Zor durumdayım

Herseyguzelolsundh

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2019
415
12
28
Evlilik yıldönümümüz... Eşimle 1 ay kadar aramız çok kötüydü bugün ise eve çiçek yollamış güzel bir notla eve geldiğinde artık bu bizim için milad olsun herşey iyi olsun dedi ama kırıldığım şeyler vardı bende eski bir konu vardı kırıldığım o esnada onu açtım hata yaptım belki tartışmaya başladık sesini yükseltti küfür etti bir sürü s#### git artık yeter dedi kapıyı vurdu çıktı tekrar geldi deli gibi bağırdı küfürler etti bir sürü çok zoruma gitti bende tuttum kollarından sert bir şekilde sakin ol artık yeter dedim tek bir soru sordum az önce dediklerinden eminsen sinirle söylediysen gidiyorum dedim o da ben seni seviyorum ama niye çabalarımı görmüyorsun artık yoruldum bittim dedi ben seni isteyerek bu hale gelmiyorum beni bu hale sen getiriyorsun dedi sinirle bana o şekilde davrandığını bildiğim için gitmedim hala evdeyim yanlız artık çok kanıma dokunuyor gidemiyorum da kalamıyorum da sinirle bile olsa küfür edip git demesi ne yapacağımı bilmiyorum son bir şansı hakediyomu bizim ilişkimiz?

1 aydır aranız neden kötüydü mesela?
Esas sorunları bilmeden bu soruya sağlıklı cevap vermek zor..
Onun bazı hataları vardı telafi etmeye çalışıyordu yavaş yavaş iyileşiyorduk da ama bu son durum onun kendini kontrol edemeyip ağza alınmayacak küfürler etmesi beni yine çıkmaza soktu

Yani şimdi bu konuya herkes farklı yaklaşır.
Kimi manyak, salak kelimesine bile tahammül edemez.

Ben de sinirlendiğimde eğer haklıysam gözüm döner, açarım ağzımı yani..
Duysanız aaa ne biçim kadın bu dersiniz.
Ama içimde birikenleri de bilseniz ee açtırma kutuyu, söyletme kötüyü haklı sonunda patladı dersiniz.

Sizin bu ilişkide hatalı olduğunuz hiç kısım yok mu?
Yok eminim diyorsanız, çekmeyin bu saçmalıkları.
Ben de az değilim diyorsanız iyi düşünün.
Önce kendinizi düzeltin ilişkinizi gözlemleyin bakalım.

Mutluluklar.

Valla canım sorunlarınız ne bilmiyorum ama demek ki ikinizde de hala sevgi var kendinize bir gün ayırın hiç bir şey düşünmeden doku solu yaşayın sonraki gün birbirinize söz vererek kızmadan bağırmadan içinizde kalan hee şeyi konuşun o gün çözün ve bir daha o konuları açmayın

suc sizde de var anlattiginiz kadariyla.yani adam degismeye calismis adimlar atmis sizin eski konuyu acmaniz iyi olmamis tabi bu yaptiklarini hakli cikarmaz
Hoşgörmeli miyim peki gün geçtikçe sinirlerini kontrol edemiyor eşim beni seviyor biliyorum ama şu zamandan sonra nasıl davranıcam bilmiyorum

Aranizdami konu neydi yazmadiginiz için farazi yorum yapacagim.
Karsinizdaki kişi bir adim atiyor, bu adima karsilik vermek istiyorsan eski konulari vs acmayacaktin. O günü tamamlayip daha sonra sakince konuşmayi anlaşmayi deneyebilirdin. Karsi tarafin her adiminda "ama şoyle yapmistin" dersen bi yerde insan çileden çikar yani. Evet kufur yanlisti bilmem neydi, saygisizlik yapmiş ama ben sirf kufur edildi diye o kişiyi haksiz bulamam, bazilari zorla insani kufur ettiriyor yani.

Adam milat olsun diyor. Yeni bir başlangıç diyor.

