- 15 Şubat 2013
- 25.814
- En iyi cevaplar
- 1
- 99.285
- 798
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Ben bunu anladım da bisey danismak istiyorum, sistemi sizin kadar bilmiyoruz ve muhtemelen yanlis yargilara varıyoruz eve goturmem mümkün değil, sosyal hizmetler sorunu su an çözemiyor. Hastanenin yapacağı bisey de kalmadi. Hepsine okeyim. Basiniza gelse ne yaparsiniz,Ya rabbel alemin. Bir kere daha anlatıyorum. Hasta sevk edilecekse 112 aranır. 112 sevk kriterini karşılıyorsa sevk evrakları hazırlanır yer aranmaya başlanır. Yer varsa sevk edilir. Edilmiyorsa sevk kriketini karşılamıyordur. Her hastada sizin sandığınız gibi yatış kriterlerini sağlamıyor. Hospitalizasyon için kriterler var. Demek ki doktor yatırmamayı uygun görmüş. Demek ki bu hastalık sandığınız gibi hastanede tedavi edilmiyor.
Hastanelerde işler sizin sandığınız gibi yürümüyor.
Ohalle sevk zincirini aynı mı tutuyorsunuz cidden? Hastaya gereken yapılmış ilgili birimde işi bitmiş. Ne yapılsın sizce? Hasta sosyal hizmetler yer bulana kadar yatak işgali mi yapsın? Tek hasta siz misiniz? Ne kadar bencil bir tutum. İşi biten gider. Hastanelerde sirkülasyon hızlı olmak zorunda. Alanınıza neyse ona göre yorum yapın. Bilmediğiniz işlerle ilgili ahkam kesmeyin. İşler öyle yürümüyor sağlık bakanlığında
bakın ben burada olayın yüzde yüz sosyal hizmetlerde çözüleceğine inanıyorum.Ben bunu anladım da bisey danismak istiyorum, sistemi sizin kadar bilmiyoruz ve muhtemelen yanlis yargilara varıyoruz eve goturmem mümkün değil, sosyal hizmetler sorunu su an çözemiyor. Hastanenin yapacağı bisey de kalmadi. Hepsine okeyim. Basiniza gelse ne yaparsiniz,lattesizkitapsiz kuzum sana da soruyorum, benim uzak bir akrabal vardi, böyle saldırgan tavirlari vardi, alzheimer hastasiydi, rapor aldilar saniyorum, apar topar dar-ül acize ye gonderildi. Bu kadin bunu yapamaz, ameliyattan yeni cikmis hasta. Evine götüremez. Benim de kizim bebekti mesela götüremezdim evime. Dar-ül acize almasa ne olurdu bilmiyorum, yani hasta yakini olarak kayda girmis olmasi bi noktadan sonra basina belaya dönüyor anladigim. Ne yapmak dogrusu?
Yok gelmiyor, o yüzden sordum zaten nedir ne yapmali diye, sosyal hizmetleri kasicak demek kibakın ben burada olayın yüzde yüz sosyal hizmetlerde çözüleceğine inanıyorum.
psikiyatrinin hastayı almayacağı açık ise ki zaten almaz kaç kere yazıldı.
ben hastane dışı çözümler bulmaya calisirim
sosyal hizmetler kime bağlı bilmiyorum kaymakamlik mi muhtarlık mi hepsine teker teker giderim .
ya da şehirde varsa hastayı kabul edecek özel bie bakim evi ararım borca girerim vs vs
peki şimdi ben size soruyorum siz beyin cerrahi yerinde olsaniz ne yaparsiniz?
bütün servis sizden sorumlu servisinin Can güvenliği huzuru başka şeylere orada yatan tek hasta o değil ki ..
siz hastanın ameliyatını yapmışsınız hastayla işiniz bitmiş ama hastayı hiç kimse kabul etmiyor hastada bu şekilde sorunlu herkesi rahatsız ediyor,
psikiyatri kabul etmiyor hasta yakını kabul etmiyor hasta yakını olduğu için kimsesiz aslında statüsünde değil hasta sürekli sorun çıkarıyor siz ne yaparsınız mesela?
