Zümrüd-ü Anka kadınlarımız

Atlantistebiranka

Thank you mario but princess is in another castle.
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2019
2.724
9.219
158
Nerden başlayacağımı bilmiyorum. Sanırım ilk farkettiğim yerden..
Şu an sadece pamuk ipliğine bağlı ve zamanı gelince, ellerimle acımadan koparacağım bir evliliğin içindeyim. Evliyken asla hayal ettiğim gibi huzurlu ve mutlu yuvaya sahip olamadım. Eş diye seçtiğim kişinin annesi nefes alma dese nefesini tutacak kadar anneci çıkmasını bir kenara bıraktım, her tartışmanın ilk saniyesinde onları arayıp evi basmalarına, benim üstüme yürümelerine neden oldu. Kendini hiç bir zaman ezdirmeyen biri olduğumdan, sülalesinin hakaret ve iftiralarına cevap verdiğim için saygısız ve kötü ilan edildim. Çok uzun hikaye. Yanlış evlilik. Her neyse.
Kızlar benim biyolojik şam babası da, bu eş diye karşıma çıkan adamdan halliceydi. Asla yanımda olmadı, baba sıcaklığı şefkati nedir bilmem. Sanırım evlilikte yanlış seçim yapmamı tetikleyen de, şam babasından kurtulma isteğiydi. Bilmiyorum.
Evlenmeden önce neler yaşadığıma tanıklık eden yakınlarımın beni "baba evinde yüzü gülmeyenin, koca evinde güler. Üzülme çok mutlu yuvam olacak." telkinleri hep yalan çıktı, yine de insan inanmak istiyor biraz güç bulabilmek için.
Şu an yaşadığım durum daha çok "annenin kaderi kızına." durumu gibi. Asla inanmam böyle özlü deyişlere de kader inan inan diyor sanki.
Bazen diyorum ki, adımı değiştirsem kaderim değişir mi? Adımın sahibinin hayatı baya kötü çünkü. Sonra diyorum "saçmalama ya ne alakası var." kendi kendime konuşarak geçiyor işte.Herkesin hayatı farklı tabi ki ancak yalnız olmadığımı bilmek iyi gelecek, başa çıkması kolaylaşacak gibi.
Çok uzattım, hayatı benim gibi asla rayına oturmamış kadınlar varsa sormak istiyorum, yüzünüz güldü mü bari?

Şu an sadece pamuk ipliğine bağlı ve zamanı gelince, ellerimle acımadan koparacağım bir evliliğin içindeyim. Evliyken asla hayal ettiğim gibi huzurlu ve mutlu yuvaya sahip olamadım. Eş diye seçtiğim kişinin annesi nefes alma dese nefesini tutacak kadar anneci çıkmasını bir kenara bıraktım, her tartışmanın ilk saniyesinde onları arayıp evi basmalarına, benim üstüme yürümelerine neden oldu. Kendini hiç bir zaman ezdirmeyen biri olduğumdan, sülalesinin hakaret ve iftiralarına cevap verdiğim için saygısız ve kötü ilan edildim. Çok uzun hikaye. Yanlış evlilik. Her neyse.
Kızlar benim biyolojik şam babası da, bu eş diye karşıma çıkan adamdan halliceydi. Asla yanımda olmadı, baba sıcaklığı şefkati nedir bilmem. Sanırım evlilikte yanlış seçim yapmamı tetikleyen de, şam babasından kurtulma isteğiydi. Bilmiyorum.
Evlenmeden önce neler yaşadığıma tanıklık eden yakınlarımın beni "baba evinde yüzü gülmeyenin, koca evinde güler. Üzülme çok mutlu yuvam olacak." telkinleri hep yalan çıktı, yine de insan inanmak istiyor biraz güç bulabilmek için.
Şu an yaşadığım durum daha çok "annenin kaderi kızına." durumu gibi. Asla inanmam böyle özlü deyişlere de kader inan inan diyor sanki.
Bazen diyorum ki, adımı değiştirsem kaderim değişir mi? Adımın sahibinin hayatı baya kötü çünkü. Sonra diyorum "saçmalama ya ne alakası var." kendi kendime konuşarak geçiyor işte.Herkesin hayatı farklı tabi ki ancak yalnız olmadığımı bilmek iyi gelecek, başa çıkması kolaylaşacak gibi.
Çok uzattım, hayatı benim gibi asla rayına oturmamış kadınlar varsa sormak istiyorum, yüzünüz güldü mü bari?

