Zorla çocuk doğuramam ya ?

:)) Yaşamadan bilemwyeceğin konuda etraflica düşünsen nolacak canim....Annelik tahmin edilmez ki.

Tabii öyle. Zaten hayal bile edemiyorum bebek sahibi olmayi.. Sadece belki bu soguklugum gider diye düsünüyorum. Önümüzdeki zamanda hamile kalmayi düsünmem ama belki 30umdan sonra yani 3-4 seneye olabilir.

Ozaman eşin gözümde iki katı haklı oldu.
Yaş itibariyle daha da zorlaşacak belki deneyeceksiniz olmayacak vs.
İstemeden çocuk sahibi elbet olunmaz ama bu bana biraz hakkına girmek gibi geliyor.
Ciddi bir konu çünkü.

Tabii öyle. Zaten hayal bile edemiyorum bebek sahibi olmayi.. Sadece belki bu soguklugum gider diye düsünüyorum. Önümüzdeki zamanda hamile kalmayi düsünmem ama belki 30umdan sonra yani 3-4 seneye olabilir.
Off off valla inan kocana yazik canim40 yaşinda baba olacaksa kaç yaşinda dede olacak? Bi çocukda geç evlenip, geç çocuk yaparsa...Kardeş ne zaman yapican büyütücen...Yap gitsin tartma bu kadar.Yoksa yapamazsin.

Esim 37 yasinda. Benim yas acisindan sorunum yok ama sanirim o biraz da yasi sebebiyle cocuk istiyor.

Eski eşim baba olduğunda 43 yaşındaydı. İkinci kez baba olduğunda 46.
Fiziksel olarak gayet iyi bir baba idi, dışarı çıkarır, parka götürür, alışverişe birlikte gider, oyunlar oynar, hoplar, zıplar, basketbola götürür, beraber oynarlar, beraber tenis oynarlar vs.
Ruhen pek iyi baba sayılmazdı o ayrı, kendi psikolojik rahatsızlıklarından dolayı. Ama onun da yaşla alakası yok zaten

İstememene saygı duyarımda eşine bunu yapmaya ne hakkın var .
Ben erkek olsam benden çocuk doğurmak istemeyen kadın beni sevmiyordur diye düşünürüm.

Yani annenin mali değil.Anaya babaya bisey olsa diğer büyükler bakar.E biraz söz haklari olsun.
Katılmıyorum

Çocuğun sorumluluğu tamamen annededir, baba bile o sorumluluğu hissetmiyor çoğu zaman. Üşür mü, acıkır mı, üzülür mü, sıkılır mı, ne zaman yiyecek, ne yiyecek, ne oynayacak, ne giyecek, hangi okula gidecek, neye yeteneği var, neden mutlu olur, neyi sever... Bunları en iyi anne bilir.

Anne babaya bir şey olsa büyükler tabi sokakta bırakmaz ama onların bakmasına da "bakma" denmez.

İstememene saygı duyarımda eşine bunu yapmaya ne hakkın var .
Ben erkek olsam benden çocuk doğurmak istemeyen kadın beni sevmiyordur diye düşünürüm.

Ben öyle düsündügünü sanmiyorum. Sevmesem hala ayni cati altinda olmazdim. Sorun zaten sevgi veya esim degil. Genel anlamda istemiyorum.

Hehe kendimi gördüm sizde:)
Ben evliyim 3,5 senelik, çocuk istemiyordum hiç, daha var şimdi olmaz yok bu ayda değil derken tamamen uzaklaştım çocuk fikrinden, eşimden gizli doğum kontrol hapı kullanıyordum. Buna rağmen 1.5 yıl sonra hamile olduğumu öğrendim, çocukları hiç sevmedim , sevemedim. Her gece dua ediyordum Allahım içime evlat sevgisi ver ben bunu nasıl sevicem nasıl başa çıkarım diye. Çünkü biliyordumki gece gündüz birbirine karışacak, öğün yok sosyalleşme yok bi nevi bitkisel hayat :)
Doğum geldi çattı sezaryenle bi kız bebeğim oldu eve geldiğim andan itibaren bütün hayatımı kızıma göre şekillendirmiştim bile :) Annelik inanılmaz bir şey mucize gibi, o bitkisel hayata neden daha erken girmemişim diye kendime kızıyorum şimdi. Şuan kızım 18 aylık ve uykumuz gezmemiz ymemiz içmemiz normal seyrinde. Çok bunaldığımda oluyor illaki , anneler ve kaynanalar bugünler için var diyip bırakıp kaçıyorum bazen :) ama kızımsız yaptığım hiçbirşey in tadı olmuyor artık, kanki panki takılıyoruz Bu arada hala çocukları sevmemem de değişiklik olmadı, olmayınca olmuyor. Ama evlat bammmbaşka.. İnanın buna..

Yani annenin mali değil.Anaya babaya bisey olsa diğer büyükler bakar.E biraz söz haklari olsun.
Ben %60 anneye %40 babaya ait olduğunu düşünüyorum ve büyüklerin söz hakkı olduğuna inanmıyorum. Herkes kendi çocuğunu doğurarak söz sahibi olma sırasını savdı bence :)

Ne güzel yazmissiniz :)
Insallah kizinizla saglikli, huzurlu, mutlu bi sekilde yasarsiniz. Hakkinizda hayirlisi olmus..
Umarim benim de hakkimda hayirlisi neyse o olur..

Tabi ki sevmesen durmazsın
Sadece bunu ne bir inat haline getir ne insanlar istediği için bebek sahibi ol.
Beni yanlış anlama ama eşinin bebeği çok fazla istemesi ilerde sen istedin ben istemiyordum kozun olacaksa yapma.

Tabi ki sevmesen durmazsın
Sadece bunu ne bir inat haline getir ne insanlar istediği için bebek sahibi ol.

Beni yanlış anlama ama eşinin bebeği çok fazla istemesi ilerde sen istedin ben istemiyordum kozun olacaksa yapma.

Yok, inat zaten degil.. aksine bazen keske ben de isteyebilsem diyorum ama kendimi kandirmaya da gerek yok. Hayir, yanlis anlamam her türlü yorumunuz icin tesekkür ederim.

Ben eşinize üzülmedim. Sonuç olarak evlenmeden önce sizin çocuk istemediğinizi biliyordu, bile bile neden evlendi? Anneliğe adapte olamayan kadınlar çalışmayan bulaşık makinesinin hırsını bile çocuğundan çıkarabiliyor, o derece. Doğurmakla sevmek bağlantılı değil, çocuğuna nefretle bakıp ''Keşke seni doğurmasaydım'' diyen annelerin sayısı da az değil. O yüzden ''Ben bir çocuğa maddi manevi bakabilirim'' diyebilmeli bir kadın önce, çünkü her ne kadar baba adayları yardım edeceklerini İDDİA ETSELER DE tek yaptıkları kıçlarında pireler uçuşarak uyumak ve ''İşten geldim biraz huzur ver beeöğğ'' diye çirkinleşerek höykürmektir.
Erkekler baba olacağım diye tutturur ama nedense çoğunun bir bez değiştirdiği bile yoktur.

Amiin inşallah cümlemizin hakkında hayırlısını versin Allahım. Rabbimin izni olmadan yaprak bile kımıldamaz, aslında hiçbirimizin kararıyla olmuyor bu işler, sizinde şuan için hakkınızda hayırlı olan buymuş demekki, Rabbim en doğru zamanda en güzel şekilde sağlıklı bir evlat versin size inşallah. Sevgiler

Cok tesekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…