Güneş kendini göstermeye başladıkça biz kadınlarda hızlı zayıflama yollarından hangisinin bize uygun olduğunu düşünüyoruz. Ananas diyeti ile 5 günde 5 kilo verme bu yollardan biri özellikle hızlı göbek eritme konusunda oldukça iddialı üstelik sağlıklı zayıflama sağlıyor. Bu diyet denemeye değer.

Ananas Diyeti İle 5 Günde 5 Kilo Verme

Bu diyette temel besin olan ananas, suyun kilolarını kaybetmenize, depolanan yağın harekete geçirilmesine ve bedeninizi içeriden detoks etmenize yardımcı olur.

ananas diyeti
ananas diyeti

Ananasın Diyetteki Faydaları

Ananas inflamasyonu azaltmaya yardımcı olan bir proteolitik enzim olan bromelain içerir. İnflamasyon, kilo kontrol hormonunu leptin daha az etkili hale getirerek kilo alımına neden olur.

Ananas sindirimi geliştirir. Ananasın içinde bulunan çeşitli enzimler ile sindirimi sağlar ve kolonu temizlemeye yardımcı olur. Bu da sırt ağrısına yardımcı olur ve şişkinliği azaltır.

Vitaminler, mineraller, diyet lifi açısından zengindir. 1 su bardağı ananas 70-80 kalori içerir ve ananaslar sulu ve dolgun olduğundan, açlığı kontrol altına alır.

Ananas, B1 vitamini açısından zengin olduğu için aktif ve enerjik kalmanıza yardımcı olur. B1 vitamini, enerji üretimi için gerekli olan enzimatik reaksiyona yardımcı bir faktördür.

Aktif olduğunuzda, daha az toksin biriktirme eğilimi gösterir ve metabolizmanız hızlanmaya devam eder. Bu aynı zamanda kilo kaybına da neden olur.

Ananas Diyeti İle 5 Günde 5 Kilo Verme | 1
ananas diyeti zayıflama

Ananas Diyeti Listesi

1. Gün

Uyandığınızda (7:45) 1 fincan ılık su, bal ve elma sirkesi

Kahvaltı (8:30) 1 su bardağı ananas + yulaf ezmesi

Öğlen yemeği (12:00 – 12:30 ) Izgara ton balığı + 1 su bardağı ananas

Öğle Yemeği Sonrası (16:00 ) 1 fincan taze ananas suyu

Akşam yemeği (19:00 ) Domates + kuşkonmaz + pişmiş tavuk göğsü ile ananas salatası

Gününüzü elma sirkesi ve bal ile başlamak bedeninizi incitecek ve metabolizma hızını artıracaktır. Ananas ve yulaf ezmesi lezzetli bir bileşimdir.

Ayrıca, yulaf ezmesi, yağ emilimini önleyecek olan diyet lifinden zengindir. Ton balığı, protein ve sağlıklı yağların mükemmel bir kaynağıdır. Vitaminler, mineraller, protein açısından zengindir.

2. Gün

Uyandığınızda (7:45 ) 1 fincan ılık su, bal ve elma sirkesi

Kahvaltı (8:30 ) 2 badem + 1 su bardağı ananas + 2 pişmiş yumurta

Öğle yemeği (12:00 – 12:30 ) Ananas ve limon tavuk salatası

Öğle Yemeği Sonrası (16:00) Limon suyu ve nane yapraklarıyla taze ananas ve karpuz suyu

Akşam yemeği (19:00 ) Izgara somon + 1 su bardağı ananas ile sote sebzeler
Bademler yumurta proteinleri bakımından zengin iken bademler sağlıklı yağ kaynağıdır.

Ananas ve limon tavuk salatası oldukça lezzetlidir. ve protein açısından zengindir. Taze ananas ve karpuz suyu hidratlar ve toksinleri atar. Sebzeler ve somon bereketli hafif akşam yemeği için en iyisidir.

3. Gün

Uyandığınızda (7:45 ) Yeşil çay

Kahvaltı (8:30 ) 1 fincan taze ananas suyu + mantarlı omlet

Öğlen yemeği (12: 00-12: 30) Ton balığı marul salatası ile birlikte + 1 su bardağı ananas

Öğle sonrası öğleden sonra (16:00) karabiber ve limon suyu eklenmiş ½ fincan ananas

Akşam yemeği (19:00) Kızarmış sebzeler ve tavuk / mantar + 1 su bardağı ananas suyu karıştırın

Yeşil çay, antioksidanlar ile yüklüdür ve toksinleri atmaya yardımcı olur. Limon suyu C vitamininin önemli kaynağıdır ve bu nedenle bağışıklık sistemini artırmaya yardımcı olur.

