- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.993
- 548
- Konu Sahibi JaneRizzoli
-
Konu sahibine yorumum; icinizden gelmiyorsa hemen acilin.
Ben basortusunden vazgecenlere cok uzuluyorum. Icim parcalaniyor cunku ben cok zor bir donemde ailemle, cevremle mucadele ederek kapandim. Zor kabullendirdim. Ama madem size bu durun agir geliyor, yapmayin.
Yalniz yorumlara bakiyorum da hala bir adim oteye gidememisiz. Basortusunu aile baskisiyla, zorla yaptiran aileleri tenzih ediyorum, bunu hic desteklemiyorum ancak basortusunu savunan insanlari "koylu, egitimsiz, dar dusunceli" gostermek ne aci verici...
10yil olayinda da bazi suursuzlar cikip sirf algi oluşturmak icin baslarina ortu gecirip ardindan "efendim acildik, ozgurlestik" demagojisi yapmisti ki sosyal medyadaki bu insanlarin bir cogunun aslinda basortulu olmadiklari bir sure sonra ortaya cikmisti.
22 yasina kadar acik olan, istedigi gibi giyinen, istedigi ortama girip cikan ve 10 yildir basortulu bir insan olarak kendime bakiyorum da etrafimdaki insanlari asla giyim kusamlariyla degerlendirip, cahil ya da modern olarak sınıflandirmadim. Bundan da gurur duyuyorum. Cunku özgürlük, egitim, medeniyet kafada biter !
Çevreye karşı hiç bir şey umrumda değil benim. Kim ne derse desin. Annemin üzülmesi canımı yakıyor. Çok üzülüyorumUmarım bu ülkede bir gün herkes istediği kıyafeti giyebilir,istediği şekilde davranabilir,istediği özgürlüğü yaşayabilir.tabi başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan.yani senin özgürlüğün benim burnumun ucunda biter.Ve yine umuyorum ki önce anneler çocuklarının her kararına saygı duymayı öğrenerek onları geleceğe hazırlayabilir.yoksa işimiz çok ama çok zor.konuyla ilgili yapacak çok yorumum var ama içimden bile gelmiyor.keşke kadınlarımız kendi içlerindeki gücü farketse.
Kısa bir macera olsa benim için de zorluk olmazdı sanırım. Kaç yıldır örtülüyüm ben. Ailem bunu düşünüyor daha çok sanırım. Annem üzülmesin benim derdim o.Çook yakın bir arkadaşım var. Liseyi üniversiteyi beraber okuduk, hala sık sık beraberiz. Bu kız üniversite başlarında bir sevgili edindi. Sevgilisi de başörtüsü severdi, ailesi hep kapalıydı. Çocuk da biraz müdaheleciydi, oje sürmesine bile karışırdı arkadaşımın. Arkadaşım da yaşı küçük sırf sevgilisi öyle seviyor diye kapandı. Ama bu macerası 4-5 ay sürdü. Sonra açıldı. 1-2 gün sonra herkes unuttu. 15 yıla yakın olmuştur. Şimdi kimse o günleri hatırlamıyor. Velhasıl bugünler geçecek. Arkadaşım kapalı olan günlerden de kalan fotoğraflarını attı.
Kısa bir macera olsa benim için de zorluk olmazdı sanırım. Kaç yıldır örtülüyüm ben. Ailem bunu düşünüyor daha çok sanırım. Annem üzülmesin benim derdim o.
Umarım öyle olur. Seni açık görürsem beni sil dediAma geçecek gerçekten. Senin mutlu olduğunu gördükçe rahatlayacak
Umarım öyle olur. Seni açık görürsem beni sil dedi
Bu süreçte destek alsam iyi olacak galiba. Zira kendimi çok kötü hissediyorum.Yani kimi çocuklar katil tecavüzcü oluyorlar da anneleri arkalarında duruyorlar gene de. Belki kötü bir örnek ama sonuçta bu başkasını değil tamamen seni ilgilendiren bir karar. Silmez bence illa ki alışır, küsse de barışır
Yanliz son satirin ile ilk satirin baya celiskili. Madem siniflandirma yok, basörtüsünu kullanmak istemiyenlere niye icin aciyor? Bu basörtüsüne karsi gelen ile ne farki var?
Ve bu 10 yillik olayda algi oldugunu sanmiyorum. Konu sahibi gibi cok insan var. Ayni sekilde senin gibide cok insan var. Yani hem basörtü takmak istiyende, istemeyende cok insan var. Ben dindar bir insan degilim ve icim ikisinede acimiyor. Herkesin mutlu olacak sekilde yasamasini isterim sahsen.
