zor karar :((((

m3lt3m

hayat devam ediyor...
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
1.987
83
113
35
Kocaeli
1.5 senedir biriyle cikiyorum seker hastasiydi bunu kabullenmistim ama babasinin akil hastasi oldugunu ogrendim tabi ailemde ogrendi oda evlenmeyo dusunuyoduk aracilarla aileyi arastirdi cocuk 10 numara ama o evde gelin durmaz babasi akil hastasi naptigi belli olmuyo falan demis babam bunu duyunca kararından vazgecti ve ben napicagini bilmiyorum sevgilimi seviyorum hic bi kötülüğü nu gormedim ayri evlerde oturcaz karsi karsiya evleri ama babasinin durumunun suan iyi oldugunu ve kimseye zararı olnadigi i istersen gelin tanisin olmazsa olmaz dedi ben suan kahtolmus bi haldeyom ailemi karsima alip pisman olmak istemiyorum ama o kadar zor durumdayim ki aglamaktan gozlerim siss ve napicagimi bilmiyorum bolur bana yardim edin
Sevgilinm seker babasi akil annesi tansiyon hastasıymis

Hadi babası akıl hastası tamam ama sevgilinizin şeker annesinin tansiyon hastası olması niye sorun? Sizin babanızın öyle bir hastalığı olsa ve sevgiliniz bu yüzden istemese ne düşünürdünüz?

Suan gencler bile tansiyon hastasi annenin hastaligini gecelim.hersey insan icin kimin ne olacagi belli degil.ayri eve cikacaksaniz babanin rahatsizligida onemli degil bence.adam durduk yere insanlara falanmi saldiriyormus ne yapiyormuski derecesi ne yani

Hadi babası akıl hastası tamam ama sevgilinizin şeker annesinin tansiyon hastası olması niye sorun? Sizin babanızın öyle bir hastalığı olsa ve sevgiliniz bu yüzden istemese ne düşünürdünüz?

Benimde hissettiklerim buydu.sabah sabah kendime gelip cumle kuramadim:)

Ilerde sen bakcaksin onlara diyo sekwr hastasina bakmak kolay degil diyolar ailem istemiyo napicam ne edicem kafam turlu turlu seyler dusunuyo suan ilac kullaniyomus babasi o evde gelin durmaz demiş komsulari

Bildigim kimseye zarari yok ilac kullaniyomus nasıl kabullendircem aileme bu durumu ayrilmami istiyolar

Benim kardesim 22yasinda 12 yildir seker hastasi.zor hastalik ama baslarda..zaten artik neyi nasil yapicagini biliyodur..hasta diye birini istemeyen Allahtan korksun..beslenmelerine dikkat etsin normalinsanlardan daha saglikli yasiyorlar

Benim kardesim 22yasinda 12 yildir seker hastasi.zor hastalik ama baslarda..zaten artik neyi nasil yapicagini biliyodur..hasta diye birini istemeyen Allahtan korksun..beslenmelerine dikkat etsin normalinsanlardan daha saglikli yasiyorlar

Benim enistemde seker hastasiydi sekeri cikti kalp krizi geçirdi beyin rahatsizligi gecirdi suan yatalak halam bebek gibi ona bakiyo babamda onu örnek gösteriyor bana ailemi nasil ikna etcem amaa

Bence bi ayrılma nedeni değil bu. tansiyon şeker dayımda annemde var çok büyütülecek bi durum değil bence akıl hastalığı kısmına geince derecesi ne ne yapıyo ki adam. sana çok yakın arkadaşımın yasadığı ornegi vereyim erkek arkadaşının kardeşi akıl hastasıydı ama arkadaşımla inanılmaz anlaştılar cocuk boynuna sarılır her gördüğünde seni ben alıcam falan derdi :) evlendi arada kalmaya geliyo arkadaşıma çoook iyi anlaşıyorlar birlikte mutfakta iş yaparlar makineyi arkadaşım boşaltır o kurular tezgaha koyar falan dolapları duzeltırler ınanılmaz bağ oldu aralarında cocugun ablasıyla o kadar bağı yok . Ailenin öyle düşünmesi haklı olabilir ön yargılı olurlar ama seviyorsan baska sorununuz yoksa evine git tanış ailesiyle gör yapabilir misin diye direk yok sayma bence

sevgilinin şeker hastası olması problem değil yediğine içtiğine dikkat ettiği sürece hiçbir şey olmaz.... hem herkes şeker hastası olabilir bu çok normal...

