• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorla evlendirilmek

Annem de bize heo sizin için bekledim 24 sene aklınız kessin beni suçlamayin babanizi tanıyın diye bekledim der hep el alem ne der diye düşünsek yasayamazdik pamuk tıkadik biz hep kulaklarimiza herkes cevremizdeki anneme dulsun dedi hep ezmeye çalıştılar bizde onlardan uzak oturmaktan bulduk çözümü akraba yok bizde doğru düzgün kimseyi tanımam akrabalardan annem hepsini sildi denebilir. O korkuya gelince hala aklıma gelince elim ayağım titre annemle babamın kavgalarinda evde çatal bıçakları dip köşe saklardik babam gelip yine ne rezillik cikaricak diye titrerdik hep içimiz ezile ezile yaşadık yıllarca ama hiç hı zaman annem dayak yemedi dövdü babamı ama yine dovulmedi :KK70: babam annemden korkar di artık o derece kediyi aslan yaptılar anlayacağın ama şükür ki biz kurtulduk keşke sizde ayrı anne baba ama huzurlu bi hayat yasasaydiniz çok zor bi psikoloji hala atlatmiş degilim

Ysadiklarinozi tahmin edebiliyorum aslinda biz babamdan hep korktugunuz icin hep galip gelen taraf babam oldu

Eskiden cok isterdim keskevbosanmis olsaydilar oyle yada boyle hayatimizi simdi duzene koymustuk diyorum ama simdi dusunuyorumda annemin bu saatten sonra hayatta babamdan bosanmasini istemem

Cunku anne baba hayatta degil siginabilecehi bi abisi kardesi yok (o zamanlar sahip cikmadijlari icin kiziyorum) ama simdi yengeler yegenler yillar sonra bi halayla yasamak zorunda degiller taniki haliyle gidecek kimsesi yok

Yillarca babamin kahrini cekti varlik icinde yoklugu cekti suan onca sıkintıyla cektigi hayatin ustune baska bir kadinin gelmesi taraftari degilim dogrusu

Bide dysununce bizde akrabalar amcamlar falanda sahip cikmafi belki nizi korusalardi babam yaptigi davranislari bu sekilde devam ettiremezdi geceleri annemi dovdugu sese biz uyanirdikta ayni binadaki akrabalar hic mi duymazdi ne bileyim bulundugumu muhitte babamin annemi aldattigini bilmeyen yoktu ama babamin kulagini cekende olmadi hos gerci babam kazandigi serveti kariya kiza yedirirken biz hep bir eli yagda bir eli balda yasiyirmusuz gibi konusuluyirduk insan icinde

Keske zamaninda bizde babam okacak insana karsi durabilseydik

Ysadiklarinozi tahmin edebiliyorum aslinda biz babamdan hep korktugunuz icin hep galip gelen taraf babam oldu

Eskiden cok isterdim keskevbosanmis olsaydilar oyle yada boyle hayatimizi simdi duzene koymustuk diyorum ama simdi dusunuyorumda annemin bu saatten sonra hayatta babamdan bosanmasini istemem

Cunku anne baba hayatta degil siginabilecehi bi abisi kardesi yok (o zamanlar sahip cikmadijlari icin kiziyorum) ama simdi yengeler yegenler yillar sonra bi halayla yasamak zorunda degiller taniki haliyle gidecek kimsesi yok

Yillarca babamin kahrini cekti varlik icinde yoklugu cekti suan onca sıkintıyla cektigi hayatin ustune baska bir kadinin gelmesi taraftari degilim dogrusu

Bide dysununce bizde akrabalar amcamlar falanda sahip cikmafi belki nizi korusalardi babam yaptigi davranislari bu sekilde devam ettiremezdi geceleri annemi dovdugu sese biz uyanirdikta ayni binadaki akrabalar hic mi duymazdi ne bileyim bulundugumu muhitte babamin annemi aldattigini bilmeyen yoktu ama babamin kulagini cekende olmadi hos gerci babam kazandigi serveti kariya kiza yedirirken biz hep bir eli yagda bir eli balda yasiyirmusuz gibi konusuluyirduk insan icinde

Keske zamaninda bizde babam okacak insana karsi durabilseydik

Gelde böyle adamlara hakkını helal et tabi bu saatten sonra belki durulmustur ama annenizin ömrünü psikolojisini sizin cocuklugunuzu mahvetti diyecek söz yok Allaha birakmaktan başka .