Mantarlı omlet kaslarınız için mükemmel bir protein ve besin kaynağıdır Karabiber, güçlü bir antioksidan olan E vitamini açısından zengindir ve kilo vermeye yardımcı olur ve yaşlanmayı yavaşlatır.

Sebzeler karbonhidratlar, lif, vitaminler ve sindirimi iyileştiren mineraller içerirler, kilo vermeye yardımcı olurlar ve birçok rahatsızlığa karşı savaşırlar.

4. Gün

Uyandığınızda (7:45 ) 1 fincan ılık su, bal ve limon

Kahvaltı (8:30 ) 1 su bardağı ananas suyu + bir tutam kinoa

Öğle yemeği (12:00 – 12:30) Ananas + çilek + kivi ile 1 çorba kaşığı krema ve tarçın tozu

Öğlen Yemeği (16:00) 1 su bardağı ayran

Akşam yemeği (19:00) Ton balığı salatası + 1 su bardağı ananas

Bal ve limon suyu sıcak su ile yağ eritmeye yardımcı olur. Kinoa, vitaminler, mineraller ve diyet lifi açısından zengindir. Meyve salatası öğle yemeği, tüm hayati besin maddelerini almanıza yardımcı olur.

Tarçın sadece bir kilo verme amaçlı değil aynı zamanda lezzette verir. Ton balığı protein ile kaslarınızı yeniden inşa etmeye yardımcı olur.

5. Gün

Uyandığınızda (7:45 ) Tarçın ve zencefil çayı

Kahvaltı (8:30 ) 1 haşlanmış yumurta + 1 su bardağı ananas suyu + akçaağaç şurubu ve 2 badem ile 1 dilim buğday ekmeği

Öğlen yemeği (12:00 – 12:30 ) Kuşkonmaz + 1 su bardağı ananas ızgara uskumru

Öğle sonrası öğle yemeği (16:00 ) ½ fincan yağsız yoğurt

Akşam yemeği (19:00 ) Tavuk göğsü, ıspanak ve domates + 1 su bardağı ananasla kavrulacak

Tarçın ve zencefil hem kilo vermeye yardımcı olur hem de sindirimi iyileştirir. Yumurta protein açısından zengindir, badem sağlıklı yağlar içerir ve buğday ekmeği lif açısından zenginidir.Izgara uskumru ile hafif bir öğle yemeğidir, sağlıklı yağ elde etmenize yardımcı olacaktır. Tarçın ve Zencefilli Zayıflama Kürü için Tıklayın !

Yoğurt, doğru sindirimi sağlayan yararlı bağırsak bakterileri ile yüklüdür. Ispanaklı ve domatesli lezzetli ama sağlıklı kavrulmuş tavuk damak tadınızı doyuracak ve kilo vermeye yardımcı olacaktır.

Bu diyeti uygularken çok fazla yemek yeme alışkanlığınız varsa ilk başta zorlanabilirsiniz. 2. günden itibaren vücudunuzda rahatlama hissetmeye başlayacaksınız.

Ödemleriniz atılmış ve sindiriminiz düzene girmiş olacaktır. Diyeti başladıktan sonra son güne devam ettirmeye çalışın.

Ananas Diyeti Egzersiz Nasıl Olmalı?

Kilo vermek söz konusu olduğunda sağlıklı beslenme önemli bir faktör olmasına rağmen, size kalori yaktıracak sporlar ile ilgilenmeniz oldukça önemlidir. Aldığınız enerjiyi tüketmeniz gerekir. Ve bunu yapmanın en iyi yolu farklı egzersiz türlerini eklemektir. Dilerseniz Pilates Topsuz Evde Pilates Hareketleri Videolu Anlatım yazımıza göz atabilirsiniz.

Yürüyüş ,yüzme, tenis gibi egzersizler sizin için oldukça faydalı olacaktır. Squash sporu oldukça kalori yaktırır. Squash nedir yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Ananas Diyetinin Faydaları

  1. Sindirimi iyileştirir
  2. Bağışıklığı artırır
  3. Artriti önler
  4. Metabolik hızı hızlandırır
  5. Enflamasyonu azaltır.

Bu diyeti 2 ayda bir uygulayabilirsiniz. Diyet sırasında kendinizi aşırı bitkin ve halsiz hissederseniz diyeti hemen bırakın.

İlgili Konular;