- 15 Ekim 2012
- 3.292
- 6.919
- 358
- 36
- Konu Sahibi JaneRizzoli
-
Bildiğimi yapıcam zaten muhtemelen ama onu kaybetmeyi göze alamam. Ya benimle tüm bağlarını koparırsa?bır ınsan cocuguna bunu nıye yapar yahu
ne demek benı öldurursun ne demek kalp sıkısması yok sayması
cok enteresan cok degısık
ben olsam her koyun kendı bacagından asılırdan gırer , senın ıcın kapanmamı ıstemek ne demek farkında mısın dan devam eder boyle devam edersen sen benı kaybedeceksınden cıkardım bıldıgımı yapardım
Ben annemi bu noktada eleştirmiyorum. Kadın 65 yaşında. Köyden şehre gelmiş ama çevresi hep aynı. İlkokul mezunu. Ailesinden nasıl görmüşse bende de onu görmek istiyor. Özgürlükçü değil o kadar.Ya kızı başını açtı diye bir anne, bir baba nasıl iletişimi kesebilir evladından?- Afedersiniz amadiyorum...
Bir suç mu işliyorsunuz sanki. Beni öldürürsün, seninle konuşmam gibi laflar nasıl böyle bir durum için annenin söyleyeceği sözler olabilir.
Öncelikle bu durumu kendin istemelisin. Zorla güzellik olmayacağını annen anlamalı ve istemese de sana saygı duymak zorunda. 30 yaşında, maddi özgürlüğü olan reşit bir bireysin sonuç olarak... Reşit olmayan çocukta bile baskı uygulanacak bir konu değil gerçi ama neyse...
Çok doğru sormuşsunuz bu soruyu. Yani saçma geliyor evet ama tanısanız annem çok tatlı kadındır aslında. Ama konu din, başörtüsü vs bunlara gelince asla tavizi yok.Anneninizin yaşama sebebi bir başörtüsünden mi ibaret?
Eş ailesi çok da etkilemez herhalde insanı. Ama insan kendi annesine kıyamıyor işteEvlenmeden önce açıktım.Eşim biraz ailesi öyle istiyor diye kapanmamı istedi bende kapandım.4 yıl filan kapalıydım.Ama insan bunu kendi istemesi lazım içinden gelmesi lazım.2-3 yıldır açığım.Hiç kimse birşey demedi.Ne eşim ne de ailesi.Ayrıca kapalılık çok yakışıyor bana ama bunu önce kendin istemen lazım.Bence kendiniz nasıl mutluysanız öyle yapın.
Kabullendiremezsin. Yeni fikirlere ve görüşlere açık olmayan birini ikna edemezsin.Ben annemi bu noktada eleştirmiyorum. Kadın 65 yaşında. Köyden şehre gelmiş ama çevresi hep aynı. İlkokul mezunu. Ailesinden nasıl görmüşse bende de onu görmek istiyor. Özgürlükçü değil o kadar.
Saygı duymak zorunda evet ama ben şimdi bunları düşünmek istemiyorum. Tek düşündüğüm onu üzmeden kabullenmesini sağlamak.
Siz nasil acilacaksiniz peki.okadar sene basortulu olunca disari cikinca kendinizi nasil hissedeceksiniz.cevrenize ve ailenize karsiKüçüktüm kapandığımda. Çok dogmatik bişi. Anne-abla öyle olunca süreç akışında işledi işte. Annem konuşulamayacak sanırım bu konuda. Alışır mı zamanla bilmiyorum.
Kaç yaşında yaşadı peki bu süreci?
Haklısınız da 65 yaşında, köyde yetişmiş, o çevreden kopmamış bir kadından bahsediyoruz. Bu kabuğunu nasıl kırıcam onun?
