Zoruma gidiyor...

Acil adam bulsun demiyorum ama aşk insana mutsuzlukları unutturuyor Varsa biri beklemesin diyorum Ben de arkadaşla benzer durumdayım Okulun bitmesini bekliyorum Evet gerçekten de matematikçiyim Sizi seven bi erkek sizi çok mutlu eder bu öyle büyük mutluluk ki naşka hiçbir şekilde bulamayabilirsiniz Bu kadar feministliğin gereği yok

Hangi bölümde okuyorsun ?? Bence yapacağın ilk şey adam gibi çalışıp kpss ye girip kendi ayaklarının üzerinde durmak olmalı. Evlenmeyi falan geç. Neye göre kime göre evleneceksin. Evleneceğin kişinin iyi biri olacağı ne malum. Hayırsız evlat meselelerini de geç. Sen ne yaparsan yap millet konuşacak birşey bulur. Asla yeterli gelmez yaptıkların.
Ayaklarının üzerinde dur mümkünse okuduğun şehir de bir işe mümkün değilse de ailenden başka bir şehir de kendine yeni bir hayat kur.
Ailene yakında olsa başka bir şehir de okuduğuna göre ayaklarının üzerinde durabilirsin zaten artık.

Ben de unv okuduğum şehre yaşadığım şehirden uzaklaşmak için gitmiştim. Orada yaşayıp orada çalışmayı düşünüp planlıyordum. Fakat planlarım çok iyi gitmedi. Belki benim yerimde başkası olsa devam edip orada kalırdı. Ama orada daha çok sorunla karşılaştım ve okuldan sonra eve döndüm. Şİmdi eskisi kadar sorunum yok. Ama başka şehre de gidebilrim. Sizin bölümünüz iş imkanları iyiyse orada iş bakabilirsiniz. Ben de uzun süre yalnız yaşadım. Yalnız yaşamak çok zor. Yurtta kalırken o da ailesinden uzakta orada çalışan bir arkadaş vardı. Siz de yalnız kalamam diyorsanız yurtta ya da daha uygun arkadaş yanı bir yer varsa deneyebilrsiniz. Denemeden umutsuzluğa kapılmayın.

Bende babamdan yana sıkıntılarım var.
Ve hep şunu savunurum

''Hayırsız evlat olduğu kadar, hayırsız anne babada var''
Bence kimin ne düşündüğünü umursama.
Benim öyle imkanım olsa durmam giderim.
Yalnızlıktan bende korkarım ama bazen şu adam olmasa razıyım derim.

Bi kız babasına nasıl aşık olur bunu benim aklım almaz mesela.
Kız babasını sevemez ya.
Ben hiç hayatımda babama sevgi besleyemedim.
Sevemedim.
Sevilmedim.
Babasını seven kızları duydukça içimdeki yara açılır.
Arada o bana iyi davransa bile içimde bişeyler kopar.
Yıllarca bizi ezik olarak nitelik kazanmamızı sağladı.
Üzerimde çok hakkı var.
Üzdüğü, ağlattığı, kızı olarak bana namazda dahii ölümü için dua ettirdi...
Şuan şehir dışında yani yolda ve içimden geçenleri kimseye söyleyemem...

Akrabalarin konusacak diye mutlu olmadigin bi yerde yasamaya devam mi ediceksin? Duyma, akrabadir isi gucu bos konusmak zaten

Siz iki gündür yorumlarınızla ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum.

Sanırım sayısal zekası olan (BKZ: MetamatikciKız) ama pratik zekasına gelince tökezleyen insanlarımızdansınız.

Yorumuma gelince asla ama asla evliliği kaçış olarak görme.
Kendi başına evini tut çalış geçin.