Siz gene temcit pilavı gibi eskileri servis.

Bir de tanıyorsunuzdur yani bu adamı, vereceği tepkiyi tahmin etmiş olmalıydınız.

Damara basıp basıp karşı tarafı delirtip, sonra da delirdiği için kızan insanlardan mısınız?

Yani şimdi bu konuya herkes farklı yaklaşır.
Kimi manyak, salak kelimesine bile tahammül edemez.

Ben de sinirlendiğimde eğer haklıysam gözüm döner, açarım ağzımı yani..
Duysanız aaa ne biçim kadın bu dersiniz.
Ama içimde birikenleri de bilseniz ee açtırma kutuyu, söyletme kötüyü haklı sonunda patladı dersiniz.

Sizin bu ilişkide hatalı olduğunuz hiç kısım yok mu?
Yok eminim diyorsanız, çekmeyin bu saçmalıkları.
Ben de az değilim diyorsanız iyi düşünün.
Önce kendinizi düzeltin ilişkinizi gözlemleyin bakalım.

Mutluluklar.
teşekkür ederim evet eşimin patlama aynıydı ve gerçekten ağza alınmayacak şekilde çok fena patladı bundan sonra nasıl davranmalıyım bilmiyorum

O aranızdaki problem i de yazın.. soru sordun sinirlendi ? o konuya gel sen asıl ??

Hoşgörmeli miyim peki gün geçtikçe sinirlerini kontrol edemiyor eşim beni seviyor biliyorum ama şu zamandan sonra nasıl davranıcam bilmiyorum
eger ona degismesi icin sans verdiyseniz bu sureci beklemek zorundasiniz.siz degisim icin sans vermissiniz degistigini gormenize ragmen eski konulari acmissiniz.bu esinize haksizlik olur sonucta sansini iyi yonde kullanirken onu eski hatalariyla vurmamalisiniz.tabi konunuz cok kisa ben boyle anladim yanlista anlamis olabilirim

teşekkür ederim evet eşimin patlama aynıydı ve gerçekten ağza alınmayacak şekilde çok fena patladı bundan sonra nasıl davranmalıyım bilmiyorum
Evliliğinizde cinsellik kötü, iletişim kötü, güven sarsılmış, saygı bitmek üzere.
Sevgi yetmez evliliği yürütmek için.
Sevgiyle beraber saygı, güven, doğru iletişim ve cinsellik olmalı.
Ya aile terapisi alın ya gerçekten değişin karı koca ya da birbirinize eziyet etmekten vazgeçip ayrılın.

Sevgi, evlilik bu değil.

Merhaba .anne babamın evliliğinde annem 35 sene idare eden taraftı ,babam sinirlenir küfrederdi çünkü ,annemse evlilikte kendini ipin üstünde yürüyen cambaz gibi hissetti hep nefes alması bile ipin dengesini değiştirip babayı kızdırabilirdi çünkü ,sövmeleri zamanla dövmeye dönüştü ,elindeki çiçekler zamanla çamaşır makinası bulaşık makinası gerdanlık vs.her gönül alma yeniden başlayalımlar yeni hediyeler ..ama asla sorunu dinlemek istemedi iyiykende ,hep istediki konuşulmasın ,halının altına süpürülsün ,annem içine attı senelerce ,hasta oldu sonunda .. diyeceğim o ki insan konuşmak iletişim kurmak ister çünkü ortada çözülmemiş bir sorun vardır , içinde soru işareti yüzünde sırıtık bir gülümsemeyle dürüst olmamaktansa bana göre doğru olanı yapmışsınız ,eşinizinde gerçek yüzünü bir kez daha görmüş oldunuz..yapıcı olmak isteyenin çabası sabrı bir çiçek uzatmalıksa bu kadar azsa, tahammülü yoksa sevdiği kadının rahatsızlıklarına gidebilir .
Küfretmek ne demek !.. Lütfen kendinizi ezdirmeyin .