Kurban psikolojisinden çıkın önce. Kendiniz çıkamıyorsanız yardım alın.
Evet hayatımızda çok kötü şeyler oluyor bazen bizim dışımızda gelişiyor ama gidişatı değiştirmek elimizde.
Zümrüdü anka kadınlardan bahsetmişsiniz, benim için annem öyleydi.
17 yıllık evliliği, 2 çocukla ve hiçbir mesleği olmadan, maddi geliri olmadan bitirdi. Hayatı boyunca çekmediği çok az sıkıntı oldu.
Yüzü güldü, keşke daha önce bitirseydim dedi.
Ama maalesef kısa sürdü, 49 yaşında hiç beklenmedik şekilde gitti.
Belki bu anlattığım sizi yüreklendirmek yerine üzecek ama hayat gerçekten çok kısa. Beklemeyin önünüzü açın. Kimse size yol açmayacak belliki.

Adamı tercih edip evlenen sızsınız ama, babanız suclu. Annenizin gulmeyen kaderi suclu.
Tercih sizinmiş sonuclarını da kabul edin.
Zorla evlendırılmemıssınız.

Adam bir sabah uyandı ve asırı annecı olmustu da diyemeyiz. Mutlaka gordunuz biseylerı evlenmeden ama degısır umuduyla evlendiniz.

Olan olmus artık.
Bıgun gulmenız ıcın bosanmanız lazım.

Kurban psikolojisinden çıkın önce. Kendiniz çıkamıyorsanız yardım alın.
Evet hayatımızda çok kötü şeyler oluyor bazen bizim dışımızda gelişiyor ama gidişatı değiştirmek elimizde.
Zümrüdü anka kadınlardan bahsetmişsiniz, benim için annem öyleydi.
17 yıllık evliliği, 2 çocukla ve hiçbir mesleği olmadan, maddi geliri olmadan bitirdi. Hayatı boyunca çekmediği çok az sıkıntı oldu.
Yüzü güldü, keşke daha önce bitirseydim dedi.
Ama maalesef kısa sürdü, 49 yaşında hiç beklenmedik şekilde gitti.
Belki bu anlattığım sizi yüreklendirmek yerine üzecek ama hayat gerçekten çok kısa. Beklemeyin önünüzü açın. Kimse size yol açmayacak belliki.
Uzman yardımı almayı düşünüyorum ben de. Kendi çabamla bocalamaya başladım, okul beni biraz yüzeye çekiyor neyse ki.

Sen doğru olanı yapmaya devam et. O saygisizlara haddini sen bildir. Varsın seni kötü bilsinler. Ezdirme kendini. İt ürür kervan yürür derler. Zamanı gelir bu anakuzusuyla yolculuğun biter hiç üzülme. Senin gibi güçlü kadının yanında pısırık kalmayı bile hakedememistir. İnşallah hep hayırlı insanlar çıkar karşına

Caniminici sana uzaktan da olsa sımsıkı sariliyorum. Asla pes etme, umutsuzluga dusme. Her gecenin mutlaka bir sabahi vardir unutma. Inan hepimiz bir seylerle sınanıyoruz. Kimimiz eşimizle, kimimiz cocugumuzla, sagligimizla...daha bir suru sey. Ama uzulme sakın. Guclu ol. Hepsi gecer. Gececek insallah.

Sen doğru olanı yapmaya devam et. O saygisizlara haddini sen bildir. Varsın seni kötü bilsinler. Ezdirme kendini. İt ürür kervan yürür derler. Zamanı gelir bu anakuzusuyla yolculuğun biter hiç üzülme. Senin gibi güçlü kadının yanında pısırık kalmayı bile hakedememistir. İnşallah hep hayırlı insanlar çıkar karşına
Öyle, ortalığı karıştırıp izledi öylece. Üzülmüyorum hiç. Sadece tekrar küllerimden doğmam lazım. Bocalıyorum.

Evlenince insanlar degismiyor. Bunun farkindaligi ile evlilige adim atmali.

Esiniz daha kisisel gelisimini tamamlamamis.
Kendisi ne diyor?

Caniminici sana uzaktan da olsa sımsıkı sariliyorum. Asla pes etme, umutsuzluga dusme. Her gecenin mutlaka bir sabahi vardir unutma. Inan hepimiz bir seylerle sınanıyoruz. Kimimiz eşimizle, kimimiz cocugumuzla, sagligimizla...daha bir suru sey. Ama uzulme sakın. Guclu ol. Hepsi gecer. Gececek insallah.
Çok teşekkür ederim, o kadar sıcak hissettim ki. Sabahı görebilme umudumu diri tutmaya çalışıyorum. Kendimi çok güçlü hissediyorum.

Evlenince insanlar degismiyor. Bunun farkindaligi ile evlilige adim atmali.

Esiniz daha kisisel gelisimini tamamlamamis.
Kendisi ne diyor?
Senden asla boşanmayacağım diyor. Asla kendisinde ve ailesinde bir hata görmüyor. Kendisine bir savunma mekanizması oluşturmuş. babasını hiç sevmez, annesine zamanında çok eziyet etmiş diye ancak annesi benzer şeyleri bana yaşatmaya kalkarken oturup izledi. Hatta kendisi abartarak olayları saniyesi saniyesine yetiştirdi.

