Zorbalık

bahar delisi

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2022
37
9
6
22
Lisede zorbalık yaşadınız mı ve bunu nasıl atlattıniz yani travma olarak kaldıysa ve unutulmuyosa 15 16 yaşlarında yaşadım şuan 19 yaşındayım bazen aklıma geliyor üzülüyorum

Ohoooo neler neler gördüm. Hani o dizilerde kötü karakterli zengin kızları olur ya hah onlar gerçek işte. Tek fark bizimkiler zengin değil ama ilginç bi şekilde şımarıklardı :D Yok travma yaratmadı tabi ki kırgınlıklar oluyor ama hepsinin gidişatını ve ödedikleri bedeli gördüğümde ne kin kaldı ne öfke hak ettikleri yerdeler. Bende tam pısırıktım he şimdi olsa şiddete karşı olmam kafasını duvara yapıştırırım :D
Lisede zorbalık yaşadınız mı ve bunu nasıl atlattıniz yani travma olarak kaldıysa ve unutulmuyosa 15 16 yaşlarında yaşadım şuan 19 yaşındayım bazen aklıma geliyor üzülüyorum

Ohoooo neler neler gördüm. Hani o dizilerde kötü karakterli zengin kızları olur ya hah onlar gerçek işte. Tek fark bizimkiler zengin değil ama ilginç bi şekilde şımarıklardı :KK70: Yok travma yaratmadı tabi ki kırgınlıklar oluyor ama hepsinin gidişatını ve ödedikleri bedeli gördüğümde ne kin kaldı ne öfke hak ettikleri yerdeler. Bende tam pısırıktım he şimdi olsa şiddete karşı olmam kafasını duvara yapıştırırım :KK70:
Bizim lisede de vardı öyle tipler. Ne özellikleri vardı hiç bilmiyorum ben hep grubun dışında kalan ay Vega mı aman boşver çağırma onu modeliydim. Hepsinin okuldan sevgilisi vardı ben metal grup solistine aşıktım. Devran bayaaaa bi döndü ama

Geçen sene kızım yaşadı zorbalık.
Yaklaşık 8 ay neler yaşadık çok zordu,bu sene okul değiştirdik daha iyi şuan.
Akran zorbalığı birde lise de olunca çok travmatik oluyor ve unutulması çok zor.
Ama çok şükür geçip gidiyor en azından üstü ortuluyor.
Unutmaya çalış,gerekirse destek al hayatini etkilemesin.
Benim kızımın eğitim hayatı bitecekti neyse ki kurtulduk.

Ben lisede değil de ortaokulda çok yaşamıştım ya gruplaşmalar okulun popüler çocuğu çıkma teklifini etmişti ( meşhur çıkma teklifi o zamanlar) düşman olmuşlardı bana kaç tane kız ara sokaklarda önümü keserlerdi ayy haspamlar🤣 aklıma gelince hala derim.keske şunu deseydim şunu yapsaydım . Amann boşverin hayat bu kadar uzun değil

Bizim lisede de vardı öyle tipler. Ne özellikleri vardı hiç bilmiyorum ben hep grubun dışında kalan ay Vega mı aman boşver çağırma onu modeliydim. Hepsinin okuldan sevgilisi vardı ben metal grup solistine aşıktım. Devran bayaaaa bi döndü ama
Valla emin olduğum bi şey varsa oda dikkat çekmek adına her türlü kötülüğü yapacak oldukları :) Popülerlik dediğimiz saçmalık için can atıyorlardı işte :D Aman aman hiç özlemedim o günleri en iyisi üniversiteymiş

Lisede inanılmaz zorbalık yaşadım. Hatta aileme ben okumak istemiyorum diye ağladığım günler oldu. Sağlık sorunları yaşardım sürekli. Şimdi anlıyorum çoğu somatik ağrıymış. Hayatta kimseye kin tutmadım, kötülüğüne sevinmedim ama özellikle bana aşırı zorbalık yapan bir kız vardı. Onun istediği bölümü kazanıp 3 yılda bitirip atandım. O ev hanımı şimdi. Bu bile beni mutlu ediyor. Kalbi o kadar kötü birinin istediği şeylere kavuşmamış olması belki zalimce gelecek ama beni mutlu ediyor. Bana o dönem intiharı bile düşündürttüler. Ki aile ilişkilerim biraz zayıf olsa belki deneyebilirdim. Giydiğim ayakkabı markasından tutun, saç tokama, derste aldığım nota kadar hepsi ama hepsi bir şekilde dalga geçerdi. Çok şükür atlattım ama içimdeki o nefreti asla unutamıyorum.

