- 26 Ağustos 2007
- 3.902
- 4.117
- 658
- Konu Sahibi JaneRizzoli
-
Bu yaştan sonra bunu mu yapacaksın diyor bana.
Şu an değil burdan tayinim çıkınca, yeni yer yeni yaşm şeklinde düşünüyorum. En azından 6 ayı var. Çok tepki verdi yaa.Açsan annen acmasan sen sıkıntı hissedeceksin.
Kararını verdiysen uygula illa ki alışacak annen de.
İçimi rahatlatıyorsunuz. Evet mantıksız söylediği. Ona da hak veriyorum, öyle yetişmiş öyle büyümüş. Beni de aynı yetiştirmek istiyor ama olmuyor işte.Ama mantiksiz biliyorsunuz degil mi? Siz bir egitimcisiniz,tarafsiz olmali ve tarafsiz gorunmelisiniz. Annenizin istegi mantikli olsa basinizda tasiyin ama su durumda gercekten manasiz. Uzulmeyin sakin boyle bir sey icin. Acin sacinizi,hayat sizin. Dilediginiz gibi yasamakta ozgursunuz
Haklısınız da 65 yaşında, köyde yetişmiş, o çevreden kopmamış bir kadından bahsediyoruz. Bu kabuğunu nasıl kırıcam onun?Ayrica yaptiginda ne varmis ? Acik olmak kotu birsey mi ? Anneniz sekil amacli bakiyor sanirim olaya. Ama bu icte olan birsey. Bence guzel bir dille onu sakinlestirmeye calisin sonucta bu hayat sizin.
Nasıl biriydi kayınvalide? Peki annesi tepki verdi mi?İnsanların kendi iradesi oluşmadan mahalle baskısıyla kapanıyorlar. Sonra kendi iradeleriyle açılınca kötü oluyorlar.
Benim arkadaşımın kayınvalidesi de ilk görünce fenalık geçirdi. Sonra kabullenmek zorunda kaldı
Hak verirsiniz mutlaka,anneler bas tacidir ama soylediklerinin mantigi yoksa da hayatinizi yok yere yakmanin bir anlami yok. Anneniz icin kuskusuz hayatinizdan bile vazgecersiniz,her zorluga katlanirsiniz ama bu konu oyle bir konu degil. Allah basinizdan eksik etmesin,elleriniz hic ayrilmasin ama siz hayatinizi kendiniz sekillendirin. Cocuklukta yaptiginiz bir sey butun hayatinizi baglamasin,izin vermeyin bunaİçimi rahatlatıyorsunuz. Evet mantıksız söylediği. Ona da hak veriyorum, öyle yetişmiş öyle büyümüş. Beni de aynı yetiştirmek istiyor ama olmuyor işte.
Çevrenizde örnekleri var mı?Annenle güzelce konuş bu şekilde mutlu olmadığını söyle. Gerekirse defalarca konuş, kabullenmesi gerekiyor.
Birkaç tane var ama aile içinde ne yaşadıkları hakkımda bir bilgim yok. Çevreye gelince iki üç gün konuşup sustular alıştılar. Gayet normal bir durum.Çevrenizde örnekleri var mı?
Teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Çok haklısınız, çok haklıyım. Süreç kolay atlatılır inşallah.Hak verirsiniz mutlaka,anneler bas tacidir ama soylediklerinin mantigi yoksa da hayatinizi yok yere yakmanin bir anlami yok. Anneniz icin kuskusuz hayatinizdan bile vazgecersiniz,her zorluga katlanirsiniz ama bu konu oyle bir konu degil. Allah basinizdan eksik etmesin,elleriniz hic ayrilmasin ama siz hayatinizi kendiniz sekillendirin. Cocuklukta yaptiginiz bir sey butun hayatinizi baglamasin,izin vermeyin buna
Kendi kararım değildi. Bu net. Bunu değiştirmek istiyorum artık. Umarım güçlü durabilirim.Anladım yani küçük yaşta kapananlarda oluyor bu şekilde. Çünkü bilinçli şekilde olmayınca bir süre sonra farklı olana yönelmek istiyor insan , belki de heves kalıyor içinde. Ben de reşit olmadan kapandım ama tam tersi özellikle annemin bütün tepkisine rağmen artık başka şehirde yaşamaya başladığımda kapalıydım. Ve sürekli telefonda sorardı başın açık demi okula kapalı gitmiyorsun demi gibi. Halbuki annem de muhafazakardır ama hep erken olduğunu düşündü. Belki de sürdüremeyeceğimi düşündü. Uzun bir süre bana bir eşarp dahi almadı vazgeçeceksin nasıl olsa diye. Senin için hayırlısı olsun
Çevrenin tepkilerini ben çok umursamam aslında. Ama annem umursar. O üzülmesin. Üzülmese keşke.Birkaç tane var ama aile içinde ne yaşadıkları hakkımda bir bilgim yok. Çevreye gelince iki üç gün konuşup sustular alıştılar. Gayet normal bir durum.
İntihar etmese de sağlığına zarar gelebilir. Yaşlı kadın. Offf çok zor bir süreç.net olarak neden basörtü kullanmak istemiyorsunuz?
bence ilk olarak hislerinizi analiz edin onlara dayanarak bir konusma yapin ve radikal bir sekilde cikartin basörtüsünü (eger 100% eminseniz) yavas yavas alistirarak olmaz.
anneniz üzülür ama intihar etmez, merak etmeyin
Gelmiyor işte. İstemiyorum daha fazla böyle yaşamak.Anneniz kapaliysa bilmesi gerekir ki dinde zorlama yoktur. Zorla kapanamazsin da acilamazsin da. İcinden gelmeli. Eger icinden gelmiyorsa annem uzulmesin diye basortu takmak inan daha buyuk gunah.
O zaman annenizin üzülmesini göze alacaksınız, annelerimiz birbirine benzer muhtemelen kafa yapısı olarak bende şauan açılmak istesem annem aynı tepkileri verirdi. Başka bir yere tayin isteyecekmişsiniz onu bekleyin, uzakta olunca alismasi daha kolay olur annenizin.Gelmiyor işte. İstemiyorum daha fazla böyle yaşamak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?