Herşey gelip geçici annenin düşüncesi din tabanlı sanrm ama senin içinden gelmezken kapalı olsan ne fayda içinden nasil geciyosa oyle yap elbet alışılırherkese merhaba
Konu dini tabanlı olsa da aslında din meselesi değil. Yani sormak istediğim, danışmak istediğim şey din tabanlı değil.
30 yaşını aşmış, öğretmen, bekar biriyim. Başörtülüyüm. Ve içinden çıkamadığım bir mesele bu. Açılmak istiyorum.
Mesele buna karar vermek değil. Buna ben büyük ölçüde kararımı verdim.
Mesele bunu çevreme kabul ettirmek.
İlk önceliğim annem ve ablam.
Annem beni öldürürsün diyor. Daha yeni yeni bu fikrimi söylemeye başladım onlara. Babam pek tepkili değil.
Şimdi bu yaştasın kararlarını alamıyor musun vs diyecek olanlar için kararımı alıp uygulamakta sorun yok. Sorun ben bunu yaptığımda üzülecek insanlar.
Annemi üzmek hiç istemiyorum.
Bir yandan da bu şekilde de yaşayamıyorum artık.
Ne yapabilirim? Bu süreci daha az hasarla nasıl atlatabilirim?
Aslında siz annenizin ne yapacağını az çok kestirirsiniz, şimdi ben açılmak istesem, annem karsi çıkar, bir sürü şey söyler ama beni silmez , benimle görüşmeyi kesmez. Şuan anneniz sizi açılmama noktasında ikna etmek için tüm caydırıcı sözleri kullanacaktir zaten. Önemli olan bunu yaptığınızda size ne tepki vereceği.Umarım öyle olur. Seni açık görürsem beni sil dedi
Kıyamaz gibi geliyor. Annem çocukları için yaşayan bir kadın.Aslında siz annenizin ne yapacağını az çok kestirirsiniz, şimdi ben açılmak istesem, annem karsi çıkar, bir sürü şey söyler ama beni silmez , benimle görüşmeyi kesmez. Şuan anneniz sizi açılmama noktasında ikna etmek için tüm caydırıcı sözleri kullanacaktir zaten. Önemli olan bunu yaptığınızda size ne tepki vereceği.
Evet din tabanlı. Bir de bekar olmama kafayı takıyor zaten. OfffHerşey gelip geçici annenin düşüncesi din tabanlı sanrm ama senin içinden gelmezken kapalı olsan ne fayda içinden nasil geciyosa oyle yap elbet alışılır
Bence içinden nasil geciyosa oyle yap hayata bir kere geliyoruz ve bu istediğin şey imkansız değil yani olacak bisey oyuzden yap annene anlat yani ne bilim kapalıyken içinden gelmemeside dinen iyi bisey degil acil daha iyiEvet din tabanlı. Bir de bekar olmama kafayı takıyor zaten. Offf
Söz konusu olan kişi annem yalnız. Silecekse silsin diyemem. Evet ben de biliyorum hayatımı o şekillendiremez ama yok çirkin yok silerse silsin diyemem anneme.Ya ailelerimiz her konuda soz sahibi olamazlar gerçekten bu kadarına hakları yok dünyaya gelmeye siz karar vermediğiniz gibi hayatınızi bir hamurmuscasina yonlendirmeye de onlar karar veremez annenizin yaptığı inanılmaz cirkin emin olun ne intihar eder ne de siler ki zaten böyle bi sebep için silecekse özür dilerim ama zaten silsin p
Siz de evladisiniz o da size sirf istedigi normlari yasamiyorsunuz diye silerim diyemez.. Yasadigimiz toplum öyle islemis ki kanimiza bu dogmalari sıkı sıkıya bagliyiz.. Peki madem demeyin, hayat "sizin" hayatinizSöz konusu olan kişi annem yalnız. Silecekse silsin diyemem. Evet ben de biliyorum hayatımı o şekillendiremez ama yok çirkin yok silerse silsin diyemem anneme.
Evet bu aöylediklerinizde haklısınız. Ben anne olsam çocuğuma demem bunu. Amma velakin annem kötü bir anne değil. Sevgisiz-ilgisiz büyümüş olsam bana ne der geçerim. Benim sorunum ona kıyamıyor olmakSiz de evladisiniz o da size sirf istedigi normlari yasamiyorsunuz diye silerim diyemez.. Yasadigimiz toplum öyle islemis ki kanimiza bu dogmalari sıkı sıkıya bagliyiz.. Peki madem demeyin, hayat "sizin" hayatiniz
Intihar mi ederim dedi ?Metaforik değil. Ciddi ciddi kadın intihar ederim diyor. Sinirle mi söyledi bilmiyorum tabii de. Annemin tepkili olmasını bekliyordum da bu kadarını beklemiyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?