Ben hep insanları sallamayan biri olduğumdan zorbalığa ugrasam bile cok umursamıyordum.
Mesela sesim cirtlakti (hala ince ama eskiden cidden cırtlakti). Nobetciyken sınıf sınıf gezip sınıf defteri aldığım zamanlar içeri girip konuşunca gülüşenler olurdu. Hiç umursamazdim. Ya da mutluyken (yani genelde) yürürken seke seke , zıplaya zıplaya yürürüm (ki hala bazen böyleyim). Lisede bunla da dalga geçilirdi. Ama bunu da çok sallamazdim.
Arkadaş grubumdan salak bir kız benimle küsüp diğerlerini yanına almak için saçma sapan şeyler yapardı. Hatta benim bloğum var diye diger kızlar da blog açmıştı, o da açtığı blogdan beni karalayacak seyler yazardı

bunu da çok sallamadim, diğerlerini ona bıraktım kendime yeni yakın arkadaşlar buldum. Sonra kızlar onda sıkılıp yine benle takılmaya başladılar...gibi gibi gibi..
He bir de mahallede bir kız vardi, sevilmeyen bir etnik gruptan, kabadayı gibi ,kız demeye bin şahit isteyen biri.
O hep yolumu keserdi, bir şeyler söylerdi. Ben kulakligimi bile çıkarmaz,sanki yabancı dilde konuşuyor gibi bakardım. Sonra ilerlerdim. Tabii ki huzurumu kaciriyordu çünkü tam cono denen tiplerden biriydi. Yani bıçak saplasa saplar, tekinsiz bir kız. O yuzden huzursuz olurdum. Ama yine de kıza tepki vermezdim. Yüzüne boş boş bakardım . O da zaten bir süre sonra sıkıldı ,bıraktı
Ama bu da benim psikolojimi etkilemedi çünkü daha şimdiden boş boş yaşayan, boş bir ömür sürecek salak bir kızdı gozumde. Ciddiye almak yerine küçümserdim, haliyle beni etkilemedi..
Yani evet, zorbalığın türlü şekline maruz kaldım. Ama hiç umursamadim.
Ben onları sallamayinca hiçbir zorba benimle devam etmedi.
Benim görüşüm böyleleri zaten hassas, sağlam psikolojisi olmayan, belki aileden de ezilmiş kişileri buluyor ve onlara daha yüksek bir baskı uyguluyor. O kişi ezildikce,uzuldukce ya da tepki verdikçe tatmin oluyorlar ve daha fazlasini yapıyorlar .
Size gelince, ne güzel kurtulmussunuz:) artık onlar hayatınızda yok, siz de atmaya çalışın kafanızdan. Kendi hayatınızı güzelleştirecek şeyler yapın, yeni hayatınız 19 yaş ve sonrası gibi düşünün.
Mesela benim hayatım 18den önce ve 18den sonra olarak bambaşka iki bölüme ayrılıyor. Bunu yapan da kendimdim. Bence sen de bir sayfa ac, hatta erasmys başvurusu falan yap:)))