Geçenlerde bir görüntüye denk geldim sosyal medyada.Tahmini 15-16 yaşlarındaki kızlar kavga ediyordu izbe bir yerde.Bir kız diğer kızı yerden yere savurdu defalarca kafasını yere capti.Sonra bir çuval gibi alıp sürüklediler kızı.İnanamadim izlediklerime.Eskiden de vardı bu tarz şeyler ama bu kadar yoğun ve acimazsica değildi.Yeni nesil çok fena geliyor.Bu çocuklar bizim cocuklarimiz,yarın öbür gün bizim doktorumuz,hemşerimiz.ogretmenimiz olacak.bizim onları kazanmaya ihtiyacımız var.

Geçenlerde bir görüntüye denk geldim sosyal medyada.Tahmini 15-16 yaşlarındaki kızlar kavga ediyordu izbe bir yerde.Bir kız diğer kızı yerden yere savurdu defalarca kafasını yere capti.Sonra bir çuval gibi alıp sürüklediler kızı.İnanamadim izlediklerime.Eskiden de vardı bu tarz şeyler ama bu kadar yoğun ve acimazsica değildi.Yeni nesil çok fena geliyor.Bu çocuklar bizim cocuklarimiz,yarın öbür gün bizim doktorumuz,hemşerimiz.ogretmenimiz olacak.bizim onları kazanmaya ihtiyacımız var.

Bu bahsettiğiniz türden bir iki haber bende okudum gazetelerde, kız çocukları inanılmaz bir şiddete meyilliler, pek sanmıyorum bu raddeden sonra kurtarılabileceklerini, çok üzücü maalesef :(

Zorbalık değil de lise ikinci sınıfta arka sıramda okulun o kelimeyi kullanmak istemiyorum ama bilirsiniz k...r derlerdi ya, ondan oturuyordu bi tane. Ben de çok saftım. Benle alay ederdi safım diye. Erkek arkadaşıyla nasıl seviştiğini, nasıl yerlerde sevişmek güzel onları anlatırdı. Oraldan bahsederdi. Utanıp kızardığımda alay ederdi 😂 benim 23 yaşına kadar da zaten sevgilim olmadı. İlk sevgilimle de evlendim zaten 😂

Şu an instada ekli bende. Hacı hoca ve çookk zengin birini bulmuş. Başını kapatmış. Yılda 3 4 kez (sayabildiğim bu) tatil yapıyor, yurt içi yurt dışı. Baya da iyi bi hayat yaşıyor 😌

Lise deyince aklıma geldi konuyla pek ilgisi yok sanırım🙈

Eğitim hayatımın hiç bir kademesinde zorbalığa uğramadım güzel arkadaşlık ilişkilerim oldu hep.Ama ilginçtir görevlendirme olarak çalıştığım bir ortaokulda zorbalık yaşamıştım,belki adı bu değil mobbingdir ama bana göre zorbalıktı.Kıyafete eşin görevine taktığın takının altın olup olmadığına bakan,eğer kendi standartlarına uymuyorsan verdiğin selamı almayıp gözünün içine bakarak fısır fısır konuşan peşinden de gülüşen tiplerle çalışmıştım.O dönem 26 yaşındaydım ve psikolojim berbat hale gelmişti.Şimdi o okulun önünden geçerken bile midem bulanır.Ve hala hiç bir öğretmenle aşırı samimi arkadaşlık kurmam.Hala aklımdadır 40 küsür yaşındaki bir kadın öğretmenin “Ayy X’in eşi şu meslektenmiş ahohahoa”diyerek kahkaha atması😵‍💫🤢🤮

