• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zuzu'nun 55 kilo olma macerası

hoşgeldin nerelerdeydin? sen yokken kilo verme işini sıkı tuttum 61 kiloyum sende durumlar nasıl?

hoşbulduk canım tatile cıkmıştım.Tabi tatilde yemek yemeden olmaz ben de bozdum :) Süpersin canımçok iyi kilo vermişsin. İsvec diyeti yapıyorsun anladığım kadarıyla.Başarılar diliyorum canım şimdiden bu aralar ben de kırgınlık var diyet yaparsam hepten hasta olcam su dönemi bir atlatıyım kaldığım yerden tam gaz devam etcem.:40:

2 gündür hastaydım diyet yapamadım buda bana 1 kilo olarak geri döndü.. Şu kilolarda çok acaip bir haftada zor bela 1 kilo verirken 2 günde rahatça geri alabiliyorum :( Neyse moral bozmak yok kaldığım yerden aynen devam. Bugun 2 yumurta ve beyaz peynir var menümde

2 gündür hastaydım diyet yapamadım buda bana 1 kilo olarak geri döndü.. Şu kilolarda çok acaip bir haftada zor bela 1 kilo verirken 2 günde rahatça geri alabiliyorum :( Neyse moral bozmak yok kaldığım yerden aynen devam. Bugun 2 yumurta ve beyaz peynir var menümde

geçmiş olsun zuzu..bozma moralini ben seni çok azimli gördüm.iyileş kaldığın yerden devam edersin..

geçmiş olsun zuzu..bozma moralini ben seni çok azimli gördüm.iyileş kaldığın yerden devam edersin..

Saol canım aynen devam :) 500 gr verdim şimdiden bakalım ama şu isveç diyeti gerçekten etkili. İlk günler çok zorluyor ama zamanla yeme düzenine alışıyorsun

uzun zaman ara verdiğim diyet günlüğüme yeniden döndüm:21: Bazı nedenlerden dolayı diyeti yapamadım yapmamak yetmiyormuş gibi yeme olayını da abarttım. Ne oluyorsa artık :20: Tabi bu olay dün tartıda 67 görene kadardı :52: Ki ben hayatım boyunca gelip geçici vucut şişkinlikleri dışında 63 teyukarısını görmeyen biriydim. Tabi yaş ilerledikçe 5 kilo vucuda yerleşiyor mantığıyla beni bir korku sardı. Hemen yeşil elma diyeti yapmaya karar verdim. Dün başladım 67 kiloyla sabah tartıda 64.7 gördüm. 1 hafta boyunca deneyeceğim eğer dedikleri kadar etkiliyse 50 kilo olana kadar giderim. Yaz geldi. Bu kiloyla nasıl kıyafetlerin içine gireceğim onu düşünüyorum. Üstelik yüzümün bütün hatları kayboldu. Kiloyu önce yüzden ve karından alma gibi salak bir özelliğe sahibim. Tombul bir suratım oldu. Hiçte sevmem, neyse yola devam

iki gündür ketojenik diyet yapıyorum.
Dünkü kilom 65.4
Bugün 65.1

Bildiğiniz taş devri diyeti gibi. Biraz karmaşık tefarruatlı yani diyeti yapmak değil. Neden bu diyet yapılması gerektiği konusu. Vücut çalışanların üye olduğu bir sitede hakkında çok şey okudum. Yağ yakmak için bu niyeti yapan bir kaç üyenin günlüğünüde okuyunca mantıklı geldi yapmaya başladım. Mantığı 0 karbonhidrat, bol protein ve yağ alımına dayanıyor kabaca böyle diyelim. Aç kalmıyorsunuz kesinlikle...
günkü menüm
sabah kaşarlı 2 yumurtayla terayağında omlet
şekersiz çay (şeker kesinlikle yasak)
öglen 2 tane tonbalığı konserve
aralarda atıştırmalık badem
akşam tavuk cigeri

bugün menüm
sabah kaşarlı maydanozlu terayağında 2 yumurtayla omlet
şekersiz çay

öglen yemeğinde 50 gr kaşar yedim. Pek iştahım yok. Okuduğuma göre şeker ve karbonhidrat alımı durunca iştahta gidiyormuş. 1 bardak kayısılı form çaydan içtim:ssz:

Günaydın yağ yakım günlüğüm.

