zor karar?

evlenirdim..çocukta yapardım kariyer de

Evlenmezdim, hayat çocuktan ibaret değil. Şartlar tam oluşmamışken evlenip türlü sıkıntıları sırf çocuğum olsun diye çekmek istemezdim.

Bu bize sorup da karar verebileceğin bir konu değil. Ben olsam 'hayatta evlenmezdim' derdim. Bir başka arkadaş 'okulu bile bırakırdım' der. Bu tamamen senin çocuk sevgine, sevgilinle olan ilişkine ve biraz da maddi durumunuza bağlı olan birşey. Sen herkesi boşver, sen ne istiyorsun onu düşün. Gerçekten ne istediğine karar ver. Senden başka kimsenin ne dediğinin, ne düşündüğünün önemi yok.

Ben evlenmezdim çocuk için. Su anda hazır olmadığım bi evliliği yapamazdım. Hele evlendiğim kişiye bu bence haksızlık olurdu, apar topar çocuk yapmak belki de o hazır değilken? Kanser hastalarının yumurtalarını falan donduruyorlar, sizde öyle birşey mümkün değil mi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Katılıyorum. önemli olan sizin ne düşündüğünüz ne yapmak istediğiniz çevrenizede kulak asmayın hayat sizin hayatınız millete ne canım

Çocukları çok severim ama 20 yaşında olup hem de öğrenci iken evlenmezdim hem maddi hem de manevi olarak çok zor bir durum tamam aileler başta destek verirler evlenirken ev kurmanıza yardımcı olurlar ama daha sonrası ikinizde okuyorsunuz henüz hem çalışıp hem ev geçindirmek kolay değil şimdi doğruya doğru bu yönlerinide düşünmek gerekir ailelerde bir yere kadar destek verir her zaman veremeyebilirler.

evlen çocuk yapma embriyoları dondur 5-6 yıl saklıyorlar sonra çocuk yaparsın

Bi koalina bi ben olumsuz cevap yazmışız ya
Ben çocukları sevmediğim için böyle düşünüyor olabilirim.
Siz içinizden geleni yapın elbette. Mutluluklar dilerim..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

KArşınızda sizi seven, arkanızda olan bir sevgiliniz varken neden evlenmeyesiniz ki?
Okul da okunur, çalışılır da biz kadınlar o kadar güçlüyüz ki 10 erkeğe bedeliz bence.Hele çocuk olunca tüm bunlara değeceğini görüp mutlu olacaksınız
Belki tek zorluğunuz çevrenizin tepkisi olacak ama onlar da dış kapının dış mandalı, sizin eviniz sizin yuvanız, zorluğu varsa da güzelliği varsa da sizi ilgilendirir

anne olmak gerçekten zor meşakkatli. ama hiçbir huzura, keyfe, sevgiye, aşka benzemiyor.
bence kararı kendiniz verin, kendinize güveniyor musunuz?sandığınızdan daha fazla fedakarlık gerekecek, fedakarlık yapabilecek misiniz? olası problemleri düşünün nasıl başa çıkacabileceğinizi de planlayın.
tek çocuk mu planlıyorsunuz ayrıca?

Eğer erkek arkadaşın evini tek başına geçindirebilecekse, ve bebek olduktan sonra bakabilecek birileri varsa, annen, kayınvaliden gibi hiç durma evlen. Ama şöylede birşey var, daha 3. sınıfa yeni geçmişsiniz sanırım, önünüzde nerden baksanız 4 yıl var. Çok yıpranabilirsiniz. Bir yandanda bu zorlu sürecin üstesinden gelebilirseniz, ne güzel genç yaşta anne olmuş olacaksınız mezuniyetinize çocuğunuzla beraber gidersiniz ama şu da hayatın bir gerçeği ki, evlenince ailelerde işin içine giriyor, evleneceğiniz insanın aile yapısı nasıl? Sizden bir de gelinlik beklerlerse o zaman depresyona girersiniz. Karar sizin. Bende üni biter bitmez evlendim, eşimin ailesi yüzünden çok sorunlar yaşadım. Kpss ye hazırlandım, sonuçların açıklanmasını bekliyorum, bazen çok bunalıyorum, keşke işe girseydimde 1 sene sonra evlenseydik diye, birde bekarken ki gibi ders çalışamadım, eşim sağolsun her imkanı sağladı, kursa gittim götürdü getirdi, yeri geldi yemek yapamadım ütü temizlik yapamadım hepsini o yaptı ama düşünceler insanın beynini kemiriyor. Ailesi bir telefon ediyor ta oralardan bizi huzursuz ediyor. Gerçi şimdi herşeyi aştık, kimseye papuç bırakmıyoruzda... Herneyse, kısacası çok zor oluyor hemde çok...

