- 16 Eylül 2014
- 77
- 71
- 23
- 37
- Konu Sahibi YalnizlikPaylasilmazmis
-
Tabiki kendini de hazır hissetmesi lazım o çocuğa bakabilecek ilgilenebilecek uykusuz kalabilecek böyle düşününce sıkıntılı gibi gelse de bence sevgisi yeter tek gülüşü herşeyi unutturabilir.
Kocam çok üzüldu.Kv sizinki gibi hem kiziyodu hem üzülüyodu.Ben; anasi babasi yaşarken torun görsünler ve eşim çocuğu ve ailesiyle bir şey paylaşabilsin istedim.Yoksa "çocuğum var ama anam göremedi, yavrumun elinden tutup anama gidemedim" derse diye doğurdu..Çocuğumu hiç sevmedim ilk 3 ay.Sonra ufaktan sevmeye başladim.1 yaşindan sonra ise....evladim için can alirim, can veririm.Bir damla mutluluğu için dünyayi yakarim.Evlat bambaşka şey.Çok üzgünum ki çok çocuk yapmadim,erken doğurmadim
İnşallah sende anneliğe hazır hissedip o mutluluğu yaşarsın.Keske ben de sizin gibi bakabilsem bu konuya.. Umarim en kisa zamanda anne olabilirsiniz
Ben de svmedim zaten aylarca...Hiç istemiyodum çocuk.Hiç sevinmedim hamileyim diyeBazen ben de düsünyorum sonradan sevebilir miyim diye. Ama o cesaret bende yok. Korkularim agir basiyor.
Bugün çocuk istememe konusuna yaptığım 2.yorum bu.Yine aynı şekilde yazacağım.Bende evliyim,yaşım küçük değil ama kesinlikle istemiyorum,hatta ya hiç istemezsem diye korkuyordum bir ara şimdi onuda takmıyorum artık kafama,istemezsemde istemem yani ne yapabilirim ki.Sebebini bilmiyorum maddi yönden imkanım çok iyi bakabilecek durumdayım çok şükür,yaşımda yerinde ama sebebini bilmiyorum içimden gelmiyor yani.Aynı bu şekilde eşime anlattım durumu,ben seninle çocuk yapmak için evlenmedim dedi.Ömür boyu yapmasam ne yapardın dedim.İstemiyorsan eğer yapmayacağız o zaman,zorla güzellik olur mu dedi konu kapandı.Artık bir süre sonra mutlaka bizim ailelerden de tepkiler gelecektir ama bir kulağımdan girer,diğerinden çıkar.Kimsenin hayatıma karışmasına izin vermem yani,isteyen kendi doğursun sevsin.Farzedin ki sizin çocuğunuz olmuyor o zaman ne yapacaktı kayınvalideniz? Boşanın mı diyecekti? Bir kere onun size karışma gibi bir hakkı yok.Torun sevmek isteyebilir ama yapın ve ya yapmayın diye baskı uygulayamaz kesinlikle.Eşinizlede bu konuyu konuşun,bence saygı duysun.Bu işler baskıyla,istemeden olmaz çünkü.
Ben de svmedim zaten aylarca...Hiç istemiyodum çocuk.Hiç sevinmedim hamileyim diye
Bende evliliğimin 3. yılında hamile kaldım ki ilk denemeye başladığımızda bile ben nasılsa hemen olmaz biraz daha zaman alır düşüncesindeydim. Tabi öyle olmadı yavrum hemen geldi bize :) Hazır mıydın diye sorarsan, hç değildim dye cvp veririm. İllaki bir gün olacak şimdi değil diyordum. Sonra bir cesaret karar verdim ve şükürler olsun. Şimdi keşke daha önce yapsaymışım diyorum. Buna hç bir zaman hazır olunmuyor ki. Ama olduktan sonra anlıyorsun ki yeryüzünde böyle bir sevgi yokmuş. Çocuk çok farklı.Geçici bi dönemdir belki, keşke geçse diyorum bazen.. belki 30dan sonra olur, yani bikaç yıl daha evli kalınca. 3 yıl diyorlar ama bana bu 3 yıl bile çok kısa geliyor. "Henüz erken" diye düşünüp duruyorum her seferinde...
Yoo zorlamadim da değiştirmedim de.Doğumdan 1 yil sonra başliyor zaten.İstemesen de seviyorsun.1 kez gülsün diye maymun oluyorsun.Peki nasil degisti hisleriniz ? Kendiliginden mi veya kendinizi zorladiniz mi ?
Ben de aman nasilsa olmaz defim ve ilkinde oldu.Bende evliliğimin 3. yılında hamile kaldım ki ilk denemeye başladığımızda bile ben nasılsa hemen olmaz biraz daha zaman alır düşüncesindeydim. Tabi öyle olmadı yavrum hemen geldi bize :) Hazır mıydın diye sorarsan, hç değildim dye cvp veririm. İllaki bir gün olacak şimdi değil diyordum. Sonra bir cesaret karar verdim ve şükürler olsun. Şimdi keşke daha önce yapsaymışım diyorum. Buna hç bir zaman hazır olunmuyor ki. Ama olduktan sonra anlıyorsun ki yeryüzünde böyle bir sevgi yokmuş. Çocuk çok farklı.
Yoo zorlamadim da değiştirmefim de.Doğumdan 1 yil sonra başliyor zaten.İstemesen de seviyorsun.1 kez gülsün diye maymun oluyorsun.
Çok hata yaptim, erken doğuraydim keşke
Bir d Yüce Allah diuor ki çoğalin.Doğum emirdir.Bu nedenle de doğurdum.Çok önemliydi benim için
Şimdi ne düşünüyorsun, değişiklik var mi fikrinde?Tamam, cok tesekkür ederim cevaplariniz icin
Şimdi ne düşünüyorsun, değişiklik var mi fikrinde?
Sirf o istiyor diye dogurmam galiba ama iste, vicdan yapiyorum sanirim. Umarim benimki de anlayis gösterir ve üstüme gelmekten vazgecer.
:)) Yaşamadan bilemeyeceğin konuda etraflica düşünsen nolacak canim....Annelik tahmin edilmez ki.Bir belki geliyor aklima.. belki ben de sonradan severim diye. Ama kafam hala cok karisik, etraflica bi düsünmem lazim. Belki de esimle sakince konusmam lazim yine. Hayirlisi olsun hakkimizda ama sanirim ben hazir hissetmeden olmaz...
Eşin haklı. Katiyen istemiyorsan evlenmeden ben hiç istemiyorum ya da şu kadar süre istemiyorum diye kesin cevaplar vermeliydin ki ona göre bir yol çizilirdi.
Misal ben çocuk istemeyen bir adamla sevsem de evlenmem gibi geliyor. Çünkü ben canımdan bir parçayı kucağımda görmeyi istiyorum. 25 yaşındayım ve hormonlarım şuan belki erken bile ama bekar olduğum halde bebek bebek diye bağırıyor. Sağlık sorunları vs çok başka bir konu.
İnsanlar bu sebeple boşanıyor malesef. Baştan net olmayıp konuyu ciddiye almadan evlendiğiniz için seni çok haklı bulamadım. Öte yandan senin yaşın için beklemek de müsait. Eşin kaç yaşında?
Hiç istemiyorsan da eşine büyük haksızlık yapmış olacaksın.
Çocukları severim elbet ama hiçbir zaman da çok fazla istemedim çocuk sahibi olmayı. Bunu eşim de biliyordu evlenmeden önce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?