Zorla çocuk doğuramam ya ?

Kayinvalideniz ilgilendirmez ama eşiniz istiyorsa ona bi cocuk vermelisiniz 3 sene olmuş. En doğal hakkı bi çocuğunun olması insan başka neden evlenir ki

Fikirler cok farklilik gosterebiliyor. Benim kizkardesim 24unde evlendi. Ilk yillarinda cocuk istemediler. Sonra istediler olmadi. 2 yil ugrastilar simdi dunya tatlisi bir kizlari var. Hep der keske hemen yapsaymisim cocuk, simdi 4 5 yaslarinda olurdu diyor. Kizkardesimde ilk hic alisamadi cocuguna. Bu benim mi felan diyordu, sonradan alisti. Ha onda sizin gibi illa istememe gibi bir durum yoktu. Yani fikirler zamanla degisiklik gosterebiliyor. Esiniz anlayisli davranmis bence ki evleneli 3 yil olmus ve bu zamana kadar da cocuk lafi etmemis. Ama artik belki fikriniz degismistir diye cocuk lafini ortaya atmis. Hadi ilk yildan cocuk diye baslasa sabirsiz derdim ama baya sabretmis. Kocanizin yasi da 37 olmus artik. Cocuk istemekle kendisine gore o da hakli. Yas geciyor sonucta. Belki 40dan once baba olmak istiyordur. Cocugu 10 yasinda iken 50 yasinda olmak istemiyordur. Bir de onun penceresinden bakmak gerek olaya. Simdi kayinvalidenizin hic torunu yok sanirim. Yasli basli insanlar elbette torun sevgisini de tatmak isterler. Laf anlatmakta zordur. Hic torunlari yoksa bu sevgi daha agir basar. Bu sevgisini dile getirmek istemis ama cok yanlis ve cirkin bir uslup kullanmis keske daha alttan alsaymis ve guzellikle anlatsaymis.

Tum bu olanlar sizi cocuk olayina daha bir onyargili yapmis ki bu anlasilir. Esinizle oturup konusun herseyi bir tartin yeniden. Kayinvalidenize cok kizginsiniz anlasilir ama onlarda torun sevmek istiyorlar demek ki. Umarim iliskileriniz duzelir. Anne olmak zor baya zor. cok buyuk sorumluluklar gerektiriyor. Korkmakta cok haklisiniz. Rabbim vaktini de zamanini da bilir. Siz kafanizi sakin tutun, cocuk denildikce cephe aliyorsunuz belli. Belki bir sure herkes susarsa siz de cozumunu bulursunuz..

İsteyince SIP diye olacakmi evlendikten beş sene sonra hamile kalma şansı dusuyomus sonrada buraya konu acarsin bebeğim olmuyor diye inşallah öyle bişey olmazda..

Bizde çocuk düşünmüyoruz. Konuşmuştuk evlenmeden. O yüzden bizde sıkıntı yok. Ama senin esin gibi isteseydi esim ayrılırım çocuk benlik bişey değil. Zor durum. Ne o çocuk hasreti yaşasın ne de sen istemediğin bişeyi yapma.

Yaşınız müsait çoğu akranınız daha evlenmedi

3-5 yıl daha rahatça ertelenebilir

Kendinizi hazır hissetmek önemli ben de pazar evde kalsam hasta olurdum

30 yaşımda tüp bebek ile doğurdum 5 yaşına geldi bile evde bir süre idare ediliyor sonra da iş güç çocuk ev derken zaman geçiyor

daha 3 yıllıksın ya zaten cok erken ille herkez 2 3 senede cocuk yapmak zorunda degil toplum böyle görmüs diye insanlar cocuk yapmadın mı kusurlu sanıyor bence daha cokkk zamanın var bekle 3 sene sonra yaparsın 35 te yaparsın ne acelesi allah verirse zaten olur yani erken olcakta ne olucak hayatını yasa psikolojin daha önemlii

zaten o evlilik kotu gidiyorsa cocuk yap duzelir mantigi bencede yanlis hem de bencillik insanin yasi 35 40 olsa o evlilik kotu gidiyorsa cocuk yapilmamali
Evet çok haklısınız.ancak kimisi işte aksini düşünüyor ama bende sizin gibi düşünüyorum.bitiyorsa,bitmeli ise asla çocuk yapılmamalı.onu da bile bilw mutsuzluklara ortak etmemeliyiz.

'bebegi kucagina aldin mi bak nasil mutlu oluyorsun.. annelik baska sey' laflari gecti mi burda bilmiyorum ama lutfen şu yaklasimi birakin.. her insan, her kadin ayni zamanda ayni sekilde hazir olamiyor demekki.. kadinin ruh hali cok onemli.. kabullenemezse, depresyona girerse ne olacak? her seyi tozpembe yansitip gecistirmeyelim lutfen..
kimisi daha bekarken cocuk diye yanip tutusur, kimiyse korkar o sorumluluktan vs.. empati kurabilmek bu kadar zor olmamali..
ve konu sahibi, esinizle kavga etmeden guzelce anlasmanizi oneririm.. kendinizi ifade edin.. kv isteyebilir bi torun ama bu istek zorlamaya baskiya hak vermez..
Allah evladin varligiyla da yokluguyla da sinamasin.. hayirli zamanda olsun isteyenlere de inşaAllah..

