Zor durumlar

Çevremde örneği var. Ben size tepkisi olan aileyi anlatayım. Anne evlatlıktan reddedecegini, hakkını haram edebileceğini söyledi. Kız da anne olmanın hayatı yönetme hakkını vermediğini, kimseye zararı olmayan, sadece kendi istediği hayatı yaşamak istediğini söyledi surekli. 2-3 ay kadar ikna çabası sürdü , belki daha fazla. Anne ikna olmadı ama alıştı bu düşünceye o süreçte. Sonra da kız açıldı. Hem de çok dindar, herkesin hiç açılmaz diye düşündüğü bir kızdı. Araştırdı, düşündü , sorular sordu , kendisini tanımaya yöneldi, sonra da açılma kararı aldı . En sonunda kim ne derse desin kendime saygım olmalı , isteyerek olmazsa ne anlamı var diye acti başını. Şimdi herkesle arası gayet iyi. Sok oldu çevresi önce ama alıştılar. Yeren bir kaç kişi dışında kimse olmadı, hatta cesaretinden dolayı takdir eden de oldu. Tabi bunlar önemsiz detaylar.

İçinizden geleni yapın yani. Bu sizin hayatınız. Anneniz haklı değil bu konuda.

Siz de benim gibi küçüklükten beri mi örtülüsünüz peki?

Bu tam istediğim cevap. Aşılıyor yani sonunda? Abim destek bana, babam da olur muhtemelen. O yüzden alışması daha kolay olur belki?

Bu tam istediğim cevap. Aşılıyor yani sonunda? Abim destek bana, babam da olur muhtemelen. O yüzden alışması daha kolay olur belki?

Evet aşılıyor. Bu süreçte en etkili şey kendinizi mantık çerçevesinde annenize açıklamanız. Gerekirse bazen sert olun. Arkadaşım çok detaylı şekilde defalarca anlattı kendisini. Tepki gösterdiği anlar da oldu. Anneniz sizi tanımalı. Onun da abisi vardı. Konustu onunla sadece, olumsuz birşey demedi ve yapmadı. Babası da sessiz kaldı. Annesi çok tepkiliydi ama şu an gayet iyiler. Arada annesi laf dokunduruyor, hayal kırıklığı oldu bana falan diye ama ilk tepkilere göre bu küçücük ve hayat, arkadaşımın hayatı. O da annesine "annecim iyi insan olmayı kilik kıyafetimden daha çok önemsiyorum , kimseyi yargılama hakkımız yok, bu hayal kırıklığı olacak birşey değil , bireysel birşey " diyor her defasında. Ama dediğim gibi bu bile çok nadir oluyor. Gayet iyiler. Herkes de kabul etmiş durumda.

İlk başta çevreden sorular falan da aldı. İnsanlar şaşırdı tabiki. Ama alışıldı.

Edit : baba bile tamamen sessiz kalmadı, olumsuzdu ama anneye göre çok az.

#10yearschallange olayı vardı gecenlerde. İnsanlar 10 yıl önceki ve şuanki hallerini paylaşıyorlar. Twitterda 10 yıl önce kapalı olup artık başını açan bir sürü kız paylaşım yaptı, tecrübelerini paylaştı. Kendimi öldürürüm, seni öldürürüm diyen babalar, bu evden git diyen anneler vs vs. Sonra hepsi zamanla kabul etmiş bu olayı. Zor bi süreç ama zaman herseyin ilacı

Açılmayı düşündüğünüz dönem oluyor mu peki?
Yok hayir olmadı ilk kapandıgım zamanlar ailemin teşviği ile kapandım ama sonra kendim için niye başörtü takıyorumun cevabını buldum ben hatta giyim kuşam konusunda anneme göre fazla hassasiyetim var.
Ama istemiyorsanız kapalı kalmayın bu kimse icin yapılacak birşey değil çünkü.

Nickiniz çok güzel. ‘Peccavi’ belki anımsarsınız.

Anneniz duygu somurusu yapiyor belli ki. Anladigim kadariyla inancli bir insan, intihar edecek hali yok. Kendi hayatinizi baskalarina gore yasamayi birakin, dunyaya 40 kere gelmiyoruz. Neyi nasil yasamak istiyorsaniz oyle yasayin. Neticede sizin mutlulugunuz oncelikli olmali

Evlenmeden önce açıktım.Eşim biraz ailesi öyle istiyor diye kapanmamı istedi bende kapandım.4 yıl filan kapalıydım.Ama insan bunu kendi istemesi lazım içinden gelmesi lazım.2-3 yıldır açığım.Hiç kimse birşey demedi.Ne eşim ne de ailesi.Ayrıca kapalılık çok yakışıyor bana ama bunu önce kendin istemen lazım.Bence kendiniz nasıl mutluysanız öyle yapın.

Ben eşimi tanidigimda gorumcem kapali idi. Evli 3 çocuğu vardi. Biz evlendikten 5 ay sonra acildi herkesten tepki aldi tabi ama alistilar şu anda 5 sene oldu hala açık .. anneniz bu kadar kolay alisacak gibi durmuyor ama tayininiz çıktıktan sonra birlikte yasamazsiniz sanirim o da zamanla alışır. Ilk öğrendiğinde mazallah kendine bir zarar vermezse, soyleminize göre yani .

ne anneler var yaa alışır merak etmeyin. başınızı evde hiç kapatmayın balkonda veya markete giderken sık sık açık tutun kademeli alıştırma uygulayın

bır ınsan cocuguna bunu nıye yapar yahu
ne demek benı öldurursun ne demek kalp sıkısması yok sayması
cok enteresan cok degısık

ben olsam her koyun kendı bacagından asılırdan gırer , senın ıcın kapanmamı ıstemek ne demek farkında mısın dan devam eder boyle devam edersen sen benı kaybedeceksınden cıkardım bıldıgımı yapardım

Kaç yaşında yaşadı peki bu süreci?

Evet ben de bir kısmını görmüştüm. Şu an hiç geçmeyecek gibi geliyor bu süreç

Evet öyle. Keşke biraz daha bencil biri olabilseydim. O zaman daha kolay olurdu her şey.

ne anneler var yaa alışır merak etmeyin. başınızı evde hiç kapatmayın balkonda veya markete giderken sık sık açık tutun kademeli alıştırma uygulayın
Cam silerken örtmedim geçen başımı. Her şey ordan çıktı zaten. Yoksa ben daha söylemeyecektim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…