- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi Dandinidastana2
Bizi ne yapican, senin konun, seni zorla mi evlendirdiler? Detaylar... Detaylar...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Konu sahibi var 80 ler oncesi evlenenlerin cogu pek oyle ask sevgi vs evlenmemis.Ana baba anlasmasi gibi buyukler munasip gormus evlenmis millet sanirim bosanmis kadin hos karsilanmadigi icinde aileler ölun gelir mantigiyla haraket etmis oyle yasamis gitmisler cocuk falan yapmislar.
Ben hastanede denk geldim hala tuylerim kalkar
adam ölmus cocuklari agliyor kadin nasil beddua ediyor biliyormusun o yerinde yatamayacak babamla ahiretiniz olmasin kemikleriniz mezarinizda kalmasin ona bir fatiha okumadim sanada okumayacagim diye benim gencligim gitti hayatim gitti omrum gitti beni yasayan olü yaptiniz mezara soktunuz hakkim haram olsun diye bildigin sinir krizi modunda yasida vardi bayagi bgn olmus hala o aci feryadi kelimeleri tek tek aklimda olen degildi onun mevzusu olmesini beklemeye mecbur birakilmak ve elden giden gencligine agliodu o kadin ne yaptilarsa artik
Ne aci demistim insan insana bu zulmu yaparmi bir omru boyle hasta gecirmesine mutsuz gecirmesine sebep olan nasil can verir nasil hesap verir
Var boyle hayatlar kendiniz icin sorduysaniz yil 2017 artik bosanmis olmak cok normal imkaniniz varsa siz o teyze gibi olmayin
Annenize cok uzuldum hem icim yandi hem taktir ettim ayrildiklarinda dedeniz hayattamiydi bosanmalarina mudahale etmedi miAnnem zorla evlendirilmis gelin çıkarken kaç yaşına gelirsem geleyim bosayacagim bu adamı demiş dedeme ve 24 sene evlilikten sonra boşandılar yani er yada geç boşan istemiyorsan
Herkes bi hatice tutturmus gidiyo kimdir bu hatice ben 1 seneden fazlafir uyeyim tanimiyorum hatice falanAy kesin hatice bu yaaaakabus geri dondu
Bu devirde kim kiminle zorla evlenir veya zorla evli kalir? Yok oyle bir sey kendi kendilerine soyluyorlar. Cocuklari bahane ediyorlar ama esas erkek erkek diye dellendiklerinden de bosayamiyorlar kocalarini
Yeterince aktif degilmissiniz demek kiHerkes bi hatice tutturmus gidiyo kimdir bu hatice ben 1 seneden fazlafir uyeyim tanimiyorum hatice falan
Konulari falan var mi merak etti. Bu hayive anlayi olaui nedir ce-ee yapip kaciyo mu ortalikta fake konular acip uyeleri birbirine mi dusuruyo olayi nedirYeterince aktif degilmissiniz demek kiolabilir insanlik hali
Hatce kim ya ben bi merve bide zeynep biliom odami o ruh ve kaleme sahiplerdendiAy kesin hatice bu yaaaakabus geri dondu
Bu devirde kim kiminle zorla evlenir veya zorla evli kalir? Yok oyle bir sey kendi kendilerine soyluyorlar. Cocuklari bahane ediyorlar ama esas erkek erkek diye dellendiklerinden de bosayamiyorlar kocalarini
Edit; hatce degilmis 2011de uye olmus arkadas pardon
Ve ne yazik ki toplumda oyle binlercr kadin var hatta belki konuylq tam alakali olmayacak ama akraba evliligine kesinlikle karsiyim ama
70-80 oncesi evliliklerde bence akrabaya gidenler sansliymis cunku bi nevi aileyle irtibat halinde olundugu icin (o zamsnda geline zulm etmek modaydi) en azindan akrabanin yuzune vakiyoruz diye akrabaya giden gelinler daha mutluydu
Dusunuyorumda nasil bi zihniyetmis kizlari cocuk denecek yasta istemedigi birine zirla vermek
Annenize cok uzuldum hem icim yandi hem taktir ettim ayrildiklarinda dedeniz hayattamiydi bosanmalarina mudahale etmedi mi
Konulari falan var mi merak etti. Bu hayive anlayi olaui nedir ce-ee yapip kaciyo mu ortalikta fake konular acip uyeleri birbirine mi dusuruyo olayi nedir
Hatce kim ya ben bi merve bide zeynep biliom odami o ruh ve kaleme sahiplerdendi
Bir uye vardi yurtdisindan 3 cocukla gelmisti en son kocasi pisman olsun diye kk bayagi bi sen fakesin diye cemkirince kayboldu daha yok ortalara bi ikiztek cumleyle konu acardi,sonra konuya cevap vermezdi bir arkadas. Kocasiyla kendince zorunluluktan evli,uc cocugu var. En son ulke degistirdi cocuklarini kacirip,kocasi da naaptiydi hatirlamiyorum. Bu arkadasi da ona benzettim ben bir an ama degilmis saniyorum
Ooo o zaman k peder kayin gelini dovmeyi kendine hak gorurmus normal karsilanirmis heleki aile ici evlilikte ben babannemin tayfasindan dinlerdim o guruhta cok cekmis kadinsan herturlu her zaman ve donemde cekiosun Allah kaderi guzel yazsin
Taktir ettim masallah annwniz cok cesur bi kadinmis annemde sanki bieaz ailesi rezil olmasin diye (bize hep sizin yuzunuzden bosanmadim der cocuklarim sahipsiz kalmason diye)bosanmadi oda babamdan cekti bozde cwktik o korktu bizde o korkuyla buyuduk ve insanin icine sinen o korku hic cikmiyor bi daha cesaret sahibi olamiyorsunuzEvet dedem hala hayatta annemi okutmamış dedem annem bu süre içinde dışardan okumuş ve bildim bileli çalıştı annemin evde oturduğu bir günü bilmem kendini hep geliştirdi dedem in bize hiç bi faydası olmadığı için söz hakkida olmadı ve annem söz hakkı tanimadi boşandılar şükür annem hepimizi okut tu 4 kardesiz hepimizi evlendirdi hala çalışıyor ve bekar evlenmedi çok güçlü bir kadın hayatımda en büyük idolüm annem
Taktir ettim masallah annwniz cok cesur bi kadinmis annemde sanki bieaz ailesi rezil olmasin diye (bize hep sizin yuzunuzden bosanmadim der cocuklarim sahipsiz kalmason diye)bosanmadi oda babamdan cekti bozde cwktik o korktu bizde o korkuyla buyuduk ve insanin icine sinen o korku hic cikmiyor bi daha cesaret sahibi olamiyorsunuz
Anladim cok tesekkur ederim bende kk de qrtik herkesi biliyorum saniyordum bilmiyormusum demek kitek cumleyle konu acardi,sonra konuya cevap vermezdi bir arkadas. Kocasiyla kendince zorunluluktan evli,uc cocugu var. En son ulke degistirdi cocuklarini kacirip,kocasi da naaptiydi hatirlamiyorum. Bu arkadasi da ona benzettim ben bir an ama degilmis saniyorum