Zorlu süreçler

Düşününce salonun parasını hadi neyse alsınlar diyorum da kendi zevkleri için tuttukları kemençe o kadar saçma geliyor ki sinirleniyorum

Düşününce salonun parasını hadi neyse alsınlar diyorum da kendi zevkleri için tuttukları kemençe o kadar saçma geliyor ki sinirleniyorum

İşte en baştan o üzülür bu darılır demeden kendiniz nasıl istiyorsanız o şekilde yapmalıydınız. Kendi zevki için çağırdığı kemençeciyi babanız kendisi ödeyecek. Veya iptal edecek. Salon parasını altınlardan siz verirsiniz ama daha fazlasını vermenize gerek yok.

Denge her koşulda önemli ancak nişanda aileme verip, kocamı ilgilendirmez o mu taktı diyip düğünde kayınaileye vermemek bence ikiyüzlülük. Ya hiçbirine verilmemeli ya da ikisine de verilmeli. Erkek ailesinin de bu kadar sömürülmesi bana yanlış geliyor. Kız evi neden naz evi olsun bu arada? Naz parayla pulla mı oluyor buda bana garip gelen diğer bir nokta. Hesappasif

Bu tamamen ortak yolu bulmak ve karşılıklı anlayış ile hallolur ne nişan da ne kına da ne düğünde bir sorun yaşamadık.

Benim ve eşimin ailesinde de takılan takı borç olarak görülür kim ne taktıysa geri ona götürür takarsın.

Babam takılan takıları (kız tarafı) bana ver ben sana bir miktar veririm dedi bunu kabul etmedim çok dediğim dedik biridir.

Eşime bahsettim bu konudan. Böyle böyle diye oda babamla konuştu erkek tarafı olarak takılan takıyı eşimin ailesi almayacaktı. Ama bize takılanı biz geri ödeyecektik. (Takan misafire) Eşimde ortak yol olarak takılan altınlar bizim olsun (çeyrek, gram,bilezik) takılan zarfı düğünden sonra sana getirelim olur mu dedi babam da kabul etti.

Zarfları getirdik verdik babama oda balayı yol masrafımızı karşıladı olay kapandı bu şekilde.

Bu nasıl bir bencilliktir? Benim anne ve babamın götürdüğünü geri iade edip, eşime gelenlere ben konacağım. Çünkü kv. Altım mıçıyor.

İki taraf almaz onu anlarım ama bir taraf alsın, bir taraf almasın enayilik bu resmen.

Herkesi anası aylarca karnında taşıdı. Biri pipili, biri kukulu doğdu tek farkımız bu. Ev işine gelince kadın erkek eşit, Çalışma, ortak kazanç, düğün vb. Şeylerde kadın ultra ayrıcalıklı.

Hayır yani extra ne getiriyorsunuz veya bizim eksiğimiz neydi cidden merak ettim?

Annenizin içinde kalması onun sorunu onun hayal koçu değilsiniz madem kendine babanizls balayı ayarlasaymis şimdiden sınırlarınıza sahip cikmiyorsunuz ilerde ceremesini çekersiniz Hayat sizin madem para yok madem oynamayı sevmiyorsunuz madem takılar alınacak bu ne gereksiz bir iş Hayir demeyi ogrenmeye bakın yoksa kırılan işi boxulan taraf hep siz olursinuz

Eşimle evlenmeden önce ilk dikkat ettiğim özellik denge kurma becerisiydi biz olmak sınır çizmek anne baba ve bilimum akrabaya karşı bizim menfaatimizi korumaktır.Yani biz istemiyorsak olmaz kırılan kırılıp atlatır uzun vadede bu çok önemli ailelet anlaşır anlaşamaz biz anlasip bir olunca hepsi kabullenir olması gereken budur anlayınca zorlamiyorlarda bunu .

Altinlari sakin ailene verme bir omur boyu annen babam takimizi aldi diye laf isitirsin .
Bir erkek akrabamiz nisanlanirken erkek tarafindan amcalar halalar nisanda ceyrek dugunde bilezik takti .kizin annesi nisanda takilan ceyrekleri kurdekeye takip dugunde kizin boynuna takinca bizim taraftakiler bizim takimizi niye kendinin gibi takiyor bir akilli o mu diye lafini ettiler .takanlar hala amca olunca verselerdi bize biz dugunde bilezikle birlikte yeniden takardik dediler .
Yani bu isler hasas isler ailene verirsen bir omur boyu lafi yapilir

Alan memnun veren memnun sizene bütün kvler burdaki gibi fitne fücür pinti değil

Net bir şekilde taraf almalısınız. Kemençeci dayıyı tuttuysa versin parasını.