Bence eşiniz istiyorsa ve siz istemiyorsanız işiniz çok zor.

İlerde büyük tartışmalara bile yol açabilir.

Ayrıca yaşınız geçmeden doğurun ilerde zorlanırsınız..

Ha ben ömrümün sonuna kadar istemiyorum diyorsanız da, eşinizle konuşup bir çıkar yol bulun.

Bebek = sorumluluk
sorumluluk = ANNE

Kaynanan ister tabi dogduktan sonra 1-2gun gelir tamam ya sonra???
Bende 2sene sonra hamile kaldim ama istedim sen istemiyorsan hazir degilsen yapma derim cunku butun yuk sana kalicak. Esin yardim edermi etmezmi bilemem istedigi kadar etsin yinede buyuk gorev senin. Esini karsina al konus anlat seni anlayacagini dusunuyorum sakin sakin anlatirsan. Kaynananida salla takma bile.

Evlenmeden önce eşinize söylemişsiniz durumu. O yüzden haklısınız.

Ama asla düşünmüyorsanız bunu da eşinize söylemelisiniz.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim. 22 yaşındayım. 2 buçuk aylık evliyim. 7 haftalık hamileyim. Dünyanın en güzel hissi inanın bana.

Huzurlu bir ömrünüz ve evliliğiniz olsun. Sevgiler.

Evet, yalnızlığıma düşkünümdür... Öyle yaparsam her seferinde üzerime gelir diye düşündüm. Zaten aramız çok da iyi değildir kendisiyle, çoğu zaman mecburiyetten gidiyorum yanlarına. Eskiden de pek anlaşamadığımızdan şimdi ne dese, ne yapsa batıyor bana. Birikti, birikti, şimdi de patlıyorum galiba...

Milyarlarca insan var
Ben üremesem nolur ki
İnsanlık ne kaybeder ben ne kaybederim diye düşünüyorum bazen...
Soyun devamına dair bi içgüdü yani üreme içgüdüsü de.

Bir canlıyı çok sevmek belki... ama ben
Zaten sevgi doluyum. Kendimi eşimi evdeki kedimi şefkatle tutkuyla seviyorum. Neden bu güzel giden hayatımdan sıkılayım ki diye soruyorum bazen kendime?
Belki de zamanı gelmemiştir diyorum ama 10 yıl önce de benzer düşüncelere sahiptim. Şimdi bu konuya daha da uzaklaştım diyebilirim.

Kayinvalideniz ilgilendirmez ama eşiniz istiyorsa ona bi cocuk vermelisiniz 3 sene olmuş. En doğal hakkı bi çocuğunun olması insan başka neden evlenir ki

Hakkıdır ama ondan önce bunun kararını vermek de benim hakkımdır. Benim görevim değil ona bi 'çocuk vermek'. Öyle bir mecburiyetim yok. İkimiz çocuk yapacaksak eğer benim de bu konudan emin olmam lazım. Sırf benden başka herkes istiyor diye çocuk doğuramam ki ? Diyelim ki doğurdum... Hadi ya ısınamazsam ? Çocuğa da yazık.

Cocuk yapmaya hazir hissedilmaz canim. Cunku nasil bir sey oldugunh bilmiyorsun ki neye hazir olacagini bilesin. Hele de anac bir insan degilsen, 30una da gelsen 40ina da hazir hissetmiyceksin. Hatta yasin ilerledikce daha az istersin. Bugun kariyer var yarin terfi olur obur gun araba alinir obur gun ev alinir, bunun sonu yok. Esin de istiyormus, fikrin degisir diye evlenmis, 3 yil bekledi belki artik sabri azaldi, yanj illa doldurusa geldi giib bakma. Benim buyuk kizim evliligimizin ilk senesinde oldu, hic istemiyordum, supriz bir bebek. Ama simdi dusununce iyi ki olmus, bana cok iyi geldi. Zorlugu ilk iki yil. Sonra bagimsizlasiyor zaten. Bir de soyle dusun, elbet bir gun yapacaksan yasin erkenken olsun ki, cocuk buyuyunce sen de genc ol, o zaman istediğin seyleri yine yaparsin.

Canım bende eşim çocuk çok istiyordu diye yaptım şimdi dünyalar tatlısı bir bebeğim var ve bence her kadın anne duygusunu tatmalı hamilelik duygusunu tadıp bebeğinin minik tekmelerini hissetmeli bak bu sayfada binlerce hamile olmak için yöntemler arıyan kadın var çocuğu olmuyor diye kahrolan kadın var benimde kv misafirlerin içinde bir sürü laf ederdi ne yapalım hepsi öyle senin kv de bir torun hak ediyor kendince haklı bence eğer çocuk yaparsan hiç pişman olmayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…