Bunu dedikleri anda düğünü iptal edecektiniz. Siz istiyor olsanız tabii ki siz vereceksiniz derdim ama kına düğün diye direten onlarmış. Bir haftadan az kalmış aksiyon almak için biraz gecikmişsiniz sanki.Salonun parasını ve (kendi zevkleri için 2 saatlik kemençeci tuttular 6 milyara) bunun parasını takıdan veririz diyor.
O takılar eşinizle sizin böyle bir hakki yok ailenin. Baban İlla Alacağım diyorsa erkek tarafının yerinde olsam kinada 10₺ bile takmam.Kızlar merhaba ben evlilik sürecinde olan birisiyim. Malum bu sürecin sancıları sıkıntıları çok. Fikirlerinize ihtiyacım var. Yarın fotoğraf çekimim olmasına rağmen uyuyamadım bir türlü. Cuma günü kınam var. Eşim ve ben istemedik bu kınayı ailem illa olsun diye diretti özellikle annem kaçarak evlendiği için ukde kalmasın tarzında konuştu bende kıyamadım. Fakat ikimizde stres altındayız çünkü oynamayı sevmiyoruz ve düğün gibi hayallerimiz yoktu. Olay takıysa nikah yapalım dedik dinletemedik. Son zamanlarda babamla aram zaten limoni birde üstüne sürekli takı bizim kız tarafının falan diyor. Salonun parasını ve (kendi zevkleri için 2 saatlik kemençeci tuttular 6 milyara) bunun parasını takıdan veririz diyor. Galiba takıyı almak istiyor. Bende stres oldum. Hem eşimin ailesine mahcup olmak istemiyorum çünkü onların düğünde takılan altınları almak gibi bir durumu yok hemde eşimde gerildi. Madem takıları alacaklardı neden milleti eğlendiriyoruz diye. Bilmiyorum bana da alınması hiç doğru gelmiyor. Günlerdir uykusuzum. Takıyı geçtim mahcup olmak ve yaptıkları beni çok üzüyor. Madem bize destek olunmayacaktı neden yapılıyor bu kına neden bu stresler çekiliyor. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Annem tamam damada takılanı alsın o diyor babamı haberi yok ama Eşim kesinlikle sana takılanı da asla verdirmem diyo iyice çıkmazdayım. Bu süreçleri yaşayanların tecrübelerine ihtiyacım var.
Kusura bakmayin ama babaniz elaleme hava atmak icin sizin altininiza el koyuyor, inanilir gibi degil ve evet esiniz hakliKızlar merhaba ben evlilik sürecinde olan birisiyim. Malum bu sürecin sancıları sıkıntıları çok. Fikirlerinize ihtiyacım var. Yarın fotoğraf çekimim olmasına rağmen uyuyamadım bir türlü. Cuma günü kınam var. Eşim ve ben istemedik bu kınayı ailem illa olsun diye diretti özellikle annem kaçarak evlendiği için ukde kalmasın tarzında konuştu bende kıyamadım. Fakat ikimizde stres altındayız çünkü oynamayı sevmiyoruz ve düğün gibi hayallerimiz yoktu. Olay takıysa nikah yapalım dedik dinletemedik. Son zamanlarda babamla aram zaten limoni birde üstüne sürekli takı bizim kız tarafının falan diyor. Salonun parasını ve (kendi zevkleri için 2 saatlik kemençeci tuttular 6 milyara) bunun parasını takıdan veririz diyor. Galiba takıyı almak istiyor. Bende stres oldum. Hem eşimin ailesine mahcup olmak istemiyorum çünkü onların düğünde takılan altınları almak gibi bir durumu yok hemde eşimde gerildi. Madem takıları alacaklardı neden milleti eğlendiriyoruz diye. Bilmiyorum bana da alınması hiç doğru gelmiyor. Günlerdir uykusuzum. Takıyı geçtim mahcup olmak ve yaptıkları beni çok üzüyor. Madem bize destek olunmayacaktı neden yapılıyor bu kına neden bu stresler çekiliyor. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Annem tamam damada takılanı alsın o diyor babamı haberi yok ama Eşim kesinlikle sana takılanı da asla verdirmem diyo iyice çıkmazdayım. Bu süreçleri yaşayanların tecrübelerine ihtiyacım var.