Ben hep insanları sallamayan biri olduğumdan zorbalığa ugrasam bile cok umursamıyordum.
Mesela sesim cirtlakti (hala ince ama eskiden cidden cırtlakti). Nobetciyken sınıf sınıf gezip sınıf defteri aldığım zamanlar içeri girip konuşunca gülüşenler olurdu. Hiç umursamazdim. Ya da mutluyken (yani genelde) yürürken seke seke , zıplaya zıplaya yürürüm (ki hala bazen böyleyim). Lisede bunla da dalga geçilirdi. Ama bunu da çok sallamazdim.
Arkadaş grubumdan salak bir kız benimle küsüp diğerlerini yanına almak için saçma sapan şeyler yapardı. Hatta benim bloğum var diye diger kızlar da blog açmıştı, o da açtığı blogdan beni karalayacak seyler yazardı 😅😅 bunu da çok sallamadim, diğerlerini ona bıraktım kendime yeni yakın arkadaşlar buldum. Sonra kızlar onda sıkılıp yine benle takılmaya başladılar...gibi gibi gibi..
He bir de mahallede bir kız vardi, sevilmeyen bir etnik gruptan, kabadayı gibi ,kız demeye bin şahit isteyen biri.
O hep yolumu keserdi, bir şeyler söylerdi. Ben kulakligimi bile çıkarmaz,sanki yabancı dilde konuşuyor gibi bakardım. Sonra ilerlerdim. Tabii ki huzurumu kaciriyordu çünkü tam cono denen tiplerden biriydi. Yani bıçak saplasa saplar, tekinsiz bir kız. O yuzden huzursuz olurdum. Ama yine de kıza tepki vermezdim. Yüzüne boş boş bakardım . O da zaten bir süre sonra sıkıldı ,bıraktı
Ama bu da benim psikolojimi etkilemedi çünkü daha şimdiden boş boş yaşayan, boş bir ömür sürecek salak bir kızdı gozumde. Ciddiye almak yerine küçümserdim, haliyle beni etkilemedi..
Yani evet, zorbalığın türlü şekline maruz kaldım. Ama hiç umursamadim.
Ben onları sallamayinca hiçbir zorba benimle devam etmedi.
Benim görüşüm böyleleri zaten hassas, sağlam psikolojisi olmayan, belki aileden de ezilmiş kişileri buluyor ve onlara daha yüksek bir baskı uyguluyor. O kişi ezildikce,uzuldukce ya da tepki verdikçe tatmin oluyorlar ve daha fazlasini yapıyorlar .
Size gelince, ne güzel kurtulmussunuz:) artık onlar hayatınızda yok, siz de atmaya çalışın kafanızdan. Kendi hayatınızı güzelleştirecek şeyler yapın, yeni hayatınız 19 yaş ve sonrası gibi düşünün.
Mesela benim hayatım 18den önce ve 18den sonra olarak bambaşka iki bölüme ayrılıyor. Bunu yapan da kendimdim. Bence sen de bir sayfa ac, hatta erasmys başvurusu falan yap:)))

Zorbalık değil de lise ikinci sınıfta arka sıramda okulun o kelimeyi kullanmak istemiyorum ama bilirsiniz k...r derlerdi ya, ondan oturuyordu bi tane. Ben de çok saftım. Benle alay ederdi safım diye. Erkek arkadaşıyla nasıl seviştiğini, nasıl yerlerde sevişmek güzel onları anlatırdı. Oraldan bahsederdi. Utanıp kızardığımda alay ederdi 😂 benim 23 yaşına kadar da zaten sevgilim olmadı. İlk sevgilimle de evlendim zaten 😂

Şu an instada ekli bende. Hacı hoca ve çookk zengin birini bulmuş. Başını kapatmış. Yılda 3 4 kez (sayabildiğim bu) tatil yapıyor, yurt içi yurt dışı. Baya da iyi bi hayat yaşıyor 😌

Lise deyince aklıma geldi konuyla pek ilgisi yok sanırım🙈
Ulan hayatttt diyen kız gibi bağırasım geldi

ben ilkokulda biraz zorbalığa uğradım, aşırı canımı sıkmıştı ama çok kısa bir süre sonra taşındığımız için ortamdan uzaklaşmış oldum.
sonrasında gittiğim okullarda genelde popülerdim, herhangi bir zorbalık yaşamadım, arkadaşlarımdan birbirine zorbalık yapanlar olduğunda mağdur olanın yanında yer alıp diğeriyle kavga ettiğimde çok oldu. bu konuda çok hassastım, muhtemelen ilk başladığım okulda buna maruz kaldığım için.
uzun süre o zorbalığı kafamdan atamadım doğrusu ama şimdi bu konu olmasa yıllardır hiç aklıma gelmiyordu, şimdi de pek etkilemedi hatırlamak.
sizinki de zamanla geçecek. mümkünse ortamınızı değiştirin. olmuyorsa da kafanıza takmamayı öğrenmeye çalışın.

ohoo yaşamazmıyım. alasını yaşadım.. sesiz bir kızdım... vur ensesine al lokmasını hesap. lise bittikten sonra kendimi sevdiğim mesleğime adadım... şimdiki aklım olsa onlara şiddetin alasını yaşatırdım. gençlik işte :)... o bana eziyet eden tiplerin hepsi sürünüyor şimdi. bende işimde gücümdeyim... canları cehenneme.

