Zorla çocuk doğuramam ya ?

ben bekarken bi pazar günüm vardı, nefret ederdim o günden. bunalırdım resmen. evlendim ve aynı şeyleri söyledin evde durmam, çocuk yapmam diye. eğer zorlarsan burda bitsin.
taa ki ablamn bebeğini kucağıma alana kadar. şimdi 23ümdeyim ve 3. çocuğuma hamileyim. eve kapandım. sosyal hayat sıfır, ama asıl şimdi yaşadığımı hissediyorum. 18imde evlendim.

çocuk olunca eve kapanıp kapanmamak size kalmış.
doğum sonrası sizde ve bebekte sorun yoksa istediğiniz zaman dışarı çıkabilirsiniz.
en önemli sorun gece uyku düzenimizin bozulması.
onun dışında gelip geçici şeyler hepsi.
kariyer planınız için bir şey diyemem. ona eşinizle beraber karar vereceksiniz.
siz haklısınız ama eşiniz de haklı.
siz kendinizi hazır hissetmiyorsunuz ama eşiniz hazır hissediyor. zor bir karar süreci.

Çocuğunuz olmadığı için nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorsunuz. O yüzden çok uzak geliyor. Emin olun insanın kendi çocuğu başkasının çocuklarından çok farklı geliyor kendisine. Ben çocuk sahibi miyim? Hayır. Ama şimdiye kadar aksini söyleyen bir anne görmedim. Bebek karnınıza düştüğü andan itibaren anneliği hissedermişsiniz.. öyle derler.

Ha bunları kv nizin söylediklerini haklı çıkarmak için yazmadım. Kesinlikle yaptığı çok büyük ayıp. Tek istediğim anneliğe bu kadar uzak bir pencereden bakmamanız. Hem eşiniz de baba olmayı istiyorken.

yaaa bayılıyorum böyle insanlara keşke sizler gibi düşünenler daha çok olsa da yetimhanelerde kimsesiz çoçuklar olmasa yaa bir yerlerde ne olur başına ne gelir düşünmeden terk edilmiş yavrucuklar nasıl üzülüyorum yada doğurupda hataydı şimdi hiçbirşeyinle uğraşamıyorum zaten istemiyordum deyip küçüçük bedene manevi zarar vermek valla tebrik ettim ben sizi istemiyorsanız bakamam yapamam diyorsanız eşiniz için yapmayın birkaç kez şahit oldum ağlayan bebeğe sen bak kavgası kadın diyorkiii sen istedin al bak adam diyorki getirdin dünyaya eşşek gibi bakıcan valla yüreğim sıkıştı daha dünyadan bir habersiz bebeği 0 dan yenik başlatıyorlar hayata sakın böyle hataya düşmeyin istemiyorsanız kulaklarınızı tıkayın dışardan gelen tüm yorumlara kararlarınızın arkasında dimdik durun

canim kac yasindasin yanliz istedigin zamanda hemen olmuya bilir 3 aydir ugrasiyorum yok olmuyor doktora gittim 1 yila kadar suresi var dedi bende senin gibi 4 yildir cocuk dusunmedim

esinin yasida az degil canim ilerde istersen olmazsa hep vicdan azabi duyarsin 3 aydir olmuyor keske daha once dusunseydim diyorum

Kayınvalidenizin yaptığı terbiyesizlik
İnsanlar neden başka kişilerin özeline burnunu sokmayı
Bir görev olarak bilir?
Bende istemem cocuk falan kendim istediğimde yaparım
Millete ne ki

Benim içinde dilden dile dolanıyordu cocugu olmuyır diye kv ısrar ediyor yapın diye hiç umursamadık eşimle evlendikten 6 sene sonra kendı isteğimizle yaptık. Kv es gecebilirsin ama eşin istiyorsa orta yolu bulmanız lazım

benimki de 3 aydir olmuyo diye beni sucluyor 6 ay daha olmazsa kiyamet kopar heralde ne yapcam bilmiyorum maddi durumun fena degilse dusun derim konu sahibi yani esinin yasida baya var ikinizde 30 yason altinda olsaydiniz biraz daha bekle derdim esin 28 sen 24, 25 yada ayni yas olsaydin 2, 3 sene bekleyin derdim BENIM YASADIKLARIMI yasama sonra hep kendini suclarsin hem de esin seni suclar sperm kalitesi gittikce dusuyor benim esim 36 yadinda olsun diye dua ediyorum hergun

Merhabalar:)bende aynı sizin gibiyim demek ki.yasım 31 ve 5 senelik evliyim.ama asla içimde anne olma dürtüsü oluşmadı elbette kendi çocuğu olunca illa ki severiz falan ama benim de hep düzenim bozulur diye korkularım var.açıkcası insanları da hiç umursamıyorum gaza gelmem ama cahil birkaç kişi kendince!akıl veriyor elbet.ama bence sizde eğer istemiyor,hazır hissetmiyorsanız uygun Zamanı beklemelisiniz.bazı evlilikler kötü olduğu halde çocuk yap düzelir mantığıyla hareket ediliyor ama aşırı yanlış oluyor.buda ona benzer his yokken yap alışırsın demek de bencilce bence

En yakınlarımız bile olsa çocuk çocuk diye sorup duyan insanlardan nefret ediyorum..

