Zorla çocuk doğuramam ya ?

Aynen o yazdiklarinizdan korkuyorum ben de. Sevememekten ve destek görememekten.

Her kadinin dogurganlik guduleri farkli isler, bi kadin anca anne olmayi istediginde anne olmaya gercek manada hazir hale gelir hormonal olarak. Bu kimisinde 15 yasinda ortaya cikar kimisinde 35 kimisinde hic cikmaz. Kadin onu hisseder zaten. Konu sahibi 27 yasinda ve henuz ortada bu his yok, olabilir. Absurt bi sey yok ortada

Koca yasina gore dogurmanin manasini cozemiyorum. Kadinlar hep kendilerine haksizlik ediyor gereksiz fedakarliklarla. O cocugu tasiyacak besleyecek buyutecek en cok kahrini cekecek sizsiniz. Biraz kendinize deger verin

bence onlara net konuşun ömür boyunca bir bebeğin cennet kokusunu size bakan güven dolu gözleri aciz ağlayışları bu mutluluktan elbette ömür boyu mahrum kalmak istemessiniz onlara kibarca şu an kariyer planınız olduğunu biraz daha erteleyeceğiniz söyleseniz anlayışlı olurlar herlde. 3 yıl birbirini tanımak için yeterli bir süre yaş ilerleyince çocuk sahibi olmanın zorluğuna inanır büyükler ondan tepkili davranmış size kv. sizde hamile iken hamileler için sporlar var yapabilirsiniz evde kitap okur film izler bolca dinenirsiniz benim ablam da istemiyordu kariyer uğruna erteledi sonra doğumuna bir ay kalasıya terfi aldı 4 ay maaş aldı ama evde bolca dinlendi ve o sürede spor yaptı çocukdan sonra daha bir zayıfladı güzelleşti şimdi ikinciyi kendisi istiyor ama eşi erteliyor .kariyer çocuk kısmet işi bu işler ama bir bebeğiniz olduğunda bütün bu soru işaretleri silinebilir Eşiniz ailesini uyarmalı bu konuda ve size karışmaları elbette yanlş

Çocuk olayıyla çok zıtlaşmayın.. Büyük konuşmayın anlamında diyorum. Allah korusun çocuk isteyip de çocuğunuz olmazsa.. Soranlara hazır olunca inşallah diyin..

Evliliğin sadece çocuk yapmak üzerine olduğunu düşünürdüm ama evli olduğum yıllar içinde anladım ki öyle değilmiş.
Bu konu sadece eşler arasında karara varmalı, dışarıdan kimsenin söz hakkı olmamalı bence.

Öyle bir an gelecek ki ikiniz de emin olacaksınız. O zaman fazla konuşmaya bile gerek kalmayacak. Eşinin seni bu konuda anlayacağına eminim.
Aynısını yaşamış biri olarak biliyorum çevredekilerle uğraşmak zordur. Kolay gelsin.

Dünyanın en yanlış yerinde soruyorsunuz bu soruyu. Daha dün çocuk istemeyen bir hanımın kk'da açtığı konuyu okudum. Resmen üstüne abanmış üyeler. Yok kadın depresyondaymış,annesiyle sorunları varmış, ne kadar merhametsiz ve bencilmiş, çocuk sevilmez miymiş, bu merhametsizlikle çocuğu olsa bile çocuğa fiziksel zarar verirmiş, neler neler neler...

Sinirlerim bozulmasın diye konunuzdaki cevapları okumuyorum. Bir sürü seviyesizce mesaj olduğuna eminim.

Aman da bebeğin cennet kokusu yumuk ayakları melek bakışları romantizmi işlemiyor gerçekten çocuk sahibi olmak istemeyen bir kadına. İstemiyorsanız istemiyorsunuz, bu kadar.

Herkes çocuk sevmek zorunda değil. Ben mesela çok az çocuğu gerçekten sevimli, tatlı, güzel, zeki bulmuşumdur. Tıpkı çok az yetişkin insanın gerçekten güzel ve zeki olduğu gibi. Hayalperestliğin gereği yok.

Çok iyi düşünün. Şayet sorumluluk almaktan korkuyorsanız, hayatınızın 18-20 yılını başka bir canlıya adayarak geçirmek istemiyorsanız belki de çocuk sahibi olmamanız en hayırlısı. Ama korkunuz bebek bakımı, alt değiştirmekten iğrenmek gibi daha yüzeysel ve küçük şeylerse belki zamanla aşabilirsiniz.

