Karbonatlı su zayıflama, kilo vermek, pek çoklarına yabancı bir zayıflama yolu olarak gelebilir. Ancak geleneksel kullanım alanları olan hazımsızlık, vücuttaki fazla asit birikimini atmak, mide fesadına doğal çözüm sunmak gibi genel faydalarının yanında karbonatlı su aynı zamanda zayıflama amacıyla da kullanılıyor.

Peki Karbonatlı Su Zayıflatır mı?

Metabolizmayı hızlandırmanın yolunun vücudun asit baz dengesini alkali seviyeye çekmekten geçtiğini uzmanlar söylüyorlar. Bunu yapmanın en doğal yolu ise karbonatlı su içerek zayıflama oluyor. Karbonatlı suyun alkali yapısı ise bu konuda bizlere büyük bir fırsat sağlıyor. Özellikle et ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişilerde vücutta asit birikmesi oluşmakta ve bu durum da ister istemez kilo vermeyi neredeyse imkansız hale getirmektedir. Ortalama olarak sahip olduğumuz her 15 kg için 1 kg karbonatlı su tüketmek gerekmektedir. Bu sayede hızlı ve kalıcı zayıflama sağlayabiliriz. Bu konuda batı ülkelerinde yapılmış çok sayıda bilimsel araştırma olup gerek doğal maden suyu gerekse karbonat adını verdiğimiz beyaz mineral karışımı ile yapılacak içecek kürü ile doğal zayıflamanın yolu açılmaktadır.

Karbonatlı Su Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır?

Vücudun asit düzeyini azaltan karbonatlı su ile kilo verme kürünün yapılışı son derece basittir. 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat (Sodium bicarbonate) ilave edildikten sonra karbonat eriyesiye kadar karıştırılacak ve günlük olarak ortalama 4 litre kadar tüketilecek. Ama dilerseniz bu miktarı 3 litreyle de sınırlı tutabilirsiniz. Yemeklerle su içmeyeceksiniz ve bunun yerine yemeklerden yarım saat öncesine kadar karbonatlı su içip yine yemeklerden bir saat sonrasında karbonatlı suyla zayıflama kürüne devam edilecek.

Sabahları aç karnına yarım litre karbonatlı su içerek güne başlayacağız ve 30 dk sonrasında kahvaltı edeceğiz.

Vücuttan ödem söktürmek ve şişkinliği atmak için de karbonatlı suyla zayıflama kürü işe yarıyor. Karbonatlı suyla zayıflayanlar ortalama olarak bir ayda 5-7 kilo zayıflamayı başardıklarını dile getiriyorlar. Dilerseniz karbonatla zayıflama deneyimleri olan grubu ziyaret edebilirsiniz…

Karbonatlı Su Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır?

Karbonatlı su ile zayıflama olayı ülkemizde Diyetisyen Gül kaynak ile popülerlik kazanmıştır. Gül Kaynak katıldığı bir tv programında karbonatlı su ile zayıflama tarifi verdikten sonra zayıflamak isteyenlerin sıkça başvurduğu bir zayıflama yöntemi karbonatlı su olmuştur.

Tarife göre günde ortalama 4 litre su içilmelidir ve içilecek suya karbonat katılması gerekmektedir. Dozaj olarak 1 litre suya 2-3 çay kaşığı karbonat eklemeniz yeterlidir.

Karbonatlı Su Zayıflama Konuları;