- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.202
- 158
- 39
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Lattecim meraktan soruyorum. Hastayı kimse almıyor. Bakımrvi de yok. Böyle durumda doktorlar ne yapıyorlar o hastaları?
hah işte ben de bunu söyleten özgüveni merak ediyorum ya
yani bu işin okulunu 11 sene okumuş adamın aklına gelmeyecek şey bizim tecrübemiz var bizde hasta görüyoruz bizim aklımıza gelebilir dedirtecek özgüveni.
Doktor nedn yönlendirmeyip ısrarla taburcu etmek istedi merak ettim cok garip değil miSu anda hastaneden refakatçi aradı.Sosyal hizmetler defalarca aramış.Doktor psikiyatriste cons atmayı kabul etmemiş.bashekimlige gitmiş olay.bashekimlik tarafından psikiyatriste istek yapılmış.ve enabiza şu anda bilgi girdi.
Su anda hastaneden refakatçi aradı.Sosyal hizmetler defalarca aramış.Doktor psikiyatriste cons atmayı kabul etmemiş.bashekimlige gitmiş olay.bashekimlik tarafından psikiyatriste istek yapılmış.ve enabiza şu anda bilgi girdi.
buna cevap verdim yukarıda
Farklı doktor ama .iki farklı psikiyatristbuna cevap verdim yukarıda
ben gözümle görmeden böyle bir şeye inanmam.
zaten heyette psikiyatri imzalamış dün, bu hastayı muayene etmiş demek.
anlatilanlarda tutarsizliklar var.
gerçi siz tecrubelerinizle daha iyi bilirsiniz.
önemli değil hanımefendi bu arkadaşlar aynı hastaneye aynı servise bağlı değiller mi ?Farklı doktor ama .iki farklı psikiyatrist
Uslubunuz da hep bu şekilde işte. Her an biri size saldıracakmis gibi bir tavirdasiniz. Neden beni kudurtsun. Ben doktorların bu birliği beni kudurtuyor mu dedim. Bu birliklerine hastayım dedim. Bu şekilde fanatik bir savunma diğer meslek gruplarında iyi ki yok. Peki step bu step oluyorsa hasta karnında unutulan makaslar vs nasıl oluyor. Doktor hatasının olduğu durumlar nasıl oluyor. Veya yakını hastaneye gelmiş ve henüz ölmemiş bir babaya senin kızın ölü amca ölü diyen doktor nasıl oluyor. Bu da step in bir parçası mı. İnsanın olduğu yerde hata olur. Pilotlarin da checklisti var. Sürekli alternatif hatalara karşı simulasyonla eğitim görüyorlar vs vs ama buna rağmen çok nadir de olsa pilotaj hatası oluyor. Ama siz doktorların fanatik savunma biçimi öyle bir hal ki. Allah kusursuzdur nasıl elestirirsin hata yapması mümkün değilmiş gibi bir tavra giriyorsunuz. Olabilir ama düşük bir ihtimal , nadir de olsa vs vs bu kadar bile hata payı ihtimalini düşünmeden yada dile getirmeden konuşuyorsunuz. Hasta yakını yağmur dese doktora ördek demiş oluyor. Kadın hastanın ne kadar saldırgan olduğunu anlatmış. Hala sizin bilmediginiz şeyler vardır diyorsunuz. Bizim bilmedigimiz sizin mesleki seyleriniz bizi ilgilendirmiyor ki. Bir ogretmen diyebiliyor mu sınıfta 40 kişi var 41. Yi alamam. Sağlık bakanlığı ile hiç mi iletişimi yok hastanenin..hiç mi psikiyatri servisi boş olan hastane yok Türkiye genelinde. Saldırgan bir hastaya konu sahibi ne yapabilir yahu. Bunun nesini savunuyorsunuz. Biber gazı mi siksin kadın hastanın suratına.Doktorların dayanışma içinde olması sizi neden bu kadar kudurtuyor? Zamanında hasta ve hasta yakınlarına güven olmayacağını tecrübe ederek öğrendik. Meslektaşımızın neyi neden yaptığını anlayabiliyoruz. Bundan size ne? Keşke her meslek grubu bizim gibi birbirinin arkasında dursa.