:olamaz: o_OHata ne aldatma falan mı. Yani benm esımde mesela bıkes p.. Izledıgni yakalamstm ama bısey de demıycektm sadece ızleyıpngexmısı sılmesıne kızdım acıknacık ızle kızmam kı. Bende sılmesıne kızdıgım ıcın kavga etmıstım. Konuyuckapattk bıdha olmaz dedı sonra onun dogum gnunde bıle pasta kestık gece oldunyataga gırdık ben o konuyuvactm demek gızlı gızlı ızlıyosn e adamda onu sureklı bu konuyı acıp utandırdıgım ıcın bagırmaya cagırmaya basladı benı utandırmak hosunamı gıdıyor bıdaha olmayacak dedım ıste hala aunı konuları hatalarımı yuzume vurup benınyern dıbıne sokuyosn falam dedı. Yanı bazınerkekler o hatalardan utandıkları ıcın pısman oldukları ıcın tekrar tekrar acılmasını ıstemıyor acılıncada kavgaya donusuyor. Kadınlar da malesed unutamıyor ama esınız bırdaha yapmadıysa yapmayacahına soz verdı ve sızın ıcım cabalıyorsa sızde susun mumkunse kapatın konuyu. Ya annene babana uzun yıllar evlı kalanlara baksana herseyı alttan alıp susuyolar kımbılır ne hataşar ne yanlıslar yapmıslar ama mutlular unutuyolar. Benm annem tarlada calısmıs hamıleyken, babam sert bırıdr yanı eskılerı bılırsın kocsdan cok cekerler ama cocukvoluyor buyuyor onlarda cocuklarla bırlıkte olgunlasıyor duzelıyor. Annene sorsan gecmıste neler cekmıs neler yasamıstır ama hepsı unutulmıstur. Sımdıkı evlılıkler maesed en ufak tartısmada kadınlar hıcnıseye tahammul edemıyor, erkekler topla anana gıt dıyor. Ben hep yunus emre dızısı vardı orda seyh taktuk var omun hayatı okadar guxelkı karısına okadr saygılı edeblı kadının kıymetını bılen bır adam. Kadında adama saygılı kıbar esımede hep onu ızletırım bızde baslarda cok kavga edıyorduk bu dızıden sonra falam baya faydası oldu valla bana tavırları degıstı. :KK23::KK22:

Biz ayrılık aşamasından, barışma aşamasına geçerken desteğini aldığım uzman bana, "Tekrar bir araya gelecekseniz, geçmişi geçmişte bırak. Bir araya gelmeden önce oturun karşılıklı konuşun, geçmişi bir kez masaya yatırın ve bir daha geçmişi deşmeyin; birbirinizin yüzüne vurmayın. Öncesinde içinizdeki öfkeyi, kırgınlıkları birbirinize dökün ve orada bırakın, yok yapamam diyorsan hiçbir şey iyileşmez; kabuk bağlayan yarayı iyileşmeden tekrar tekrar kanatmak manasız olur," demişti.

Geçmiş hakkında bir defa konuştuk, içimizdekileri döktük ve hiçbir şekilde tekrar gündeme getirmedik. Kavga etmiyoruz artık, anlaşmazlıklarımız oluyor ama ne olursa olsun her şeyi ben o günde bıraktım.

Öğrendiğim bir şeyi de söyleyeyim. Kırıldıysan, incindiysen ve o mesele kapandıysa bir daha bunu açma. Özellikle duygusal anlarda gündeme getirme. Ya kırılganlık anında konuş ya da bir daha asla açma.

İlişkilerde iki tarafta birbirine şans verip bir şeyleri düzeltmek istiyorsa eski olan olaylar bir kere konuşulur rahatsız olunan durumlar söylenir sonra da geleceğe bakılır bence. Eşiniz güzel bir adım atmış siz eskiyi hatırlatmışsınız. Keşke anı yaşamayı tercih etseydiniz

Back
X