Akraba ve çevrede erkektir yapar zihniyeti böyle dusunenlerin köküne kibrit suyu benim annemde kendi yatağında bile aldatılmis bi kadın ki çok güzeldi gençken ve hala 46 yaşında olmasına rağmen çok güzel bi kadın aldattı annemi defalarca babanız gibi tüm parayi dışarda karı kıza yedirdi ama eve bi kere ekmek alıp gelmedi hepsi zor ama bi uyanirdik annem intihar etmiş bi uyanirdik annem koca tencere yağı kizdirmis babama dokucekken yakalardik artık evimize ilaç sokmaya korkar dik annem intihar edicek diye sürekli bu psikolojiyle buyuduk babamın borçlulari kapıya gelir babam içer gelir yani çekilicek gibi bi hayat değil Rabbim kimseye aile huzursuzlugu vermesin

Çok zor tarifi yok

Gelde böyle adamlara hakkını helal et tabi bu saatten sonra belki durulmustur ama annenizin ömrünü psikolojisini sizin cocuklugunuzu mahvetti diyecek söz yok Allaha birakmaktan başka .

Akraba ve çevrede erkektir yapar zihniyeti böyle dusunenlerin köküne kibrit suyu benim annemde kendi yatağında bile aldatılmis bi kadın ki çok güzeldi gençken ve hala 46 yaşında olmasına rağmen çok güzel bi kadın aldattı annemi defalarca babanız gibi tüm parayi dışarda karı kıza yedirdi ama eve bi kere ekmek alıp gelmedi hepsi zor ama bi uyanirdik annem intihar etmiş bi uyanirdik annem koca tencere yağı kizdirmis babama dokucekken yakalardik artık evimize ilaç sokmaya korkar dik annem intihar edicek diye sürekli bu psikolojiyle buyuduk babamın borçlulari kapıya gelir babam içer gelir yani çekilicek gibi bi hayat değil Rabbim kimseye aile huzursuzlugu vermesin

Çok zor tarifi yok

Çok zor tarifi yok

Sizde cok zor zamanlar yasamissiniz neyseki sizinki son bulmus bizimkide son buldu denemez ama cok sukur ki eskisi gibide degil diyeyim

Annemde ilk cocugunda daha yeni dogum yapmisken bebegi oldurup kacmayi dusunmus ama bebek aglayinca dayanamamis yani simdi dusunuyorumda Allah korusun ya o psikolojiyle yapsaymis

Onceleri birlik yasiyorlarmis kaynanadan falan cekmis ayeilincada babam devam etmis

Babamda anlatamayqcagim kadar kotu seyler yasatti simdi sanki hafiAm herseyden kacmak istiyormus gibi hissediyirum sanki bi cok seyi biz yasamamisiz gibi

Sizin tek artiniz varmis anneniz calisabilmis hem babamdan dolayi hem zamanin ve yasadigimiz zamanin sartlarindan dolayi annem calisamadi biz hep onun eline baktik

Neyse cok sukur ki o gunler geride kaldi Allah kimseye yasatmasin boyle seyleri

Ama oyke bjsey var ki babamizin varliginda yetim gibi buyumek unutulmuyir iste hem maddi hem manevi

Hattq gecwn bi yere gidiyirdum bi tanidik gordum babasini kucuk yasta kaybetmis aile olarak duruari cok kotu ama bi ona bakrim bi kendime ben yetim gibi duruyordum

Iste yasattigi seylerin devami hic bitmiyir ki eski gunleri unutalimda sevelim

Sizde cok zor zamanlar yasamissiniz neyseki sizinki son bulmus bizimkide son buldu denemez ama cok sukur ki eskisi gibide degil diyeyim

