bnmkinin dozu 20 mg banada 2 3 ay yeterli olurmu acaba? yoksa 6 ay falan kullanmam gerekecekmiki? çnkü bazı yazanlar 2. aydan sonra etkisini gösterdiğini yazmş.. neyse lazeri nisan sonu gibi bi seansım var onu yaptırıp öyle başlamayı düşünüorum zaten.. arayada yaz girdiği için nasılsa lazer yaptıramıcam.. ama hap kullandıktan 6 8 ay sonra lazere başlayabiliomuşum.. ne ilaçmış arkadaş yaaD bana zoretanin bide clindoxyl ile dudak kremi verdi.. zoretanin ile clindoxycl aynı görevi görüyormuş meğersem.. bnde clindoxyl olanu nemlendiri zannediodum.. nemlendirici olrak ne kullanmalıyım acaba? buarda clindosxyl i gece sürüyorum ben eczacı günde 2 yazmş ama prespektüsünde gece yatmadan sürün demiş.. güneş ışığına marus kalmamak lazım herhalde :s peki canım yağlanmanı durdurdumu? güneşte parıl parıl parlıomusun hala :)
canım çook saol yaa biraz cesaretlendirdin valla :) yüzümde öyle çok byk bir akne problemi yok sadece yağlanma var aşırı ve gözenekler tabikii aralardada sivilceler :) ben tabi sürekli yüzümle oynayınca çoğaltıorumm yayıyorum suratıma :) bide lazer epilasyona gidiyorum doktorum kesmemi söyledi,, yoksa deride yanmaya neden olabilirmiş,, dünde arkadaşımla konuştum ,, bu ilaç tüylenmeyede neden oluyormuşzaten tüylerimle youn mücadele içindeyim birde arttırırsa okadar lazer boşa gtmş olacak eczacı kadında dün bu hapı ve jelleri alırken baktı suratıma sana göre ağır bi ilaç bence bu dedi,, yani çok youn akneli ciltler için verilir bu falan dedi,, düşününce biraz benimki lükse kaçıyor fakat yüzümdeki aşırı yağlanmayı ve gözenkleri dolayısıylada sivilce oluşumunu enggeller die ümit ediorum.. buarda sende de ciltte yağlanma parlama (Özellikle alın burun ve yaanak bölgelerinde) gibi durumlar varmydı? şuan ne durumdalar.. ve tüylenme gibi birşey oldumu?
Ben zoretaninden önce clindoxyl+tretin kullanmıştım. Clindoxyl aktif sivilceyi söndürüyor. Zoretanin içten ve dıştan clindoxyl dıştan kurutuyor. Dikkatli sürmek lazım cildi irite etmesin diye. Nemlendirici olarak Neutrogena'nın yağsız nemlendiricisini (oil free moisture) önerebilirim. Doktor bana günlük kullanım için Roza Krem verdi bir de. Emilimi uzun sürebiliyor biraz ama iyi nemlendiriyor uyurken sürmeni öneririm.
Başlamaya korkan arkadaşlara şunu söyleyeyim; zoretanin hakkında çok abartılı şeyler yazıyor internette ama siz yine de doktorunuzu dinleyin. Asprinin bile yan etki yaptığı insanlar var her bünye aynı değil.
tedavim bitmek üzere nemlendirici olarak kesnlikle su bazlı ürün kullanmamı önerdi doktorum . yaglı ürünlerin sivilce yaptıgı gün gbi ortada dahada yaglandırmanın mantıgı yok su bazlı ürünler zaten bizler için üretiliyor. herneyse cildim harika maşşallah darısı sizlere
ay çok sevindim yaa :)) hep kötü kötü yorumlar yapmışlar sizlerden böyle iyi yorum duyunca daha bi cesaretleniyorum.. şimdilik bi kaç hafta clindoxyl kullanıcam bakcam eğer etkisi olmuosa direk başlıcam hapa zaten.. hele o siyah noktalar yokmu!!! baş belalalrı yaa gerçi benim gözeneklerimden siyah nokta deil yağ çıkıyordu sıkıncaa,, o gözeneklerim nasıl kapanacak onu düşünüyorum şimdide.. gözenekleride küçültüyormu acaba bu hap? bide etkisini ilk 1 2 ay gösterrrmi yani 2 ay kdr falan kullansam bıraksam etkisini almış olurmuyumki?
