- 15 Ekim 2012
- 3.292
- 6.919
- 358
- 36
- Konu Sahibi JaneRizzoli
-
Ruh sağlığı yerindedir. Sanırım beni bezdirme çabaları bunlar. Şu an benimle konuşmuyor. Bütün gün evden cenaze çıkmış gibi dolandı.Intihar mi ederim dedi ?
Annenin ruh sağlığı normalde nasıldır?
Ben annenizin bu cevabi sağlıklı bulmadim
Yani cok abartili tepki veriyor , ne var yani ölüm mü bu ?Ruh sağlığı yerindedir. Sanırım beni bezdirme çabaları bunlar. Şu an benimle konuşmuyor. Bütün gün evden cenaze çıkmış gibi dolandı.
Abartılı verdiğinin farkındayım da 65 yaşındaki bir kadına bu şekilde konuşamam. Saçma vs diyemem. Gönlünü alarak, güzellikle olsun istiyorum. Benim sorunum annemin tepkilerini nasıl eleştiririm değil, nasıl güzellikle olmasını sağlarım? Alışır mı bu duruma? Güzellikle olur mu?Yani cok abartili tepki veriyor , ne var yani ölüm mü bu ?
Bence bu yorumları annenize okutun.
Annenize sesleniyorum , lütfen yaşınıza uygun davranın ve meslegini eline almış resit olan kızınızın kararlarına saygı duyun , bu yaptığınız 30 yaşında ki bir kadının ozguvenini ve karar alma yetisini zedelemekten baska hic birsey degil.
Benim ablam ve kardesimde açık ne yani simdi annem ölsün mü böyle bir saçmalık olabilir mi ?
Intihar ederim diyebiliyorken güzellikle olabilecegini zannetmiyorum.Abartılı verdiğinin farkındayım da 65 yaşındaki bir kadına bu şekilde konuşamam. Saçma vs diyemem. Gönlünü alarak, güzellikle olsun istiyorum. Benim sorunum annemin tepkilerini nasıl eleştiririm değil, nasıl güzellikle olmasını sağlarım? Alışır mı bu duruma? Güzellikle olur mu?
Söz konusu olan kişi annem yalnız. Silecekse silsin diyemem. Evet ben de biliyorum hayatımı o şekillendiremez ama yok çirkin yok silerse silsin diyemem anneme.
Konu sahibinin düşünce bicimi bu ama zaten .. Yardımcı olabilmek icin önce annesinin yaptigi hareketin yanlisligini, kendisini hiçe saydigini, yasinin bunda bi faktör olamayacagini anlaması gerekiyor.. Ama konu sahibi annesinin davranış biciminin çirkin denmesine bile katlanamiyor.. Kendisi bu doğrulara inanmazken nasıl bir "güzellik yolu" arıyor anlamadimIntihar ederim diyebiliyorken güzellikle olabilecegini zannetmiyorum.
Ayrica yazim elestiri degildi zaten , elestirecek olsaydim cok daha farkli seyler yazardim . Sizin kendi kararlarinizi alabileceginiz temali bir yorumdu .
Evet katılıyorum, annesine bu kadar laf kondurmazken bu iş güzellikle çözülebilecek gibi değil .Birini hel
Konu sahibinin düşünce bicimi bu ama zaten .. Yardımcı olabilmek icin önce annesinin yaptigi hareketin yanlisligini, kendisini hiçe saydigini, yasinin bunda bi faktör olamayacagini anlaması gerekiyor.. Ama konu sahibi annesinin davranış biciminin çirkin denmesine bile katlanamiyor.. Kendisi bu doğrulara inanmazken nasıl bir "güzellik yolu" arıyor anlamadim
Evet katılıyorum, annesine bu kadar laf kondurmazken bu iş güzellikle çözülebilecek gibi değil .
