zor karar?

Bence doktorun ileride çocuğun olmaz demesiyle olmayacak bir şey değil bu is. Doktorlarin menopoza girdin cocugun olmaz artık dedikleri bircok kişinin çocuk sahibi oldugunu duydum. Bende pko hastasıyım bana da doktor ilaç kullanmazsan duzenli adet göremezsin ve hemen evlenip çocuk sahibi olman iyi olur demişti. Ama ben iki yıldır ilaç kullanmadan bitkiler yardimiyla gayet duzenli adet görüyorum ve hormonlarim da iyilesti. Ayrıca o öyle dedi diye ne evlenirim ne de çocuk yaparim. Her seyin bi yeri zamanı var. Sen gerçekten doğru insani bulmussan evlen ama cocuk icin çok acele etme derim. Bitkisel yollardan tedavi olmaya bak sakın umutsuzluğa kapilma.

Son yorumlarda evlenmeme fikri one cikmis.Anac miyim bilmiyorum ama her zaman 2-3 cocuk sahibi olayim istemisimdir.Cocuk fikrine ve evlilige uzak olmadim hicbir zaman.Sadece zamansiz olmasi beni acabalara surukledi.Ben de herkes gibi okulum bitince hatta tusu kazaninca evlenmeyi dusunuyordum ama bilmiyorum bi yanda asla anne olamama gibi bir durum soz konusu.Aman gencligimi yasayayim diyemiyorum.Yasayacagim 5 yil genclik gezdim tozdum diyelim sonrasindaki hayatim?? Kaldi ki suanki psikolojim de gezeyim tozayim havasinda degil ki ogrendim ogreneli icim kan agliyor.Erkek arkadasimdan eminim evlenme konusunda , evlenince durumlar tabiki degisebilir ayni evde yasamak ayni hayati paylasmak apayri bir sey ama bu 5 yil sonra evlendigimde de gecerli olmayacak mi? O zaman da her sey degisebilir bu isler belli olmaz kim bosanmayi dusunerek evlilik yapiyor ki 20 yasinda da evlensen 30 yasinda da evlensen bu ihtimal her zaman var.Hastaliga gelince de pkosla erken yumurta yetmezligi cok farkli seyler.Pkosta yumurtalar var evet gelismiyor saglikli buyumuyor belki ama rezerv var ve dolayisiyla umut da hep var.Ama erken yumurta yetmezligi oyle degil yumurta rezervi bitmek uzere ve artik kalitesiz.Yani binevi erken menopoz.Dolayisiyla bitkiler ,kürler vs olan yumurtanin gelismesine katki saglayabilir ama olmayan yumurtayi var edemez.Pkos olsaydim evlenmeyi dusunmezdim en azindan 4u bitirmeyi beklerdim ama bu cok daha ciddi.Doktor dedi diye evlilik yapmiyorum kendim de arastirdim sayfalarca okudum forumlari burayi da cocuk istiyorumu da.Devaminda anne olma fikri cok daha agir basti.Okulu bir iki sene uzatirim ama nasilsa bir sekilde biter diye dusundum.Aslinda evlilik kararini verdim sayilir ama bu tek benim kararimla olmuyor erkek arkadasimin ailesi falan da var malesef onlari bekliyorum 3-5 yil gezmek rahat yasamak ve okumak icin bir omur boyu anne olamamayi tercih edemem.Yine cocugum olmayabilir ama en azindan geriye donunce ben elimden geleni yaptim demek istiyorum gerisi Allahin takdiri.Belki dogru belki yanlis bilemem onu zaman gosterir ama Allah pisman etmesin insallah.

Son düzenleme:

Kendinden ve erkek arkadasindan eminsen problem yok.. zaten tusu kazandiktan sonra cocuk da en az okul okurken olmasi kadar stresli hatta daha da fazla.. hangi fakultedesin merak ettim?

Tesekkur ederim :) okula devam etmeyi dusunuyorum muhtemelen 1 2 sene uzayacak ama napalim ben de kendimi hazirlik okudum falan sayarim :) evlilik olayi kesinlesse en azindan onumu gorebilecegim belirsizlik insani yoruyor.Sana da bir omur boyu mutluluklar ve hayirli evlatlar dilerim canim , simdiden hayirli olsun :)
Ben de su an 3e gectim. Evet bizim de oyle bir evimiz olur muhtemelen her sey dort dortluk olsun gibi bir dusuncem yok.Yani o risk hep var 5 yil sonra evlenince de ben bu adami taniyamamisim diyebilirim ayni evi ve hayati paylasmak cok ayri bir sey cunku onu kabul ediyorum ama sevdigim, kafamin uyustugu 3-4 yildir tanidigim 2 yildir da ciktigim biri bilmiyorum ayriligi hic dusunmedim bugune kadar o yuzden evlilik kararinda cok sorgulamadim sanirim onu yani bu olay olmasa 5 yil sonra da bir evlilik dusunsem muhtemelen yine o olacakti diye dusunuyorum.Keske cocuk icin oyle genis vaktim olsa ama su an bile degerlerim yukseliyor muhtemelen hemen olmaz ilaclar sunlar bunlar olursa tup bebek yine epey surer.

