Zorla çaliştirma ! Paraya tapan bir aile

Ya Adam kisin sogunda dogal gaz baglatmamis cocugunu karisini bir elektrik sobasina mahkum etmis kadina hem fiziksel hem psikolojik siddet uygulamis, parasini almis ne sevgi ne saygi gostermemis ama yuvayi yikan kadin olmus yok artik :oha:

Konu sahibi allah yardimciniz olsun bence cok dogru yoldasiniz
Birde kocasını dinlemek lazım gerekçesi neymiş bende merak ettim

çocuğun babasız kalmayacak. sanıyor musun ki boşanan ailelerin baba ya da anneleri olmuyor. eğer öyle düşünüyorsan yanılıyorsun. sen , sana zulüm eden insandan kurtulacaksın sadece. onlar yine baba-evlat görüşsünler. birlikte yapabilecekleri herşeyi yapsınlar. sen de evladına mutlu bir anne olabil. bu şekilde olursa çok zor yani bebeğin mutsuz bir aile içinde büyüyecek. ezilen bir anne, kadın örneği olacaksın ona. inan bu daha kötü. belki babasından nefret bile edecek.
zor olanı yapıp bir süzen kurmaya başlamışsın zaten. sadece nikah bağlayıcılığı kalmış. onu da atmalısın.

• Beğen
Reactions: anu
çocuğun babasız kalmayacak. sanıyor musun ki boşanan ailelerin baba ya da anneleri olmuyor. eğer öyle düşünüyorsan yanılıyorsun. sen , sana zulüm eden insandan kurtulacaksın sadece. onlar yine baba-evlat görüşsünler. birlikte yapabilecekleri herşeyi yapsınlar. sen de evladına mutlu bir anne olabil. bu şekilde olursa çok zor yani bebeğin mutsuz bir aile içinde büyüyecek. ezilen bir anne, kadın örneği olacaksın ona. inan bu daha kötü. belki babasından nefret bile edecek.
zor olanı yapıp bir süzen kurmaya başlamışsın zaten. sadece nikah bağlayıcılığı kalmış. onu da atmalısın.
Saçma sapan yorum yapmayın lütfen. Ayrılırlarsa mahkeme velayeti anneye verir babayada haftada 1 gün görme hakkı verir. Baba evlat haftanın bir günü görüşecekler sizce bu süre yeterlimi? SAyrıca çocuk babasıyla görüşürken yanlarında annesi olmayacak , annesiyle görüşüncede yanlarında babası. Bu durum size göre çocuk için çok güzel bir durummu? Benim eşim artık çocuğunu görmeye hiç gelmiyor mesela. Bu onun sorunu diye düşünebilirsiniz ama ben vicdan azabı çekiyorum bu durumdan dolayı.

Saçma sapan yorum yapmayın lütfen. Ayrılırlarsa mahkeme velayeti anneye verir babayada haftada 1 gün görme hakkı verir. Baba evlat haftanın bir günü görüşecekler sizce bu süre yeterlimi? SAyrıca çocuk babasıyla görüşürken yanlarında annesi olmayacak , annesiyle görüşüncede yanlarında babası. Bu durum size göre çocuk için çok güzel bir durummu? Benim eşim artık çocuğunu görmeye hiç gelmiyor mesela. Bu onun sorunu diye düşünebilirsiniz ama ben vicdan azabı çekiyorum bu durumdan dolayı.

demek ki çocuğunu sevmiyormuş. aynı evde kalsanız da çocuğuna babalık yapmayacakmış. siz saçmalamışsınız resmen.
mahkeme birgün verebilir. ama dilerse anne ya da baba hergün evladını görebilir. sizin eski eşiniz kendini baba gibi görmüyorsa her baba aynı olacak diye bişey yok.

ya da size göre hergün anne aşağılansın, sen anneme iyi görünmezsen benim için bir hiçsin desin, senin ailen kim ki desein kadının anne babasına çemkirip yüzüne telefon kapatsın, benim aileme köle olsun desin, kadını maaşının dilencisi yapsın, kendi evine eşya alamasın, doğlagazı bile kaynanın keyfine göre yapılsın,mutsuz bir anne olsun ama aynı evin içinde olsun. nasıl güzel mi??

