2011 Ekim Anneleri

aklıma geldıkce gerı savusturuyorum bu fıkrı...bugun yıne gıdıcez aıle hakımıne dun asımızı yaptıramamıstık bıttıgı ıcın bugun getrceklermıs gıdınce yıne sorcamm..sanada cok gecmıs olsun aklına kotu seyler getrme hadı guzel haberlerle gel ınsaallah..

nıda bayılıyorum senın kıza ..cok farklı cok marjınal bır kız daha oncede demıstım..hele o dudaklar o burun ..maasallah maasallah maasallah..en az benım kızım kadar guzel :KK1:benımkınede maasallah

teşekkürler canımm..bu arada al şu fitili rahatla canımyaaa..kocaman olup fitille kakasını yappan insan yok çok şükür ,alışmaz 1-2 kereden ..sende rahatla eşinde rahatlasın ,hem okadar çabuk yapıyoki koyduğun fitil bile çıkıyo,yani benimki öyle oldu..
 
irem poposu dar olan bebeklerde oluyormuş,yarın çocuk dr na götüreceğim ona baktıracagım anlamazsa çocuk cerrahi bölümü dr na götüreceğim
yukardaki komşum aile hekimi kıza bakmadan sen olmazsa böyle yap dedi:KK19:

yaa kcanım ne cerrahisi ,ben internette okudum okadar bi çocuğun poposunu açamaya çalışmışlar çubuklar sokmuşlar meğersem hiç bişeyi yokmuş bebeğin ,bi fitil denemek varken ne diye hemen cerraha koşuyosunuz ,bu daha az külfetli ,fitillede yapmazsa ozaman götürün ...bu arada yanlış anlaşılmasın ,eğer kendim memnun kalmasam önermezdim ..yinede siz bilirsiniz tabi..
 
zeamett kızının yanaklarını ısırasım geldiiii..maşşallahh...:nazar:

blackesfaa yerim oğluşünun yemenisiniii...sende oğlunda çok hoşsunuz canım ..maşşallahh...:nazar:
 
teşekkürler canımm..bu arada al şu fitili rahatla canımyaaa..kocaman olup fitille kakasını yappan insan yok çok şükür ,alışmaz 1-2 kereden ..sende rahatla eşinde rahatlasın ,hem okadar çabuk yapıyoki koyduğun fitil bile çıkıyo,yani benimki öyle oldu..

canım fitili almamamın sebebı su;ben fıtıl atıcam yapıcak..ee 3 5 saat sonra kendı yapabılecek mı..bence hayır ee o zaman gene mı fıtıl atacamm..hadı attım sonra gececek mı?yanı bu kısır döngü gibi..gecıcı cozumlerr..anlık rahatlıcak ya sonrası benı o dusunduruyor..1 gundur yapmadı kızım..ve yemın edıyorum ıkınmaktan bıtap dustu sabahtan berı uyuyo emmeye bıle uyanmıyor takı sancısı geldıgınde mosmor uyanıyor ıkınmaktan ıkınıyor ıkınıyor sancı gıdınce uyuya kalıyor ..esım aradı bıraz once yaptımı kakasını dıye..dedım yok..asıda gelmemıs persembeye kaldı kızımın asısı..öffffffföfff..
 
ya kızlar bıde bısey sorucamm..

sabah sut sagmıstım kızımı emzırdıkten sonra bırazz.dolabın alt tarafına koymustum.onuda cıkarıp kaynayan suyun ıcınde ısıttım. uykusunun ıcınde emmeye uyanmayınca verdım bıberonu ..yarısını ıctı ama yarısı kaldı..kıyamıyorum dökmeye 50 cc kadar var nasıl saklarım..tekrar dolaba koysam olurmu????
 
