- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 43
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Bugün yine gideceğim. İnanın o kadar ısrara acaba alsam mı diye anlık dusunce geliyor. Sonra kendine gel diyorum. Gercekten yolda da denk gelmiş olabilirdik. Bakalım bugün süreç nasıl işleyecekBu konunun doktor karalamaya calisilmasiyla bir ilgisi oldugunu dusunmuyorum. (Babam doktor, esim doktor, kendim de tip fakultesinin altinda Phd yaptim). Ortada sistem problemli ve su an hasta da, konu sahibi de, doktor da magdur durumda.
Hastanin 1.derecede yakini bile degil konu sahibi, hastayi yolda bulsaydi ve hastaneye getirseydi de illa taburcu edin diye arayabilecek miydi? Kimsesiz hastanin proseduru nasil ilerliyorsa onu yapmasi gerekiyor doktorun, ilk defa gordugu bir durum olamaz. Konu sahibi zaten ulasabilecegi tum kurumlara ulasmis, onun hastane isleyisi uzerinde bir yetkisi yok, doktor da kimsesiz hasta ile ilgili prosedur nasilsa onu yapmak icin idari islere bildirebilir. Surekli hasta yakinini arayip alin, beni ilgilendirmez demekten daha efektif bir cozum olacagini dusunuyorum.
Bu durumda bir sekilde sosyal devletin cozum bulmasi lazim. Konu sahibi bashekime cikin, cimere yazin, bir sekilde sesinizi duyurmaniz gerekiyor. Cunku bu olayin cozumu doktor hakli ne yapsin diyerek hastayi cikarip evinize almaniz kesinlikle degil. Sistem size bir cozum sunmak durumunda. Hatta Istanbul'daysaniz Muge Anli'ya bile ulasmaya calisabilirsiniz, sosyal medya baskisi bu durumlarda ise yariyor.
ee tamam psikiyatri hekimi gormedi danisilmadi falan diye yaziyorsunuz da gormus iste psikiyatri .yatis onerse heyet notunu o sekilde kapatirdi demek ki yatis onermemisVardı.Ama sadece heyet görüşü yazdı
yav yazmayacaktim ama dayanamadımBu konunun doktor karalamaya calisilmasiyla bir ilgisi oldugunu dusunmuyorum. (Babam doktor, esim doktor, kendim de tip fakultesinin altinda Phd yaptim). Ortada sistem problemli ve su an hasta da, konu sahibi de, doktor da magdur durumda.
Hastanin 1.derecede yakini bile degil konu sahibi, hastayi yolda bulsaydi ve hastaneye getirseydi de illa taburcu edin diye arayabilecek miydi? Kimsesiz hastanin proseduru nasil ilerliyorsa onu yapmasi gerekiyor doktorun, ilk defa gordugu bir durum olamaz. Konu sahibi zaten ulasabilecegi tum kurumlara ulasmis, onun hastane isleyisi uzerinde bir yetkisi yok, doktor da kimsesiz hasta ile ilgili prosedur nasilsa onu yapmak icin idari islere bildirebilir. Surekli hasta yakinini arayip alin, beni ilgilendirmez demekten daha efektif bir cozum olacagini dusunuyorum.
Bu durumda bir sekilde sosyal devletin cozum bulmasi lazim. Konu sahibi bashekime cikin, cimere yazin, bir sekilde sesinizi duyurmaniz gerekiyor. Cunku bu olayin cozumu doktor hakli ne yapsin diyerek hastayi cikarip evinize almaniz kesinlikle degil. Sistem size bir cozum sunmak durumunda. Hatta Istanbul'daysaniz Muge Anli'ya bile ulasmaya calisabilirsiniz, sosyal medya baskisi bu durumlarda ise yariyor.
Siz ilgilendiğiniz için kimsesiz olarak görmüyorlar. İletişime geçmeyin hastaneyle, kimseyle iletişim kuramazlarsa mecburen yapacaklar yapılması gerekeni.Sosyal hizmetler uzmanı da aynı.seyi söyledi.Millet anasi babası için uğraşmıyor bu kadar, biraz da hastane sorumluluk alsın dedi.yani 2 bakıcı günlük 1600 tl. Avans hesabimdan veriyorum. Gözden çıkardım.
yav yazmayacaktim ama dayanamadım
hastanın o ya da bu şekilde resmiyette yakını var ama
hanımefendi hastaneye yakını olarak beyan etmiş kendini , numarasını vermiş
hasta ile heyet bile geziyor.
nesi olduğu doktoru bağlamaz resmiyet neyse odur.
ne güzel o zaman hastaneyle yakınıyla gelen sonra yakınının almak istemediği herkesi kimsesiz prosedürü ile gönderelim bu mümkün mü sizce?