Annemde ilk cocugunda daha yeni dogum yapmisken bebegi oldurup kacmayi dusunmus ama bebek aglayinca dayanamamis yani simdi dusunuyorumda Allah korusun ya o psikolojiyle yapsaymis

Onceleri birlik yasiyorlarmis kaynanadan falan cekmis ayeilincada babam devam etmis

Babamda anlatamayqcagim kadar kotu seyler yasatti simdi sanki hafiAm herseyden kacmak istiyormus gibi hissediyirum sanki bi cok seyi biz yasamamisiz gibi

Sizin tek artiniz varmis anneniz calisabilmis hem babamdan dolayi hem zamanin ve yasadigimiz zamanin sartlarindan dolayi annem calisamadi biz hep onun eline baktik

Neyse cok sukur ki o gunler geride kaldi Allah kimseye yasatmasin boyle seyleri

Ama oyke bjsey var ki babamizin varliginda yetim gibi buyumek unutulmuyir iste hem maddi hem manevi

Hattq gecwn bi yere gidiyirdum bi tanidik gordum babasini kucuk yasta kaybetmis aile olarak duruari cok kotu ama bi ona bakrim bi kendime ben yetim gibi duruyordum

Iste yasattigi seylerin devami hic bitmiyir ki eski gunleri unutalimda sevelim

Aynen öyle anlat anlat bitmez çok zor gerçekten ama Allah kimsenin hakkını kimsede koymaz bu dünyanın birde öteki tarafı var ama artık siz küçük değilsiniz annenizi ezmesine izin vermeyin ayrilsin diyemem ama hiç değilse artık rahat etsin biz yasasak suan annelerimizin yasadiklarini eminim bir gün dayanmaz çeker giderdik ama evlat işte insanın belini bukuyo hayat gerçekten çok acımasız ve adaletsiz

Aynen öyle anlat anlat bitmez çok zor gerçekten ama Allah kimsenin hakkını kimsede koymaz bu dünyanın birde öteki tarafı var ama artık siz küçük değilsiniz annenizi ezmesine izin vermeyin ayrilsin diyemem ama hiç değilse artık rahat etsin biz yasasak suan annelerimizin yasadiklarini eminim bir gün dayanmaz çeker giderdik ama evlat işte insanın belini bukuyo hayat gerçekten çok acımasız ve adaletsiz

Oyle haklisiniz hayat maalesef ki acimasiz

Valla 30 a merdiven dayadim hala korkuyirym kendi capimda cozumu susmakta buldum annemede sende sus bagirir cagirir susar ama karsilik verirsek kine çevirir dahada kotu ilur diyorum

Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin insallah

Oyle haklisiniz hayat maalesef ki acimasiz

Valla 30 a merdiven dayadim hala korkuyirym kendi capimda cozumu susmakta buldum annemede sende sus bagirir cagirir susar ama karsilik verirsek kine çevirir dahada kotu ilur diyorum

Allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin insallah

Yapıcak bişey yok ya bu Deveyi güducen ya bu diyardan gidicen bu saatten sonra bağırmakta bi işe yaramaz ki .

Amin amin inşaallah

cesur olup bosanmayı hiç denemediniz mi bosanmak gibi hukuki bir hakkınız var yani biliyosunuz değil mi*

Evet dedem hala hayatta annemi okutmamış dedem annem bu süre içinde dışardan okumuş ve bildim bileli çalıştı annemin evde oturduğu bir günü bilmem kendini hep geliştirdi dedem in bize hiç bi faydası olmadığı için söz hakkida olmadı ve annem söz hakkı tanimadi boşandılar şükür annem hepimizi okut tu 4 kardesiz hepimizi evlendirdi hala çalışıyor ve bekar evlenmedi çok güçlü bir kadın hayatımda en büyük idolüm annem
annenizi tebrik ederim, ellerinden öperim yürekli kadın.

