Zulmün ortasından gelip zulm etmek niye ??

İşte tam da zulmü gördükleri ve rehabilite edilmedikleri için böyleler. Psikolojileri ne kadar iyidir ki savaşın içinden çıkan birilerinin. Söylemeden de edemiteceğim bir de Anneleri boy boy çocuk doğurmayı marifet sanıyor . Sonra da evdekini sağlıyorlar sokağa. Başıboş kontrolsüz bırakıyorlar.

Evet hemfikirim seninle...
5-10 çocuk hepsi sefalet içinde...
Bu çocuklara bu kötülüğü niye yapıyorlar anne baba olarak..

İşte tam da zulmü gördükleri ve rehabilite edilmedikleri için böyleler. Psikolojileri ne kadar iyidir ki savaşın içinden çıkan birilerinin. Söylemeden de edemiteceğim bir de Anneleri boy boy çocuk doğurmayı marifet sanıyor . Sonra da evdekini sağlıyorlar sokağa. Başıboş kontrolsüz bırakıyorlar.
Dogur dogur ellerine birer kuru ekmek ver sal sokaga. Aksama kadar o cocuk napiyor diye merak etme. Eve para getirsinlerde nasil getirirlerse getirsinler.

Yalniz o çocukların çoğu savaşı gormedi , türkiyede doğan o kadar fazla bir nüfus var ki. Savaşı görenler şimdi en az 17-18 yasindalar yani öyle bomba gördü araba nedir ki ya da tecavüz gördü katliam gördü diye bir sey yok. Onların gördükleri tek yer türkiye. Ailelerin ben çoğunun eğitimsiz olduğunu düşünüyorum, tabi o kadar mülteciyi şartsız hiçbir uyum programı olmadan ülkeye alanlar da ikinci büyük etken. Ben de daha iyi günlerimiz olduğunu düşünüyorum açıkçası

Ben tek cocuk yaptim. Buyuturkende ozellikle terbiyeli saygili vicdanli merhametli olmasina dikkat ettim. Tek cocuk bile olsa kaygi icinde buyuttum. Buyurkende okuyacakmi meslek sahibi olacakmi kendini kurtaracakmi nasil biri olacak diye. Allahima binlerce sukur ayni istedigim vatanina milletine hayirli 4/4 luk bir evlat oldu..

Zulümden gelen insan daha zalim oluyor. Psikolog değilim nedenini bilmiyorum. Belki intikam duygusu belki de zulmun onlar icin normalleşmesi. Yahudilerin ikinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarını hicbir toplum yasamamistir , şimdi yasattiklarini biliyoruz. Keşke mülteciler gelir gelmez zorunlu toplum bilgisi ve dil eğitimine yollansaydi. Avrupa'da o şekilde çünkü. Başka bir kültürden gelen bir halkın diğer kültüre kendi kendine entegresi çok zor.

tek göz odada sayısız çocukla hamile kalmaya devam ediyorlar,
yani o çocukları diğer çocukların yanında yapıyorlar,
sonra da o çocuklar kediye, köpeğe, bebeğe, yani gücünün yettiiğine halleniyor,
bunlar daha iyi günlerimiz... o çocuklar daha da büyüyüp güçlenince göreceğiz asıl korku filmini, şu an izlediğimiz sadece fragman.

Bir anne baba bunun bilincinde olmalı..
Benim bir bebeğim var onun geleceğini kara kara düşünürken...
Tuhaf.

İste eğitimsiz ve bilinçsiz onların çoğu. Mesela benim okumuş bir suriyeli aile tanıdığımın iki çocuğu vardı sadece. Cocuklarda türkçe öğrenmiş okulda başarılı tiplerdi. Din dil ırk değil ama egitim ve vizyon çok önemli.

Zulümden gelen insan daha zalim oluyor. Psikolog değilim nedenini bilmiyorum. Belki intikam duygusu belki de zulmun onlar icin normalleşmesi. Yahudilerin ikinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarını hicbir toplum yasamamistir , şimdi yasattiklarini biliyoruz. Keşke mülteciler gelir gelmez zorunlu toplum bilgisi ve dil eğitimine yollansaydi. Avrupa'da o şekilde çünkü. Başka bir kültürden gelen bir halkın diğer kültüre kendi kendine entegresi çok zor.
Ceken cektirirmis diye bir soz vardir. Ayni ona uygun soyledikleriniz.

tek göz odada sayısız çocukla hamile kalmaya devam ediyorlar,
yani o çocukları diğer çocukların yanında yapıyorlar,
sonra da o çocuklar kediye, köpeğe, bebeğe, yani gücünün yettiiğine halleniyor,
bunlar daha iyi günlerimiz... o çocuklar daha da büyüyüp güçlenince göreceğiz asıl korku filmini, şu an izlediğimiz sadece fragman.

Umarım bu dediklerin olmaz :(

Habire çocuk doğuruyor diyorsunuz da bizim dedelerimiz nenelerimiz de doğum kontrol bilmezdi, hepsinin bir sürü çocuğu var. Doğum kontrolü ilk uygulayan bizden onceki nesil. Ki annemlerin zamanında kürtaj doğum kontrol yöntemi sanılıyormus. Düşünün gelen Suriyelilerin kültür ve bilgi seviyesi bizim dedelerimizin nenelerimizin de gerisinde. Biz bu seviyeye 2 kuşakta zor geldik ki eskiden Tv'de doğum kontrol anlatılırdı, akraba evliliginin zararları konusunda filmler çekilirdi. Şimdi öyle bir şey de yok. Artık kaç kuşak sonra o seviyeye gelirler, gelinceye kadar kaç milyon olurlar bilmiyorum.

Back
X