Doktorlar politika ile pek ilgilenmezler, vakitleri olmaz pek ama inşallah bir gün doktor bir cumhurbaşkanı da görürüz
Her mesleğin evet iyisi kötüsü var ama doktor eleştirebilmeniz için sağlık okur yazarlığınızın doktordan fazla olması gerekiyor. Olması gereken prosedürden bir haber saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz sonra başka bir doktor yapılanın doğru olduğunu söyleyince de doktorlar da amma birbirini koruyor oluyor. Doktorlar birbirini koruduğu için değil step by step tedavi adımını bildiği için birbirini haklı buluyor
çok ilginç sebebi ne olabilir?Su anda hastaneden refakatçi aradı.Sosyal hizmetler defalarca aramış.Doktor psikiyatriste cons atmayı kabul etmemiş.bashekimlige gitmiş olay.bashekimlik tarafından psikiyatriste istek yapılmış.ve enabiza şu anda bilgi girdi.
Hastasından bu kadar kurtulmak isteyen bir doktor(?) nasıl olur da hastayı psikiyatri servisine kitlemeyi düşünmez? Doktorun aklına gelmemiş midir sizce? Sizin de konuyu bilmeden doktora karşı tavır aldığınız gibi biz de meslektaşımızın yanında yer alırız. Aynı şeyi kendiniz yapmamış olsanız ciddiye alacağımUslubunuz da hep bu şekilde işte. Her an biri size saldıracakmis gibi bir tavirdasiniz. Neden beni kudurtsun. Ben doktorların bu birliği beni kudurtuyor mu dedim. Bu birliklerine hastayım dedim. Bu şekilde fanatik bir savunma diğer meslek gruplarında iyi ki yok. Peki step bu step oluyorsa hasta karnında unutulan makaslar vs nasıl oluyor. Doktor hatasının olduğu durumlar nasıl oluyor. Veya yakını hastaneye gelmiş ve henüz ölmemiş bir babaya senin kızın ölü amca ölü diyen doktor nasıl oluyor. Bu da step in bir parçası mı. İnsanın olduğu yerde hata olur. Pilotlarin da checklisti var. Sürekli alternatif hatalara karşı simulasyonla eğitim görüyorlar vs vs ama buna rağmen çok nadir de olsa pilotaj hatası oluyor. Ama siz doktorların fanatik savunma biçimi öyle bir hal ki. Allah kusursuzdur nasıl elestirirsin hata yapması mümkün değilmiş gibi bir tavra giriyorsunuz. Olabilir ama düşük bir ihtimal , nadir de olsa vs vs bu kadar bile hata payı ihtimalini düşünmeden yada dile getirmeden konuşuyorsunuz. Hasta yakını yağmur dese doktora ördek demiş oluyor. Kadın hastanın ne kadar saldırgan olduğunu anlatmış. Hala sizin bilmediginiz şeyler vardır diyorsunuz. Bizim bilmedigimiz sizin mesleki seyleriniz bizi ilgilendirmiyor ki. Bir ogretmen diyebiliyor mu sınıfta 40 kişi var 41. Yi alamam. Sağlık bakanlığı ile hiç mi iletişimi yok hastanenin..hiç mi psikiyatri servisi boş olan hastane yok Türkiye genelinde. Saldırgan bir hastaya konu sahibi ne yapabilir yahu. Bunun nesini savunuyorsunuz. Biber gazı mi siksin kadın hastanın suratına.
