- 1 Aralık 2022
- 37
- 9
- 6
- 22
- Konu Sahibi bahar delisi
Lisede zorbalık yaşadınız mı ve bunu nasıl atlattıniz yani travma olarak kaldıysa ve unutulmuyosa 15 16 yaşlarında yaşadım şuan 19 yaşındayım bazen aklıma geliyor üzülüyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Lisede zorbalık yaşadınız mı ve bunu nasıl atlattıniz yani travma olarak kaldıysa ve unutulmuyosa 15 16 yaşlarında yaşadım şuan 19 yaşındayım bazen aklıma geliyor üzülüyorum
Bizim lisede de vardı öyle tipler. Ne özellikleri vardı hiç bilmiyorum ben hep grubun dışında kalan ay Vega mı aman boşver çağırma onu modeliydim. Hepsinin okuldan sevgilisi vardı ben metal grup solistine aşıktım. Devran bayaaaa bi döndü amaOhoooo neler neler gördüm. Hani o dizilerde kötü karakterli zengin kızları olur ya hah onlar gerçek işte. Tek fark bizimkiler zengin değil ama ilginç bi şekilde şımarıklardıYok travma yaratmadı tabi ki kırgınlıklar oluyor ama hepsinin gidişatını ve ödedikleri bedeli gördüğümde ne kin kaldı ne öfke hak ettikleri yerdeler. Bende tam pısırıktım he şimdi olsa şiddete karşı olmam kafasını duvara yapıştırırım
![]()
Ben lisede değil de ortaokulda çok yaşamıştım ya gruplaşmalar okulun popüler çocuğu çıkma teklifini etmişti ( meşhur çıkma teklifi o zamanlar) düşman olmuşlardı bana kaç tane kız ara sokaklarda önümü keserlerdi ayy haspamlarLisede zorbalık yaşadınız mı ve bunu nasıl atlattıniz yani travma olarak kaldıysa ve unutulmuyosa 15 16 yaşlarında yaşadım şuan 19 yaşındayım bazen aklıma geliyor üzülüyorum
Valla emin olduğum bi şey varsa oda dikkat çekmek adına her türlü kötülüğü yapacak oldukları :) Popülerlik dediğimiz saçmalık için can atıyorlardı işteBizim lisede de vardı öyle tipler. Ne özellikleri vardı hiç bilmiyorum ben hep grubun dışında kalan ay Vega mı aman boşver çağırma onu modeliydim. Hepsinin okuldan sevgilisi vardı ben metal grup solistine aşıktım. Devran bayaaaa bi döndü ama
Geçenlerde bir görüntüye denk geldim sosyal medyada.Tahmini 15-16 yaşlarındaki kızlar kavga ediyordu izbe bir yerde.Bir kız diğer kızı yerden yere savurdu defalarca kafasını yere capti.Sonra bir çuval gibi alıp sürüklediler kızı.İnanamadim izlediklerime.Eskiden de vardı bu tarz şeyler ama bu kadar yoğun ve acimazsica değildi.Yeni nesil çok fena geliyor.Bu çocuklar bizim cocuklarimiz,yarın öbür gün bizim doktorumuz,hemşerimiz.ogretmenimiz olacak.bizim onları kazanmaya ihtiyacımız var.
Ulan hayatttt diyen kız gibi bağırasım geldiZorbalık değil de lise ikinci sınıfta arka sıramda okulun o kelimeyi kullanmak istemiyorum ama bilirsiniz k...r derlerdi ya, ondan oturuyordu bi tane. Ben de çok saftım. Benle alay ederdi safım diye. Erkek arkadaşıyla nasıl seviştiğini, nasıl yerlerde sevişmek güzel onları anlatırdı. Oraldan bahsederdi. Utanıp kızardığımda alay ederdibenim 23 yaşına kadar da zaten sevgilim olmadı. İlk sevgilimle de evlendim zaten
Şu an instada ekli bende. Hacı hoca ve çookk zengin birini bulmuş. Başını kapatmış. Yılda 3 4 kez (sayabildiğim bu) tatil yapıyor, yurt içi yurt dışı. Baya da iyi bi hayat yaşıyor
Lise deyince aklıma geldi konuyla pek ilgisi yok sanırım![]()
Seni reelde tanımak çok isterdim yengeç. Aile yapın, kaç kardeş tiniz, neler okudun neler yaptın çok merak uyanıyorsun bendeBen hep insanları sallamayan biri olduğumdan zorbalığa ugrasam bile cok umursamıyordum.
Mesela sesim cirtlakti (hala ince ama eskiden cidden cırtlakti). Nobetciyken sınıf sınıf gezip sınıf defteri aldığım zamanlar içeri girip konuşunca gülüşenler olurdu. Hiç umursamazdim. Ya da mutluyken (yani genelde) yürürken seke seke , zıplaya zıplaya yürürüm (ki hala bazen böyleyim). Lisede bunla da dalga geçilirdi. Ama bunu da çok sallamazdim.
Arkadaş grubumdan salak bir kız benimle küsüp diğerlerini yanına almak için saçma sapan şeyler yapardı. Hatta benim bloğum var diye diger kızlar da blog açmıştı, o da açtığı blogdan beni karalayacak seyler yazardıbunu da çok sallamadim, diğerlerini ona bıraktım kendime yeni yakın arkadaşlar buldum. Sonra kızlar onda sıkılıp yine benle takılmaya başladılar...gibi gibi gibi..
He bir de mahallede bir kız vardi, sevilmeyen bir etnik gruptan, kabadayı gibi ,kız demeye bin şahit isteyen biri.
O hep yolumu keserdi, bir şeyler söylerdi. Ben kulakligimi bile çıkarmaz,sanki yabancı dilde konuşuyor gibi bakardım. Sonra ilerlerdim. Tabii ki huzurumu kaciriyordu çünkü tam cono denen tiplerden biriydi. Yani bıçak saplasa saplar, tekinsiz bir kız. O yuzden huzursuz olurdum. Ama yine de kıza tepki vermezdim. Yüzüne boş boş bakardım . O da zaten bir süre sonra sıkıldı ,bıraktı
Ama bu da benim psikolojimi etkilemedi çünkü daha şimdiden boş boş yaşayan, boş bir ömür sürecek salak bir kızdı gozumde. Ciddiye almak yerine küçümserdim, haliyle beni etkilemedi..
Yani evet, zorbalığın türlü şekline maruz kaldım. Ama hiç umursamadim.
Ben onları sallamayinca hiçbir zorba benimle devam etmedi.
Benim görüşüm böyleleri zaten hassas, sağlam psikolojisi olmayan, belki aileden de ezilmiş kişileri buluyor ve onlara daha yüksek bir baskı uyguluyor. O kişi ezildikce,uzuldukce ya da tepki verdikçe tatmin oluyorlar ve daha fazlasini yapıyorlar .
Size gelince, ne güzel kurtulmussunuz:) artık onlar hayatınızda yok, siz de atmaya çalışın kafanızdan. Kendi hayatınızı güzelleştirecek şeyler yapın, yeni hayatınız 19 yaş ve sonrası gibi düşünün.
Mesela benim hayatım 18den önce ve 18den sonra olarak bambaşka iki bölüme ayrılıyor. Bunu yapan da kendimdim. Bence sen de bir sayfa ac, hatta erasmys başvurusu falan yap:)))