zor karar?

Ben çocuğu çok ama gerçekten çok büyük bir sorumluluk olarak görenlerdenim. Muhtemelen burdaki bir çok bayan düşüncelerimi yadırgayacak ancak çocuk büyütmeyi emzirip, altını değiştirip, kreş yaşı gelene kadar babaanneye bırakmak olaral göremiyorum malesef. Maddiyattan da öte manevi açıdan hazır olmanız lazım. Çocuğunuza iki ebeveyn de yeterli zamanı ayırabilecek mi, (babanın görevi de tek eve para getirmek değil örneğin), çocuğunuza gerekli terbiyeyi verebilecek kadar olgunlaştınız mı; bu ve bunun gibi konular her ne kadar ikinci planda gözüksede aslen çocuğun gelecekteki psikolojisi için oldukça önemli.

Kendinize şu soruyu sorun, eğer şuan bir çocuk doğursam, onu ailesine, vatanına, milletine ancak en önemlisi kendisine hayır gelecek şekilde yetiştirebileceğim birikime ve psikolojiye sahip miyim?

Bu sorunun cevabı dürüst bir şekilde evetse, sütü, okulu, bezi halledilir.

Değilse, yumurta dondurma işlemini bir daha araştırın derim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Karsınızdakı partnerınızle durumu degerlendırmenızde fayda var.. Evliliğe hazır mısınız ? Cocugunuzun babası olmasını gerçekten istediğiniz biri mi ? Evlendiğinizde çocuğunuza sunabileceğiniz hayat ve şartlar? Bebegınıze ebeveynlik yapabilecek güçte ve psıkolıjıde olup-olmadığınız? Sevgılınızın bunu kabul edıp etmeyecegı? Ona nasıl bakacağınız ? Cevreyı unutun ama ailelerin bu konu hakkındaki görüşü_? Siz okul hayatınızla ılgılenırken, bebegınıze ve esınıze kımın bakıp-ılgılenecegı? Hayatınızda degıstırecegınız dınamıklerın sızın standardınızı ne kadar etkıleyecegı ?

Hersey yolunda gidiyorsa sağlıklı bir ilişki ve destekleyen aileleler varsa bu adımı atın derım. Cocugu doğurmaktan cok, ona nasıl bakacağınız ve gelecegı cok önemli.. . Ilıskınızden emınsenız ve karsınızdakı kısıde hazırsa bence basın nıkahı gıtsın :)

evlilikle okul biarada yürür bence..
ben olsam evlenirdim sanırım...

Okulla cocuk elbette zor olacak bunu inkar edemem.Sonucta benden ilgi bekleyen kucucuk bir bebek ve bi yanda bitirilmeyi bekleyen zor bir okul olacak.Muhtemelen hayatim arkadaslarimin 2-3 kati zorlugunda olacak ama yapacak cok bir sey yok.5-6 yil sonra bunun pismanligini yasamak istemiyorum.Yine olmayabilir ama en azindan elimden geleni yaptim derim.Allah hayirlisini versin.

Siz de öğrencisiniz erkek arkadaşınızda öğrenci bu aşama bana çok zor gözüküyor hem çalışma hem okul. Hem evlilik hem çocuk iyi düşünülmesi gerek.

Siz de öğrencisiniz erkek arkadaşınızda öğrenci bu aşama bana çok zor gözüküyor hem çalışma hem okul. Hem evlilik hem çocuk iyi düşünülmesi gerek.
Yerimde olsaydiniz siz ne yapardiniz peki? Yani ayni durumu yasiyor olsaniz.Bunu samimi olarak soruyorum.
Bu arada calismayacagiz ki ailelerimiz okul bitene kadar yollayacak zaten simdi de yolluyorlar.

Son düzenleme:

Yerimde olsaydiniz siz ne yapardiniz peki? Yani ayni durumu yasiyor olsaniz.Bunu samimi olarak soruyorum.
Bu arada calismayacagiz ki ailelerimiz okul bitene kadar yollayacak zaten simdi de yolluyorlar.
Bu arada yazmıştım ne yapacağımı sanırım gözünüzden kaçmış,bende tiroit hastasıyım yıllardır ileride evlenince benim de çocuğum olmayabilir ama yinede ben olsam evlenmezdim.

ben olsam evlenirdim canım anne olmak yaşanması gereken bir duygu o duygudan mahrum etme kendini hakkında hayırlısı olsun canım

Bu arada yazmıştım ne yapacağımı sanırım gözünüzden kaçmış,bende tiroit hastasıyım yıllardır ileride evlenince benim de çocuğum olmayabilir ama yinede ben olsam evlenmezdim.
Hayir okumustum ama evlenmezdim demissiniz o kadar sonrasi yok.Yani 2-3 senelik zorluk icin cocuksuz bir hayati goze alir miydiniz ? 5 yil sonra geri donusu olmadiginda yasayacagim pismanliktan korkuyorum ben ben de hasimato tiroit hastasiyim ama o bunun kadar cozumsuz degil bunda bitti mi bitiyor.

