- Konu Sahibi JaneRizzoli
-
Siz de benim gibi küçüklükten beri mi örtülüsünüz peki?O zaman annenizin üzülmesini göze alacaksınız, annelerimiz birbirine benzer muhtemelen kafa yapısı olarak bende şauan açılmak istesem annem aynı tepkileri verirdi. Başka bir yere tayin isteyecekmişsiniz onu bekleyin, uzakta olunca alismasi daha kolay olur annenizin.
17 yaşındaydim ben kapandığımdaSiz de benim gibi küçüklükten beri mi örtülüsünüz peki?
Bu tam istediğim cevap. Aşılıyor yani sonunda? Abim destek bana, babam da olur muhtemelen. O yüzden alışması daha kolay olur belki?Çevremde örneği var. Ben size tepkisi olan aileyi anlatayım. Anne evlatlıktan reddedecegini, hakkını haram edebileceğini söyledi. Kız da anne olmanın hayatı yönetme hakkını vermediğini, kimseye zararı olmayan, sadece kendi istediği hayatı yaşamak istediğini söyledi surekli. 2-3 ay kadar ikna çabası sürdü , belki daha fazla. Anne ikna olmadı ama alıştı bu düşünceye o süreçte. Sonra da kız açıldı. Hem de çok dindar, herkesin hiç açılmaz diye düşündüğü bir kızdı. Araştırdı, düşündü , sorular sordu , kendisini tanımaya yöneldi, sonra da açılma kararı aldı . En sonunda kim ne derse desin kendime saygım olmalı , isteyerek olmazsa ne anlamı var diye acti başını. Şimdi herkesle arası gayet iyi. Sok oldu çevresi önce ama alıştılar. Yeren bir kaç kişi dışında kimse olmadı, hatta cesaretinden dolayı takdir eden de oldu. Tabi bunlar önemsiz detaylar.
İçinizden geleni yapın yani. Bu sizin hayatınız. Anneniz haklı değil bu konuda.
Açılmayı düşündüğünüz dönem oluyor mu peki?17 yaşındaydim ben kapandığımda
Bu tam istediğim cevap. Aşılıyor yani sonunda? Abim destek bana, babam da olur muhtemelen. O yüzden alışması daha kolay olur belki?
Nasıl biriydi kayınvalide? Peki annesi tepki verdi mi?
Yok hayir olmadı ilk kapandıgım zamanlar ailemin teşviği ile kapandım ama sonra kendim için niye başörtü takıyorumun cevabını buldum ben hatta giyim kuşam konusunda anneme göre fazla hassasiyetim var.Açılmayı düşündüğünüz dönem oluyor mu peki?
İnsallah,hakkinizda en hayirlisi ne ise o olsunTeşekkür ediyorum yorumlarınız için. Çok haklısınız, çok haklıyım. Süreç kolay atlatılır inşallah.
Kaç yaşında yaşadı peki bu süreci?Evet aşılıyor. Bu süreçte en etkili şey kendinizi mantık çerçevesinde annenize açıklamanız. Gerekirse bazen sert olun. Arkadaşım çok detaylı şekilde defalarca anlattı kendisini. Tepki gösterdiği anlar da oldu. Anneniz sizi tanımalı. Onun da abisi vardı. Konustu onunla sadece, olumsuz birşey demedi ve yapmadı. Babası da sessiz kaldı. Annesi çok tepkiliydi ama şu an gayet iyiler. Arada annesi laf dokunduruyor, hayal kırıklığı oldu bana falan diye ama ilk tepkilere göre bu küçücük ve hayat, arkadaşımın hayatı. O da annesine "annecim iyi insan olmayı kilik kıyafetimden daha çok önemsiyorum , kimseyi yargılama hakkımız yok, bu hayal kırıklığı olacak birşey değil , bireysel birşey " diyor her defasında. Ama dediğim gibi bu bile çok nadir oluyor. Gayet iyiler. Herkes de kabul etmiş durumda.
İlk başta çevreden sorular falan da aldı. İnsanlar şaşırdı tabiki. Ama alışıldı.
Edit : baba bile tamamen sessiz kalmadı, olumsuzdu ama anneye göre çok az.
Evet ben de bir kısmını görmüştüm. Şu an hiç geçmeyecek gibi geliyor bu süreç#10yearschallange olayı vardı gecenlerde. İnsanlar 10 yıl önceki ve şuanki hallerini paylaşıyorlar. Twitterda 10 yıl önce kapalı olup artık başını açan bir sürü kız paylaşım yaptı, tecrübelerini paylaştı. Kendimi öldürürüm, seni öldürürüm diyen babalar, bu evden git diyen anneler vs vs. Sonra hepsi zamanla kabul etmiş bu olayı. Zor bi süreç ama zaman herseyin ilacı
Evet öyle. Keşke biraz daha bencil biri olabilseydim. O zaman daha kolay olurdu her şey.Anneniz duygu somurusu yapiyor belli ki. Anladigim kadariyla inancli bir insan, intihar edecek hali yok. Kendi hayatinizi baskalarina gore yasamayi birakin, dunyaya 40 kere gelmiyoruz. Neyi nasil yasamak istiyorsaniz oyle yasayin. Neticede sizin mutlulugunuz oncelikli olmali
Cam silerken örtmedim geçen başımı. Her şey ordan çıktı zaten. Yoksa ben daha söylemeyecektim.ne anneler var yaa alışır merak etmeyin. başınızı evde hiç kapatmayın balkonda veya markete giderken sık sık açık tutun kademeli alıştırma uygulayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?