Kavun zayıflatan bir besindir. İçerisinde kalsiyum, A vitamini, C vitamini, potasyum ve demir bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi organizmayı da temizleyen bir besin olduğu için detoks diyetinde kullanılabilecek bir besindir.

7 Kilo Verdiren Kavun Diyeti

Kavun düşük enerji yoğunluğu olan besinlere girer. Yani midede fazla yer kaplayıp kişinin daha fazla besin alma ihtiyacı duymasını önlemesine rağmen, düşük kaloriye sahip olan bir besindir.

Günlük Tüketilmesi Gereken Kavun Miktarı Kaç Kaloridir?

100 gram kavunda 26 kalori bulunmaktadır. 150 gram kavunda ise 39 kalori vardır. Kavun diyetlerinde veya ara öğün olarak kavun tüketileceği zaman bir öğünde 150 gram kavun tüketilmesi önerilir. Yarım su bardağı kavun ölçü olarak ele alındığında sadece 30 kaloriye denk gelmektedir.

Kavun Zayıflatır Mı? 7 Günde 7 Kilo Verdiren Kavun Diyeti | 1

Kavun Diyeti Listesi

7 günde 7 kilo verdiren kavun diyetinin bir öğünü şu şekildedir:

  • Kahvaltıda; 150 gram kavun yenmelidir ve yanında da 1 su bardağı yağsız yoğurt yenmelidir.
  • Öğle yemeği olarak; 150 gram kavun, 8.5 yemek kaşığına ve 1 su bardağına denk gelen yağsız olduğu gibi tuzsuz da olan pilav yenmelidir. Yanlarında da 1 bardak yeşil çay içilmelidir.
  • Akşam yemeği olarak; 8.5 yemek kaşığı yağsız ve tuzsuz pilav ile 100 gram haşlanmış dana eti veya tavuk eti yenmelidir. Yanında da taze mevsim salatası tüketilmelidir.

İlgili Konular;

Kiraz Sapı Çayı Zayıflatır Mı? Tıklayın !

Göbek Yağlarını Bir Haftada Eriten Kür Tıklayın !

Basen Eritme Kürü ve Basen Eritme Hareketleri Egzersizleri Kilo Verme Tıklayın !