hastanede çok yoğun bakıma ihtiyacı olan insanlar oluyor, adam beyin kanaması geçiriyor felç oluyor mesela onu çoluğu çocuğu almazsa ne yapalım? bunun onu açılırsa olacakları düşünemiyorum.
hastanenin insanların keyfine göre prosedür işlemi olabilir mi bu dediğiniz mantıklı geliyor mu size ?
istediği her yere yazabilir, hiçbir şey çıkmaz.
sadece konu ve konu sahibi bazında düşünülüyor her şey.
ayrıca doktorların neden birbirini tuttuğuna gelince ; işte psikiyatri hastayı görmedi denilen hastada heyette psikiyatri imzası olduğu için tutuyoruz. Çünkü biz dünde biliyorduk ki psikiyatri hastayı görmüştür.
mümkün değil yok kons atılmadı yok başka bir şey.
peki doktorun ne yapmasını bekliyorsunuz ?
hastaneyi yakarsa ne olacak ?
yakını olan hastayı almayanini görmedim yaLattecim meraktan soruyorum. Hastayı kimse almıyor. Bakımrvi de yok. Böyle durumda doktorlar ne yapıyorlar o hastaları?
ya ben merak ediyorum burada 383838 kadının aklına gelen şey doktorun aklına gelmemiş mıdır ?Psikiyatri polikinliğinde sakinleştirme yada uyutma gibi imkanları var. Evde nasıl bir tedavi uygulayacaklar da sakinleştirecekler?
yav yazmayacaktim ama dayanamadım
ne güzel o zaman hastaneyle yakınıyla gelen sonra yakınının almak istemediği herkesi kimsesiz prosedürü ile gönderelim bu mümkün mü sizce?
hastanede çok yoğun bakıma ihtiyacı olan insanlar oluyor, adam beyin kanaması geçiriyor felç oluyor mesela onu çoluğu çocuğu almazsa ne yapalım? bunun onu açılırsa olacakları düşünemiyorum.
hastanenin insanların keyfine göre prosedür işlemi olabilir mi bu dediğiniz mantıklı geliyor mu size ?
ayrıca doktorların neden birbirini tuttuğuna gelince ; işte psikiyatri hastayı görmedi denilen hastada heyette psikiyatri imzası olduğu için tutuyoruz. Çünkü biz dünde biliyorduk ki psikiyatri hastayı görmüştür.
ya zaten yakını olan / kendini yakıni beyan eden biri olan / kendisiyle heyet için gezen biri olanBu konunun karsilikli tartismamiz gereken bir durum oldugunu dusunmuyorum, cunku konunun taraflari biz degiliz, konu da es/aile gibi genel gecer bir konu degil. Ben konu sahibine fikrimi yazdim, siz de fikrini yazdiniz, olaylar uzerinde de bir kontrolumuz olamayacagina gore ben su asamada sadece konu sahibinin bu isten en az hasar gorecek sekilde cikmasini dileyebilirim.
evi var mı halanızın,evi varsa ev karşılığında bir huzur evine yatırsanız.evini huzur evine bağışlıyorsunuz,ölene kadar kalıyor.istabuldaysanız,balıklı rum,surp prigiç bir araştırın derim.
ben halaya çok üzüldüm.hastalanmadan önce nasıldı,böyle agresif miydi?allah hiç kimseyi o duruma düşürmesin.yaşlılık çok zor.hele bir de hastalanınca tenis topu gibi oradan oraya atılıyorsunuz.
Peki bu kadar saldırgan ve kendisi ve etrafı için tehlikeli bir hastanın psikiyatri servisine alınmamasının mantığı ne olabilir?yav yazmayacaktim ama dayanamadım
1) yer olmayabilir, muhtemelen nedeni budur psikiyatri servisleri full kapasite çalışır geneldePeki bu kadar saldırgan ve kendisi ve etrafı için tehlikeli bir hastanın psikiyatri servisine alınmamasının mantığı ne olabilir?
Konu sahibi eve götürse ve birine zarar verse hasta ne olacak? Bence sistem doğru işlemiyor.
ya ben merak ediyorum burada 383838 kadının aklına gelen şey doktorun aklına gelmemiş mıdır ?
bu özgüven nerden geliyor ya ?
hah işte ben de bunu söyleten özgüveni merak ediyorum yaTecrübe diyebiliriz. Elbette her birimiz hayatın içindeyiz hastalarla muhatap oluyoruz bazen her doktor aynı hassasiyetle yaklaşmıyor olaylara. Ki burada can güvenliği söz konusu olduğu gibi sosyal hizmetler ile ilgili süreçten dolayı da kalması gerekiyor. Bu konuda hassasiyet gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?