slm kızlar ben geldim .. ya kızlar benim bebeğim hep terliyo bilemiyorum ki çok mu sıcak yapıyorum odayı bir çıtçıtlı birde uzun kollu badi giydiriyorum ikide pijama doğalgaz var bütün gün yanıyo arada bi elektrikli sobayıda açıyorum altını açtığımda özellikle oda ısındığında kapatıyorumyanlış mı yapıyorum birde şapka takıyo musunuz ben takamıyorum kızım istemiyo ..yavrum terliyo saçlar su içnde tekrar kuruyo heep burnu tıkalı ne yapıcağımı şaşırdım akıl verin:KK43::KK43::KK43:

cnm çok kalın giydiriyosun sanırım çok kalın giydirme ama battaniyesine sar bence burnunu açık tut eeczaneye sor biz damla ve otri bebenin aspiratörünü kullanıyoruz çok rahatladık

kızlar merhaba.
oğlum 20 günlük oldu iki gündür kakası yeşil , bi de çok ağlayarak pırt yapıyo kuzucuumm. başına gelen var mı yaaa.. anne sütüyle beslenen bebeklerin kakası sarı olur diye biliyorum,bizimki yeşile döndü.. bu hafta doktorumuz da izne ayrılmış size sorayım dedim.

cnm belki yediklerindendir belkide üşütmüşsündür

iyi akşamlar herkese
bu gün ilk defa çocuğumla yalnız kaldım evde eşim işe gitti annem evine kayınvalidem geleyim dedi yalnız kalmak istedim gece 1 den sabah 7 ye sabah 7 de mama yedikten sonra 11 e kadar uyuyan oğlum gün boyunca hiç uyumadı ve ben gün boyunca hep emzirdim bir tek wc ye gitmek için bıraktım hatta o halimi gören komşum zorla çocuğu aldı evine götürdü sende çay demle gel dedi nitekim öyle yaptık bir de gittim ki bizim ayşe komşu çocuğu koyuvermiş kanepenin üstüne bizim oğlan şaşkın şaşkın ortalığı inceliyo ya bi ses çıkarsa ya ben eve girdim başladı mızmızlanmaya benim mesai yine başladı hem emzir hem ye yok yaa olmuyor ne duyduysam yedim ne dua varsa okudum yok artmıyor sütüm artık 90 cc mamayla da doymuyo öğünde 120 vermek gerekiyo ve günde 6 defa yoksa ağla ağla bi hal oluyo paşam bazı arkadaşlar göğüs pedinnin ne kadar gerekli olduğunu yazmışlar sütün akıp kıyafeti kirleteceğini söylemişler ben pedi sadece göğüs yaralarım atletime yapışmasın diye kullanıyoruym öyle doldum ki şu an ağlıyorum çok üzgünüm çok...


leyna üzülme cnm bende günde 5 kez 75 cc veriyorum sütün ilacı uyku ve su birde ne yemekten zevk alıyosan onu ye cnm kafana takma stresde çok etkiliyo ayrıcA her ağladığında acıkma ağlaması olmayabilir birde göğsün yaraysa mutlaka iyileştir belki ilgisi yok ama benim yarayken sütüm azdı herşeyi denedim sadece terramicyn krem fayda etti
kızlar sizlere dr mu dedi mama verin diye nasıl başladınız ki ben sadece emziriyorum nerden anlıyorsunuz sütünüzün yetmediğini???

cnm eğer emiyo ve emdikten sonra avaz avaz ağlıyosa sütün yetmiyodur

Merhaba kızlar,
bu kaka ile ilgili bi önerim var. ben her altını değiştirdiğimde poposuna saf zeytinyağı sürüorum. göbeğine de sürüorum. doktor bi arkadaşım önerdi. sonra gaz içinde ayaklarının altına acı elma yağı sürüoruz azcık. gerçekten rahatlatıo. tavsiye ederim.
aynen cnm bende çok faydasını gördüm elma yağınıda özellikle banyodan sonra kullanıyorum çok iyi geliyo

leynaa aynı durumdayız cnm hatta ben senden daha beterim cünkü bebegin agzındaki pamukcuk gögsüme mantar olarak gecti bi 15 günde onunla ugrastım simdi fena degil acısa da emzirebiliyorum en azından.aman kızlar en ufak pamukcuk olsa agzında hemen silin karbonatlı suyla.benm denedigim kremler lansinoh,mustela,garmastan,hametan,bepanten,novuxol vs..ama hiç biri işe yaramadı sanki garmastan biraz iyi geldi.cok zor birsey Allah kimseye vermesin :KK43:

benm de moralim cok bozuk 5 haftalık oldu yavrum ancak 3 kilo 60 gr .günde 3 kere mama veriyodum ama artık daha fazla vericem dr cok az buldu bir ayda ancak 500 gr almıs :KK43:( bu arada bende medelanın mini elektrkli pompası vardı gögsümü mafetti.gittim philips avent aldm gercekten acıtmıyor cok güzel bir makineymiş .yine de kenarlarına sagmadan lansinoh sürüyorum kayganlastırsın diye öyle sagıyorum.sütüm bollassın diye yapmadıgım sey içmedigim yemedigim kalmadı ama olmayınca olmuyor demekki :KK43:( gecenlerde doktorum programnda bir dr vardı bebeginiz mama alsa bile günde 3 damla anne sütü bile onun bagısıklıgı için cok öenmli dedi.yılmak yokkk zor da olsa emzirmöeye devam.tek derdim biberona alısıp mememi bırakması.onun için de gittim bütün biberonları aldım.chicco step up asla almayın cok cok hızlı akıyor bebek boguluyor emerken.avent fena deil daha yavas akıyo.bir de medelanın calma biberonu var en güzeli o cektikce geliyo emmezse gelmiyor ama kuvvetli cekmek lazım onu da .malesef onu da bebegim ememedi cok zor geldi yine avente döndük.nuby i falan da aldım o da yavas sayılır. siz neler kullanıyosunz bir tek dr brown mı ne vardı onu almadım kullanan varsa tavsiyelerinzi bekliyorum..

cnm ben dr brown kullanıyorum çok memnunum

Eki Görüntüle 293206 Eki Görüntüle 293207 Eki Görüntüle 293208 Eki Görüntüle 293210 Eki Görüntüle 293209 selam teyzoşlar ,:KK3:ben bugün kakamı yaptııımmm:nazar:ama gün içinde devam edip etmemekte kararsızımm...bu arada ben bu gece 2 aylık oluyorum...ellerinizden öperimm:KK54::KK54:

ayyy kuzum çok tatlı olmuşsun sen sanırım kaka yapmakonusunda annen seni çok zorluyo annesi bırak 2-3 günde yapsın zorlama kızımızı
 
ya kızlar bıde bısey sorucamm..

sabah sut sagmıstım kızımı emzırdıkten sonra bırazz.dolabın alt tarafına koymustum.onuda cıkarıp kaynayan suyun ıcınde ısıttım. uykusunun ıcınde emmeye uyanmayınca verdım bıberonu ..yarısını ıctı ama yarısı kaldı..kıyamıyorum dökmeye 50 cc kadar var nasıl saklarım..tekrar dolaba koysam olurmu????
hayııırr...kız yemeği bile 2 defa ısıtınca tekrar dolaba koymuyorum beeenn ..süt buu ,bozulurr..atma ,kendin iç bişey olmazz...

Nidaaa maşallaah kızına çok tatlıııııı prenses yerim onu ben :KK1::KK1::KK1:

saol canıımm:)) geldimi kız südyenlerr?? takıp resmini eklemeyi unutmaaa:KK52::KK52::KK52:
 
dün dr kontrolunda gaz sıkıntımızı dıle getırınce dr hemen zınco yazdı..bende gaz ılaclarının bır muddet sonra etkı etmedıgını ve bagısıklık kazandıgını soyledım dogru soyluyorsun oyle dedı..bende almadım zıncoyu...ıllakı cekıcezz bız bu gaz sancısını...


gece esıme sattım yavru kusu o uyutmusben uyuyakalmısım...yatırmıs karsımızdakı kanepeye bızde onun karsısındakınde yatıyoruz..saat 2:45 cıvarları ruyamda kızımın bogustugunu,nefes alamadıgı gordum..Allah tarafından gozumu actım bır baktım kı esım bebegın kafasına sapkasını gıydırmemıs sadece ustten örtmus oda agzına kadar ınmıs..yavrum elıyle cekecek halı yok nasıl cebellesıyo sesı bıle cıkmıyooo.kıpkırmızı olmus.nasıl esımın kolundan asıldıysam o an kı sokla sesım cıkmadı..esımde hemen kıza baktı fırladı aldı yuzunden..battanıyelerıde örtmmus ust uste agzına gelmıs...ölecem sandım korkudan elım ayagım bosaldı..