Ben sizi anlıyorum, sizler beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Annem dünya görüşü, ufku geniş bir insan değil ben bunun farkında değil miyim sizce? Annemin davranışı doğru değil diye 2819407 defa söyledim zaten, hala çirkin vs diyorsunuz. Bu yardımcı olmak değil ki? Tenkit etmek sadece. E ben de annem söz konusu olunca cevabı o şekilde veriyorum tabii ki. Bir çok kişi yakınının veya kendisinin başından geçenleri anlatmış. Neler olduğunu, nasıl davranışlarla karşılaştıklarını vs. Sizse gelmişsiniz annenin davranışı çirkin! E bana ne faydası var şimdi bu yorumun?Birini hel
Konu sahibinin düşünce bicimi bu ama zaten .. Yardımcı olabilmek icin önce annesinin yaptigi hareketin yanlisligini, kendisini hiçe saydigini, yasinin bunda bi faktör olamayacagini anlaması gerekiyor.. Ama konu sahibi annesinin davranış biciminin çirkin denmesine bile katlanamiyor.. Kendisi bu doğrulara inanmazken nasıl bir "güzellik yolu" arıyor anlamadim
Siz anlamamakta israr ediyorsunuz.. Dar dünya görüşü olan bireylerde bu tutum cokca görülür en basit tabirle bencil bir davranis bicimidir kisinin bu durumuyla yuzlesmesi gerekirBen sizi anlıyorum, sizler beni anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Annem dünya görüşü, ufku geniş bir insan değil ben bunun farkında değil miyim sizce? Annemin davranışı doğru değil diye 2819407 defa söyledim zaten, hala çirkin vs diyorsunuz. Bu yardımcı olmak değil ki? Tenkit etmek sadece. E ben de annem söz konusu olunca cevabı o şekilde veriyorum tabii ki. Bir çok kişi yakınının veya kendisinin başından geçenleri anlatmış. Neler olduğunu, nasıl davranışlarla karşılaştıklarını vs. Sizse gelmişsiniz annenin davranışı çirkin! E bana ne faydası var şimdi bu yorumun?
Agzina sağlık.. Ben de benzer bir durumdayim ve ayni resti çekmek uzereyim.. Konu sahibine de bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyor.. Ebeveynlerimiz bize harika ebeveynlik yapmış olabilir ama duygu sömürüsü ile yasamlarimizi yonlendiremez. Bu cok bencilce.. Belirli bi yasa gelmisim, saygisizlik da etmemisim sirf onun dogrulari sebebi ile neden bi ömür mutsuz olayim? Ayrıca o mutlu olacak diye beni mutsuz ettiginde bu onu gerçekten iyi ebeveyn mi yaparfarklı mezhepten biri ile evleniyorum diye annem de aynı sömürüleri yaptı bana. yok ölene kadar mutsuz olurmuş da bilmemne de. yani diyor ki ben senin duygularını sömüreyim ama sen mutsuz ol. ya bıraksınlar bu ayakları.
Israrla ısrarla bunları yazmanız bir anlam ifade etmiyor. Evet anladımmmmmm. Biliyorummmm. Yanlış bir tutummmmm. 65 yaşındaki bir insanı değiştiremeyeceğim diyorum ben de size!!! Umarım anlarsınız. Umarım, gerçekten. Ben bu kadar anlaşılamadığım bir zaman yaşamadım yaa. Kaldı ki meslek lisesinde matematik öğretmeniyim. Ayh fenalık geldi.Agzina sağlık.. Ben de benzer bir durumdayim ve ayni resti çekmek uzereyim.. Konu sahibine de bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyor.. Ebeveynlerimiz bize harika ebeveynlik yapmış olabilir ama duygu sömürüsü ile yasamlarimizi yonlendiremez. Bu cok bencilce.. Belirli bi yasa gelmisim, saygisizlik da etmemisim sirf onun dogrulari sebebi ile neden bi ömür mutsuz olayim? Ayrıca o mutlu olacak diye beni mutsuz ettiginde bu onu gerçekten iyi ebeveyn mi yapar
Gerçekten ne anlatırsan anlat ksrsidakinin anlayacagi kadardıra en net orneksiniz.. Simdi bize bu cok sessiz harf kullanarak guya vurgu yaptiginiz şeyleri annenize iletin.. Ya da bosverin ya 30 yaşındaki bi öğretmen neden ebeveyn baskisindan kurtulsun ki , kimlik arayisi falan.. SallaIsrarla ısrarla bunları yazmanız bir anlam ifade etmiyor. Evet anladımmmmmm. Biliyorummmm. Yanlış bir tutummmmm. 65 yaşındaki bir insanı değiştiremeyeceğim diyorum ben de size!!! Umarım anlarsınız. Umarım, gerçekten. Ben bu kadar anlaşılamadığım bir zaman yaşamadım yaa. Kaldı ki meslek lisesinde matematik öğretmeniyim. Ayh fenalık geldi.