Biliyorum yanliş ama cocugum varken mutlulugu aramak bazen bencilce geliyor.icimdeki bu seslere engel olamiyorum malesef

aekadasim kac sayfadir herkes yapmis, cocuk sizinle yasarsa mutsuz olacak zaten bunu goremiyormusun?
bu dengesiz baba ve sindirilmis anneyle mutlu cocouk cikacagini zanendiyormusun>
hele babanin ailesini hic saymiyorum bile.
cocugunuz kizmi erkekmi goremedim ama eger erkekse babadan ogrendigi gibi kadinlara davrancak, babadan gordugu gibi belki size saygi duymamamaya basliycak, kizsa zaten daha kotu ezilen anenyi gordukce ilerde onu ezen hickimseye ses cikaramayacak...
kisaca cocouk sizin evlilignizde mutlu olamayacak, olma sansi cok dusuk, esinin duzelme ihtimalide yok gibi.
ailende arkandaysa, iki aydirda deniyormussun zaten, artik karar ver ve bosan derim ben.
birde su var esin ve ailesi bosanmaya tabiki akrsi cikacak, bu cocugu yada seni dusunduklerindend egil sakin kanma, kres parasi olmasin diye cocuga bakmaya gelen, izin alma diye ugrasan insanalr, nafaka tazminat olmasin diye bosanmana en gel olur, bekle ve gor.
sonuna kadar nafakani al asla tek kurus birakma.
Allah yardimcin olsun.

aekadasim kac sayfadir herkes yapmis, cocuk sizinle yasarsa mutsuz olacak zaten bunu goremiyormusun?
bu dengesiz baba ve sindirilmis anneyle mutlu cocouk cikacagini zanendiyormusun>
hele babanin ailesini hic saymiyorum bile.
cocugunuz kizmi erkekmi goremedim ama eger erkekse babadan ogrendigi gibi kadinlara davrancak, babadan gordugu gibi belki size saygi duymamamaya basliycak, kizsa zaten daha kotu ezilen anenyi gordukce ilerde onu ezen hickimseye ses cikaramayacak...
kisaca cocouk sizin evlilignizde mutlu olamayacak, olma sansi cok dusuk, esinin duzelme ihtimalide yok gibi.
ailende arkandaysa, iki aydirda deniyormussun zaten, artik karar ver ve bosan derim ben.
birde su var esin ve ailesi bosanmaya tabiki akrsi cikacak, bu cocugu yada seni dusunduklerindend egil sakin kanma, kres parasi olmasin diye cocuga bakmaya gelen, izin alma diye ugrasan insanalr, nafaka tazminat olmasin diye bosanmana en gel olur, bekle ve gor.
sonuna kadar nafakani al asla tek kurus birakma.
Allah yardimcin olsun.

Söylediklerinizin hepsine katılıyorum .,

Arkadaşlar bizler burada çözüm yolları sunarak bu yuvanın yıkılmaması için uğraş vermeliyiz diye düşünüyorum. Lütfen boşan boşan diyerek insanların kaderleriyle oynamayalım. Bırakalım kendi kararlarını kendileri versinler. O masum yavrunun kaderiyle oynayarak vebal altına girmeyin. Boşandıktan sonra bu kadına kim sahip çıkacak. Sizler sahip çıkacakmısınız. Klavyede yazı yazmaya benzemez. İyi düşün derim ben.

Merhaba arkadaşlar benim derdimi daha önce kimsede duymamiştim Allah kimseyi böyle insanlarin icine düşürmesin.3 yillik evliyim.biz eşimle severek evlendik ancak ailesinin ve onun icin en önemlisi mesleğimmiş.(keşke bunu baştan anlamak mumkun olsa.) Eşim yakişikli kariyer sahibi kötu aliskanliklari olmayan ve muhafazakar bi aileden olunca hic tereddut etmeden ailemde bende onayladik.nişanliyken biraz tutumlu oldugunu farketmiştim ama bana dayanamaz istedigimi alirdi.evliligimizin ilk zamanlari guzeldi ancak bazi harcamalar yuzunden kavga ettigimiz ve beni hirpaladigi oldu ama sonrasinda hep gonlumu aldi.hakkimi savunan biri oldugum ve onun karsisinda yukses sesle konustugum icin hirpalamasini kendi suçum gibi duşunuyordum.ilk yaz tatilimizde ailesine ne kadar bağimli oldugunu farkettim.bana alinacak şeyleri bile annesine danişiyordu.5 haftalik tatilin sadece 1 haftasini kendi ailemle gecirmemiz gerektigini onlar erkek tarafi oldugu icin benim bazi seyleri alttan almam gerektigi soyleniyordu sürekli.annesine bir derdimi soylesem sorunun hep benim alttan almamamdan kaynaklandigini soyledi.ona gore şiddeti bile hakediodum.sonra hamile kaldim.berbat bi hamilelikti ağlama krizleriyle gecti.ama yavrum olunca duzelir diye umdum.yanimizda cocuga bakacak kimse olmadigi icin ben ucretsiz izin kullanmak istedim fakat ailesi ve eşim bir olup bunu kabul etmwdi.ucretsiz izin alirsan burnundan getiririm dedi eşim ve aldigim 6 aylik izinde cidden de öyle yapti.neyse ben dayanamayip calismaya basladim.calisinca da hicbirsey duzelmedi ne parami rahat harcayabildim ne de izinlerimi rahat kullanabildim.calis derken cocugun kucuk oldugunu dusunmeyen insanlar konu kreş olunca cocuga kiyamadilar ! (Kreş e para kaptirmamak için ) gelip kendileri bakmak isteyince işler iyice çiğrindan çikti.neyse uzatmayayim bu sakin terbiyeli adam konu annesi olunca canavar oldu ve annesine samimi davranmiorim die benimle tum alakasini kesti.yeri geldi emzikli cocugu alip memleketine goturdu.ailem bana destek oluyor beni koruyorlar die onlara düsman oldu halbuki bugune kadar hep ailem aramizi duzeltti.en sonunda da tekrar cocugu kacirmaya tesebbus etti ve babamla aralarinda munakasa oldu.onun üstune yüŕüdü.ben salak gibi hala acaba soyledigim laflar mi agirdi cok mu dik basli davrandim yeterince cabalamadimmi olanlara ben mi sebep oldum die dusunup boşanma konusunda bir adim atamiyorum.şuan ayri eve çiktim ancak karar veremiorum.kendisi birak ozür dilemeyi beni hala tehdit edio ama hayatta en son olmasini istedigim şey bi cocugun babasiz buyumesi :KK43: bana kalsa asla arkama bakmam ama cocuguma kiyamiyorum.Hakkini vermem lazim cocuguyla ilgili bir baba.ne yapmam gerekiyor hic bilmiorum.
daha ne yapması lazım bu adamın sizin boşanmanız için anlayamadım ben.