Ben de yaşadım. Lise zamanları tam mal gibiydim. Pısırık, korkak vs vs. Normalde sesim çıkar ama lisedeki kızlardan aşırı tırsardım. Hani şu "ne bakıyon?" diye atar yapıp kavga çıkaran çeteler var ya onlardan biri bizim sınıftaydı. Kıza ilk başlarda çok mesafeliydim ama zamanla doğal davranmaya başladım. Çok neşeli biri olduğumdan çok sevdi beni. Sınıfta sohbet muhabbet eder deli gibi gülerdik. Ondan sonra korkmamaya başladım çünkü okuldaki diğer çetelere karşı arkam sağlamdı:KK53:
Şimdi instada ekliyiz ve arada sohbet ederiz. 2 çocuklu ev hanımı ve o lise halinden eser yok. 🤷🏻‍♀️

Aradan seneler geçti ama banada okulun belalı kızları zorbalık yaptı. Çoooooook uğraştılar. tüm sınıfın birbirine girdiğini bilirim benim yüzümden. Hiç suçum yokken kara listeleremi alınmadım disiplinleremi gitmedim 🤭 aman ne bileyim gayet mülayimdim aslında ama hala belayı, deliyi mıknatıs misali çekerim 🤪

Ben hep insanları sallamayan biri olduğumdan zorbalığa ugrasam bile cok umursamıyordum.
Mesela sesim cirtlakti (hala ince ama eskiden cidden cırtlakti). Nobetciyken sınıf sınıf gezip sınıf defteri aldığım zamanlar içeri girip konuşunca gülüşenler olurdu. Hiç umursamazdim. Ya da mutluyken (yani genelde) yürürken seke seke , zıplaya zıplaya yürürüm (ki hala bazen böyleyim). Lisede bunla da dalga geçilirdi. Ama bunu da çok sallamazdim.
Arkadaş grubumdan salak bir kız benimle küsüp diğerlerini yanına almak için saçma sapan şeyler yapardı. Hatta benim bloğum var diye diger kızlar da blog açmıştı, o da açtığı blogdan beni karalayacak seyler yazardı 😅😅 bunu da çok sallamadim, diğerlerini ona bıraktım kendime yeni yakın arkadaşlar buldum. Sonra kızlar onda sıkılıp yine benle takılmaya başladılar...gibi gibi gibi..
He bir de mahallede bir kız vardi, sevilmeyen bir etnik gruptan, kabadayı gibi ,kız demeye bin şahit isteyen biri.
O hep yolumu keserdi, bir şeyler söylerdi. Ben kulakligimi bile çıkarmaz,sanki yabancı dilde konuşuyor gibi bakardım. Sonra ilerlerdim. Tabii ki huzurumu kaciriyordu çünkü tam cono denen tiplerden biriydi. Yani bıçak saplasa saplar, tekinsiz bir kız. O yuzden huzursuz olurdum. Ama yine de kıza tepki vermezdim. Yüzüne boş boş bakardım . O da zaten bir süre sonra sıkıldı ,bıraktı
Ama bu da benim psikolojimi etkilemedi çünkü daha şimdiden boş boş yaşayan, boş bir ömür sürecek salak bir kızdı gozumde. Ciddiye almak yerine küçümserdim, haliyle beni etkilemedi..
Yani evet, zorbalığın türlü şekline maruz kaldım. Ama hiç umursamadim.
Ben onları sallamayinca hiçbir zorba benimle devam etmedi.
Benim görüşüm böyleleri zaten hassas, sağlam psikolojisi olmayan, belki aileden de ezilmiş kişileri buluyor ve onlara daha yüksek bir baskı uyguluyor. O kişi ezildikce,uzuldukce ya da tepki verdikçe tatmin oluyorlar ve daha fazlasini yapıyorlar .
Size gelince, ne güzel kurtulmussunuz:) artık onlar hayatınızda yok, siz de atmaya çalışın kafanızdan. Kendi hayatınızı güzelleştirecek şeyler yapın, yeni hayatınız 19 yaş ve sonrası gibi düşünün.
Mesela benim hayatım 18den önce ve 18den sonra olarak bambaşka iki bölüme ayrılıyor. Bunu yapan da kendimdim. Bence sen de bir sayfa ac, hatta erasmys başvurusu falan yap:)))
Seni reelde tanımak çok isterdim yengeç. Aile yapın, kaç kardeş tiniz, neler okudun neler yaptın çok merak uyanıyorsun bende 🙈

Back
X