Ben o kısmı hallettim kendi içimde. Hazırım buna. Benim meselem annem, onun alışması.Siz nasil acilacaksiniz peki.okadar sene basortulu olunca disari cikinca kendinizi nasil hissedeceksiniz.cevrenize ve ailenize karsi
Benden küçükmüş. O yaşlarda daha cesur olabilseydim keşke. Şimdiye alışmış olurlardı.23 yaşında. 7 senedir kapalıydı. Onun için zor olan kısmı o kendi isteğiyle kapanmış. Gerçekten istedigini ve sevdiğini düşünürek. O yüzden zordu. Hatta onun konuşmaları ve tesettürü sevmesi nedeniyle kapanan arkadaşlarımız bile olmuştu . Açılma düşüncesi uzun bir sorgulama, tartma sonucu karara vardı. Sonrasında tepkiler kısmını nasıl karşılarım diye de uzun uzun düşündü. Çünkü tüm üniversite onu öyle tanıyordu. Çok sevilen, sayılan bir kızdı. Hani sunacak hiç bir bahanesi yoktu onun ailem baskı yaptı vs diye. Tek dediği o zamanki çevrem beni buna yönlendirdi , keşke diğer taraftan da bakan etkin kişiler çevremde olsaydı demek oldu. Velhasıl önce kendisini süzgeçten geçirdi , inceledi , tanıdı. Sonra çevresini.
Dolu dolu bir kız. Derin düşünen, hoşgörülü, güçlü birisi.
Edit : yine ondan sonra açılan arkadaşlarımız oldu. Arayıp akıl soranlar oldu. Yani siz güçlü olup emin adımlarla kendinize güvenerek bir karar alınca insanlarda bu enerjiyi ve özgüveni algılıyor. Karşı olanlarda bir süre sonra alışıyor , normalleşiyor. Arkadaşımın annesi ve akrabalarında olduğu gibi.
Siz bilirsiniz ozmn anneniz alisir siz alistiktan sonrAaBen o kısmı hallettim kendi içimde. Hazırım buna. Benim meselem annem, onun alışması.
Alışır dimi? Kabullenmez belki ama bu kadar üzülmez de.65 yaşindaki kadin intihar etmez. Nasil olacağini bile bilmez. Ki inandiği dine göre günah olan birşey, hiç yapmaz.
Sadece şok yaşadiğindan dolayi öyle söylüyor. Zaman ile oda alişir. Insanoğlu neye alişmiyor ki? Evlat acisina bile bir şekilde alişilip gidiyor. Nasil mutlu olacasan öyle yasa. Hayat çok kisa çünkü.
Valla basta coook uzulur cokk.annen icin cevresi icin.ama zamanla alisir senden vazgececek degilAlışır dimi? Kabullenmez belki ama bu kadar üzülmez de.
Keşke üzülmeseValla basta coook uzulur cokk.annen icin cevresi icin.ama zamanla alisir senden vazgececek degil
Benden küçükmüş. O yaşlarda daha cesur olabilseydim keşke. Şimdiye alışmış olurlardı.
Şu an değil burdan tayinim çıkınca, yeni yer yeni yaşm şeklinde düşünüyorum. En azından 6 ayı var. Çok tepki verdi yaa.
Woaa hala idolüm şu an. Annem 52 doğumlu. Köyden çıkmış evlenip babamla şehre gelmiş. Çok yönlü bakabildiğini söyleyemeyeceğim.Ben de böyle diyecektim tayin isteyip yeni bir yaşam kurun diyecektim
Gidin açılın anneniz de alışır
Halam 1954 doğumlu küçük bir yerde büyümüş açık kadın yok etrafta
Liseye vs gitmiş ama dışarıda örtüp okulda açmış ki liseye giden kız sayısı az çalışan kadın nerede ise yok
Sonra üni kazanıp gitmiş tabii baş kapalı kıyafet ona göre
İlk eve döndüğünde ise açık ve pantolonla dönmüş
Onun annesi de zor alışmış ama 65 yaşına geldi bikinisini vs giyer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?