Bence evlenmelisin evet senin için çok zor olur zor zamanlar geçirirsin ama bir evlat için herseye değer. Yıllar sonra çok başarılı bir doktor olabilirsin ama bir evladin eksikligi ile bu sana yetmeyebilir. Her zaman keskelerle yaşamaktansa çocuğuna ben sana kavuşmak için ne mücadeleler verdim diye anlatmak çok daha özel olacaktır.sahsi fikrim bu benim Allah yardımcınız olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok mu yüksek değerlerin, kaç civarlarında? bu kadar hızlı yükselme pek görülmeyen bir şey.

Kendinden ve erkek arkadasindan eminsen problem yok.. zaten tusu kazandiktan sonra cocuk da en az okul okurken olmasi kadar stresli hatta daha da fazla.. hangi fakultedesin merak ettim?
Yok ondan eminim yani oyle bol ayrilikli cekismeli kavgali bir iliskimiz yok zaten hatta kavgamiz bile bir elin parmagibi gecmez.Beni korkutan onla evlilik degil de okulun zorlugu, cevrenin tepkisi vs off evet tusu var uzmanligi var kazanamazsan dogu gorevi var yani bu okul bazen hic bitmeyecek gibi geliyor cidden ( gazi tiptayim ben ankarada okuyorum.

Son düzenleme:

çevren en fazla bir ay konuşur iki ay konuşur. sonra okulunu bitirdiğinde işini eline aldığında mutlu kavgasız gürültüsüz bir yuvan olduktan sonra hele bir de tusu kazanın güzel yerlere yerleşin millet sana hayranlıkla imrenerek bakar. kendimden biliyorum:):)

Çok mu yüksek değerlerin, kaç civarlarında? bu kadar hızlı yükselme pek görülmeyen bir şey.

Ya evet hizli yukseliyor ben okul donemi ogrendim ama o donem evlilik olmazdi anca yazaydi simdi de iste aileleri ikna kismi zor oluyor.Aralikta 10 fshla basladim , 10dan sonrasi risk demek zaten.Arada dogum kontrol hapi kullandim ovulasyon olmasin diye doktor dedi.Ilaci biraktim 2 ay sonra temmuzda olctureyim dedim diger hapin etkisi gecsin diye 30a yaklasmis oyle olunca cok acele etmem gerekiyor.Cok hizli yukseldi ben de anlamadim Yani simdi evlensem yine olmayabilir ( 30 fshla da hamile kalan var ama duzenli yumurta takibi gerektiriyor bizim gibi hastalarda ne zaman yumurta olur belli olmuyor o yuzden her ay gidip yumurta gelisimini takip gerekiyor ilac falan veriliyor olursa tup bebek.Forumlarda falan okudum hep burda da var fsh yuksek olanlar diye benim degerlerle hamile kalanlar oyle kalmis hep o yuzden fazla luksum yok benim malesef bu bayramda evlenebilsem cok iyi olacak.Uzun yazdim kusura bakma ama cok doldum bu konuda.

Evlenin... Okul bitene dek çocuk sahibi olmayın ama embriyo dondurtun...Kendinizi hazır hissetiğinizde doğal yollardan bebek sahibi olmayı deneyin, olmuyorsa embriyonuzu transfer ettirin.

anlıyorum canım 30 yüksekmiş evet. olmaz değil ama ciddi takip ve tedavi gerektirir. karyotipin normal değil mi?

Sen de mi tip mezunusun :) ya evet basta cok kafama taktim ama cevreyi de gectim bi yerden sonra ben agliyorum sizliyorum kimsenin ruhu duymuyor onlar icin kendimi uzemem.Aslinda cocuk olsa ben ona da raziyim zorlugunu da gectim artik ama yine olmama ihtimali var cok uzuluyorum.