Son düzenleme:
bence evlenin ve çocukta yapın hani okula gitmeye utanırsanız hamileyken dondurursunuz çocuğu olmayan innsanlar var etrafımda ve gerçketen çok zor allah kimseye yaşatmasın

Zor bir karar ama bizim okulda denk geldiğim cok hamile oldu tabi tip okumuyolardi ama oluyo bi sekilde ve de senin durumjn kritik yani ileride sansin yoksa bu firsati degerlendir simdi onemsiz gelsede ileride pismanlik duyarsin. Bende okurken hamile kalip bitince doğurur um diye düşünüyodum birkac sebeb yuzunden erteledim. Utanilacak birseyde gormuyorum bence cok sirin olursun hamile hamile okulda :))
Tabi bekar prof. Ve Öğretim uyelerinn fazla gozune gorunmemek lazim ne bu acele der gibi bakiyolar
Gecmis olsun :)

Çocuğu erteleyemiyorsun okulu ertele :)

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Zor karar Ama insanların evlilikteki ilk amaçlarından biri çocuk Onun için evlenirdim sanırım Yakınlarında durumu biliyorsa bikaç yıl destek olurlardı sana

Insan anne veya baba olmak için cabalarken bu duygunun işten okuldan
Gezmedeen gulmeden daha önemli olduğunu anlıyor. Vaktin azsa vakit kaybetme. Okulun için endiseleniyorsan endiselenme. Ben de evliyim çocuk için cabaliyorum ayrıca okuyordum büyük bir başarıyla da bitirdim okulumu. Ama hâlâ çocuk yok. Çocuk olsaydı da okul bitmese de olurdu.

Son düzenleme:
5yıldır anne olmak tek hayalimmm her geçen gün umudummm azalıyorrr
ben olsam sevdiğimde varsa anne olmayı ertelemezdimmm
güzel yavrum demek bile ne güzel hayeldirrrrr

5 sene bile gecikseniz doktor olabilirsiniz. Ama 1 sene gecikseniz anne olamayacaksiniz. Ben bebegi secerdim. Doktor her zaman olursun ama anne olma firsatini kacirma sakin. Milletin lafina da bakma. Ileride bu yuzden anne olamazsan seni hangi millet teselli edecek?

Evlenirdim üstelik sevdiğim bir adam ile birlikteysem Evlenirdim �� Üniversite okumak evliliğine neden engel olsun ki ��������

Son düzenleme:
Anne olmak istiyorsan, pişman olmamak için evlenip hayırlısıyla sağlıkla çocuğunu dünyaya getirmeni çok isterim. Okul nasıl olsa cepte ve sevdiğiniz biri var hem o da sizi seviyor. İmkanlarınızı zorlamanız gerekiyorsa bile zorlayın. Üzgünüm ama çok ilerleyen yaşlarda çocuğunuz olmayacak dönemde mi evlenmek hayaliniz..

felaket tellalı gibi görünmek istemem ama şu anda başlasan bile belki de hiç hamile kalamayacaksın.
Senin için bu kadar önemliyse hiç kararsız kalma, hemen bir çocuk sahibi olmaya bak hayırlısıyla

evlenmezdim, hiç akılda yokken bi anda hadi 3 aya kadar evlenelim çocuk yapalım demekle ne o evlilği yürütebilirdim ne o çocugu büyütebilirdim..
daha gençlik bile yaşanmamış.. bu yaşınıza kadar ne emekler vermişsinizdir o tıpı kazanmak için..

çocuk için bütün bunları silip atmazdım.. çocuksuz hayat yaşanmaz diye bişi yok sonuçta..

ve bunu kaderim olarak görürdüm hayatımın akışını değiştirmezdim.. belki çocuk sağlıklı olmıcak ölümle sonuçlanacak sonra aceleye gelen evlilikte hayal kırıklıgı olacak vs hislerine kapılırdım..

bu yüzden de herşeyi yaşanması gerektiği gibi yaşamaya devam eder okuluma devam ederdim.. sonrası olur veya olmaz artık kader..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…