Dukan, Atkins, Taş Devri diyeti gibi popüler diyet çeşitleri arasında, farklı türlerde bulunmaktadır. Tek yönlü beslenme diyetlerine göre daha avantajlı ve sağlıklı olarak kabul edilen diyetlerde, hızlı kilo verme ve zayıflama etkili biçimde elde edilmektedir.

Popüler Diyet Türleri

Fakat tüm diyetler, sağlıklı şekilde yapılmalı, uzman kontrolünde belirlenmelidir. Popüler diyetler arasında;

Vejetaryenlerin bir üst boyu olarak nitelendirilebilir. Sadece hayvan eti değil, hayvansal ürünlerin hiçbirini tüketmeyen insanlar, veganlardır. Bu diyette, süt ve süt ürünlerinden bala, yoğurttan tereyağına kadar hayvansal kaynaklı hiçbir besin tüketilmez.

Vegan diyeti genellikle bitki beslenmeye dayanır. Sebze ve meyveler daha çok çiğ olarak tüketilir. Fakat protein ve çeşitli vitaminlerin, minerallerin alınmaması çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Hayvansal ürünlerin sadece enerji yakıtı olarak kullanılmadığı, iç organ sistemleri için gerekli olduğu da bilinmelidir. Vegan beslenen kişilerin bir süre sonra midelerinde sorunlar oluştuğu ve zaman içerisinde sindirim, boşaltım sistemlerinde problemler oluşabildiği belirtilmektedir.

Popüler Diyet Türleri | 1

Organik gıdalar tüketerek, doğal ve sağlıklı beslenme sistemine dayalı bir diyet türüdür. Genellikle pişirilmeden tüketim yapılır. Ambalajlı hazır gıdalar mümkün olduğunca tüketilmez.

Mediterrian diyet, Akdeniz mutfağından esinlenerek geliştirilmiştir. Daha çok Yunanistan, İtalya mutfak kültürüyle oluşturulan Akdeniz diyetinde zeytinyağlılar ön plandadır.

Taze sebze ve meyveler, tam tahıllı gıdalarla oluşturulur. Peynir, yoğurt, fıstık, fasulye bu diyette en çok tüketilen besinler arasındadır.

Popüler Diyet Çeşitleri İçin Tıklayın !

Vejeteryan Diyeti İle Haftada 2 Kilo Tıklayın !

Ketojenik Diyet Hakkında Her Şey… Tıklayın !

Dukan Diyeti Deneyimlerimiz Tıklayın !