Arkadaşlar bizler burada çözüm yolları sunarak bu yuvanın yıkılmaması için uğraş vermeliyiz diye düşünüyorum. Lütfen boşan boşan diyerek insanların kaderleriyle oynamayalım. Bırakalım kendi kararlarını kendileri versinler. O masum yavrunun kaderiyle oynayarak vebal altına girmeyin. Boşandıktan sonra bu kadına kim sahip çıkacak. Sizler sahip çıkacakmısınız. Klavyede yazı yazmaya benzemez. İyi düşün derim ben.

arkadasim konu sahibi konu acip sormus bizde kendi gorusumuze gore yorum yapiyoruz,
ailem arkadma, isim var diyor. o yuzden bicok kisi bosanmasini tevsiye atmis.
isim yok ailem beni kapiya koydu dese kimse bosan diyemez belkide, hos yinede deneyip bosanmasini tavsiye edebilirdim ben.
cocuguyla bile tehdit eden bir aile var karsisinda, uc aylik bebegi alip kacirmis insanlarla karsi akrsiya,
bin turlu psikolojik ve fiziki siddete maruz kalmis. nedir daha dayanilasi sebebi bu evliligin.
bosanmak cok olasi birseydir, bu kadar kotu hic yaklasilmayacak gibi algi olusturan bizim toplumumuzdur ne yazikki,
bosanmis kadina vah yazik hayati mahvoldu diye bakan yine bizleriz ne yazikki,
kadinin ehm kendi hem cocugunun ruh ve beden sagligini korumasi icin bu ve benzeri KOTU kabul edilemez eslerden kurtulmasi icin bosanma fikri dusunulmelidir.

Arkadaşım kız çocuğumuza oynaması için ne alırız? Sindi bebekler, mutfak oyuncak eşyaları vb. Erkek çocuklara ne alırız,? Araba , tabanca, top vb. Bunların hepsi geleceğe yönelik ilk adımdır aslında. Bebek alırızki ilerde çocuğu olduğu zaman onu sahiplenme onu koruma kollama duyguları aşılansın. Erkek çocuğuna aldığımız tabanca mafya yetiştirmek için değil tabiki :) Koruma kollama güçlü olma vb duyguların ilk adımıdır mesela.

cnm biz cocuklarimiza tabanca falan almiyoruz, hani yanlis algi olusmasin, alanlarida kiniyoruz...
erkek kolur kollar evt ama bu konu sahibinin esi ve benzerlerinin koruma sekli gibi degildir, yanlis anlasilmasin, bu ve benzerleri koruma degildir, baskidir, sindirmedir, benim sozun gecer sen hicbirseysin demektir. parani kazan cocugunu dogur gerisine karisma demektir.
kadin bir INSANdir herseyden once, kadina cocuguna bakma veya calisma arasinda kendi tercihini kendi yapma firsati bile verilmiyorsa, o esten ne korusucu olur ne kollayici..
bikac bisey soylerken genis capli bir dusunun derim...