Neyi kendim yapmamış olsam o kısmı anlamadım. İşleyişi bilmemek de hasta ve hasta yakının sorunu değil ki. Ortada bir sorun varsa bunu devlet ve devlet kurumları karşılamak zorunda. Çadır gitmeyen bölge için devlet işleyiş var prosedür var açiklamasi yeterli mi mesela. Hayır değil. Konu sahibi hastasının saldırgan olduğu ile ilgili halüsinasyon mu görüyor. Sosyal hizmetlerin işleyişini de sosyal hizmetler anlatmış. O kurumun işleyişinin bir önemi yok mu? Demekki onların da kriterleri psikiyatriye sevk olmadan kabul etmesini karşılamıyor siz bunu akıl edemiyor musunuz? Kurumların isleyisleri, eksiklikleri, hakliklari ve haksızlıkları vatandaşı bağlamaz ki. Sosyal hizmetler eve götürmeyin diyorsa götürmeyecek.Hastasından bu kadar kurtulmak isteyen bir doktor(?) nasıl olur da hastayı psikiyatri servisine kitlemeyi düşünmez? Doktorun aklına gelmemiş midir sizce? Sizin de konuyu bilmeden doktora karşı tavır aldığınız gibi biz de meslektaşımızın yanında yer alırız. Aynı şeyi kendiniz yapmamış olsanız ciddiye alacağım
İşleyiş bilmiyorsunuz bir şey bilmiyorsunuz oturup konuşuyorsunuz. Sevk edilmiyorsa demek ki hasta sevk kriterlerini karşılamıyor. Bunu akıl edemiyor musunuz?
Olayın anlatılış şeklinde doktor başından savmaya çalışıyor ama sevk yapmıyor(?) Sizin bile aklınıza gelen bir şey hem de doktorun aklına mı gelmeyecek?
ya ben merak ediyorum burada 383838 kadının aklına gelen şey doktorun aklına gelmemiş mıdır ?
bu özgüven nerden geliyor ya ?
Yazdım yazdım sildim..Sizin bu ego nerden geliyor? Sadece derdini anlatan ve destek isteyen bir kadın var? Direk saldırgan ve fanatik biçimde görmediğiniz şeyi savunmak neden?hah işte ben de bunu söyleten özgüveni merak ediyorum ya
yani bu işin okulunu 11 sene okumuş adamın aklına gelmeyecek şey bizim tecrübemiz var bizde hasta görüyoruz bizim aklımıza gelebilir dedirtecek özgüveni.
Neyi kendim yapmamış olsam o kısmı anlamadım. İşleyişi bilmemek de hasta ve hasta yakının sorunu değil ki. Ortada bir sorun varsa bunu devlet ve devlet kurumları karşılamak zorunda. Çadır gitmeyen bölge için devlet işleyiş var prosedür var açiklamasi yeterli mi mesela. Hayır değil. Konu sahibi hastasının saldırgan olduğu ile ilgili halüsinasyon mu görüyor. Sosyal hizmetlerin işleyişini de sosyal hizmetler anlatmış. O kurumun işleyişinin bir önemi yok mu? Demekki onların da kriterleri psikiyatriye sevk olmadan kabul etmesini karşılamıyor siz bunu akıl edemiyor musunuz? Kurumların isleyisleri, eksiklikleri, hakliklari ve haksızlıkları vatandaşı bağlamaz ki. Sosyal hizmetler eve götürmeyin diyorsa götürmeyecek.
Bunların hepsi bir devlete bağlı ya. Ayrı devletler değil. Hepsinin de bağlı olduğu bir bakanlık vs var. Konu sahibine baskı yapmak yerine kendi kurumuna baskı yapacak. Herkes üst birimine iletip gerekirse kurumlararasi iletişimle cozulecek olay. Saldırma ihtimali bulunan hastayi neden konu sahibi evine götürsun. Beyin cerrahisinde işi bitmiş olsa bile her an bir iğneyle sakinleşmesi mümkün olan bir sağlık merkezinde durma imkanı varken neden tüm riskleri göze alıp eve getirsin.