30 kere yazdılar burada sakinleştirici sakinleştirici yani 11 sene okuyup beyin cerrahı olmuş adam bunu akıl edemiyor mu ?
bu tarz ilaçlar acilde bile veriliyor demek ki verilmemesinin bir nedeni var
ben doktorum bir nedeni vardir muhakkak diyorum sağlıkla hiçbir alakası olmayan adam direkt fikir beyan edebiliyor ben buna sinirleniyorum bunu sürekli yapıyorlar her yerde yapıyorlar.
hastane hiçbir doktorun babasının yeri değil hiçbir hastayı kayırmıyor kimse kayıramaz da zaten hastaneye hızlı sirkülasyonun olması gerektiği bir yer biz de öyle Avrupa'daki gibi rahat rahat bir tedavi çeşidi yok cerrahlar gece 12'ye kadar ameliyat yapıyorlar ya acil olmayan vakalardan bahsediyorum.
ve diyorlar ki hastayı doktorun başına at telefonlarını açma ?
bu makul geliyor mu size?
Bakımı en zor hasta grubu. Allah yakınlarına da yardım versin. Benim dedem de alzheimer hastası. Saldırgan dönemleri çok fazla. Biz sosyal hizmetlere bırakmadık. Bakını dönüşümlü yapıyoruz köye gidip. Doktor kontrolleri ile devam ediyoruz.Ben bunu anladım da bisey danismak istiyorum, sistemi sizin kadar bilmiyoruz ve muhtemelen yanlis yargilara varıyoruz eve goturmem mümkün değil, sosyal hizmetler sorunu su an çözemiyor. Hastanenin yapacağı bisey de kalmadi. Hepsine okeyim. Basiniza gelse ne yaparsiniz,lattesizkitapsiz kuzum sana da soruyorum, benim uzak bir akrabal vardi, böyle saldırgan tavirlari vardi, alzheimer hastasiydi, rapor aldilar saniyorum, apar topar dar-ül acize ye gonderildi. Bu kadin bunu yapamaz, ameliyattan yeni cikmis hasta. Evine götüremez. Benim de kizim bebekti mesela götüremezdim evime. Dar-ül acize almasa ne olurdu bilmiyorum, yani hasta yakini olarak kayda girmis olmasi bi noktadan sonra basina belaya dönüyor anladigim. Ne yapmak dogrusu?
Konu sahibinin sorumluluğu mu? Halası? Öyle Bi kanun var mı? Komşum olsa mesela acıyıp hastaneye götürdüm benim başıma mı kalacak?daha farkli bir bakis acisi da sunayim .hasta bir ay daha serviste kalirken hastane enfeksiyonu gecirip hayatini kaybetse doktor kimi suclayacak hasta yakini hastayi almadigi icin hasta enfeksiyon kapti dese ? ki hastane enfeksiyonu bizim bas belamiz
eğer yakiniyim diye beyanat vermezseniz kalmazKonu sahibinin sorumluluğu mu? Halası? Öyle Bi kanun var mı? Komşum olsa mesela acıyıp hastaneye götürdüm benim başıma mı kalacak?
Katılmıyorum. Yabancı biri olsa da çoğu insan alıp hastaneye götürürdü. Tedavisini olabilsin diye elinden geleni yapmış. Yakınlığını sormuşlardır yeğeniyim diyecek haliyle yalan söyleyecek hali yok. E numarasını zaten kayıt yapılırken istemiştir hastane. Yardımcı oldu diye kadının bütün sorumluluğunu alacağına dair söz vermedi ki. Eğer gerçekten sistem böyleyse birisini hastaneye götürdün ve ona yardımcı oldun diye hastene de kaptığı mikroptan sorumlu oluyorsak o zaman hiç iyilik yapmayalım.eğer yakiniyim diye beyanat vermezseniz kalmaz
konu sahibi vermiş yetmemiş numarasını vermiş
yetmemiş halası ile heyet gezmiş
Aklindan zoru var galiba ya.Su anda hastaneden refakatçi aradı.Sosyal hizmetler defalarca aramış.Doktor psikiyatriste cons atmayı kabul etmemiş.bashekimlige gitmiş olay.bashekimlik tarafından psikiyatriste istek yapılmış.ve enabiza şu anda bilgi girdi.