Yoo gayette acilen demişsiniz. Kendi yorumumda sizi yeren insanlardan biriyim. Böyle saçma sapan düşünceleri başkalarına da satmayın rica ediyorum ya.

aynen benim ailemi anlatmissiniz...
mahalle baskisina boyun egmeyin.
ben ailemle gorusmuyorum diye (kus degilim gidip gelmiyorum iki-uc yildir) kizkardesim sen hayirsiz evlatsin dedi bende hi hi evet hayirsiz evladim kabul ediyorum dedim bir daha diyemedi kendinizi savunmaya calismayin bu daha zarar verici oluyor.
isinize gucunuze bakin pek muhattap olmayin.
yeni bir hayat yeni bir ev
Allah yardimcimiz olsun

zorunuza da gitmesin çok... benim annem babam da bol kavgalı evli kalanlardan. Aslında ne kadar mutsuz olduklarını ancak şimdi anlyabiliyorum, neyi neden yaptıklarını... Evlilik kolay bir şey değil, hele kötüsü... Bu durumun da sizinle ilgisi yok, kişisel almamaya çalışın, onlar kendilerini böyle yaşamaya mahkum etmişler o veya bu sebeple.

Yalnız yaşamaktan korkmayın, saygısız sevgisiz zorunlu ve tarafların birbirini çok yıprattığı birlikteliklerden korkun. Anneniz babanız gözünüzün önünde örnek size. Bence hayatınızı kurabileceğiniz kritik bir noktadasınız. Eşi dostu akrabayı umursamayın, hayatınızı istediğiniz gibi ve özgürce kurun.

Yoo gayette acilen demişsiniz. Kendi yorumumda sizi yeren insanlardan biriyim. Böyle saçma sapan düşünceleri başkalarına da satmayın rica ediyorum ya.
Kendimi ifade etmekte çoğunlukla hatalarım olabiliyor :) kendim gibi düşündüm bi an Acil bi adam bul evlen demek tabi garip de Her bulunan sanki benimki gibi olacak geliyor ne bileyim Başka kimseyi sevmedim ben Ve annemle aram kötü okul bitsin de evlenip kurtulayım diye sabrediyorum Evlenince mutlu olacağıma annemin sıkıntısından en iyi öyle kurtulacağıma inanıyorum Aşkı bulmak çok güzel

Anlattiginda biraz kendimi buldum. Kendini nasil hissettigini cok iyi anliyorum. Ama onu bunu dusunmekten vazgec. Kendini dusun. Oyle de boyle de kimseye yaranamayacaksin, ister annene ister akrabalarina. o evden ayril. Kimse seni bu secimin icin yargilayamaz.

Annemden babamdan kaçıym diye evlenme bi hata yapma kendi paranı kazan kendi ayaklarnn üzerinde dur
Kimsenin ne dediğine bakma

Bence bu anlattıklarını aç telefon annene babana anlat.taş değiller ya yumuşarla
Anlattım.defalarca anlattım.bakın gün gelecek kardeşim ve ben evlenip yuva kurcaz, siz o zaman da birbirinize böyle saygısızlık yaparsanız gelininizden de damadınızdan da saygı duymazsınız dedim.ama sakin olamıyolar.3 dakika sakinleşip 4.dakika yine başlıyolar küfürleşmeye.yaşlandıklarında da böyle olurlarsa naparız bilmiyorum

Tek de değilmişsiniz. Kardeşlerinize karşı nasıl davranıyorlar? Boşanın derseniz ne derler?

Tek de değilmişsiniz. Kardeşlerinize karşı nasıl davranıyorlar? Boşanın derseniz ne derler?
22 yaşındaki kardeşim evdeki huzursuzluktan okuyamadı.ben daha dayanıklıydım o ortamda üniversiteyi kazandım.1 tane de 12 yaşında kardeşim var kötü etkileniyo çocuk, mecburen erken olgunlaştı.22 yaşındaki kardeşimle yıllardır söylüyoruz ama annem bu ev araba benim sayemde oldu boşanmam diyor.ama annem de babam da birbirlerinden gizli para biriktiriyor, kardeşimle ikimiz biliyoruz ama onlar bildiğimizi bilmiyor.galiba annem kendini garantiye almayı düşünüyor çünkü ev hanımı , o zamana kadar 12 yaşındaki kardeşim de büyür diye düşünüyor bizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…