Zorla çocuk doğuramam ya ?

Canim karısı olarak nasıl senin görevin değil ona bi cocuk vermek:) 3 sene olmuş adam artık çocuk istiyorsa bence dogurmalisin hadi iki sene daha geçsin adam 50 yaşına gelene kadar senin hazır olmanı beklemek zorunda değil ki. Sahsen ben eşine hak verdim o yüzden ne desem sana Batar suan

Bilmediğiniz bir şeye nasıl hazır olunur bilemedim. Ben de hiç hazır olmayarak,eşim çok istediği için doğurdum ve iyi ki doğurmuşum diyorum

Hic bir zaman hazir olmuyorsun ki... Uykusuz kalacagim, hayatim degisecek, becerebilecek miyim, iyi bir anne olabilecek miyim....bir suru sorularla erteliyorsun hep. Ama o melek herseyi unutturuyor. Hormonlarin etkisiyle sen de farkli oluyorsun, degisiyorsun. Anne olmadan once ben mesela bu kadar duygusal degildim. Annelik baska birsey. Bence herkes tatmali. (Bu arada o gece kalmalari falan hic oyle zor gelmiyor anne olunca. )

Top atsalar uyanmazdım Çocuktan önce. Hatta yandık ben çocuğu nasıl duyacağım,çatlar ağlamaktan diyordum. Hastaneden eve bir geldik yavrumun nefesi hızlansa uyanıyordum :) 2 saatte bir kalk emzir,hasta olunca Başında bekle evlattan başka kimseye bu kadar içten yapılamaz heralde.

Ilk hastalandigi gunu unutamiyorum ben de. Yarim saatte bir atesini olcup deftere not etmistim. Ne ise yarayacaksa:) Acemilik de var. O gece sabaha kadar uykusuz kalmistim. Ama en guzel gunlerimdi.
Konu sahibi bir de soyle dusunmeli bence. Bu kadar kotu bir sey olsa insanlar ikinciyi ucuncuyu yaparlar mi?
Dilerim evlat sevgisini herkes tatsin.

Sen hazır değilsen salla kim ne derse desin duyma madem bukadar güzel bir duygu neden terkedilmiş çocuklarla dolu yetimhaneler istemeyen hiç bir şekilde istemiyor bende istemiyorum eşimde biz sevgiliyken isterdi ben istemiyorum derdim hep sonradan oda istemedi nasıl olduysa.
kv annemde istiyor ama çok istiyosanız siz yapın diyorum bide neymiş çocuk için değilse ne için mi evlenilirmiş nenemde öyle derdi eskiden

aslında eşiniz de istiyorsa tek çocukla kalabilirsiniz.
çocuk zor evet ama şimdiden eşinizden söz alırsanız yardım edeceğine dair, kariyerinizi de aksatmadan devam edebilirsiniz.

İnanın ne eşler var, çcuğun her şeyiyle ilgileniyorlar, resmen annesi olarak size sadece sevmek kalıyor.
ama eşinizle bu konuları konuşmanız lazım.
Size bu denli yardım etmeye gönüllü ise çocuğu neden düşünmeyesiniz ki.

ya yorumları hiç okumadım o yüzden direkt konuya dalıyorum

ya bizim ailelerimizde özel kavramı yok maalesef her şeye maydanoz olurlar.. nişan yaparsın düğün ne zaman derler. düğn yaparsın çocuk ne zaman derler. doğum yaparsın aa bu oğlan bir de kızın olsun derler. yok olmadı mı bir daha doğur derler. yani derler de derler.. o yüzden kayınvalideyi takmayın pek..

ama çocuk konusu gerçekten çok ciddi bir şey.. kesinlikle eşlerin ikisi de hazır olmalı.. ama özellikle anne hazır olmalı.. çünkü çocuktan sonra anne çok başka bir hayata geçiş yapıyor..

bunların yanında evlat çok tatlı oluyor yardımcı alırsanız yanınıza yükselmeye devam edebilirsiniz.. 3 çocukla tus kazanan insanlar var .. ama tekrar diyorum sizin istemeniz en önemlisi..

Bende aynı senin gibi düşünüyordum. Tam konsantre olmuşken çocuk istemeye başlamışken bu kez de olmadı kist çıktı haftaya salı ameliyat olucam. Bu tür konularıda göz önünde bulundurup birde öyle düşün derim.

En baştan evlenmeden buna esınızın verdıgı tepkı cok yetersız
sız neden bunu o zaman fark etmedınız?

çocuk doğurunca elbetteki hiçbirşey eskisi gibi olmuyor.hamilelik berbat birşey zaten,hele son ayları artık bitse de kurtulsam diyosunuz,içine bıkkınlık geliyor. doğumdan sonra en fena zamanlar,loğusalık gebelikten de fenaymışş..size tonla kötü şey sayarım her b,r dönemle ilgili..karı koca ilişkilerinin sınanmasından,oykusuzluğa,işkadını bakımlı halinden kusmuk lekeli geceliğe kadar..
ama öyle bir duygu ki evladının yüzüne bakmak..anlatılmaz tarif edilmez,başka bir duyguyla kıyaslanamaz...başka çocuk sevmemen önemli değil,kendi evladı bambaşka insanın..
bunları neden yazdım,hayatınızın değişeceğinden ve yeni hayatınızı sevmeyeceğinziden korkuyorsunuz..bir kere çocuk doğurunca geri dönüşü de yok malum..bu korkularınız için yazdım..ayrıca çocuk doğurmak ,eve hapsolmak,kısıtlanmak ,anti sosyal vs demek değil inanın ayrıca iş hayatına da 3 ayda geri dönebilikliyorsunuz.ben öyle yaptım.

Gözünüzü kapatın, kendinizi 2 sene sonra hayal edin.
Engelli bir çocuğunuz da olabilir. Kronik bir hastalığı olup hayatınızı ona feda etmeniz gereken bir çocuğunuz olabilir.
Her şey iyiyken birden bir kaza sonrası bakıma muhtaç bir çocuğunuz olabilir.

Bunlarla mücadele edebilecek gücü içinizde hissediyor musunuz? Evet, her şeye hazırım diyebiliyor musunuz?

Hayat her zaman el bebek gül bebek değil. Bir daha asla normal hayatınıza dönemeyebilirsiniz.

Ama en güzeli çocuk sahibi olmaya karar verince bu riskleri de göze alabilmek. Evet alıyorum diyorsanız, sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…