ay çok sevindim yaa :)) hep kötü kötü yorumlar yapmışlar sizlerden böyle iyi yorum duyunca daha bi cesaretleniyorum.. şimdilik bi kaç hafta clindoxyl kullanıcam bakcam eğer etkisi olmuosa direk başlıcam hapa zaten.. hele o siyah noktalar yokmu!!! baş belalalrı yaa gerçi benim gözeneklerimden siyah nokta deil yağ çıkıyordu sıkıncaa,, o gözeneklerim nasıl kapanacak onu düşünüyorum şimdide.. gözenekleride küçültüyormu acaba bu hap? bide etkisini ilk 1 2 ay gösterrrmi yani 2 ay kdr falan kullansam bıraksam etkisini almış olurmuyumki?
zoretanin akadasm 2bcuk aydr kullanıo 6 ay kullnılması gerekiomş sürekli dudk koruyucusu sürüo ayrıca yağları eritio zayflatıoda :) gcen kırtaseye gttk orda bi kız bnd kullanıorm ddi yüzünde heryeri silce varms ve gecmiş ama yan etkisi varms bnun kmseyi korkutmak istemem de içinde radyoaktif varms ve ilerde çocgn oldgnda %99 sakat dguomus ybancı ülkelerde bu ilaç yzünden intihar olayları çok olms dedi ama cok sacma biz inanmadk bde %99 dio %100 deseydi tam olcaktı yaneayrıca doktrlar dha ii bilir okdr insan kullanıo öle bi zrarı olsa vermezlerdi ben de kullanmayı dsünüormm
Aslında çok fazla sivilcemde yok cildim yağlıda değil fakat sırtım pütür pütür küçük küçük sivilceler var bu yüzden bir haftadır günde 30 mg zoretanin kullanıyorum. Doktorumun tavsiyesi üzerinde La Roche Posay Effaclar H nemlendiricisi, temizleme köpüğü ve La Roche Posay Hydraphase Intense Yeux göz altı kremi ile birlikte avenenin güneş koruyucusunu kullanıyorum. kremler sayesinde yüzümdeği kuruluktan ve hassasiyetten oluşan soyulmalar yatışıyor gün içerisinde hiç farkedilmiyor.Aslında yan etkilerini henüz tam olarak yaşamıyorum çok hafif hissediliyor dudakta kuruma yüzde soyulma ancak 2 gün evvel dudak üstünü sir ağda ile aldırdım. Aman allahım nasıl bir acı anlatamam resmen derim yüzüldü kırmızı kırmızı hala acısı devam ediyor. aklınızda olsun yüzünüze sir ağda uygulamayın felaket oluyor.
kızlar bu ilaç nasıl kullanılıyo ?
yemeklerden sonra mı yoksa yemek arasında mı kullanıyonusuz ?
benim kardesimde 1 ay oldu nerdeyse kullanalı baya azaldı sivilceleri bi azalıyo bi çıkıyo doktor öyle öyle geçicek demiş siyah noktaların hepsi geçti burnu küçüldü vallahi yüzünde bi parlaklık var ama dudaklarını çok kuruttu mahfetti krem vermiş doktor sürekli sürüceksin ve bol su içiceksin demiş zayıflattıda iştahını kesti ellerini kuruttu egzama gibi bişeyler çıkmış bütün vücudumu kuruttu diyo bende nette biraz araştırıdım yan etkileri hemen hemen herkezde aynı prospektüsündede yazıyomuş hamile falan kalmamak gerekiyo bekarlar kullanabilir tabi bide bi arkadas demiş ilerde çocuğu olursa sakat olur diye bende çok korktum açıkçası bırakmasınımı söylesem kardesime bilemiyorum ama biraz saçmada geldi sonuçta üstünden yıllar geçicek üstelik doktor 2 defadır gidiyo kardesim ve 2 defadır tahlil yapıyo ve güzel çıkıyo tahlilleri bidahaki sefere yapmıycaz 6 ay sürücek demiş tedavin eczacıda yüzün bebek gibi olucak demiş ama ben korktum açıkça ileride hamile kalırsa allah korusun hormanların etkisiyle ters bişeyler olurmu diye kullanmaya devam etsinmi kardesim kızlar yoksa bıraktırayımmı????
ilacı kullanan milyon tane insan war öyle bi durum olsa doktorlar yazmaz öyle degil mi? ilaç bitimnden 1 ay sonra ilaç kandan atılıyor we hamile kalabiliyorsunz rahatlıkla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?