Ama şunu asla unutmayın, çocuk anneye aittir, bağımlıdır. O bebek doğduğunda torun da torun diye sayıklayan kayınvalideniz olmayacak yanınızda, en fazla bir iki sevecek, belki çarşıya giderken bırakmanızı bile istemeyecek. Babası en fazla birkaç kere sallayıp pışpışlayacak ama işin %90'ı sizde olacak.

Ha şimdiden söyleyeyim ben zamanı gelince çocuk isteyen bir insanım. Ama istemeyen ve sevmeyen kadınlara saygım sonsuz, çok iyi anlıyorum onları. Bu işler öyle kolay değil.

Anlayisiniz icin tesekkür ederim, isin 90%inin bende olacagina da eminim. Herkesi anliyorum ama olay bende bitiyor. Benim vücudumda büyüyecek bu cocuk, ben doguracagim, dogurduktan sonra da dediginiz gibi asla bagimsiz olamayacagim. Bana bu yük, sorumluluk cok agir geliyor... En azindan simdilik.

Ben de 27 yaşındayım, evli değilim, hayatım ve kişiliğim daha yeni yeni oturuyormuş gibi hissediyorum, anneliği asla yapamazmışım gibi geliyor, ondan sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizle aranızdaki yaş farkı bence burada fikir ayrılığınızın kaynağı olabilir. Ama herkesin dediği gibi çocuğun sorumluluğu sizde olacak, ondan doğurmamanız bencillik filan değil tabi ki bence. Burda belirleyici olan sizsiniz bence de.

Ya aslında benim de, bu konuda kimseye söyleyemediğim uç fikirlerim var, o kadar savaş, nüfus fazlalığı, insan hayatının değersizleşmesi olan bir yerde doğurmak anlamsız geliyor., çocukları aşırı fazla seviyorum, çok çok düşkünüm ama evlat edinmek istiyorum doğurmayı pek düşünmüyorum... Bu fikirlerim değişmezse bunları düşünen bir koca bulmak isterim...

Ben çocuk istemeyen bir insandım ve çocuk istemeyen biriyle evlendim. Herhalde karar verirken yaptığım rn iyi şey buydu. Eşimin tarafı değil ama benim taraf baskı uyguluyor hatta bir akrabamız "sizin istememeniz önemli değil biz istiyoruz" demişti de dumur olmuştum. İş arkadaşlarımın çoğu ya hamile ya çocuklu ve her gün bu muhabbetler açılıyor. Kırmak istemediğim insanlara "şimdilik düşünmüyoruz" diyorum da yumuşadığımı zannediyorlar:) çok önemsemediklerime sert çıkıyorum, ben istemiyorum eşim de istemiyor, size laf düşmez anlamında:) etrafımdaki kadınların 2-3 tanesi hariç kimse anlamıyor, çocuk nasıl istenmez diyorlar.

merhaba
bazılarının düşündüğünün aksine "madem istemiyordun baştan söyleyecektin karşındakine" düşüncesi öyle olmuyor...
ben evlendiğimde 21 yaşında ve çok aşıktım
öncesinde de uzun zamandır tanışıyorduk
evet arada konuşuyorduk bebek meselesini ama ciddi ciddi hiç konuşulmadı. zaten 21 yaşındayken nasıl böyle büyük bir karar verebilirim ki?
ben de eşime sevmediğimi düşünmediğimi zaten belirttim evlenmeden. o da konu sahibinin eşi gibi zamanla olur diye düşündü
4 yıllık evliyiz
ee ben bu süreçte daha da uzaklaştım
öğretmenim, ilkokul öğrencilerinin içinde olduğum sürece zaten anne olmak istemeyeceğimi anladım ve öğretmenliği bıraktım

2-3 defa hamilelik şüphem oldu evli olmama rağmen dünya başıma yıkılmış gibi korktum ağladım ve aldırma planları yaptım. allahtan hamile değilmişim ama anladım ki ben istemiyorum. aman napalım hamileysem doğururum diyemiyorum. kendi hayatım mahvolacak kafasındayım
kesinlikle hazır değilim yani

bana destek olacak annem kızkardeşim ya da kayınvalidem vs de yok. yani cesaret edip doğursam sadece kendime güvenerek yapmam lazım bebeği. eşim çok iyi baba olur, ben de bilinçli bir anne olurum, ama olmak istiyor muyum? asıl mesele bu.