sımdı salladım uyudu yerıne alıp benım de yatısa gecme zamanım gelmıstır sanırım..Allahım onları bız degıl SEN koru ya rabbım..
aman canım allah korumuş yaaa :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Eki Görüntüle 293093 Eki Görüntüle 293090 Eki Görüntüle 293089

kızlar bunlar da bizden biri mevlütten biri uyurken sizinkiler de böyle mi uyuyo:44: eller devamlı dışarda battaniyeye falan sarınca hiç içeri koydurmuyo bıdık korkuyom öyle kalıcak die devamlı maximum modunda oğlum.:KK9::KK9::KK9: biride kız olsa nasıl olurdu denemesi babaannesinin kucağında uslu uslu oyalı tülbentli oğlum:KK9::KK9:
oy maşallahhhh tülbentli resime bayıldımm :KK1::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
buda kızımın sol halleri daha şimdiden babasıya çok iyi anlaşıyo gazı olduğu zaman bi tek onun kucağında uyuyo:KK52::KK52::KK52::KK9::KK9::KK9:işimede gelmiyo değil hani
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:maşallahhhhhh
bebegıne zeytınyagı ıcıren annelerr sonucu yazarmısınız n oldu kakasını yapabıldımı?

kızım dun aksam 4 ten berı yapmadı ıkın ıkın gecenın 3.den berı yorgun dustu benım usuller artık ıse yaramıyor..yada kızım alıstı bılmıyorum yapmadıgım sey kalmadı..bırktım kendı halınee ama dayanamıyorumm onun uykusundan ıkınarak aglayarak uyanmasınaaa.. :KK43:((

sımdı bebegı olan bır arkadasla konustum zeytınyagı ıcır cok az dedı..sızde ıse yaradıysa denıcemm ..bı o kaldı zatenn..Allahımmbıran once duzene gırsın n olur yaaa..
dün sabah ve bu sabah içirdim ve bugun buyuk bir gürültüyle ve mis kokusuyla içinde sakladıgı cevheri oglum bizimle paylaştı teyzesiyle dötünü yıkarken nefeslerimizi tuttuk :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:
Eki Görüntüle 293206 Eki Görüntüle 293207 Eki Görüntüle 293208 Eki Görüntüle 293210 Eki Görüntüle 293209 selam teyzoşlar ,:KK3:ben bugün kakamı yaptııımmm:nazar:ama gün içinde devam edip etmemekte kararsızımm...bu arada ben bu gece 2 aylık oluyorum...ellerinizden öperimm:KK54::KK54:
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
:nazar::nazar::nazar:
köfte dudaklardan öpüyorum

şimdi kendim için dahileye gidiyorum,ya böbrekte yada safra kesesinde sorunvar galiba,bana dua edin lütfen şimdi birde bu çıkmasın:KK43:

geçmiş olsun canım inşallah kötü birşey çıkmazz:KK70:
 
ne alaka beeee???yani benim o derece artmadığından hiç içmedim ama ,içiledebilir ,yada eşi içsinn ..ayy neyse bi çiçeğin dibine dök iyisimi yaaa...
 
Son düzenleme:
ne alaka beeee???yani benim o derece artmadığından hiç içmedim ama ,içiledebilir ,yada annesi içsinn ..ayy neyse bi çiçeğin dibine dök iyisimi yaaa...

kız herkes birşey söylüyor hangisi dogru hngisi yanlış ben bilemem 3 numaralı yegenim dogdugu zaman yengem emziriyordu dedim bir bardakta bana sagıver :KK1:oda bana anne sütü bebek dışında kimseye içirilmez falan demişti ondan şettim :KK8:
 
