Alkollü içecekler içerisinde yüksek miktarda kalori barındırıyor. Ortalama olarak 1 gr alkolde 7 kalori bulunuyor. Bazı alkollü içeceklere ise üretim sürecinde ek olarak karbonhidratta eklenebiliyor. Biranın üretim sürecinde kullanılan arpa suyu yüksek oranda karbonidrat içeriyor.Şarap gibi alkollü içeceklerin bir kadeh içilmesi içerisindeki antioksidan bakımından öneriliyor. Ancak dikkatli tüketmekte yarar var. Bazı alkol türleri ise başlı başına içerisinde yağ barındırıyor. İçerisindeki yağı vücudun organik olan yağlara göre dışarıya atması oldukça zorlaşıyor.

Bazı alkollü içeceklerin yanında tüketilen karbondioksit içermesinden dolayı doyumsuz hissi oluşturur. Uzun vadeli tüketildiğinde alışkanlık yaratabilir.

Yemeklerden önce alkol tüketmek daha fazla acıkmanıza neden olabilir. İçtiğiniz alkolün türüne göre yanında tüketeceğiniz meze yada yemeklerde fazladan kalori almanız anlamına gelir. Alkol tüketirken daha fazla kalori almak istemiyorsanız en hafif mezeleri tercih etmelisiniz.

Alkollü içecekler vücutta asetat olarak depolanır. Asetat, metabolizma hızınızın düşmesine neden olur ve yağ yakımını zorlaştırır. Alkolün diğer bir etkisi olan yorgunluk ise gün içerisinde daha az hareket etmenize neden olacaktır.
  • Beğen
Reactions: ciciakrep ve Mune