Olay panayır yerine dönmüş şimdiye kadar müstakbel eşiniz ve siz bu konuları çoktan halletmiş olmalıydınız.Kızlar merhaba ben evlilik sürecinde olan birisiyim. Malum bu sürecin sancıları sıkıntıları çok. Fikirlerinize ihtiyacım var. Yarın fotoğraf çekimim olmasına rağmen uyuyamadım bir türlü. Cuma günü kınam var. Eşim ve ben istemedik bu kınayı ailem illa olsun diye diretti özellikle annem kaçarak evlendiği için ukde kalmasın tarzında konuştu bende kıyamadım. Fakat ikimizde stres altındayız çünkü oynamayı sevmiyoruz ve düğün gibi hayallerimiz yoktu. Olay takıysa nikah yapalım dedik dinletemedik. Son zamanlarda babamla aram zaten limoni birde üstüne sürekli takı bizim kız tarafının falan diyor. Salonun parasını ve (kendi zevkleri için 2 saatlik kemençeci tuttular 6 milyara) bunun parasını takıdan veririz diyor. Galiba takıyı almak istiyor. Bende stres oldum. Hem eşimin ailesine mahcup olmak istemiyorum çünkü onların düğünde takılan altınları almak gibi bir durumu yok hemde eşimde gerildi. Madem takıları alacaklardı neden milleti eğlendiriyoruz diye. Bilmiyorum bana da alınması hiç doğru gelmiyor. Günlerdir uykusuzum. Takıyı geçtim mahcup olmak ve yaptıkları beni çok üzüyor. Madem bize destek olunmayacaktı neden yapılıyor bu kına neden bu stresler çekiliyor. Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Annem tamam damada takılanı alsın o diyor babamı haberi yok ama Eşim kesinlikle sana takılanı da asla verdirmem diyo iyice çıkmazdayım. Bu süreçleri yaşayanların tecrübelerine ihtiyacım var.
O paralari altinlari genc cifte destek olmak icin tati zamaninda anasina babasina degil .simdi gelen takilarda kendi kizina destek .nerde gorulmus gekinin takisinin kiz tarafinin aldigi .o takilar sadece yeni evlenen ciftin .Tatlım yıllarca akrabalara eşe dosta senin baban altın taktı kocan değil, yani o gelen çeyrekler paralar borç binevi geri dönüyor babana, zaten kınayıda kız tarafı yapıyor damat bi elbise kuaförü ödüyor kısaca kınada ki çeyrekler paralar damadı ilgilendirmiyor ailenin sana birde bilezik takması lazım mesela hediye olarak o senden geri alınmaz, bilezikler vs alınmaz ama ceyrekler paralar babanındır,, damada bu konuda da söz hakkı verme bizim örf adet bu de kapat konuyu yoksa ilişkide hep eşinin sözü geçer
Tatlım yıllarca akrabalara eşe dosta senin baban altın taktı kocan değil, yani o gelen çeyrekler paralar borç binevi geri dönüyor babana, zaten kınayıda kız tarafı yapıyor damat bi elbise kuaförü ödüyor kısaca kınada ki çeyrekler paralar damadı ilgilendirmiyor ailenin sana birde bilezik takması lazım mesela hediye olarak o senden geri alınmaz, bilezikler vs alınmaz ama ceyrekler paralar babanındır,, damada bu konuda da söz hakkı verme bizim örf adet bu de kapat konuyu yoksa ilişkide hep eşinin sözü geçer
Her yerin örf adeti farklı demek ki kızın örf adeti böyle damadın böyle değil,, yedi nesilden beri böyle bizim adetlerde görülmüş ki yazıyoruz kimse de şikayetçi değil çünkü yarın bir düğün oldugunda yine gidip babalarımız takıyor takı, biz takmıyoruz evlensekte kimseye bir şeyO paralari altinlari genc cifte destek olmak icin tati zamaninda anasina babasina degil .simdi gelen takilarda kendi kizina destek .nerde gorulmus gekinin takisinin kiz tarafinin aldigi .o takilar sadece yeni evlenen ciftin .
Hayır değil bileziklere kimse dokunamaz, gelin hanım isterse paraları verir kayın aileye istemezse vermez ben vermedim mesela hiçbir şeyimi,,, tamamen gelinin kararı, kanunen de zaten düğünde takılan her şey gelinindirO zaman düğünde takılanlarda kayınvalide/kayınpederin mi? Siz nerelisiniz bu bakış açısı hangi yörenin?
Hayır değil bileziklere kimse dokunamaz, gelin hanım isterse paraları verir kayın aileye istemezse vermez ben vermedim mesela hiçbir şeyimi,,, tamamen gelinin kararı, kanunen de zaten düğünde takılan her şey gelinindir
Ama kınadaki şeyler babanın oluyosa bu normalse damadın söz hakkı yoksa aynısı düğünde de geçerli. Sizin bakış açınızla o kayınaile de yıllarca birilerine taktı.
Bazı yörelerde Gelin hanım ne derse oduriyi ki böyle adetlerimiz, bakıyorsun kız acımış etmiş hep vermiş vermiş ama kızın evlilikte değer gördüğü yok,bizimki mis gibi bence, dediğim gibi kayın ailesine paraları verende var ama tamamen gelinin rızası alınarak,istemeyen vermez, böyle daha güzel her şey eşit olsun diye diye kız evi naz evi olmaktan çıktı pehlivan gibi her şeyi yüklenen gelinler türedi ve sonuçları da belli, yorgun sömürülmüş hep daha fazlası istenilen kadınlar cogaldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?