21.09.2012 kilom :65.1
22.09.2012 kilom :64.8
:-300 gr

Yaptığım diyette beni yoran ya da acıktıran bir durum yok. Normal rejimlerdeki yenmemesi gereken bir çok şeyi rahatlıkla yediğim için sorun yok. Ben pek otçul olmadığım için diyet tam benlik :) Devamlı et yiyen biriyimdir. Özellikle beyaz et bu nedenle bir sıkıntı çekmiyorum. Dün akşam ızgara tavuk ve ızgara mantar yedim.
Sabah terayağında kaşarla birlikte 2 yumurtayı omlet yapıp yedim yanında yarım domates. 2 bardak şekersiz çay. Şeker olayına çabuk alıştım tatlıyla aram olmadığı için rahat baş ediyorum. Yani tatlı krizi vs çekmiyorum.
Bu arada bugun yaşadığım en büyük süpriz yeşil tşörtüm oldu. Daha doğrusu kız kardeşimin tşörtü bende 5 kilo zayıf olduğu için kendine göre aldığı tşörtü ilk giydiğimde kolları fena sıkmış sırtımın iyice germesi sonucu gögüslerim füze gibi ortaya çıkmıştı. ve aşırı yapışmıştı üstüme. Bu sabah giydiğimde kollarının sıkmadığını özellikle sırtımdaki gerginliğin kaybolduğunu üstümde güzel durduğunu fark ettim. Bu çok sevindirici. En azından yaptığım diyetin hem tartıda hemde kıyafette kendini belli etmesi beni çok mutlu etti :54:
Umarım burada günlük açan herkes istediği kiloyu görür:46:

atıştırmalık bademimi de yedim. Kuruyemiş olayında sadece fındık ceviz ve badem serbest. tabi bunuda abartarak yememek gerek. Günde bir avuç ara ögünlerde

Günaydın günlüğüm :)
22.09.2012 kilom :64.8
23.09.2012 kilom :64.3
-500 gr

diyetime kaldığım yerden son hız devam etmekteyim. Dün yogun bir gündü koşuşturmaktan öğlen birşey yiyemedim. Akşam yemeğinde
6 ızgara mantar
2 tavuk budu
1 domates
gün içersinde 1 avuç fındık atıştırmalık

bugun sabah kahvaltım
kabaklık,kaşarlı,maydanozlu omlet
yarım domatas
kaymak
şekersiz çay

:ssz:

Zuzu hanim gunlugunuz hayirli olsun verdiginiz kilo icin tebrik ederim. bende sitede yeniyim oyle topikleri ziyaret edip bilgiler ediniyorum kendime .dunku kahvalti menunuz ilgimi cekti. kabakli kasarli omlet . rica etsem tarifini verirmisiniz degisik geldide bana. insan sikiliyo hep ayni klasik kahvaltilardan ayrica kabagi severim ben simdiden tskler basarilar.

tabiki de
yarım kabağı küçük küçük doğruyorsun ince olmasına dikkat et dilimlerin çabuk pişsin, 1 tanede yeşil soğanı doğruyorsun ikisini yağda kavur. İki yumurtanın içine istediğin kadar kaşar rendeleyerek pişen kabaklı soğanlı karışıma karıştırıp. Omlet şeklinde pişir. Yapımı gayet kolay ve sağlıklı bir kahvaltılık, benim damak zevkimede uyuyor umarım sende begenirsin :)