Baska bir sey olsa ben de oyle dusunurdum sanirim ama mevzu olan konu anne olmak.Aman o da olmasin deyip arkami donup gidemiyorum bende cocuk agir basiyor sanirim.Cunku 4-5 yil sonra okul bittiginde ellerim bombos olacak.Bu okul zaten biterdi keske cocuk sahibi olsaydim diye pisman olmak istemiyorum yumurta dondurma icin doktor dunyaya gelen bir bebek yok yumurtalar cok cabuk zarar goruyor embriyo gibi degil dedi.Bi de evet devlet kanser hastalari haricinde buna izin vermiyormus nette kolay gibi yaziyor ama rutinde oyle degil.

evlen çocuk yapma embriyoları dondur 5-6 yıl saklıyorlar sonra çocuk yaparsın

Evet bu da bir secenek ama ben en azindan biri saglikli dunyaya gelsin sonra embriyo seceneklerini dusuneyim diyorum.Ikinci icin falan yani cunku 5 yil sonra rahmim incelmis olur hastaliktan dolayi bebek kolay tutunmayabilir.Bi de tutacak mi tutmayacak mi seklinde yillarca beynimi yer diye dusunuyorum

Okulu er yada geç tamamlarsınız ama şuan okul için ömür boyu evlat sevgisinden mahrum kalmak çok kötü bir duygu olsa gerek. Eğer sevgilinizde evliliğe sıcak bakıyorsa bence evlenin derim. aileler destek çıkar özelliklede annen bu durumu biliyorsda bebeğine senden daha iyi bakıcaktır.

Okul surecinde oyle.Sonrasinda da muhtemelen gec olur yani okul bittikten sonra cocuk sahibi olamam.Embriyo dondurma vs yaparim bu surecte biri saglikla olsa ikinci olmasa da o kadar uzulmem ama hic anne olamamak zor geliyor.

ChocolateMilk ,,
haklisin muhtemelen ben de cok zorlanacagim.o yuzden bu yola girerken tum cesaretimi toplamam gerekiyor.Erkek arkadasimin ailesi bu surecte benden gelinlik bekleyecek kadar cani olamaz sanirim ( tanidigim kadariyla degiller zaten annelerimiz 10 yillik arkadas bizim ama henuz yasamadigim icin net yanit veremem insanlari disardan tanimak zordur.Biz zaten memlekette okumuyoruz uzak olacagiz sinavlarimiz yogun okul erken aciliyor gec kapaniyor hele de erkek arkadasiminki temmuzun ortalarinda bitiyor cok fazla aileyle gorusemem zaten okul suresince ama cok zorluk cekecegim bu bir gercek esas mesele cocuk sahibi olmak icin deger mi?icimdeki ses deger diyor.
Senin de Allah yardimcin olsun.

Aynen ben de o durumdayım

Kesinlikle evlenirdim durumunuza baktığımda okulu her zaman bitirebilirsiniz 3 yıl sonra 5 yıl sonra farketmez ama evlat sahibi rahatsızlığınızdan dolayı her zaman sahip olamayacaksınız bence zamanınızı iyi değerlendirin ve evlat sahibi olun ilerde geçmişeinize baktığınızda iyiki doğurmuşum diyeceksiniz zorlanmayacakmısınız? tabiki zorlanacaksınız ama bilinki onların gülüşünü görmek paha biçilemez

size bu teşhis nasıl konuldu? biraz hastalığınızdan bahseder misiniz? yani öyle kesin konuşmuşlar ki

Arkadaşım hiç düşünmez evlenirdim, erkek arkadaşımdan yana bi çekincem yoksa sevip seviliyorsam neyi düşünücem başka. Sen bas nikahı

size bu teşhis nasıl konuldu? biraz hastalığınızdan bahseder misiniz? yani öyle kesin konuşmuşlar ki

Fsh testim normalden yuksek cikti ustune doktor amh testi istedi over rezervini gosteren o da dusuk cikti. annemde de benzer oyku var ama 30lu yaslarinda yasamis yani genetik ayni zamanda tiroitlerimde de antikorlar cikti hasimato oluyor o da.Mozaik turner mi diye kromozom testi yaptirdim o normal cikti.Yani hastalik genetik kokenli otoimmun hastalik.Vucut kendi hucrelerine savas aciyor.Kadinda yumurta bitince yapacak bir sey yok tup bebek dahi denenmiyor cunku yumurta lazim.Kibrista donasyon yolunu falan gosteriyorlar.Doktor o yuzden kesin konustu rezervin biterse hicbir sey yapilamaz elini cabuk tut dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…