33 yaşındayım, yumurta rezervi azalması problemim var, yaklaşık 2 yıl önce evlendim.... eğerki bunu bilseydim ve sizin durumunuzda olsaydım dakika düşünmez evlenirdim...... 1 kez tüp bebek denedim negatif, 1 dondurulmuş emriyom vardı çözülemedi, ikinci tedaviye başladım ama miyom varmış ve rahme baskı yapıyormuş tedaviyi yarım kesip miyom ameliyatı oldum. tabi yeni evli olunca bi tomar borcun oluyo bide kiradayım.... yeni bi tedavi için nakit sıkıntımız olacaktı rapor çıkarıp devlet hastanesinde(uludağ üni. tıp fakültesi tüp bebek bölümü) 2 gün önce yeni tedavime başladım....

tüp bebek denilen şey hemen yaptırınca olan bi şey değil, bazen 9-10 kez deniyor insanlar. ve süreçte kadın için özellikle oldukça stresli geçiyor bununla birlikte stresten uzak durmanız gerekiyor. ki söylediğiniz gibi yumurta rezervi biterse de yapılacak hiç bir şey yok. o evlatlık alırsın diyen arkadaşlarınıza da çok kulak asmayın... bu da o kadar kolay karar verilebilecek bir şey değil. yani insan kendi öz çocuğuna tahammül edemiyor bazen (şımarıklıklarından ötürü) ben misal diyorum kendi çocuğuma bağırırım yeri gelirse ama evlatlık olduğunu o bilmese de ben bilicem öz annesinin bıraktığına kendi öz evladıma gösterebileceğimden fazla sabır göstermem gerekiyor bunu yapabilir miyim??? ayrıca benim fikrime göre öz çocuk da evlatlık da olsa geleceğe yatırım diye düşünülemez; yani evlatlık alacağın çocuğa da zamanı geldiğinde bunu açıklayabilir ve eğer isterse öz ailesini bulmak istemesine yardımcı dahi olmak gerekir; bunu yapabilir miyim??? inan o kararlar çok çok çok daha zor.... bence zamanın varken değerlendir.... yemişim mahalle baskısını!!!!!

anlıyorum canım 30 yüksekmiş evet. olmaz değil ama ciddi takip ve tedavi gerektirir. karyotipin normal değil mi?
Evet normal.Otoimmun zaten annemde de vardi ama o 35te falan girdi.Ben basta vazgectim evlilikten 30u görünce cunku doktorlara gore kesinlikle olmaz ama sonra baktim burda o degerlerle zor da olsa kalan var hatta bir kaciyla konustum da deger iniyor cikiyor takip gerekli dediler, sansimi deneyeyim dedim.

ha bu arada fsh dalgalı bir hormondur, yumurta rezervi ile ilgili amh testi yaptırmanızı öneririm... yediğiniz, içtiğiniz hatta moral bozukluğu yada mutlu olmanız bile fsh ı değiştiriyor. bir ay 30 çıkan diğer ay 5-6 bile çıkabiliyor.... bu yüzden amh nize baktırın mutlaka....

Beni en iyi anlayacaklardan biri siz olursunuz sanirim.Evet rezerv bitince yapilacak bir sey yok. Sizin fsh kac acaba , mahsuru yoksa ogrenebilir miyim? Bizim gibi hastalarda 8-9 defa tup bebek deneyecekleri yumurta bile olmuyor malesef.Olursa 1-2 tane onun da tutmasi artik Allah'a kalmis.Ben de evlenip hemen tedaviye baslamak istiyorum artik cunku su ana kadar dusurucu bir sey yapmadim hayit vs ya da dhea ilac falan nasilsa evli degilim diye hatta dogum kontrol kullandim.Insallah siz de en kisa zamanda kavusursunuz evladiniza.
Evlatlik su an icin aklimda yok acikcasi onu sonrasinda dusunurum diye dusunuyorum mezun olup ise baslayip biraz daha zaman gecince ama o da zor her sekilde haklisiniz.

Amh baktirdim ben 0.5 cikti o da.Bitmis degil ama o da dusuk o yuzden hemen evlenip iyi bir doktor bulup duzenli takibe gitmek istiyorum aslinda.Keske ben de mezun olup ise baslasaydim da oyle tanissaydim bi yandan tedavi bi yandan okul zor olacak ama bu korku oyle bir sey ki o zorluga bile tamam diyecek konuma geldim

evet canım tıp mezunuyum. okurken evlenen mahalle baskısına prim vermeyen okulunu bitiren tusu kazanan ama şu an ara verip uzun zaman yolunu gözlediği bebeğine bakan bir tıp mezunuyum:)o yüzden seni çok iyi anlayabiliyorum.

Gercekten mi cok sasirdim :) ben de diyordum herhalde tip okurken ortasinda evlenen ender varliklardan biri olurum diye :) demek ki olabiliyormus.Allah bagislasin cocugunuzu darisi bana :) evlenirken cevreniz ne tepki verdi peki niye simdi dediler mi , siz ne dediniz? Ben herkese de hastaligimi anlatmak istemiyorum ama diyecek bir sey bulamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…