• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla çocuk doğuramam ya ?

Biyolojik yaşınız gelmemiş demek ki bu her ikinizde isteyeceği bir şey karşılıklı konuşarak çünkü ufacık bir bebek ve de sorumlulugu çok büyük inşallah hazır olduğunuz zaman evlat sahibi olursunuz.Ben kendimden örnek vermem gerekirse evim olsun,arabam olsun iyi standartlarda olsun istedim hep ve en sonunda bir bebeğim oldu lakin erkek doğum yüzünden kaybettim.Hemşirenin dedikleri hep kulaklarımda yankılanır şimdi bile herşeyin bir yaşı var erken yaşta hamile kalsaydın böyle risklerin olmazdı dedi bana :( Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.

Deliksiz uykuyu özlüyorum
Alışverişe rahat rahat çıkıp arkadaşlarımla muhabbet etmeyi özlüyorum
Maşa mı yapsam saçıma, bugün hangi kıyafetimi giysem diye oyalanmayı süslenmeyi özlüyorum.
Eşimle sinemaya gitmeyi evde kanepeye uzanıp dizi izlemeyi özlüyorum
Yemek yiyeceğim zaman bir bıcırığın yemeğimi sabote etmeden yemek yemeyi özlüyorum ya da yok ya ben en çok çalıştığım zaman onun oyun için ikide bir yanıma gelip anne bak diye şirinlikler yapmasını, şarkı söylemesini , bana sarılıp öpmesini özlüyorum, işine aşık olan ben kaç saatim kaldı oğluma kavuşmak için sürekli saate bakıyorum, delicesine özlüyorum...:KK200:

Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah, tarifi pek mümkün olmayan bir duygu evlat sahibi olmak.

Benim düşüncem yaşamadığın bişeye hazır olamazsın. Yani çocuk sahibi olma konusunda biyolojik güdü tabiki var ama anne olmanın evlat sahibi olmanın nasıl birşey olduğunu bilmeden duygusal anlamda hiç bizaman hazır hissedemezsin kendini. Bu da ertelendikçe ertelenir. Mesela ben ilk evlendiğim ay kazara hamile kaldım ama malesef devam etmedi ve düşük oldu. Ben bu duyguyu kazara da olsa yaşamasaydım belki senelerce beklerdim "çocuğa hazır olmak" için. Ama düşükten sonra bidaha hamile kalmak için can attım. Ama iş 3. bi kişinin buna müdahale etmesiyse çok haklısın. Bunun kararını ancak eşin ve sen verebilirsiniz. Tavrınızı koymanız çok iyi olmuş.

aynııı bennnn
27 yaşındayım, 1 yıllık evliyim
bekarken çocukları çok sevmeme rağmen çocuk düşünmüyorum
ama benim ki farklı sıkıntılar
eşime ve onun ailesine güvenmiyorum
aslında kendimede güvenmiyorum.
iyi bir anne olamam gibime geliyor...
o yüzden erteleyebildiğim kadar erteleyeceğim...
Eşiniz ısrar ediyorsa biraz zor işiniz Allah yardımcınız olsun

aynııı bennnn
27 yaşındayım, 1 yıllık evliyim
bekarken çocukları çok sevmeme rağmen çocuk düşünmüyorum
ama benim ki farklı sıkıntılar
eşime ve onun ailesine güvenmiyorum
aslında kendimede güvenmiyorum.
iyi bir anne olamam gibime geliyor...
o yüzden erteleyebildiğim kadar erteleyeceğim...
Eşiniz ısrar ediyorsa biraz zor işiniz Allah yardımcınız olsun

Ben de kendime güvenemiyorum. Teşekkür ederim, amin sizin de yardımıcınız olsun

Birşeye yaşamadan hazır olunmaz bence.. hazırsın sanılır çok istenir.Siz haklısnız siz doğuracaksınız vs ama eğer evlenbdiyseniz eşinizinde evlat sahibi olmaya bunu istemeye hakkı var.. hem durun bakalım bir kere denemekle hemen kucağınıza alabilecekmisiniz artık bu olay bile çok zorlaştı emin ol yavaş yavaş kafanıza oturtmaya çalışın bence

YalnizlikPaylasilmazmis YalnizlikPaylasilmazmis

"evleneli daha çok yeni,hemen çocuk yapma" / "evleneli çok olmuş,artık çocuk zamanı" diye saçma düşünceleri es geç.. kadın kendini ne zaman hazır hissederse o zaman olmalı.. çocuk büyük sorumluluk ve hayatının birazının değil,tamamen değişmesi demek..

Zaten kayınvalideye gerekli cevabı vermişsin,sıkıntı yok.. anne baba da olsa,asla 3.bir şahsı ilgilendirmeyecek bir durum bu.. Bırak yorum yapmayı,sorulmamalı bile.. Belki olmuyor,belki uğraşıyorlar,belki istemiyorlar başka planları var.. Söylemek zorunda mı sana arkadaş?insanlar biraz haddini bilmeli.. Bilmeyene de böyle senin gibi haddi gösterilmeli :KK66:

Ben mesela evlendim evleneli hemen istedim çocuk,çok seviyorum çünkü ve büyük aile hayalim var.. Zorlu da bir süreç geçirdim 2 düşüğüm oldu.. Ama şükür Allah'ıma şimdi oğlum 16 aylık ve yanımda..

Dedim ya.. Evet,büyük sorumluluk ama çooook güzel bir duygu,söylemeden geçemeyeceğim.. Uykusuz kalmana,işinden ayrılmana ara vermene,hayatının değişmesine ve odak noktanızın bebek olmasına değecek bişey.. Ama hazır olmayan için,istemeyen için böyle görünmez tabi,tam tersi görünür.. Bazende istemediği,düşünmediği hâlde hamile kalan kadının bebeği benimsediği,karnında hissettiği an tüm duygu düşünceleri değişir..

Senin için hangisi olur bilemiyorum ama yinede kendin için eşin için en hayırlı ve doğru olan neyse onu seç..bide nacizane tavsiyem : ilerde bigün çocuğum olsun isterim,doğurucam diyorsan 30'unu geçirme derim :KK66:

Back
X