Zorunluluk

Bunu yazacaktım. Ekleme yapayım. Kadının evladı dışarıda çalışıp eve ekmek getiriyorsa bakmak evdeki kadının görevi. Adam işten çıkıp anasına baksın, taş mı kemirsinler. Erkeğin dışarıda çalıştığı durumda evde anneye bakmak elbette kadına düşer. Adam yılda kaç kez izin alabilir?
En üzücüsü de herkes evlat büyütüyor.
Erkek , kız evlat ayrımı yapıyor muyuz büyütürken?
Evlat büyütmek ne kadar zor . Şimdi o kadar zorlukla büyüttüğünüz evladınızın çok saygı değer eşi(!) sizi istemese ve ben bakmak zorunda değilim dese, kim buna üzülmez ki?
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.
Ben konu sahibini ve ablasını çok kötü kalpli buldum.

Hanımlar merhaba
Babaannnem rahatsız, hastanedee yatıyor Dedem duruyor yanında. Halamlar babam falan sırayla gidiyorlar . Halamda annem çalışmadığı için babama yengem çalışmıyor o da dursun gündüz arada hastanede demiş. babannem anneme çektirdiği için durmak istemiyor açıkcası. Neyse akşam annemdeyz oturuyoruz annem kızları baksın bana çektirdi falan dedi. Sonra ablaamda kimse kimseye bakmak zorunda değil dedi .Bende tabi kv kpedere bakmak zorunda değiliz ama annemize babamıza bakmak zorundayız dedim yanlış mı düşünüyorum sizce?
Evlendigunz zaman kendi anneniz babaniz gb olmasa da onlara da anneniz babaniz kadr sahip cikilmali diye dusunuyorum. Annen bakmak zorunda degil evet ancak allah rizasini gozetip bakmali bence ben annemden boyle gordum bz babaneyle dedeyle ayni evde yasiyorduk annem bir gun olsun ne yaparsa yapsin elini birakmadi hastanelerde hep yaninda kaldi ayni sekilde yengemlerde biraz da kalbinizi temiz tutmali yanlis anlamayin kalbiniz kirli demiyorum allah in rizasini gozetmeli . Bizde o duruma dusebilirz diyebilmeli siz bugun zor durumda birinin elinden tutarsaniz yarin size bisey oldugunda allah da sizin elinizden tutar

Şimdi bizim ailede şöyle bir durum var; benim babannem de çok hasta bir dönem geçirdi. Bütün evlatlarının evinde 1 ay kaldı. Böylece kimse de yorulmamış oldu. Ben annemi sırtımda taşırım , yine de kimseye al götür demem. Kayın validemin de eğer bakanı yoksa elbette bırakmam onu. Sonuçta o da benim eşimin annesi.
Şuna katılıyorum anneye en iyi kız evladı bakar. Ama ben kayın valideme bakmak zorunda değilim demek çok merhametsizce.
Çoğu kişi eli ayağı tutarken zulm etsin , yaşlanıp ele ayağı düşünce merhamet beklesin. Böyle bir durumda bakmak bence gönül meselesi.
Zorla bakıp günaha gireceğine bakmasın daha iyi.

Back
X