Zorla taburcu mümkün mü

Bugün yine gideceğim. İnanın o kadar ısrara acaba alsam mı diye anlık dusunce geliyor. Sonra kendine gel diyorum. Gercekten yolda da denk gelmiş olabilirdik. Bakalım bugün süreç nasıl işleyecek

yav yazmayacaktim ama dayanamadım
hastanın o ya da bu şekilde resmiyette yakını var ama
hanımefendi hastaneye yakını olarak beyan etmiş kendini , numarasını vermiş
hasta ile heyet bile geziyor.
nesi olduğu doktoru bağlamaz resmiyet neyse odur.
ne güzel o zaman hastaneyle yakınıyla gelen sonra yakınının almak istemediği herkesi kimsesiz prosedürü ile gönderelim bu mümkün mü sizce?
hastanede çok yoğun bakıma ihtiyacı olan insanlar oluyor, adam beyin kanaması geçiriyor felç oluyor mesela onu çoluğu çocuğu almazsa ne yapalım? bunun onu açılırsa olacakları düşünemiyorum.
hastanenin insanların keyfine göre prosedür işlemi olabilir mi bu dediğiniz mantıklı geliyor mu size ?
istediği her yere yazabilir, hiçbir şey çıkmaz.
sadece konu ve konu sahibi bazında düşünülüyor her şey.

ayrıca doktorların neden birbirini tuttuğuna gelince ; işte psikiyatri hastayı görmedi denilen hastada heyette psikiyatri imzası olduğu için tutuyoruz. Çünkü biz dünde biliyorduk ki psikiyatri hastayı görmüştür.
mümkün değil yok kons atılmadı yok başka bir şey.

Siz ilgilendiğiniz için kimsesiz olarak görmüyorlar. İletişime geçmeyin hastaneyle, kimseyle iletişim kuramazlarsa mecburen yapacaklar yapılması gerekeni.

Yani gerçekten inanamıyorum, bu doktorun sorunu değil deniyor, tamam sorunu değildir ama hanımefendinin de sorunu değil birinci derece yakını bile değilmiş kendisi. Kaldı ki yolda bulunmuşta olabilirdi. Kanuni olarak hanımefendi hastayı almadı diye işlem yapılacak hali yok, yapılsa da ne yapacaklar mesela hapse mi atacaklar yoksa zorla bakacaksın mı diyecekler? Konu sahibinin vicdanına oynamaya çalışılır en fazla ki bu şekilde bir hastayı evine çocuklarının yanına nasıl götürsün? Açmayın telefonları gerekli işlem neyse yapsınlar madem.

Lattecim meraktan soruyorum. Hastayı kimse almıyor. Bakımrvi de yok. Böyle durumda doktorlar ne yapıyorlar o hastaları?

Lattecim meraktan soruyorum. Hastayı kimse almıyor. Bakımrvi de yok. Böyle durumda doktorlar ne yapıyorlar o hastaları?
yakını olan hastayı almayanini görmedim ya
görmekte istemem
hastanenin sosyal hizmetleri devreye girer herhalde deneyimim yok o konuda.

arkadaşlar hep ama hep konu sahibin tarafından bakıyorlar alma telefonları açma filan nasıl olsa serviste yatan diğer hastalar kimsenin bir şeyi değil buradan konuşmak kolay

Psikiyatri polikinliğinde sakinleştirme yada uyutma gibi imkanları var. Evde nasıl bir tedavi uygulayacaklar da sakinleştirecekler?
ya ben merak ediyorum burada 383838 kadının aklına gelen şey doktorun aklına gelmemiş mıdır ?
bu özgüven nerden geliyor ya ?

Bu konunun karsilikli tartismamiz gereken bir durum oldugunu dusunmuyorum, cunku konunun taraflari biz degiliz, konu da es/aile gibi genel gecer bir konu degil. Ben konu sahibine fikrimi yazdim, siz de fikrini yazdiniz, olaylar uzerinde de bir kontrolumuz olamayacagina gore ben su asamada sadece konu sahibinin bu isten en az hasar gorecek sekilde cikmasini dileyebilirim.

ya zaten yakını olan / kendini yakıni beyan eden biri olan / kendisiyle heyet için gezen biri olan
bir hastayi kimsesiz protokolü ile taburcu edemez kimse.
bunda tartışacak bence de bir şey yok.
kurallar net ve açık.

evi var mı halanızın,evi varsa ev karşılığında bir huzur evine yatırsanız.evini huzur evine bağışlıyorsunuz,ölene kadar kalıyor.istabuldaysanız,balıklı rum,surp prigiç bir araştırın derim.
ben halaya çok üzüldüm.hastalanmadan önce nasıldı,böyle agresif miydi?allah hiç kimseyi o duruma düşürmesin.yaşlılık çok zor.hele bir de hastalanınca tenis topu gibi oradan oraya atılıyorsunuz.

Bunu ben de sordum onceki konuda ama halanin kaldigi ev bile konu sahibine aitmis. Bir yegen olarak elinden geleni yapiyor gibi gorunuyor hala icin.

Peki bu kadar saldırgan ve kendisi ve etrafı için tehlikeli bir hastanın psikiyatri servisine alınmamasının mantığı ne olabilir?

Konu sahibi eve götürse ve birine zarar verse hasta ne olacak? Bence sistem doğru işlemiyor.

1) yer olmayabilir, muhtemelen nedeni budur psikiyatri servisleri full kapasite çalışır genelde
2) hastanın ne tarz bir ameliyat geçirdiğini bilmiyorum ağır sakinleştiricileri kullanması yasak olabilir, bu şartta da psikiyatri alıp ne yapsın.

ya ben merak ediyorum burada 383838 kadının aklına gelen şey doktorun aklına gelmemiş mıdır ?
bu özgüven nerden geliyor ya ?

Tecrübe diyebiliriz. Elbette her birimiz hayatın içindeyiz hastalarla muhatap oluyoruz bazen her doktor aynı hassasiyetle yaklaşmıyor olaylara. Ki burada can güvenliği söz konusu olduğu gibi sosyal hizmetler ile ilgili süreçten dolayı da kalması gerekiyor. Bu konuda hassasiyet gerekiyor.

hah işte ben de bunu söyleten özgüveni merak ediyorum ya
yani bu işin okulunu 11 sene okumuş adamın aklına gelmeyecek şey bizim tecrübemiz var bizde hasta görüyoruz bizim aklımıza gelebilir dedirtecek özgüveni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…