diyebiliriz, iş eşinizde bitiyor. sizi saydıracak kişi aslında eşiniz. eğer beceremiyorsa bu evliliğin sonu yok.Eklemeyi unutmuşum bu insanla nasıl iletişim kurulur. Sürekli açığımi arıyor ve başka gelinle beni kıyaslıyor.Ben biriyle konuşurken dayanamayıp sesimi yukseltebiliyorum.Nasil davranmam gerekir iki gecedir uyku uyuyamıyorum.Takinti haline geldi eşimin annesi bana.
Burada üzerinde durduğum anne figürü otoriter olanlar, otoriter annede yetişmiş erkekler ve genelleme yapmadan anlatılan bir düşünce. Sizin durumunuzda özne otoriter değil, ezilmiş bir anne olduğu icin verdiğim örnekle zaten açıklanamaz o da başka bir konu başlığının sohbeti olabilir. Öyle bir konuya denk gelirsem sizi de etiketleyeyim tatlı tatlı sohbetimizi edelim.Belki örneğinize uyan durumlar olabilir ama benim duruma hiç uymuyor. :)
Babası rezil kepaze, huysuz, nefret edilesi bir adam. Annesi sessiz, çilekeş, evde hiç bir sözü geçmeyen silik bir tip.
Ben sert duruşlu, haksızlığa meydan okuyan sivri kişiliğim.
Annesiyle hiç bir benzerliğim yok.
Ailesinden hiç bir bireye benzemiyorum esasen. :)
Tam tersi annesi ezilmis babasi otoriter bir kisiyse bu seferde esin azicik sesi yukselmesin istiyor. Birseylere esi karistirmiyor. Bir olaya mudahale etmek istese erkek sen misin ben mi havalarina burunuyor. Of erkekler gelismemis yaratiklar Allahtan arada iyileri cikiyor.Burada üzerinde durduğum anne figürü otoriter olanlar, otoriter annede yetişmiş erkekler ve genelleme yapmadan anlatılan bir düşünce. Sizin durumunuzda özne otoriter değil, ezilmiş bir anne olduğu icin verdiğim örnekle zaten açıklanamaz o da başka bir konu başlığının sohbeti olabilir.
Bu konuda size hak veriyorum, zaten benim örnek verdiğim otoriter anne elinde büyüyen erkek, konu sahibinin sorunu da aynı anne, tek örnek üzerinden değerlendirdim, otoriter babada durumlar farkı senaryolarla devam ediyor ama sonuç olarak kadın yıpranıyor.Tam tersi annesi ezilmis babasi otoriter bir kisiyse bu seferde esin azicik sesi yukselmesin istiyor. Birseylere esi karistirmiyor. Bir olaya mudahale etmek istese erkek sen misin ben mi havalarina burunuyor. Of erkekler gelismemis yaratiklar Allahtan arada iyileri cikiyor.
Bu insanlar karşısındaki kim olursa olsun eziyet etmekten hoşlanan, tüm nefretini kusmak için kurban arayan insanlar. Sen bunlarla yapamazsın. Teyzenden nefret etmesi de seni yalnız bırakmak için sana yardım edebilecek, destekleyebilecek herkesi etrafından kovmaya çalışırlar. Yanındaki koca dediğin kişi zaten bu fabrikanın ürünü şimdi idare etmen için sesini çıkarmıyor ama sonra o da annemden özür dile, sen haksızsın diyecek öyle olmasaydı seni sizi bunlarla bahane etmezdi. Nikah iptali yapıp kurtul. Hiç uğraşma. Nişanda sıkıntı yaşayıp sonrasında sıkıntıları aşan hiç görmedim tam tersi bu sıkıntılar gerçeği gösterir ve sonrasında bunu temel alıp diğer sıkıntılar baş gösterir. Kurtar kendini. Bu adam için değmezEklemeyi unutmuşum bu insanla nasıl iletişim kurulur. Sürekli açığımi arıyor ve başka gelinle beni kıyaslıyor.Ben biriyle konuşurken dayanamayıp sesimi yukseltebiliyorum.Nasil davranmam gerekir iki gecedir uyku uyuyamıyorum.Takinti haline geldi eşimin annesi bana.
Ben zaten evliyim bende de otorite baba ama yine de anneside cok sevecen bir kadin tatli diliyle hep yola getirmis babayi bende onlari gorup esimi yola getirme yolunu gordum diyebilirimBu konuda size hak veriyorum, zaten benim örnek verdiğim otoriter anne elinde büyüyen erkek, konu sahibinin sorunu da aynı anne, tek örnek üzerinden değerlendirdim, otoriter babada durumlar farkı senaryolarla devam ediyor ama sonuç olarak kadın yıpranıyor.
Burada dört farklı örnekle karşılaşırız, otoriter anne, sessiz baba, otoriter baba, ezilmiş anne diye ayrı ayrı senaryolarla yola çıkıp nahif kadının ezildiği, ya da dişli kadının mücadele etmek zorunda kaldığı örnekler veririz. Hepsinin odak noktası da erkek eş ve bir türlü oturtulamayan evlilikler.
Bu konu üzerinden değil de genel olarak bakarsak, evleneceğiniz erkeğin anne babasına bir bakın derim, birinin sesi çok çok fazla çıkıyorsa, evleneceğiniz adam sağlıklı bir evde yetişmedi ve evliliğinizde, o sesi çıkan kimse, onunla ilgili sorunlarla baş etmek zorunda kalacaksınız diyebilirim. Kv. Kp. arasında bir denge varsa, bazen biri öne çıkarken diğeri sessiz kalıyor, bazen de roller değişiyorsa bir denge vardır. Anne yada babadan biri sinmişse arkanıza bakmadan kaçın diyebilirim.
İşte denge, kv. sinmek yerine adamı dengelemenin yolunu bulmuş, helal olsun mücadeleci kadın, ama yine de eşinize babasından geçen huylar vardır. Bu arada kp. ve eş otorite gibi görünse de kv. ve siz gizli otoriteymişsiniz gibi geldi bana.Ben zaten evliyim bende de otorite baba ama yine de anneside cok sevecen bir kadin tatli diliyle hep yola getirmis babayi bende onlari gorup esimi yola getirme yolunu gordum diyebilirimyine de ben biraz asabiyim esim alttan almasini da biliyor cogu zaman cok sukur bu dertlerim olmadi.
Aynen denge onemli. Bazen evliliklerde otorite degistigi durumlarda oluyor ilk zamanlar erkegin cok baskin oldugu durumlarda zaman gectikce kadin baskin konumada gelebiliyor bunu gordugum evliliklerde var. Siz evli misiniz sizde durumlar nasil?İşte denge, kv. sinmek yerine adamı dengelemenin yolunu bulmuş, helal olsun mücadeleci kadın, ama yine de eşinize babasından geçen huylar vardır. Bu arada kp. ve eş otorite gibi görünse de kv. ve siz gizli otoriteymişsiniz gibi geldi bana.
Böyle giderse uzun sürmezBen olsam bende değişirim eşim düzelmezse ki sana alttan al diyor sürekli bu evlilik uzun sürmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?