Günaydın günlüğüm

23.09.2012 kilom: 64.3
24.09.2012 kilom: 64.3
-0

dün akşam 5 tane inegöl köfte yanında 3 tane turşu biber yedim. Neden bu kadar az yiyorsun nasıl dayanıyorsun diye sorarsan eğer. Bununda nedenini öğrendim. Şeker almadığım için vucudumdaki insülün düşmüyor. Bu da bende açlık yaratmıyor. Tabi bunun daha tefarruatlı bir açıklaması var. Ben uzun uzun yazmak istemedim kısaca böyle. Vucut karbonhidrat şeker almayınca zamanla açlık fazla hissetmiyor. Fazla hissetmiyor derken mesela saat 12 olsun aman lokantada hanği yemekler var düşüncesiyle dk ları saymıyorum artık. normalde 50 gr kadar karbonhidrat alabilirsin sınır 50 yani. 50 sınırında vucut kilo vermeye devam ediyor. Ama ben elimden geldiğince karbonhidrat seviyesini daha aşağıda tutmaya çalışıyorum.

Bugun ki kahvaltım
kaşarlı kabaklı omlet herzaman ki gibi 2 yumurtayla
10'da 2 tane ceviz atıştırmalık.
şekersiz çay

bu arada bugun regl oluyorum.:37: Kilo verme olayımın durmasını buna bağlıyorum bakalım regl sonrası tartı kaçı gösterecek :) Bu arada tartıda 1 kiloya yakın vermişim ama beden olarak 3 kilo vermişim gibi duruyor. Dün giydiğim kıyafetlerim üstümde o kadar güzel durdular ki anlatamam. Göbeğim ve hava verilerek şişirilmiş gibi duran bedenim yoktu ortada:24:

mrb kıslar bnde bu yolculuğa katılmak istiyorum bende zuzu gb 64 den 55 kadar düşmüştüm yeniden aldım 60 kiloyum ve 8 kilo fazlam var burd birbirimizi motive deresek başarabilirz ne dersiniz :46::7:

tabiki de
yarım kabağı küçük küçük doğruyorsun ince olmasına dikkat et dilimlerin çabuk pişsin, 1 tanede yeşil soğanı doğruyorsun ikisini yağda kavur. İki yumurtanın içine istediğin kadar kaşar rendeleyerek pişen kabaklı soğanlı karışıma karıştırıp. Omlet şeklinde pişir. Yapımı gayet kolay ve sağlıklı bir kahvaltılık, benim damak zevkimede uyuyor umarım sende begenirsin :)

Tesekkur ederim tarif icin. bugun bende deneyim bari cokta kolaymis. cnm. sen karatay diyetinimi uyguluyorsun.

mrb kıslar bnde bu yolculuğa katılmak istiyorum bende zuzu gb 64 den 55 kadar düşmüştüm yeniden aldım 60 kiloyum ve 8 kilo fazlam var burd birbirimizi motive deresek başarabilirz ne dersiniz :46::7:

Hoşgeldin canım.. Tabiki de başarabiliriz. Sadece istemek yeterli ben ketojen diyet uyguluyorum. İstersen nasıl birşey olduğunu yazabilirim buraya genel mantığını kavrarsan rahatlıkla uygulayabilirsin

Ketojen diyet ve Ketosis

Ketosis tam olarak nedir ? Ketosisin metabolik süreci basitçe kan değerlerinin içindeki ketonların normal seviyeden yüksek bulunma durumudur. Vücut ketojen duruma girdiğinde lipid enerji metabolisması bozulmamıştır. Peki iyi de bu ne demek derseniz vücut bu süreçten sonra artık yakıt olarak vücudun kendi yağını kullanamaya başlayacaktır.

Ketosis sürecini mükemmel kılan ne ?

Bu süreci kısa bile tutsanız birçok inanılmaz faydası var.

1) Yüksek karbonhidratı yakıt olarak kullanan vücut artık kendi vücut yağlarını yakıt olarak kullanmaya başlayacaktır. Böylece vücut yağ oranı düşerken kas kütlesi olduğu gibi sabit kalabilcektir.
2) Vücut Ketosis durumundayken ketonları kullanmaz ürin yoluyla dışarı atılır. Bu da ne demek idrar yoluyla yağ atmak demektir.
3) Ketosisin proteini idareli kullanma gibi bir özelliği vardır. Ketosiste ilk olarak vücut ketondan glukoza tercih eder. Vücutta çok fazla yağ bulunurken vücut proteini oksitleyip glukoza dönüştürmez.
4) Bir başka yararı ise vücuttaki düşük insülin seviyesi diğer diyetlere göre daha fazla lipoliz ve gliserin ortaya çıkmasıdır. (insülin seviyesi 80-120). İnsülinin lipolizleri engelleme efekti vardır bu da yağı enerji olarak kullanmayı engellemektedir. Eğer insülin düşük seviyelere getirilirse birçok yararlı hormon örnek olarak büyüme hormonu gibi büyüme faktörü olan hormonlar ortaya çıkar.
5) Bir başka faydasıda ketojen diyette ketosis durumunda ketonlar açlığı köreltir. Açlık hissedilmez.