Şimdi siz çalışıyorsunuz ve eşinizin ailesi farklı bir şehirden sizin yanınıza gelip çocuğunuza bakıyorlar. Kreşe verip masraf yapmayın diye. Sizden ücret almıyorlar değilmi? Allah razı olsun demenizi beklediklerine göre almıyorlar. ama siz soğuk davranıyorsunuz. Niye?

ay kusura bakmayin ama bu yorumlariniz biraz katlanilmaz degilmi sizcede
KADINI ECINDE OTURUP COCUGUNA BAKMAK ISTEMIS BELLI BIR YASA KADAR, SONRASINDA YASI GELINCE CAKLSIMAYA DONMEK ISTEMIS, ESININ YETERLI MAASI VARMISKI BUNU DILEMIS ISTEMIS, AMA ESI VE AILESI EVDE OTURMASINA (!) IZIN VERMEMIS, NIYE NBOSUNA PARA KAYBEDELIM DEMISLER, BIZ GELIP BAKALIM SEN CALISIP PARA KAZANMAYA DEVAM ET DEMISLER.
buyuk harflerle yaziyorumki belki biraz daha algilamaniza yardim eder...

ay kusura bakmayin ama bu yorumlariniz biraz katlanilmaz degilmi sizcede
KADINI ECINDE OTURUP COCUGUNA BAKMAK ISTEMIS BELLI BIR YASA KADAR, SONRASINDA YASI GELINCE CAKLSIMAYA DONMEK ISTEMIS, ESININ YETERLI MAASI VARMISKI BUNU DILEMIS ISTEMIS, AMA ESI VE AILESI EVDE OTURMASINA (!) IZIN VERMEMIS, NIYE NBOSUNA PARA KAYBEDELIM DEMISLER, BIZ GELIP BAKALIM SEN CALISIP PARA KAZANMAYA DEVAM ET DEMISLER.
buyuk harflerle yaziyorumki belki biraz daha algilamaniza yardim eder...

Ne kadar çabalarsan çabala karşındakinin anladığı kadarsın.
Daha fazla canını sıkma. Bu da onun görüşü diyip geçmeye çalış.

Ya arkadaşlar ben derdimi anlatip bi çözum aramaya calisiyorum ,kafam netleşsin istiyorum ama bunun yerine coğu kişi suçluyu belirlemeye calişio.

Şimdilik annem

suclu belli cnm anlattiklarin kadariyla okuyup dusunen bir kisi olarak bana gore ESIN VE AILESI.
senin icin nasil rahat ediyorsa, cogugun nasil HUZURLU olacaksa o karari ver, kendi ruh ve beden sagligin nerde korunacaksa o karari ver
Allah yardimcin olsun.

Demek kocalik vasiflarina sahip olmadigi gibi babalik vasiflarina da sahip degilmis. Karisindan bosandigi icin oglunu gormeyen birisi birakin koca olmayi, baba olmayi adam bile degildir.

Bu bayanlardan birisi konu sahibinin gorumcesi digeri de kaynanasi herhalde. Biri siddet gordum bosandim ama kocam cocugunu gormedigi icin suclu hissediyorum diyor, digeri konu sahibini istemedigi halde zorla ise gonderip cocuguna bakan kayinvalideye minnet duymadigi icin kiniyor.
sonlara dogru hic okumadim zaten :kızgın:
Ne kadar çabalarsan çabala karşındakinin anladığı kadarsın.
Daha fazla canını sıkma. Bu da onun görüşü diyip geçmeye çalış.

Bu bayanlardan birisi konu sahibinin gorumcesi digeri de kaynanasi herhalde. Biri siddet gordum bosandim ama kocam cocugunu gormedigi icin suclu hissediyorum diyor, digeri konu sahibini istemedigi halde zorla ise gonderip cocuguna bakan kayinvalideye minnet duymadigi icin kiniyor.

İşte ağlasak da çıldırsak da bu insanlar bu düşünceler var malesef. Daha da ilginci biz saçmalamış oluyoruz. Saçmasapan yorumlar yapmış falan. Yani ne desem boş. Yaşları da küçük gibi. Yani eski toprak da değil. Anlamadık gitti.

İşte ağlasak da çıldırsak da bu insanlar bu düşünceler var malesef. Daha da ilginci biz saçmalamış oluyoruz. Saçmasapan yorumlar yapmış falan. Yani ne desem boş. Yaşları da küçük gibi. Yani eski toprak da değil. Anlamadık gitti.
isin ilginc yani profillerinde ikisi de bosanmis gorunuyor. Birisi cumartesi uye olmus birisi dun ve an itibariyle ikisinin de 22 adet mesaji var ve ikisi de ayni konuya dadanmis durumda. Biraz anormal bir durum degil mi?

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: anu
Back
X