kızlar dün başıma geleni yazıyım size . şu işitme testi belası tövbe yarabbiiii... taaa bir ay önceden ancak 21 kasıma gün verdi bursada dörtçelik çocuk hastanesi (devlet) odyometri bölümü ve dediki derin uykuda olsun geldiğinde.siz nasıl yaptırdınız ya nasıl başardınız bunu.neysen dün sabah 10.30 da hastanedeydim babam bıraktı eşimde almaya gelecekti çünkü ne olacağı belli değil bebeğn keyfini beklersek saatlerce eşim işinden olmasın dedik. 10.30 da gitti test yapılacak odaya kapı önünde bekleyenler vardı sordum teste girmiş çocuk uyanmış tekrar uyut getir demişler oda sallıyodu garibim.dedimki nasıl olsa almıcak uyanık olduu için gidiyim emzirme odasında emziriryim uyutuyum dedim ve gittim hiç içeri girmeden . bziim oğlanın işinin bitip derin uykuya geçmesi saat 12 yi buldu. 12 ye 10 kala girdim odaya dedim böyle böyle saat 11 d erandevumuz vardı 10.30 dan beri uğraşıyorum ancak uyudu die... kadın açtı ağzını yumdu gözünü... niye erken gelmedin. ben ne biliim erken geldiğini Kİ BENCE ŞİMDİ GELDİN ERKEN FALAN GELMEDİN... dedim emzirme odasındakilere soralım istersen. banane beni ilgilendirmez madem öyle 8 de gelceksin keyfini yapomak için dio. alamam şimdi öğle paydosuna giridm dio.ve istersenbaşka hastaneye git istersen 12 aralıka gün veriim dio.tabi o zamana daha büyücek ve derin uykuya eçmesi daha zor olucak dio... gerizekalı dedim ama tuttum içimde bende onun ağzından girer burnundan çıkardım ama dedim başka yerde yaptıramazda tekrar gelirsem eğer diye tuttum kendimi... ya sabır dedim... tekrar randevu aldım her ihtimale karşı.

biraz öncede doruk tıp merkezini aradım pahalı olduğunu düşünüyodum özelde sordum 2-3 tl bişey diooo emin misiniz dedim evet dedi :KK9::KK9::KK9: istediğin zaman gel dio. çocuk uyusun gidicem bugün yada yarın. yenidoğan die özellikle sordum umarım yanlış anlamamıştır.

Benim kizim gayet uyanikti test esnasinda. Dr sadece emzirir gibi tut kucaginda dedi. Sesleri dinlerken de gözlerini acip pür dikkat kesildi kizim :KK1:

Eki Görüntüle 293206 Eki Görüntüle 293207 Eki Görüntüle 293208 Eki Görüntüle 293210 Eki Görüntüle 293209 selam teyzoşlar ,:KK3:ben bugün kakamı yaptııımmm:nazar:ama gün içinde devam edip etmemekte kararsızımm...bu arada ben bu gece 2 aylık oluyorum...ellerinizden öperimm:KK54::KK54:

Ah kuzum benim masaAllah Elvin´e Nida Angelina Jolie´ye rakip bu kiz :nazar:

ya kızlar bıde bısey sorucamm..

sabah sut sagmıstım kızımı emzırdıkten sonra bırazz.dolabın alt tarafına koymustum.onuda cıkarıp kaynayan suyun ıcınde ısıttım. uykusunun ıcınde emmeye uyanmayınca verdım bıberonu ..yarısını ıctı ama yarısı kaldı..kıyamıyorum dökmeye 50 cc kadar var nasıl saklarım..tekrar dolaba koysam olurmu????

Dün Uzman Tv´de rastlamistim, kalan sütü 2 saat icerisinde oda sicakliginda tekrar isitmadan verebilirsiniz diyordu...

kendi sütünümü içsin bana içilmez süt gider dendi:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Ben icmedim de tadina bakmistim bir damla :26:
 
Eki Görüntüle 293206 Eki Görüntüle 293207 Eki Görüntüle 293208 Eki Görüntüle 293210 Eki Görüntüle 293209 selam teyzoşlar ,:KK3:ben bugün kakamı yaptııımmm:nazar:ama gün içinde devam edip etmemekte kararsızımm...bu arada ben bu gece 2 aylık oluyorum...ellerinizden öperimm:KK54::KK54:

nidacım maşallah elvine :nazar::nazar::nazar: ohh ne güzel ezmelere çıkmışsınız ana kız . ben şööyle rahat bi gezemedim ya. dün görümcemin doğum günüydü akşam evde yemek falan yaptık yedik sonrda pasta yemeye gidelim dedik ama bugün sınavı vardı.bizde bu akşam çıkıcaz ama bakalım nasıl olacak bebikle...
 