Alan memnun veren memnun sizene bütün kvler burdaki gibi fitne fücür pinti değil
Burdaki kadınların ben de dahil çoğu okumuş veya okumadan çalışan, kendi kazanan, kariyer sahibi, kimseye minnet etmeyen, cebine güvenen kadınlar

Sizin dediğiniz kv. Tipleride oğulları iyi olsun diye, oğullarına veya torunlarına kıyamayan, kullanılan ve buna katlanan kadınlar.

Biz de evlendik ve kv. Orta halli. Onun 3 kuruşuna değilde, cebimize güvenip bu yola çıktık

Ee tamam daha ne olsun oğlu mutlu olsun diye bi şeye ses cıkarmayan evladından kısmayan hiçbir şeylerine de karışmayan kv herkesin hayalidir ve böyleleri de var gerçekten herkese dilerim

Ee tamam daha ne olsun oğlu mutlu olsun diye bi şeye ses cıkarmayan evladından kısmayan hiçbir şeylerine de karışmayan kv herkesin hayalidir ve böyleleri de var gerçekten herkese dilerim
Her şeylerine karışmama konusunda hemfikiriz. Ortalama bir aile zaten evladını büyüterek, okutarak bir meslek sahibi olana kadar kesmiyor zaten ama bırakalımda bir zahmet evlenip veya meslek sahibi olup,ev bark sahibi olunca sorumluluk alsınlar.

Bizi dünyaya getirdiler diye, yetişkin olunca bizi neden çeksinler? İnsanlar yaşlanınca bari rahat etsinler.

Bu ay çok ciddi ödemelerimiz var ve kv. Den istemek veya onun vermesini istemem. Yok değil ama bırakalımda bu yaştan sonra bir de bizi düşünmesinler.

Hıı çok varlıklı olur ve kendisi verir eyvallah ama nüfusun büyük oranı o varlıkta değil maalesef.

Canım bahsettiğim durum şöyle mesela hobi olarak kadrolu öğretmenlik vs yapıyorlar ailedende kalma bağ bahce var tabiki varlıklılar geneli, cok varlıklı olmayanda düğün dernek yapar altınlarıda verir gerisine karısmaz yine yani adet böyle kimse de itiraz etmiyor

Varlıklı olana zaten bir şey demiyorum verebilir veya vermez. Benim kuzenim tek çocuk ve anne, baba çok iyi durumları ona mesela veriyorlar ki zaten kuzenim işlerinin başında.

Bizim düşman başına bir gelin var. Ailemden istemediği kalmadı. Annem zavallı, oğlan üzülmesin diye borç harç yaptı. Babam kredi borçlandı. Ağabeyi,ablası 40 gr. 2 şer adet bilezik takacak dendi. Duyunca yoooook ebesinin damı dedim. Zaten zavallı babamı borca sokmuş kardeşim ve eşi, yetmemiş bizden istiyorlar. Babam emekli adam 75 yaşında halen çalışıyor biz yardım edelim diyoruz kabul etmiyor. İzinsiz evine bir şey alsak kavga kıyamet.

Şimdi size sorum şu? Bu yaşlı insan sırf oğlan evlendirip borç ödeyecek diye 75 yaşında çalışması doğru mu?

Burdaki konunun öküzü kardeşimdir. Bunun da altını çizeyim.

Ben sadece gelini ve kardeşinizi değil ailenizi de hatalı buluyorum. Memnunsalar 75 yaşında çalışmaktan sizde bu kadar içselleştirmeyin derim. Biraz hayır demeyi bilmeleri lazım.

Ay yok sizin babanız yaşlıymış ve elinde cok yok böyle bir durumda tabiki hala kardeşinize bakmak para vermek zorunda değil ayıp günah sizden de istemiyorlarmış, yüklenilmez bu kadar da

Ben sadece gelini ve kardeşinizi değil ailenizi de hatalı buluyorum. Memnunsalar 75 yaşında çalışmaktan sizde bu kadar içselleştirmeyin derim. Biraz hayır demeyi bilmeleri lazım.
Onu bilseler zaten biz de bu kadar üzülmeyiz. Ama onlara, hayır modu yüklenmemiş. 500 kere dedim yeri gelince evladına bile hayır de. Amaa yok yani. Onların en büyük yanlışı bu doğru ama, hırsızın hiç mi suçu yok? Kardeşim ve eşi neden düşüncesizler?

Ay yok sizin babanız yaşlıymış ve elinde cok yok böyle bir durumda tabiki hala kardeşinize bakmak para vermek zorunda değil ayıp günah sizden de istemiyorlarmış, yüklenilmez bu kadar da
Evet, hayatta istemezler. Eşim ekmek alsa para vermeye kalkıyorlar Benimkiler fazlaca iyi niyetli, kullanılmaya müsaitler. Ben şimdi desem ki baba bana kredi çek ve öde. Tamam yavrum sen üzülme der. Hayır, zaten çalışıyorsun ben neden vereyim demez. Böyle olmakta iyi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…