İnsanların hayatı bazı dönemlerde rayından çıkabilir ama rayına geri oturtacak gücümüz yok mu? Bence var. Elimiz ayağımız tutuyorsa, akli dengemiz yerindeyse, gayet de güzel bir hayat kurabiliriz kendimize.

Benim çok zor bir ergenlik ve gençlik dönemim oldu. Ailemi kaybettim, yobaz akrabalarla baş başa kaldım. Sadece 16 yaşındaydım. Okutmamaya, evlendirmeye kalktılar. Tek başımaydım. Neler yaşadım, hepsini anlatsam roman olur, o yüzden kısa kesiyorum. Şuan o yaşananlar başkasının hikayesi gibi. Çünkü hiç salmadım kendimi. Yaşadığım çevreden, şartlardan kurtulmak tek hedefimdi. Sonuçta yaşamak istiyorum, yaşamaya değer bir hayatım olsun istiyordum ve sonsuza kadar o çevrede, o şartlarda yaşama düşüncesi bile beni acayip korkutuyordu. Daha büyük bir teşviğe ihtiyacım yoktu. Neyse... Şuan hayatımdaki her şeye şükrediyorum. Ama biliyorum, kendimi bıraksaydım, o korktuğum hayatın göbeğinde olurdum. O yüzden çabalamaya devam. Hayat zor ama bir yerde o çabalar meyvesini vermeye başlıyor. Buna kesinlikle inanıyorum.

Senden asla boşanmayacağım diyor. Asla kendisinde ve ailesinde bir hata görmüyor. Kendisine bir savunma mekanizması oluşturmuş, babasını hiç sevmez annesine zamanında çok eziyet etmiş diye ancak aynı annesi bana yaşatmaya kalkarken oturup izledi. Hatta kendisi abartarak olayları saniyesi saniyesine yetiştirdi.

Salak midir nedir :D
Söyle bir uzaktan imali bakis atarak "sen ne yapiyorsun veya ne amacliyorsun" desene...

Bosanmak istemiyorsan eger suan, bir kac defa onun kendisini sorgulamasina yöneltebilirsin..
Dalga gecerek kendini disardan bir izle diyebilirsin ona vsvs..

Baktin hala gerizekaliliklarini yapiyor cocuk yoksa cekme.

Salak midir nedir :D
Söyle bir uzaktan imali bakis atarak "sen ne yapiyorsun veya ne amacliyorsun" desene...

Bosanmak istemiyorsan eger suan, bir kac defa onun kendisini sorgulamasina yöneltebilirsin..
Dalga gecerek kendini disardan bir izle diyebilirsin ona vsvs..

Baktin hala gerizekaliliklarini yapiyor cocuk yoksa cekme.
Bunu yaptım biliyor musun? Senin amacın ne dedim, uzun uzun güzelce konuştum olmadı, kavga ettim olmadı. Yanımda ailesine ne dedi biliyor musunuz "benim amacım neymiş diye bana soruyor, boşanmak istiyor özgür kalmak için" bu cümleyi kurdu onların yanında gözüme bakaaa baka. Ara sıra şakasına beni seviyor musun diye soruyorum onu bile şikayet etti. İnsan konuşmaktan çekinir mi, çekindim kim bilir yine ne bahane bulacak diye.
Çocuk yapmadım diye anası babası kendisi üstüme yürüdü. Neler neler.
Kolay delirmedim yani.
Boşanacağım, tek bir çöpümü o akbabalara bırakmadan evi terketmenin yolunu arıyorum. Ömrümü çürütemem acaba ne düşündü acaba ne anlattı diye paranoyak gibi.

Bunu yaptım biliyor musun? Senin amacın ne dedim, uzun uzun güzelce konuştum olmadı, kavga ettim olmadı. Yanımda ailesine ne dedi biliyor musunuz "benim amacım neymiş diye bana soruyor, boşanmak istiyor özgür kalmak için" bu cümleyi kurdu onların yanında gözüme bakaaa baka. Ara sıra şakasına beni seviyor musun diye soruyorum onu bile şikayet etti. İnsan konuşmaktan çekinir mi, çekindim kim bilir yine ne bahane bulacak diye.
Kolay delirmedim yani.
Boşanacağım, tek bir çöpümü o akbabalara bırakmadan evi terketmenin yolunu arıyorum. Ömrümü çürütemem acaba ne düşündü acaba ne anlattı diye paranoyak gibi.

Tam bir cahil ile evlenmissiniz ozaman.
Kararinizi da vermissiniz.. en iyisini yapmissiniz.
Delirmediniz de merak etmeyin. Esiniz ve ailesi deliymis.
Allah yolunuzu acik etsin insallah

Kolay delirmedim yani.
İşin gücün var mı?

Back
X