Peki Zararı Var mı bu Diyetin ?

1) Birkaç hafta vücut metabolik değişilik geçirdiği için ruhsal olarak kişi kendini kötü hissedebilir ve ayrıca zihinde bulanıklık görülebilir. Fakat daha sonra vücut bu duruma alışır ve adapte olur.
2) Yüksek dozda yağ alımı nedeniyle bunları iyi yağlardan eğer alınmıyorsa kolestrol seviyesinde yükseliş olabilir. Fakat omega 3 gibi zeytinyağ gibi kaynaklar kullanılmalıdır.
3) Diyet karbonhidrattan yoksun olduğu için vücuda dengeyi sağlamak için multivitamin takviyesi yapmak gereklidir.
4) Diyabet hastaları bu diyeti yapmamalıdır. Sonucu ölüm dahi olabilir.

Ketojenik Diyetin Anti-Katabolik etkisi

Kalorisi düşürülmüş her diyet kataboliktir. Bu da kas kaybına neden olur. Bu bir gerçektir!! Kalorisi azaltılmış tüm diyetlerde anabolik hormonlar düşüşe geçer. Bununla beraber diyet yapan kişiler daha fazla egzersiz hareketi ekleyerek kasları katabolize eder. İşte esas nokta burada başlamaktadır. Kas kaybetmemek ve ya az da olsa kas inşa etmek için carb –up devreye girer. ( haftasonları karbonhidrat yüklemesi yapmak )

Hormonların dışında katabolik etkinin oluşamsındaki diğer bir faktör de proteinin glükoza dönüşmesidir. Çünkü beyin vücuttaki %25 glükoza ihtiyaç duyar. Bu kadar karbonhidratlar yasakken beyin glükoza ihtiyaç duyar ve bunuda proteinleri kas dokusundan yiyerek sağlar.

Şimdi ketosis bundan farklıdır. Ketosis devresindeyken beyin ketonları glükoza tercih eder. Bu diyeti uygulayan için bu durum gerçekten sevindiricidir çünkü vücut prteini enerji olarak kullanmayı seçmez. Böylece vücudu enerjinin yağdan karşılanmasına zorlar.Bu yüzden bu diyet gerçekten başarılıdır.

Diyete giriş

Birçok uzmanın ortak görüşü vücut kas+kemik ağırlığı (lbs cinsinden) kadar protein alınması. Örnekle açıklayacak olursak 90 kg olan bir kişi 200 lbsdir. Kişi yağ oranını çıkardığında varsayalım 154 lbs kemik+kas ağırlığına sahip olsun. Bu kişinin bu diyet esnasındayken 154 gram hergün protein alması gerekmektedir. Ayrıca kişinin ağırlığı (bu sefer toplam ağırlık) 200 lbs * 10 kadarda günlük kalori alması gerekiyor. Bu kişin diyeti 2000 kalori olamlıdır. Ortalama karbonhidrat alımı ise 30-50 gram arası olmalıdır.

Hesaplarsak

Protein 154 gram * 4 kalori = 616 kalori
Karbonhidrat 30 gram * 4 kalori = 120 kalori

Peki ne kadar yağ almalı ?

2000 kalori – ( 616 + 120 ) = 1264 kalori
1264 / 9 = 140 gram yağ alması gerekiyor.

Ek bilgi
1 gram karbonhidrat = 4 kalori
1 gram protein = 4 kalori
1 gram yağ = 9 kalori

Back
X