Pardon sizin meslek ne? Empati yoksunluğunun had safhada olduğu bir meslek sanırım? Psikoloji falan demeyin, düşer bayılırım.Gerçekten ne anlatırsan anlat ksrsidakinin anlayacagi kadardıra en net orneksiniz.. Simdi bize bu cok sessiz harf kullanarak guya vurgu yaptiginiz şeyleri annenize iletin.. Ya da bosverin ya 30 yaşındaki bi öğretmen neden ebeveyn baskisindan kurtulsun ki , kimlik arayisi falan.. Salla
Siz de tipki anneniz gibi bencil, istediği cevabi alamayinca saldirganlasan bi karaktersiniz.. Entelektüel olmayi da ogretmenim de öğretmenim de bi tarafini yirtarcasina haykirip, kimlik kargasasi yasayan, annesini ufku dar olarak lanse edip bununla yuzlestirin dedigimizde imi binim innim iziliiiir diye miziklayan bi kadinin agzindan duymak üzücüPardon sizin meslek ne? Empati yoksunluğunun had safhada olduğu bir meslek sanırım? Psikoloji falan demeyin, düşer bayılırım.
Ben kararımı verdim, uygulayacağım, zamanı var mekan değiştirmeyi bekliyorum, bu süreçte bizimkilerin alışmasını sağlamaya çalışıyorum. Annem böyle böyle biri, 65 yaşından sonra bir insanı değiştiremem, daha az hasarla bu süreç nasıl atlatılır, atlatan var mı? Sayfalarca bunu yazdım bunu sordum.
Siz gelmişsiniz 30 yaş, baskı, kimlik arayışı diyorsunuz. He tamam siz entelsiniz, ufkunuz inanılmaz geniş.
Yok siz cidden algılama problemi yaşıyorsunuz. Empati yoksunusunuz. Yoksa saçmalamakta bu kadar diretemez bir insan. Çevrenizdekilere sabır diliyorum.Siz de tipki anneniz gibi bencil, istediği cevabi alamayinca saldirganlasan bi karaktersiniz.. Entelektüel olmayi da ogretmenim de öğretmenim de bi tarafini yirtarcasina haykirip, kimlik kargasasi yasayan, annesini ufku dar olarak lanse edip bununla yuzlestirin dedigimizde imi binim innim iziliiiir diye miziklayan bi kadinin agzindan duymak üzücü
Burası herkese acik bir platform . Yok öyle begenmedigim iletiye cemkiririm kafasi.. Isinize gelmiyorsa acilcam ama annem izin vermiooo diye mahalle kapısında aglayin
Kabulleniyorlar bir şekilde diyorsunuz yani. Bu acıtasyon yaptığı durumlarda vicdenen rahatsız oluyor musunuz? Nasıl atlatıyorsunuz o ruh halini? Ben onu atlatamıyorum bir türlü.Yaşam şeklinize yorum yapamam ama mutlu olduğunuz şekilde yaşayın derim .Benim kv de anneniz gibi maalesef bir çok konum var .Hep bı üstü kapalı tehdit ölürüm ,kalp krizi geciririm,bayılırım ,yok sizi ne zorluklarla büyüttüm ,analık çok zor vs vs ..
Gerçekten dindarlığı sadece tesetturden ibaret sanan bir tip.Benim başim açık giyim olarak normal giyiniyorum ama baştan beri açık olmama taktı atıldı bayıldı hastanelik oldu filan ama kabullendi açık olmamı şimdi başka sorunlar var :)) yani terslemeden,kırmadan yapın ama abartı şeyler yaparsa da taviz vermeyin o zaman bırakıyorlar tabi yine de dikkatli de olun bir gözünüz üzerinde olsun ama belli etmeyin
Şu an bunu neden daha önce yapmadım keşkesi yaşıyorum. İlerde daha büyük pişmanlık yaşayacak olmam muhtemel. İçim sıkılıyor. Geçsin artık bu günlerAnneniz başta üzülür ama illa ki alışacaktır insan hayatta her şeye alışıyor ayrıca blöf yapıyor kendisi sırf bu yüzden evlat silinmez ki yani adam mı öldürdünüz? Vücudunuzla ilgili tüm kararları yalnızca siz vermelisiniz yoksa ilerde pişmanlık duyabilirsiniz 'keşke' demek çok kötü bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?