- 26 Ocak 2016
- 4.743
- 26.877
- 508
- 31
- Konu Sahibi JaneRizzoli
-
niye anneni öldüryomuşsun şu kafalardan bıktım insan nasıl ytaşamak isterse öyle yaşar nasıl rahat ediyosan öyle yap bir iki konuşmaz sonra alışırherkese merhaba
Konu dini tabanlı olsa da aslında din meselesi değil. Yani sormak istediğim, danışmak istediğim şey din tabanlı değil.
30 yaşını aşmış, öğretmen, bekar biriyim. Başörtülüyüm. Ve içinden çıkamadığım bir mesele bu. Açılmak istiyorum.
Mesele buna karar vermek değil. Buna ben büyük ölçüde kararımı verdim.
Mesele bunu çevreme kabul ettirmek.
İlk önceliğim annem ve ablam.
Annem beni öldürürsün diyor. Daha yeni yeni bu fikrimi söylemeye başladım onlara. Babam pek tepkili değil.
Şimdi bu yaştasın kararlarını alamıyor musun vs diyecek olanlar için kararımı alıp uygulamakta sorun yok. Sorun ben bunu yaptığımda üzülecek insanlar.
Annemi üzmek hiç istemiyorum.
Bir yandan da bu şekilde de yaşayamıyorum artık.
Ne yapabilirim? Bu süreci daha az hasarla nasıl atlatabilirim?
Hayır zaten her başı açık yancak diye ayet var mı yok yada her kapalı cennetlik diye bunlar hep lafta olan baskılarNiye ıntihar ediyor? Saçını açtığın zaman senin yerine annen mı yanacakmış ? Her koyun kendi bacağından asılır.
aynen bende kapalıyım ama açılmak isteyene bişey demiyorum zaten kapanmalar çoğaldı ama hepsi yanlış sırf kapalı olsun diye suratta bir karış boya önden saçlar dışarda değişik hatta siyasi olarak daha çok kapanan var şuanki kapanma kapanmak için oda yanlış zatenbas ortu kimimiz icin agir bir imtihan bende bas ortuluyum ama bu konuda yaklasimim soyle acilmak istiyorsan acil suan ki. bas ortu olayi zaten bir kisimi sadece basini ortuyor geri kalan hep ayni. sizin icin demiyorum sakin yanlis anlamayin bence sizde haklisinz kimse bu duruma karisamaz. anA yuregi illa af eder
Geçiyor galiba bir süre sonra. Herkes aynı şeyi söylemiş.Arkadaşım açıldı benim de. Küçük yaşta ailesinin isteğiyle kapanmış, üniversitenin sonuna doğru dayanamadı açıldı.
Tartışmalar, laf söylemeler vs oldu tabii. Aile karşı çıktı. Ama arkadaşım da geri adım atmadı. Birkaç yıldır açık şu an, gayet mutlu. Ailesi de alıştı artık.
Özgürlük verilmez, alınır diyorsun. Ya evet çok duygu sömürüsü yapıyor. Ben de eriyip vazgeçiyorumAçıkcası anne baba temelli karar alınmaması taraftarıyım. Her ne kadar üzülmesinler diye kendimizi heba etsek de yapılan bazen göze görünmüyor, siz kendinizden verdiğinizle gördüğünüz zararla kalıyorsunuz . Maalesef aileler duygu sömürüsüyle yönlendirme yapmayı normal görüyorlar. Anneniz biraz bu yola sapmış. Kendinizi nasıl iyi hissedeceksiniz öyle yapın kararlı olun , ne kadar kararlı olursanız o kadar az baskı görürsünüz.
aynen ole bu yuzden herkes ozgur diyoruz:)aynen bende kapalıyım ama açılmak isteyene bişey demiyorum zaten kapanmalar çoğaldı ama hepsi yanlış sırf kapalı olsun diye suratta bir karış boya önden saçlar dışarda değişik hatta siyasi olarak daha çok kapanan var şuanki kapanma kapanmak için oda yanlış zaten
Yok onlar öyle düşünüyorlar ya ondan dedim. Yoksa bende öyle bir düşüncede değilim zaten kendim de açığım. Benim kv kapalı ve hacı ama ben o hacıyı evımden altın ve para çalarken yakaladımHayır zaten her başı açık yancak diye ayet var mı yok yada her kapalı cennetlik diye bunlar hep lafta olan baskılar
yanlış anlamayın lafım size değil öyle düşünenlere
herkese merhaba
Konu dini tabanlı olsa da aslında din meselesi değil. Yani sormak istediğim, danışmak istediğim şey din tabanlı değil.
30 yaşını aşmış, öğretmen, bekar biriyim. Başörtülüyüm. Ve içinden çıkamadığım bir mesele bu. Açılmak istiyorum.
Annem beni öldürürsün diyor. Daha yeni yeni bu fikrimi söylemeye başladım onlara. Babam pek tepkili değil.
Şimdi bu yaştasın kararlarını alamıyor musun vs diyecek olanlar için kararımı alıp uygulamakta sorun yok. Sorun ben bunu yaptığımda üzülecek insanlar.
Yok onlar öyle düşünüyorlar ya ondan dedim. Yoksa bende öyle bir düşüncede değilim zaten kendim de açığım. Benim kv kapalı ve hacı ama ben o hacıyı evımden altın ve para çalarken yakaladım
Malesef kolay olmayacak. Siz en baştan koymuşsunuz tavrınızı ne güzel.Anlayabiliyorum sizi, benim annem de özellikle o konularda takıntılı. Hatta kapanırsan dünyayı önüne sererim derdi. Şimdi evliyim ama hala benim eve gelirken askılı giyme diye bıkmadan söylüyor, benden ümidi kesince eşime sataşır, bunu böyle getirme diye. Velhasıl kirmadan üzmeden yapamazsın ama evde kararını destekleyenler yardımcı olabilir ancak. Öyle daha mutlu olacak vs vs diye. Kolay olmayacak isiniz.
Malesef kolay olmayacak. Siz en baştan koymuşsunuz tavrınızı ne güzel.
vallah benim annemde senin annen gibi tepkiliydi az cekmedim annemden ama sigara konusu birakmami tehdit etti baya bi ölümümü gör falan benimle 3 ay konusmadi sonra alisti annem fakat sonra ben kendi istegimle biraktim ilerde bebek düsünmeye basladigim icinherkese merhaba
Eve geldim şu an. Sabah iyidik neşeliydik. Açılma mevzusu açıldı ve annem yine ağlıyorağlamasına dayanamıyorum. Aramızın böyle olmasına da.
Hayır zaten en az 4 ay var. Okul değiştirmeden açılamam.Henüz başörtüsünü çıkarmadınız galiba
Hayır zaten en az 4 ay var. Okul değiştirmeden açılamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?