ne alaka beeee???yani benim o derece artmadığından hiç içmedim ama ,içiledebilir ,yada eşi içsinn ..ayy neyse bi çiçeğin dibine dök iyisimi yaaa...

kendım mı ıcıyım..:KK53:yok en ıyısımı döküyüm ben ..kökü bende nasılsa ..:KK51: su zeytınyagınıda deneyım gayrı sonumuz Allaha tevekkul...:KK31:
 
Benim kizim gayet uyanikti test esnasinda. Dr sadece emzirir gibi tut kucaginda dedi. Sesleri dinlerken de gözlerini acip pür dikkat kesildi kizim :KK1:



Ah kuzum benim masaAllah Elvin´e Nida Angelina Jolie´ye rakip bu kiz :nazar:



Dün Uzman Tv´de rastlamistim, kalan sütü 2 saat icerisinde oda sicakliginda tekrar isitmadan verebilirsiniz diyordu...



Ben icmedim de tadina bakmistim bir damla :26:


gerçekten mi yaaa. acaba devlet hastanesinde diye mi öyle yapıolar yaaa. özelde uyumayı şart koşmazlar mı ki.dur bi daha arayıp sorucam.
 
Eki Görüntüle 293206 Eki Görüntüle 293207 Eki Görüntüle 293208 Eki Görüntüle 293210 Eki Görüntüle 293209 selam teyzoşlar ,:KK3:ben bugün kakamı yaptııımmm:nazar:ama gün içinde devam edip etmemekte kararsızımm...bu arada ben bu gece 2 aylık oluyorum...ellerinizden öperimm:KK54::KK54:

maşallah kızına çok tatlı ne güzel gezmişsiniz ben de çok sıkıldım evde ama cesaret edemiyorum pek çıkmaya.

buarada kızlar bi soru sormuştıum ama cvp yok mu herkes rahat rahat çıkarttırıyuo mu bebişinin gazını sırtından bizden başkaa?
 
canom pekı sen bole kakasını o yada bu sekılde yaptırınca daha sonra kendısı yapmaya devam edıyormu..yoksa yınemı yapmıyor bı muddet daha..
 
sordum yaaa evet derin uykuda olması lazım dediler... napıcam yaaa... sabah 7 den beri hiç uyumadı çocuk normal insan gibi oldu yaaa... şimdi 5-6 gibi uyur artık sabaha kadar sadece emmek için uyanır sonra sabah 5-6 dan sonraa bi daha uyumaz... bu düzeni tersine nasıl döndürebilirim yaaa... gece sabaha kadar uyutmamam lazım gündüz derin uykuda olması için ..iyide nasıl olcak buuu :KK43::KK43::KK43:
 
maşallah kızına çok tatlı ne güzel gezmişsiniz ben de çok sıkıldım evde ama cesaret edemiyorum pek çıkmaya.

buarada kızlar bi soru sormuştıum ama cvp yok mu herkes rahat rahat çıkarttırıyuo mu bebişinin gazını sırtından bizden başkaa?

Canim benimki de zor cikartiyor artik agzindan, genelde hatta kusarak cikartiyor su siralar. Ben cikartamazsam yan yatiriyorum uykuya.

sordum yaaa evet derin uykuda olması lazım dediler... napıcam yaaa... sabah 7 den beri hiç uyumadı çocuk normal insan gibi oldu yaaa... şimdi 5-6 gibi uyur artık sabaha kadar sadece emmek için uyanır sonra sabah 5-6 dan sonraa bi daha uyumaz... bu düzeni tersine nasıl döndürebilirim yaaa... gece sabaha kadar uyutmamam lazım gündüz derin uykuda olması için ..iyide nasıl olcak buuu :KK43::KK43::KK43:

Cok ilginc ya. Hic böyle bir sey demediler bize uyanikken yaptilar. Sadece sicramamasi icinse benimki sicramadi zaten. Acaba bizimkinin aleti mi farkliydi ki?
 
X