Zor durumlar

niye anneni öldüryomuşsun şu kafalardan bıktım insan nasıl ytaşamak isterse öyle yaşar nasıl rahat ediyosan öyle yap bir iki konuşmaz sonra alışır

Niye ıntihar ediyor? Saçını açtığın zaman senin yerine annen mı yanacakmış ? Her koyun kendi bacağından asılır.
Hayır zaten her başı açık yancak diye ayet var mı yok yada her kapalı cennetlik diye bunlar hep lafta olan baskılar
yanlış anlamayın lafım size değil öyle düşünenlere

aynen bende kapalıyım ama açılmak isteyene bişey demiyorum zaten kapanmalar çoğaldı ama hepsi yanlış sırf kapalı olsun diye suratta bir karış boya önden saçlar dışarda değişik hatta siyasi olarak daha çok kapanan var şuanki kapanma kapanmak için oda yanlış zaten

Açıkcası anne baba temelli karar alınmaması taraftarıyım. Her ne kadar üzülmesinler diye kendimizi heba etsek de yapılan bazen göze görünmüyor, siz kendinizden verdiğinizle gördüğünüz zararla kalıyorsunuz . Maalesef aileler duygu sömürüsüyle yönlendirme yapmayı normal görüyorlar. Anneniz biraz bu yola sapmış. Kendinizi nasıl iyi hissedeceksiniz öyle yapın kararlı olun , ne kadar kararlı olursanız o kadar az baskı görürsünüz.

Geçiyor galiba bir süre sonra. Herkes aynı şeyi söylemiş.

Özgürlük verilmez, alınır diyorsun. Ya evet çok duygu sömürüsü yapıyor. Ben de eriyip vazgeçiyorum

aynen ole bu yuzden herkes ozgur diyoruz:)

Hayır zaten her başı açık yancak diye ayet var mı yok yada her kapalı cennetlik diye bunlar hep lafta olan baskılar
yanlış anlamayın lafım size değil öyle düşünenlere
Yok onlar öyle düşünüyorlar ya ondan dedim. Yoksa bende öyle bir düşüncede değilim zaten kendim de açığım. Benim kv kapalı ve hacı ama ben o hacıyı evımden altın ve para çalarken yakaladım

Anlayabiliyorum sizi, benim annem de özellikle o konularda takıntılı. Hatta kapanırsan dünyayı önüne sererim derdi. Şimdi evliyim ama hala benim eve gelirken askılı giyme diye bıkmadan söylüyor, benden ümidi kesince eşime sataşır, bunu böyle getirme diye. Velhasıl kirmadan üzmeden yapamazsın ama evde kararını destekleyenler yardımcı olabilir ancak. Öyle daha mutlu olacak vs vs diye. Kolay olmayacak isiniz.

Malesef kolay olmayacak. Siz en baştan koymuşsunuz tavrınızı ne güzel.

Malesef kolay olmayacak. Siz en baştan koymuşsunuz tavrınızı ne güzel.

Büyük ablam baskıyla kapanmış, üniversiteye gidince atmış. Annem ayıldı bayıldı, birileri araya girdi vs sonra kabullendi ama hala susmaz ablama da. İnsallah güzellikle olur da hiç biriniz üzülmezsiniz. Çok mutlu olun

Konu sahibine yorumum; icinizden gelmiyorsa hemen acilin.
Ben basortusunden vazgecenlere cok uzuluyorum. Icim parcalaniyor cunku ben cok zor bir donemde ailemle, cevremle mucadele ederek kapandim. Zor kabullendirdim. Ama madem size bu durun agir geliyor, yapmayin.

Yalniz yorumlara bakiyorum da hala bir adim oteye gidememisiz. Basortusunu aile baskisiyla, zorla yaptiran aileleri tenzih ediyorum, bunu hic desteklemiyorum ancak basortusunu savunan insanlari "koylu, egitimsiz, dar dusunceli" gostermek ne aci verici...
10yil olayinda da bazi suursuzlar cikip sirf algi oluşturmak icin baslarina ortu gecirip ardindan "efendim acildik, ozgurlestik" demagojisi yapmisti ki sosyal medyadaki bu insanlarin bir cogunun aslinda basortulu olmadiklari bir sure sonra ortaya cikmisti.
22 yasina kadar acik olan, istedigi gibi giyinen, istedigi ortama girip cikan ve 10 yildir basortulu bir insan olarak kendime bakiyorum da etrafimdaki insanlari asla giyim kusamlariyla degerlendirip, cahil ya da modern olarak sınıflandirmadim. Bundan da gurur duyuyorum. Cunku özgürlük, egitim, medeniyet kafada biter !

vallah benim annemde senin annen gibi tepkiliydi az cekmedim annemden ama sigara konusu birakmami tehdit etti baya bi ölümümü gör falan benimle 3 ay konusmadi sonra alisti annem fakat sonra ben kendi istegimle biraktim ilerde bebek düsünmeye basladigim icin

Eve geldim şu an. Sabah iyidik neşeliydik. Açılma mevzusu açıldı ve annem yine ağlıyor ağlamasına dayanamıyorum. Aramızın böyle olmasına da.

Geçecek denmesine çok ihtiyacım var keşke kimse kırılmasa, üzülmese.

Umarım bu ülkede bir gün herkes istediği kıyafeti giyebilir,istediği şekilde davranabilir,istediği özgürlüğü yaşayabilir.tabi başkasının özgürlüğünü kısıtlamadan.yani senin özgürlüğün benim burnumun ucunda biter.Ve yine umuyorum ki önce anneler çocuklarının her kararına saygı duymayı öğrenerek onları geleceğe hazırlayabilir.yoksa işimiz çok ama çok zor.konuyla ilgili yapacak çok yorumum var ama içimden bile gelmiyor.keşke kadınlarımız kendi içlerindeki gücü farketse.

Hayır zaten en az 4 ay var. Okul değiştirmeden açılamam.

Çook yakın bir arkadaşım var. Liseyi üniversiteyi beraber okuduk, hala sık sık beraberiz. Bu kız üniversite başlarında bir sevgili edindi. Sevgilisi de başörtüsü severdi, ailesi hep kapalıydı. Çocuk da biraz müdaheleciydi, oje sürmesine bile karışırdı arkadaşımın. Arkadaşım da yaşı küçük sırf sevgilisi öyle seviyor diye kapandı. Ama bu macerası 4-5 ay sürdü. Sonra açıldı. 1-2 gün sonra herkes unuttu. 15 yıla yakın olmuştur. Şimdi kimse o günleri hatırlamıyor. Velhasıl bugünler geçecek. Arkadaşım kapalı olan günlerden de kalan fotoğraflarını attı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…