Sanki doktorun evine zorla mı yerlestirdi kadın. Devlet kurumu. Devletin çözmesi gereken bir sorun. Doktor konu sabibine baskı yapmak yerine 11 yıl okumuş eğitimli bir birey olarak amirine sorunu çözmesi gerektiğini talep edebilir sanırım.
Hanım efendi hastalık durumu düzeldiyse doktor neden sosyal hizmetlerin lafıyla hastayı yatırsın? Psikiyatriste siz götüreceksiniz taburculuk sonrasıBen bağlamaz diyor..zaten iletişim kurmak mümkün değil ki.dinlemiyor bile beni.
Devletin hastanede kalsın dediği kurum buna karar verecek bilgide değil ki . O zaman doktor da desin ki sosyal hizmetlerde kalacak yer bulsunlar. Böyle işleyiş olabilir mi sizce ? Kaldı ki sosyal hizmetlerde biri bunu sözel söyleyip geçiyor ispat olacak bir yazı bile yok .. normalde hastanın beyin cerrahide taburcu vakti gelmişse hekim taburcu eder .psikiyatristKalinlastirdigim yer konunun ozu aslinda. Konu sahibine baski yapmak en kisa cozum yolu gibi geliyor olabilir ama bu konunun ozunde efektif degil. Devletin bir kurumu hastanede kalacak diyor, diger kurumu asla tutamam istemiyorum servisimde diyor. Buna cozum bulmasi gereken kisi vatandas olamaz ki isleyisi bilmek zorunda da degil zaten. Devletin kurumlari kendi arasinda cozmek durumunda bu sorunu.
sabaha kadar istediğinizi yazabilirsinizYazdım yazdım sildim..Sizin bu ego nerden geliyor? Sadece derdini anlatan ve destek isteyen bir kadın var? Direk saldırgan ve fanatik biçimde görmediğiniz şeyi savunmak neden?
burada beyin cerrahı haklı, doğru diyorsunuz. ben prosedürü sizin kadar iyi bilmiyorum ama diyorsunuz ki kesinlikle psikiyatri görmüştür, konsültasyon da yapılmıştır ama çeşitli sebeplerle kabul edilmemiştir. böyle bir hasta psikiyatriye neden kabul edilmez? bu ilk sorum. yani psikiyatrinin kabul etmemek için haklı gerekçesi ne olabilir? bu hastayı psikiyatri sekinleştiremiyorsa kim sakinleştirecek?yav yazmayacaktim ama dayanamadım
hastanın o ya da bu şekilde resmiyette yakını var ama
hanımefendi hastaneye yakını olarak beyan etmiş kendini , numarasını vermiş
hasta ile heyet bile geziyor.
nesi olduğu doktoru bağlamaz resmiyet neyse odur.
ne güzel o zaman hastaneyle yakınıyla gelen sonra yakınının almak istemediği herkesi kimsesiz prosedürü ile gönderelim bu mümkün mü sizce?
hastanede çok yoğun bakıma ihtiyacı olan insanlar oluyor, adam beyin kanaması geçiriyor felç oluyor mesela onu çoluğu çocuğu almazsa ne yapalım? bunun onu açılırsa olacakları düşünemiyorum.
hastanenin insanların keyfine göre prosedür işlemi olabilir mi bu dediğiniz mantıklı geliyor mu size ?
istediği her yere yazabilir, hiçbir şey çıkmaz.
sadece konu ve konu sahibi bazında düşünülüyor her şey.
ayrıca doktorların neden birbirini tuttuğuna gelince ; işte psikiyatri hastayı görmedi denilen hastada heyette psikiyatri imzası olduğu için tutuyoruz. Çünkü biz dünde biliyorduk ki psikiyatri hastayı görmüştür.
mümkün değil yok kons atılmadı yok başka bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?