Biz de 2 senelik evliydik çocuk düşünmeye başladığımızda 6 ay denedik olmadı..benım için korkunc bir 6 aydı.. Olmayacak diye o kadar korktum o kadar korktum ki..Her gün dua ediyor, ağlıyordum...

Ben içimden yana yakıla dua ederken olsun diye çocuk düşünmüyoruz , istemiyoruz diye ölümüne savunuyordum...kimsenin ağzına laf vermemek için..o yüzden soran insanlardan hiç haz etmiyorum...

Bende27 yasındayım..ayrıca yorgun iş temposuyla da çalışıyorum kendi yaşadıklarıma dayanarak tek önerim düşünmeye başladığımız zamanda hemen olmayabiliyor...

Hakkı'mızda hayırlısı..

iki tarafında bencillik ettiğini düşünüyorum ben, evlilik müşterek bi yaşamsa siz çocuk istemediğinizi dayatmanız bencillik, eşiniz de istediği için dayatması bencillik. ama sizi biraz daha haklı buldum, çünkü çocuk babalar için çok sevimli bi oyuncakken, anneler için bir ömür boyu bitmeyen sorumluluk. anlaşıp orta yolu bulmanız dileklerimle. bende 27 yaşındayım ve bekarım ne yazık ki kendimi çocuklu düşünemiyorum :)

İnsan bilmediği birseye hazır olamaz zaten.annelik çok farklı bişey (Allah isteyen herkese nasip etsin)

Kayinvalide şurda dursun bi..mühim olan eşiniz ve siz.

Başta bebek sahibi olmak istemeyip daha sonra doğuran çoğu kişi "keşke daha önce yapsaydım" diyor.bunu göz ardı etmeyin ;-)

Allah kalbinize göre versin inşallah

zaten o evlilik kotu gidiyorsa cocuk yap duzelir mantigi bencede yanlis hem de bencillik insanin yasi 35 40 olsa o evlilik kotu gidiyorsa cocuk yapilmamali

Bu seninle eşinin vereceği bir karar yani buna kimse karısamaz. Ama yani eşinde istiyo haklı olarak .. senin kendini buna hazirlaman lazım ve ne zaman tamam bende istiyorum dersen o zaman olur. Diğer türlü eşim mutlu olsun diye yaparsan ne hamileligini yaşarsın ne de anneligini

Siz dusuncelerinizi esinizle evlenmeden paylasmissiniz, ama esiniz evlenince sizde istersiniz diye dusunmus olacak. Tabiki bu karari ortak vereceksiniz, esiniz ve siz ama siz hazir olmadan cocuk yapmakta yanlis, yalniz hic istemiyorsaniz sizin gibi cocuk istemeyen biri ile evlenecektiniz , su durumda kv dediklerini umursamayin ama esinize haksizlik etmis oluyorsunuz. Bu onun en buyuk hakki ve ilerde saglik provlemi nedeniylede cocugunuz olmayabilir.
Egerki bir gun hazir hissedince yaparim derseniz 30 a kadar bekleyin esinizlede konusun ama once her ihtimale karsi bir saglik kontrolunden gecinki isiniz garanti olsun gerisi de allaha kalsin.
Ama yok istemem kesinlikle diyorsaniz bu sorun daha da buyumeden bir orta yolu bulun.
Bana kalirsa cocuk evliligin tadi tuzu cocuk istemesem esimle evlenmezdim. Onu seviyorum, iyi bir baba olacak eminim,cocuklari cok seviyo ve ilgili ben o kadar ilgili biri degilim cocuklara karsi ama kendi evladim soz konusu ise ona dunyalari sererim.
Ve su an hamileyim Allah isteyen herkesede nasip etsin diyorum.

Ben de evliyim ve çocuk fikrine alışık değilim hala, daha yeni evli olmamıza rağmen bu konuyu çıtlatanları savıştırıyorum eşimin de baya beynini yıkıyorum çocuklu hayatın zorluklarından bahsederek o da baya soğudu sayemde :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…