Maalesef oyleymis gecen benzer konu bi mecliste acildi bence yengesini doven kayin dupe duz ş...z dir dedim bi kac kisi oyke deme falan dedi evet belki gecmiste kendi babalari yengelerine yapti yada amcalari annesine o yuzden oyle deme denildi ama bana sanki hala o zihniyeti hakli goruyorlarmis gibi geldi

Birde akraba evliligi mevzusunda eskiden kizi verdikten sonra kiz bi nevi aileden cikiyormus cokta kizlarini arayip sorma yada gidip gelme olayi yokmus o yuzden damat ailesi bi nevi gelini sahipsiz goruyormus bence

Eee akraba olunca ister istemez ne kadar kotu olunsada gidip gelinecek yuz yuze bakilacak aileler arasinda husumet cikmasin fiye yine ailede diger gelinlerden daha farkli muamele gorenler varmis

Hatta cok duymuslugum vardir akraba olan eltiler gelinlerde gruplasma olur diger gelin dislanirmis

Hatta benim teyzemde akraba evliligi yapmis yengemin hayati anneminkine gore cok farkli cunku ailede akrabadan evlilik yapan ywngemlerde anneme gore daha farkliydilar.
Allah kimseyi zalimlerin eline dusurmesin

Eski zamanlardan soz edenler olur arada resmen o donemde yasamak iskenceymis

Eskilerin dedigi gibi o donemler gecti Allah bi daha gostermesin
Hala o dönemler bazı ailelerde anne baba kafalarında var malesef ki degistiremiyoruz =(

Maalesef ki oyle evet gucumuz bazi seyleri degistirmeye yetmeyebiliyor ama onu yapan insani savunmak zaten yapilan seyide dogru gormektir
Kızın mutlu olur mu evliligi surer m diye bakmak yok kariyer para varsa ver gitsin sanki mal veriyor. En başta kendi ailem olmk uzere bu zihniyetteki insanlara cok kızıyorum

Kızın mutlu olur mu evliligi surer m diye bakmak yok kariyer para varsa ver gitsin sanki mal veriyor. En başta kendi ailem olmk uzere bu zihniyetteki insanlara cok kızıyorum
Haklisiniz simdi sadece maddiyata bakanlar olmus karaktwr kisilik kizin sevip sevmedigi kimsenin umurunda degil

Ama isin kotusu eskiden dueumu var mi yok mu onada bakilmazmis sirfv kiz evde kalmasin falancanin kizi evde kalmis denmesin diye yada bir gogaz eksilsin diye verilende cok fazlaydi

Bu insanlar mezarlarinda nasil rahat yatacaklar obur taraflari nasil olacak merak ediyirum doğrusu

Haklisiniz simdi sadece maddiyata bakanlar olmus karaktwr kisilik kizin sevip sevmedigi kimsenin umurunda degil

Ama isin kotusu eskiden dueumu var mi yok mu onada bakilmazmis sirfv kiz evde kalmasin falancanin kizi evde kalmis denmesin diye yada bir gogaz eksilsin diye verilende cok fazlaydi

Bu insanlar mezarlarinda nasil rahat yatacaklar obur taraflari nasil olacak merak ediyirum doğrusu
Allah sorsun . insanlarin hayati mahvolup gidiyor =(

AllahsE="Donusunboylemiolacakti, post: 50543960, member: 740422"]Haklisiniz simdi sadece maddiyata bakanlar olmus karaktwr kisilik kizin sevip sevmedigi kimsenin umurunda degil

Allah sorsun . insanlarin hayati mahvolup gidiyor =([/QUOTE]

Aynwn oyle hayatimda birebir oo kadar sahit okmuslugum vardir ki istemeyen kizi zorlayip ikna etmeye cabalamalar yada zorla vermeler evet her anne baba kizi yuva sahibi oksun ister ama her onune geleni vermeyide vucdansizlik olarak goruyirum bence anne babaliktan nasipleeini almamis insanlar

Yillar once hatirliyirum bi tanidigim daha 27 yasindaydi pek talibi cikmiyordu 3 cocuklu dul bi adam yas farkida baya vardi o kiza talip olunca anne babasi akrabalari o kadar zorlamisti ki ikna etmek icin

Sorsaniz o insanlara onlardan midern iyi anne baba yoktur coxuklariba anne baba degil arkadastirlar

Back
X