sen şuan değilsindir ama ilerde olsan sewgilin istemese nolurdu??

benim ablamında görme sorunu var gittikçe artıyor ama kocası ne olursa olsun kabulüm diyor... benim gözlerim ikimizede yeter diyor...

yarın kmsenin ne olacağı belli değil....

babası da akıl hastası olabilir tabi ailenin korkmuş olması normal ama ayrı bi ewde oturursanız hiçbir sorun olmaz canım.... beraber oturursanız seninde psikolojin bozulur mu bilemiyorum tabi.... ayrı oturmanızda yarar war.....

Evine gidince neye dikkat etmem gerekiyo napmam ggerekiyo

Oda zaten ayni evde otutturmazki ama ailemi karsima alip ilerde pisman olmaktan korkuyorum

Aynı evde bile yaşamayacaksınız neden sorun ediyorsun ki babasının durumunu.
Bence bir ayrılma nedeni değil bu.
Sevgilinin şeker hastası olması zaten dert edilecek birşey değil.

Akıl hastasıymışta neymiş ama? Şizofren mi, zihinsel mi, saldırgan mı, ne?

Bence söz nişan olmadan ailecek tanışın, siz biraz gidin gelin tanıma amaçlı, bakalım babasında anormal bişey sezecekmisiniz.

Eviniz ayrı olacaksa, ve eşiniz sürekli birlikte olmaya zorlamayacaksa sizi idare edilebilir bir durum, ama sevgilinizde annesi hasta olduğu için evleneceğim kadın anneme yardımcı olsun diye düşünebilir bu durumda sizin omzunuzada oldukça fazla sorumluluk yüklenebilir. Ki bu çok sıkça rastladığım bir durum.
Bence bunu düşünerek bi karar vermelisiniz.

Her konuda kv ve kp'nize yardımcı olmak, onlarla birlikte olmak, herşeyleriyle (temizlik, misafir, hastalık durumları) ilgilenmek sizin sorumluluğunuza bırakılabilir ve siz bunu kabul edebilirmisiniz?

3-5 yıl sonra eşimin ailesinin tüm sorumluluğu üzrimde kendi hayatımı yaşayamıyorum diye konu açmanızı istemeyiz.

Şeker hastalığına değinmiyorum cünkü o kontrol edilebilir bişi ama babasının akıl hastası olması sizin icin büyük sorun yaratır. Elbette babasının rahatsızlığı onun sucu değil ama hem o hırpalanır hem de siz. Benim babam paranoid sizofren ve hem evliliğim hem de birlikteliğim boyunca anamdan emdiğim süt burnumdan geldi, hala da geliyor. İki kez düşünmekte fayda var.

Oda zaten ayni evde otutturmazki ama ailemi karsima alip ilerde pisman olmaktan korkuyorum

ee o zaman problem edilecek bişey değil canım sen sewdiğine güweniyorsan koca olur diyorsan ailenlede güzelce onları kırmadan konuş karşına alma tabiki aileni...

sewglin bikaç kere size gelir gider ailende iice tanır biraz kolaylaşır diye düşünüyorum...

sewgilinin maddi durumu nasıl ewi kariyeri war mı?

Bilmiyorum iste ama annesi hem kocasiyla hem oğluyla ilgileniyo 2 kiz kardesi yaninda ben hastalik yuzune ayrilmak istemiyorum kavga etsek tamam dicem ama hastalık korkuyorum ilerde bende aynisini yasarsam diye

Herkes ailesi annesi kardesleri cok iyu ama babaya gelince durup kalıyorum ilerde bana bütün sorumlulugu yuklerlermi bilmiyorum

Evi var ama daha ustune degil isi var ayni fabrikada calisiyoruz kadrolu o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…