yakiniyim demis konu sahibi. hasta kimsesiz degil su anda hadi konu sahibini gectim sosyal hizmetler hastayi serviste tutun diyemez .hastane mikrobu kaparsa da sorumluluk alsinlar o zaman taburculuk gereken hasta serviste yatmaz tibbi hatadir yani bu .Konu sahibinin sorumluluğu mu? Halası? Öyle Bi kanun var mı? Komşum olsa mesela acıyıp hastaneye götürdüm benim başıma mı kalacak?
neye katılmıyorsunuz ben size resmiyeti söylüyorum yakiniyim diyip telefon numaranızı verirseniz sorumlu olursunuzKatılmıyorum. Yabancı biri olsa da çoğu insan alıp hastaneye götürürdü. Tedavisini olabilsin diye elinden geleni yapmış. Yakınlığını sormuşlardır yeğeniyim diyecek haliyle yalan söyleyecek hali yok. E numarasını zaten kayıt yapılırken istemiştir hastane. Yardımcı oldu diye kadının bütün sorumluluğunu alacağına dair söz vermedi ki. Eğer gerçekten sistem böyleyse birisini hastaneye götürdün ve ona yardımcı oldun diye hastene de kaptığı mikroptan sorumlu oluyorsak o zaman hiç iyilik yapmayalım.
birini hastaneye götürüp yakiniyim diye kendinizi belirtip numaranızı verirseniz hasta elbette sizin basıniza kalırBence bu konu da konu sahıbı de doktorda hakli. Oyle durumda bir hastayı kimse evine götüremez ki evde çocuk var. Hastanede kalması da dogru değil orada birçok hasta var. Allah yardım etsin zor ama sırf yardım etti hastaneye götürdü diye tüm sorumluluğun ona kitlenecegini de sanmiyorum mantıksız. Eger öyle olursa kimse kimseye yardım etmez hastaneye götürmez. İnşallah bir çözüm bulursunuz.
neye katılmıyorsunuz ben size resmiyeti söylüyorum yakiniyim diyip telefon numaranızı verirseniz sorumlu olursunuz
mikrop meselesinin hasta yakını ile alakası yok
hastanede hastalar çok fazla enfeksiyon kapıyor o yüzden doktorlar uzun süre serviste hasta tutmak istemiyorlar
ya yazdıklarımdan bu mu anlaşılıyor ben mi anlatamıyorumAllah göstermesin başimiza böyle birsey gelse hastane kapısında bırakıp kaçmak gerek o zaman sorumluluk almamak için anladığım o yazdıklarınızdaniyilik etmiş konu sahibi suçlu çıkmış resmen
ya yazdıklarımdan bu mu anlaşılıyor ben mi anlatamıyorum
konu sahibi demiş ki bu benim yakınım , numaram da budur.
bu şekilde nasıl yakıni değil diyebiliriz?
evet maalesef ülkede sosyal hizmetler çok aktif çalışmıyorBenim mantığıma yatmayan konu sahibi ufak çocugu olan ve maddi olarak bakim evine yetmesinin imkansiz olduğunu söyleyen birisi. Dİğer konusunda 14 bin gibi bir rakamdan bahsetmişti çoğu insan için çok yuksek bir rakam. Kendi ailesini mi geçindirecek halasini bakim evine mi yatıracak? E kimseleri yokmuş evde bakim imkansiz. Hastaneye götürdüğü için buna zorlanmasini anlayamıyorum. Siz prosedürü söylüyorsunuz sizi de anliyorum haklisiniz ama herkes hakli bu konuda. Benim bu konudan anladiğim konu sahibi halasini hastane kapisinda bırakip hiç ilgilenmese başi ağrimayacakti.
Yazık kıyamamsabaha kadar istediğinizi yazabilirsiniz
sizin gibi insanların fikirleri zerre umrumda değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?