Zor evlenenler?

Yok artık

Evet ya keşke olmasa böyle şeyler sizin ne kadar sürede kabul ettiler? Kabul etmeme sebepleri neydi ve neler yaptınız?
Ailem Öğrendikten 2.5 sene sonra evlendim.Evliliğimin 8. Ya da 9. Ayında yumuşadılar.

Klasik ama Çocuğum olunca daha da düzeldi.

Eşim asker.Zor bi hayatım olacak dayanamam -biraz hassasım -,taşınmaya gelemem vs diye istemediler.Güzelce atandın bi öğretmenle ya da memurla evlensen kurulu düzenin olur dediler.

Evet baya zorluk yaşadım,yaşıyorum eşimin mesleği sebebiyle.Haklılarmış ama sevgi de başka bişey.2.5 yıllık evliyim evlendikten sonra 5. Okulumda çalışıyorum

En son da eşim zeytindalı harekatına gidince herkes çok seviyor 10 ayı bitirdi hala orda.

Allah kavuştursun. Herşey gönlünüzce olsun inşallah Benim gibi mi oldu herkes diye merak etmiştim. İşten gelir direk odama geçer hiç gülmez yemek bile zor yerdim. Kimseyle konuşmadım falan Çok zor günlerdi ve hiç istemediler şuan bile eşimle çok iyi değiller hala ..

Söz nişan bohça vs. Hiç biri bize göre değildi . Sırf başkaları mutlu olsun diye kendimi neden mutsuz edeyim ? Çocuk yaşta da evlenmedim ailemin tanıdığı bildiği , aynı evde yaşadığım, herşeyi paylaştığım adam için kimden ne onayı alacağım ? Evlenelim biz ya dedik, gün almaya gittik . Ertesi güne vardı aldık , evlendik. Bir daha dünyaya gelsem yine bu adamla böyle evlenirim

İlk evet.
Sizden şimdi anlamadığım birşey var. Söz nişan yok muydu

Yoktu sanılmasın kim kime dum duma bir aileyiz .
Bağları çok sıkı , birbirine çok önem veren ama kararlara da saygı duyan bir aileyiz
Çocuk yaşta evlenmedim , aynı evde yaşadığım adamla isteme -söz yapsam daha komik olurdu .
Hem çok absürt geliyor öyle şeyler . Ne yani? Ben istiyorum neden gidip anneye babaya abiye soruluyor ? Onlar hayır dese ? Hayır mı ?
Bu adetleri sevenler var , saygım sonsuz . Yapan yapsın . Ben yapmadım , hiç pişman değilim. Zamanımı harcamadım , Gereksiz masraf yapmadım , balayında 3 ülke gezdim . Çok şükür çokta mutluyum

Dipnot ; evlendikten 6 ay sonra kayınvalide ısrar ricası ile düğün oldu 100 kişilik

Süpermiş ya . Millet uğraşsın bohcasiyla kinasiyla düğünüyle. Bayıldım senin evlilik hikayene
Allah mesut etsin inşallah

Geçiyor zamanla canm sıkma kendini.Ben o kadar çok ağladım ki anlatamam.İskelet gibiydim.Dediklerini ben de yaşadım.Odamda takılırdım hatta o zamana dair çoğu şeyi bilmiyorum.

Geçen kardeşime o zaman olan bi olay için o sırada ben ne yapıyordum haberim Yok dedim.”Sen evlenemiyordun fark edememişsin “dedi

İstemeye geldiklerinde kayınpederim şok olmuş bu kızın hali ne diye.İlk kez görmüştü,çökmüş haldeydim

Zor evlenenmi
Benim konum açılınnnn ..
3 kez tanışmadan istemiyoruz sonucunda.
6 kez istendim ..
Babam asla vermem dedi
Her ay komşular birkaç sefer daha vermeyin de baklava börek pasta yiyelim diye dalga geçiyorlardı ..
Babam onlar gider gitmez çikolata baklava ne varsa komşulara veriyordu
Eşim babalar gününde yılmadı benim babam vefat etti sen benim babam sayılırsın diye hediyeler alıp gelmişti ( Babamla babası çok benziyormuş isimleride aynı)
Babam 6 saat suratına bakmadı hediyeler önünde asla açmadı poposunu eşime dönüp oyun oynadı telefonla.
Eşimde utandı kalkamadı köşedeki hali hale gözümün önünde .
Sonra eşim kalktı utana sıkıla ..
Annem eşim gittikten bir saat sonra odaya girdi oğlan sesini çıkartmıyor saygısında ayıp bey yaptığın yeter artık allahın selamını almadı bir çocuğa nasılsın demedin içim parçalandı seni babası yerine koymuş dedi ..
Babam çağırın bakalım çoçuğu dedi .
Eşim hala ev yolundaymış .
Aradım hemen gel babam çağırıyor diye .
Eşim koştur koştur geldi içeri girdi ..
Babam nasılsın dedi .
Eşimde iyiyim sağolun dedi ..
Babamda tamam şimdi gidebilirsin dedi
Şimdi can çiğerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…