5 sene kadar daha zaman tanıdım kendime
zaten işim dolayısıyla yükselme ve eğitim durumum devam edecek
bu esnada cesaret de edemiyorum içimden öyle bir istek de gelmiyor sonra gelir mi bilinmez...

işte bende durumlar böyle..

Konu sahibesi,

Etrafındakiler komple tozutmuş. Lütfen kendi iç sesini dinle.. Etten kemikten insan dahil edeceksin hayatına üstelik bu insan Minicik ve sana komple Muhtaç...

Kv bayramda eşe dosta hava atacak dşye çocuk mu yapılır? Eşin desen belli ki annesinin tesiri Altın'da...

Hazır ve net olmadan çocuk yapmak kadar zor birşey yok. Burada herkes bir mucize oldu şeklinde belirtmiş ama o iş öyle olmuyor her zaman .

Gercskten özellikle günümüzde çocuğu ile layıkıyla ilgilenmeyen, aklının bir köşesinde hep yaşayamadıkları olan, partiler, baby showerlar, kocayı eve Bağlama ve her dediğini yaptırma vs gibi kapitalizm dayatması nimetler için çocuk yapmış anneler yok değil..

Siz gerçekten istediğinizde ve hazır hissettiğinizde ( bu karar dış Dünya'dan bağımsız alınmalı kesinlikle) çok iyi bir anne olacaksınız .. Bundan eminim..

Bir de mahalle baskısını korkunç buluyorum bu konuda ..

Anneler sanki nakliye lojistik hizmeti veriyor ..

Çocuk herkesin .. O çocuğa bilimsel olarak da 3 yasına dek en az bakması gereken kişi annesi.. Diğerleri figüran.

Biz de çocuk düşünmeyen bir çiftiz ve evet beş senelik bir Evliliğin içinde olunca buna kimse inanmıyor . Açikçası özelimi de gerekçekeri ile uluorta Konuşmak istemiyorum. Kime neden hesap vereyim ki?

Sonuç imalar, laf sokmalar , hakaretler ufak ufak..

Bir de üzülmem, kıskanmam, Çocuğum olmuyor diye veryansın etmem gerekiyor insanlara göre ..

Çok enteresandır bu mevzuyu aile içinde en çok dert edinen kişiler eltilerim

eltilere ne oluyosa :)
benim de kv istiyormuş catharsis
kendi 4 çocuk doğurmuş
bir de torunu var diğer oğlundan
torun sevgisiyse o da torun işte

Çocuk istememenizi anlarım. . Yapmamanizi da anlarım hatta saygı duyarim.
Ama sever miyim acaba yoksa pişman olur muyum keşke dogurmasaydim der miyim cumlelerini çok ağır br şekilde kınıyorum..
Hayvan mi ki bu sen doguruyorsun ya..
Evlat evlat...
Evladı olsun diye canını varini yogunu verecek insanlar gördüm ben.. istemiyorum deyin yapmayın hatta.. ama o cümleleri kurmayin gerçekten. ..
Hatta siz bu düşünceyle gerçekten yapmayın doğacak olan çocuğa acirim. .
Neden mi o kadar tepki verdim ben anneyim gecem gündüzüm yok sosyal hayatım yok kendime bakacak zamanım yok tuvalete gidip yemek yicek vaktim de yok .
Kızım var ama onun tek damla.yasina kalbimi canımı koyarım ortaya..
Dünyayı yakarım onun için. .
Hiç pişman olmadım eve kapanmış olsam da bir Kere bile keşke demedim iyi ki iyiki...
Cok şükür. ..

Keşke çocuk istemediğinizi evlenmeden önce söyleseydiniz. Bende çocukları severim ama eğer eşim baştan asla çocuk istemiyorum deseydi heralde evlilik kararımı tekrar gözden geçirirdim.

Erkeklerin çocuk diye tutturma hakkı olmadığını düşünüyorum ben. Anne taşıyor, anne bakıyor baba istediği kadar mükemmel olsun o çocuk öncelikli olarak hep annenin sorumluluğunda olacak. Babasi anneden daha fazla bakan cocuk kac tane var dünyada? İstemiyorsan yapma. Zorla dogurdugumu düşünemiyorum, korkunç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…